Ako riešiť starostlivosť pri vážnych chorobách?
Žienky idú sviatky a na mna doľahla depresia asi alebo neviem co mozno kvoli tomu ze sa necítim byt zdravotne velmi ok.
Akurát myslím na jednu 35 ročnú žienku ktorá pred 2 rokmi vážne ochorela - nie rakovina, infekcia. Stal sa z nej ležiak, musela sa na novo učiť citat, chodit a aj tak to neni ok. V čase ked bola zdravá mala manžela a 3 deti. V nemocniciach strávila viac ako pol roka aj na JIS bola. Ked ju konečne prepustili šla k mame ta sa o ňu stara dodnes. V podstate co mi nedava spať ked na ňu pomyslím je to ze jej manžel a 3 deti za ňou vobec ani neprídu, nevolaju jej, uplne pre nich prestala existovať a pritom s mužom je uz cez 15 rokov, mali krásny dom, chodili si na dovolenky, proste bežná priemerná rodina. Potom som poznala pana mal rakovinu pľúc IV štádium ležal v nemocnici po 6 mesiacoch leziak, žena mu zomrela na rakovinu prsníka, deti rozlietane po svete, on len slzy v očiach že je úplne sám 😒
Keďže vek je neúprosný každá starneme ako to máte ošetrené? Koho mate v prípade potreby zabezpečeného aby vám pomohol? Ja uz rodičov nemám tak teraz neviem ci sa to nejako zabezpecit da. Mam len muza a dieta ani surodencov nikoho .... tak či vôbec nieco také existuje na koho sa da obrátiť....
@anonym_autor ja nemam ani muza, ani dieta, jedinacik. Predam byt, pojdem do hospicu, ako inak.
@anonym_850563 túto možnosť som zvazovala zial kym sa jeden dostane do hospic moze zomrieť. Ze su preplnené a miesto v nich ťažko dostať 😒 mozno ked vacsi obnos peňazí jeden poskytne. Ja mam ten problem ze nemôžem predať strechu nad hlavou svojej dcére.... 😔
@anonym_850563 túto možnosť som zvazovala zial kym sa jeden dostane do hospic moze zomrieť. Ze su preplnené a miesto v nich ťažko dostať 😒 mozno ked vacsi obnos peňazí jeden poskytne. Ja mam ten problem ze nemôžem predať strechu nad hlavou svojej dcére.... 😔
@anonym_autor dcera a manzel sa nepostaraju?
@anonym_autor lepšie je na takéto veci nemyslieť.Nesud nevieš určite všetko.Stara sa mama, lebo muž musí živiť dom a deti nehovor mi, že vieš každý jeho krok a rodinnú situáciu.
@anonym_autor dcera bude mat svoj zivot.
@anonym_autor dovtedy kym ty budes stara hospice budu rast ako huby po dazdi, slovensko starne , je to skvely biznis
Tiez mam susedku, nema ziadne deti ani muza, je sama
Uz vyse 15 rokov si setri peniaze na hospic
Takisto aj jeden manzelsky par , bezdetni, uz vyse 10 rokov setria si kazdy z nich na hospic
@anonym_autor lepšie je na takéto veci nemyslieť.Nesud nevieš určite všetko.Stara sa mama, lebo muž musí živiť dom a deti nehovor mi, že vieš každý jeho krok a rodinnú situáciu.
@anonym_e6fc06 nie mamu ma choru, snažili sa ho aspon uprostred nech cez sviatky ju prídu pozriet a nič. On po 6 mesiacoch uz prestal javiť zaujem. Viem ze najstarší ju prišiel pozrieť zvysne dve vobec. Mam info z prvej ruky od jej brata teda viem na 100% ze sa prestali zaujimat. Jej rodina bola z toho v šoku ze by jej psychicky pomohlo ak by aspon sa par krat zastavili. On nechcel.
Nemyslim na take veci, mozno zomriem prva a nebude sa o mna treba starat alebo budem tak mimo realitu, ze mi bude uplne jedno, ze nikto za mnou nechodi a kto sa o mna stara. Nevidim zmysel v tom, aby som sa takymi vecami tyrala a vobec zaoberala v produktivnom veku. A posledne co by som chcela je, aby sa o mna staralo moje dieta alebo manzel, je to velky zavazok a bremeno.
@anonym_autor dcera a manzel sa nepostaraju?
@anonym_505656 moj je nasraný na celý svet len co na dva dni s horúčkou zalahnem. 🤦♀️ neni ten typ.... co som čítala velmi vysoké % mužov ženy opúšťa ked im diagnostiguju vážne ochorenie.... je o tom aj štúdia. Smutné ale realita. Ženy sa zvyčajne postarajú....
Nemyslim na take veci, mozno zomriem prva a nebude sa o mna treba starat alebo budem tak mimo realitu, ze mi bude uplne jedno, ze nikto za mnou nechodi a kto sa o mna stara. Nevidim zmysel v tom, aby som sa takymi vecami tyrala a vobec zaoberala v produktivnom veku. A posledne co by som chcela je, aby sa o mna staralo moje dieta alebo manzel, je to velky zavazok a bremeno.
@petamich to ze zomriem hned tj zrazi ma auto, dostanem infarkt mi nevadí. Platim si zivotnu poistku teda by rodina mala byt OK bez financnych zavazkov. Ja sa obávam ze sa stanem závislá a nebude nikoho kto by mi aspon vodu podal, doniesol veci atd. Mala som možnosť vidiet ludi ako sa "pasuju" s ťažkou chorobou uplne samy ci uz v nemocnici alebo doma a neni to pekne ..... jedine co tak ten hospic sa mi zdá ako celkom ok len keby da dalo miesto dopredu zabezpecit 🤦♀️
Keď budem vedieť, že budem odkázaná na pomoc niekoho tak si to radšej hodím sama. Nikdy by som nedopustila, aby som zostala niekomu na krku
Pozri, nemysli radšej do predu, čo bude. Keď je človek odkázaný na pomoc, vždy sa dá obrátiť na sociálny odbor a žiadať výpomoc. Čo bude o pár rokov netušíme. No a potom sú penzióny pre seniorov, dosť drahá záležitosť.
