icon

Ako riešiť štekajúcich susedových psov v noci?

ellieeep
26. feb 2025

Ahojte. Prosím vás kde môžem riešiť to, že susedine psy v noci štekajú? Ma ich konkrétne 3 v činžiaku. Tie psy štekajú ci je deň ci je noc ide to už na nervy. Keď sme im povedali, že mali by s tým niečo robiť tak sa nasrali 😀 a situácia pokračuje ďalej. Píšem to o 23:33 kedy znova sa opakuje scenár :( som už zúfalá z toho. Tie psy sú dokonca na čierno a nemajú ani 1 napísaného na úrade

pribinak
26. feb 2025

Rušenie nočného kľudu, volaj 158 159

nin12345
26. feb 2025

Bohuzial nemaju mat preco 3 nespratne psy v byte cize by som to riesila cestou ako pisu vyssie

miriamzba
26. feb 2025

To je strašne bezohladne. Policiu volaj aj opakovane, lebo okrem toho že im zazvonia a dohovoria, tak iné moc asi nespravia, nahravaj na video zvuk, nech máš zaznam, nahlas na veterinarnu správu, na hygienu, pripadne skús čo povie bytový správca. No vela šťastia. A dobre by bolo keby sa vás viac susedov pripojilo k staznosti.

isis234
26. feb 2025

Presne ako ti radia vyššie. Nahraj to. Volaj políciu. Spíšte sťažnosť viacerí v bytovke a odošlite správcovi. Kopiu si nechajte a žiadajte odpoveď.

lalenka33
Autor odpoveď zmazal
ellieeep
autor
26. feb 2025

@lalenka33 toho sa bojim aj ja, že polícia s tým nič neurobí, úrad sa nato vykašle a čo potom

denisa_deniska
27. feb 2025

@ellieeep my sme to síce riešili ale bývali sme v dome, sused v dome, ale katastrofa. Oni mali spálňu otočenú na druhú stranu, nám brechali do okien spálne. Pomohol len tzv antištekot, odpudzovač psov. Zainestovali sme síce, ale dosť to pomohlo. Psy prestali brechať, a to boli vlčiaci..

alenka58
27. feb 2025

@denisa_deniska môžeš mi napísať aký je to odpudzovač psov, máme ten istý problém, dúfam že sa im tým neublíži

denisa_deniska
27. feb 2025

@alenka58 teraz konkréty neviem, ale stál myslím okolo 250€, ale už sme boli tak zúfalí, že sme radi zaplatili aj takúto sumu. Psíkom to neublíži (dokonca aj my máme, vtedy sme sa ho snažili zavrieť do letnej kuchyne, aby bol čo najďalej), ale princíp je taký, že keď pes brechá, tak ten odpudzovač sa zapne, a vydá taký ultrazvukový piskot, že tomu psovi je to nepríjemné a prestane brechať. Alebo to môžes zapínať ručne, veď aj tak sme boli hore, snažili sme sa, že napr. keď išla mačka po ceste, a jasné, že ten pes bude brechať, tak sme to nezapínali. Ale keď brechali 2 hodiny smerom k mesiacu, kvôli mesiacu a pod, lebo bola tma.. 🙄 tak sme to zapínali. Cez deň tiež nie. Sused o tom ani nevedel, mali sme to na našom okne pripevnené. Hoď do googla, choď podľa recenzií, isto budú aj lacnejšie.. ale my sme naozaj spávali 2 hodiny denne, to bolo už neúnosné.

alenka58
27. feb 2025

@denisa_deniska Ďakujem veľmi

stanulienkat
27. feb 2025

Dohovorit susedom si skusala? Na urad to nahlas urcite, susedia su povinni platit poplatky za psov. S ostatnym suhlasim. Ked nepomoze dohovor, tak volat policiu.

ellieeep
autor
27. feb 2025

@stanulienkat skúšala ano a bolo mi ešte vynadane, že sa nemam do toho starať a mám robit niečo užitočnejšie 😀

zuzanna33
27. feb 2025

Polícia musí prísť spíše sa záznam a budeš mať dôkazy. Rob si záznamy ako stekajú treba sa spojiť zo susedmi spísať petíciu a hlavne neustále otravovať domovnika poprípade správcu bytovky (ak ste v podnájme majiteľa) dostane síce pokutu ale bude upozornení. Ak sa ľudia neozvu nič sa nezmení my sme mali tiež na byte veľa problémov aj zo psom jednej pani pustila ho na voľno a pes vykonával potrebu kde chcel no pre nás nič príjemné. Dali sme si kameru a keď sme vedeli kto nam necháva prekvapenie na rohože pekne slušne sme išli za susedkou dlho trvalo kým to pochopila ale každý majiteľ je zodpovedný za svojho psa bez rozdielu na vek či plemeno...Keď sme pani darček pred dvere vrátili v podobe 💩jej psíka odvtedy bol kľud.... Netreba sa nechať len pevné nervy prajem

katty123456
27. feb 2025

@nin12345 v paneláku môžu byť max2..+rušenie nočného...+nahlásit na mestskom že neplatia

ewita5000
Autor odpoveď zmazal
ewita5000
27. feb 2025

@katty123456 v našom paneláku 7 psov,takže v štekaní sa striedaju👎

katty123456
28. feb 2025

@ewita5000 za trest..aj v našom su3ale nestekaju

isis234
28. feb 2025

@katty123456 ano, záleží od majiteľa ako si naučí svojich psov. Treba sa im venovať.
Aj brat mal psa, stačil pohľad, gesto bratove a vedel, čo treba.
Ak niekto šiel okolo, alebo buchot na chodbe, utekal k oknu, dverám a brat mu povedal.... neštekaj,, len mrmli... Džeri fakt len "mrkotal" , tichúčko 😀😝

zoja1234
28. feb 2025

@autorka bohužiaľ dnešní ľudia sa ku psom správaju tak, akoby to boli ľudské deti... Pestujú si ich, ochraňujú si ich, vo svojej psickarskej komunite zväčšujú kult psa.. pomaly budú mať ľudské výsady tie psy... Taka je doba