icon

Ako riešiť sťažností susedy na zápach z hydiny?

otilia16
30. jún 2025

Ahojte, žijeme na dedine, chováme hydinu, máme tri deti, tak aby mali kvalitné mäso a vajcia. Je to tak už piaty rok. Včera prišla suseda že jej tá hydina smrdí. Uznávam že v týchto horúčavách to sem tam zavanie, ale vsetko pravidelne čistíme. Suseda je z Bratislavy, sem príde tak raz za dva / tri týždne na víkend. Včera sa začala oháňať nejakou vyhláškou, že to máme dať preč, lebo ju to obťažuje. Keď sme sa sem stahovali, vyslovene sme sa bavili s jej mužom či tu môžme chovať aj holuby, ale keďže s tým nesúhlasil, tak sme ich dali dozadu a tu sme dali hydinu. A po piatich rokoch zrazu problém. Ako by ste to riešili vy? Snažíme sa vychádzať, sem tam im podarujeme vajíčka a pod

Strana
z3
silvicka247
3. júl 2025

@otilia16 neviem ako to mate a aky velky pozemok ale mame susedu ktora ma asi 25 sliepok na 9 arovom pozemku len tak pustene, tym ze su na volno stale behaju po zelenom a nie po nejakom blate alebo len v hline po malom priestore tak musim uznat ze za 5 rokov co tu byvame to smrdelo asi 2x poriadne a to ked bolo velke dusno, potom dazd a ta poda sa vyparovala, takze fakt skus zvazit v akom priestore tie sliepky mate ci by sa to nedalo zvacsit, popripade znizit stav sliepok.

daaaaaska
4. júl 2025

@otilia16 ako často čistisa kolko?ja mám tiež sliepky ale smrad ktorý vanie ku susedom vôbec nemávam sotva cítim niečo ja keď prejdem. Teda rada alebo častejšie čistiť,alebo presťahovať kurín alebo sa vysrať na susedu🙂🫶😂

Strana
z3