@petamich to ze zomriem hned tj zrazi ma auto, dostanem infarkt mi nevadí. Platim si zivotnu poistku teda by rodina mala byt OK bez financnych zavazkov. Ja sa obávam ze sa stanem závislá a nebude nikoho kto by mi aspon vodu podal, doniesol veci atd. Mala som možnosť vidiet ludi ako sa "pasuju" s ťažkou chorobou uplne samy ci uz v nemocnici alebo doma a neni to pekne ..... jedine co tak ten hospic sa mi zdá ako celkom ok len keby da dalo miesto dopredu zabezpecit 🤦♀️
@anonym_autor Ahoj,koľko máš rokov?
Keď budem vedieť, že budem odkázaná na pomoc niekoho tak si to radšej hodím sama. Nikdy by som nedopustila, aby som zostala niekomu na krku
@doriiis Len keby poistka potom platila 😒
@anonym_autor Ahoj,koľko máš rokov?
@anonym_4f9790 48
@hytal .... Ja by som na to energiu našla. Videla som a cítila som, aké je to doopatrovat niekoho. Nikdy by som nedopustila aby moje deti sa museli vzdať niečoho kvôli mne
@doriiis my sme sa starali o babku 18 rokov, ja som vtedy bola mladá pubertacka a jedno ti poviem nikdy som neprestala obdivovať svoju mamu za to vsetko co pre svoju urobila ❤️ ano kým iné deti chodili vonku ja som sa ponáhľala domov, babka mala aj svoje blbé dni kedy nas ku koncu v noci stale budila, krik, mimo, non stop ako rodina doma kym ostatni na dovolenku..... Spätne nikdy ma to nepoznacilo a vzdy som dúfala ze budem v tomto ako moja mama. Babka zomrela doma u nas tak pokojne a necakane 🥰
@anonym_4f9790 48
@anonym_autor Treba žiť v prítomnosti, nik nevie čo ho čaká, štatistiky ktoré boli robené pre ľudi s depresiamy dokázali , že 85% vecí ktorých sa ľudia boja sa nikdy nestanú a ľudia si zbytočne ničia životy myslením na to zlé. Treba žiť tu a teraz. Netreba premýšľať čo bude, alebo to čo bolo v minulosti. Je dosť pravdepodobné, že sa dožiješ vysokého veku a potom si povieš, že si bola hlúpa, lebo si pol života myslelá na hrozné veci a tým pádom ti život unikal medzi prsty. Skôr si prestav, že máš napr. 90 rokov a čo by si v živote spravile po tej 48 inak ??? Určite by si v tej ,,90,, povedala, jednoznačne by som nemyslela na tie hrozné veci. Zi tu a teraz a sústred sa na prítomnosť. Zamestnaj myseľ niečim iným, stretávaj sa sľudmi, najdi si rôzne záľuby. Tvor, maľuj atd. ...
Snáď nebudem ako 49.rocna rozmýšľať kto ma doopatruje!!! Aký to má význam? Žiadny!
No nenašla som si muža debila 🤷🏼♀️ a áno, viem že by sa postaral. Cele druhé teho som prelezala, hororove scenáre. Pracoval a staral sa o staršie dieťa aj o mňa. Ani len gestom nenaznačil, že je unavený alebo nervózny. Keby som sama tak si šetrím na opatrovateľku, alebo domov sociálnych služieb/hospic.
@anonym_autor nemyslí dopredu na také veci, si ešte mladá, na umieranie máš času dosť. Možno vôbec takú starostlivosť ani nebudeš potrebovať. Môžeš fungovať úplne v pohode aj do vysokého veku. Moja mama má 78 a žije sama, vari si, nakupuje, okopava v záhrade, chodí na výlety, cvičí jogu a na internete si vie hocičo vybaviť a objednať. Len sa netreba opúšťať.
@anonym_e6fc06 nie mamu ma choru, snažili sa ho aspon uprostred nech cez sviatky ju prídu pozriet a nič. On po 6 mesiacoch uz prestal javiť zaujem. Viem ze najstarší ju prišiel pozrieť zvysne dve vobec. Mam info z prvej ruky od jej brata teda viem na 100% ze sa prestali zaujimat. Jej rodina bola z toho v šoku ze by jej psychicky pomohlo ak by aspon sa par krat zastavili. On nechcel.
@anonym_autor tak to je smutné😪
@anonym_505656 moj je nasraný na celý svet len co na dva dni s horúčkou zalahnem. 🤦♀️ neni ten typ.... co som čítala velmi vysoké % mužov ženy opúšťa ked im diagnostiguju vážne ochorenie.... je o tom aj štúdia. Smutné ale realita. Ženy sa zvyčajne postarajú....
@anonym_autor aj preto zijem radsej sama, naco chlap , ktory stale cosi vyzaduje a ked by mne cosi bolo tak sa na mna vysr…
@anonym_autor aj preto zijem radsej sama, naco chlap , ktory stale cosi vyzaduje a ked by mne cosi bolo tak sa na mna vysr…
@renesance80 je zaujímavé koľko zien žije práve s mužmi pri ktorým neveria ze ked sa nieco stane zostanú s nimi 😒 len doba je zla..... myslím ze vela zien chlapov proste len trpi....

@anonym_autor ja nemam ani muza, ani dieta, jedinacik. Predam byt, pojdem do hospicu, ako inak.