Ako riešiť svokru, ktorá chce obdarovať synovcov na oslave?
Ahojte, dopredu hovorím že mi nejde o hodnotu veci ale o princíp, dcéra má v sobotu oslavu 5 rokov, sú pozvaní starí rodičia a švagriná s rodinou. Darčeky pre dcéru som vyberala ja alebo teda ja a muž každý sa pýtal čo má kúpiť, žiadne drahé veci od mojich rodičov knihu a takú knihu omaľovánok čo chcela, od svokrovcov farbičky a stojan na farbičky a od švagriny výkresy, pečiatky je dosť kreatívna a nechcela som ju tesne po vianociach zahlcovat ďalšími darmi. Problém je že svokra chce u nás na oslave dať synovcom ich vianočné darčeky (bývajú ďaleko a prídu len na oslavu na sviatky doma neboli kvôli problémom čo mala švagriná) sú to elektricke autíčka, bojím sa aby dcéra nežiarlila, svokru sme prosili ja aj muž nech im to dá po oslave doma alebo pred nech ich pozve k nim ale nie u nás keď bude dcéra oslavovať. Jej odpoveď je len že ja mám môjmu dieťaťu vysvetliť že oni dostanú u nás darčeky od Ježiška a že ona dostala na Vianoce a aj teraz a chlapci len na Vianoce. No je mi blbé aby oni dostávali auta z ktorých sa budú tešiť a hneď skúšať keď ma dcéra oslavu a verím tomu že by bola sklamaná ak by sa celý tento pre ňu veľmi špeciálny deň točil okolo jej bratrancov. Ako reagovať na svokru? Je tvrdohlavá poznáme ju aj tak spravi po svojom. Čo urobiť ak tie autíčka donesie. Muž má v pláne nepustiť ju za bránu s nimi, rázne jej vysvetlil že u nás nech to nedáva ale ona si ide svoje že aspoň sa deti pohraju spolu na nich.
no a ked chlapci nebudu chciet sutazit tak ich donutite ci ako?
ved nech sutazi s vami ostatnymi akoze take halo robit naozaj kvoli autam, zbytocne si rozhnevas rodinu, nabuduce nepridu a budete oslavovat samy
Nedá sa svokre povedať ze si to nezelate, podľa mňa je to tiež nevhodné. Nech si svagrovci idú po dary priamo k svokre pred alebo po oslave.
V pohode autorka. Len tu potom daj opis tej naťahovacky pri bránicke. To ma asi fakt najviac zaujíma. Pekný večer, aj oslavu a hlavne bez zbytočných scénarov v hlave a stresu.
Dievčatá, ktorá z vás si pamätá oslavu svojich 5. rokov? Presnejšie, ktorú si vôbec pamätáte? Z detského veku. 🤷
Čím viac čítam tým viac divný je celý príbeh. Na jednej strane svokra primadona čo sa chce predviesť vo veľkom štýle aká je chrumkavá babka a musí stoj čo stoj odovzdať vnukom autiska pred čo najväčším počtom ľudí. Veď načo kupovať veľké dary keď nikto nevidí ako ich odovzdáva!
Na druhej strane nevesta čo po 9 stranách tak trochu prestáva byť uveritelna. Nezabudnime na oslavenkynu, dievčatko čo pred nedávnom dovŕšilo 5 rokov. Údajne už 3 mesiace úplne sama vyrába výzdobu a vymýšľa program pre babku a bratrancov. Na škôlkarku má priam neuveriteľnu trpezlivosť a cieľavedomosť čo poviete? Dozvedáme sa že je to už jej druhá oslava narodenín. Ak aj na prvú oslavu sama pripravila program a výzdobu, čaká ju žiarivá budúcnosť majiteľky eventovej agentúry. Ale možno je celá téma výmysel a snaha adminov trochu oživiť ospalý MK 😂
@katka700 keby som nevedela, ze admini ozaj tu pisu temy a vymyslaju tak naozaj niektorym temam verim. Tato tema nemusi byt vymyslena, poznam take premotivovane mamicky aj s takymi oslavami, ale ziju vacsinou v zahranici. Ale tak rozsirili sa nam obzory , ze pomaly aj tu to bude ako z americkeho filmu, len skoda, ze na vztahoch ludia tak nepracuju ako na oslavach
Ahoj, ja tomu asi nerozumiem, my to máme tak, že okrem oslávenca dostanú aj iné deti nejaký (malý) darček ale niečo, čo si vybrali, málokedy sa hráme na prekvapenia .. a to súrodenci I bratranec... Každé dieťa má iné záujmy a Al sa pohraju spolu s novými hračkami alebo s niec iným...
Možno skús povedať dcére vopred, že bratranci dostanú ešte vianočné darčeky i pripomenúť, čo ona už dostala a uvidíš, aká bude reakcia.... Väčšinou deti toto berú v poho,, pokiaľ im niekto dospelý nenatlaci do hlavy niečo iné...
Napr v škôlke bude ako oslávenec ona ROZDAVAT darčeky, či?
@denkatn áno, pýtala. Boli sme aj v párty obchode. Jediné čo chcú je torta a jeden darček. A nemyslím si, že nie sú šťastné 😉
"Nepustit ju za branu s nimi"
Dpc, co su to teroristi? Niektore matere ste riadne prepnute 🤦
Jednoznacne je netaktne, aby svojra davala darceky na dcerinej oslave. Ked uz nie je ina moznost, sama by mala mat tolko chochmesu, ze darceky aj bez vasho upozornenia odovzda az neskor ku koncu oslavy. Inak vobec nechapem, co je svokra za osobu, ze nerespektuje vasu prosbu, toto si vibec neviem predstavit. Skuste sa s nou este raz pobavit, navrhnut kompromis odovzdat darceky neskor. Ak by si isla svoje, nechala by som to tak, urcite ziadne sceny typu, ze muz ju nevpusti ku vam a pod…nech darceky odovzda a ty sa skus na tu situaciu pripravit stylom, ze prichystas nieco zaujimave pre deti, aby to skutocne neskoncilo tak, ze chlaoci budu iba pri autickach. Ak by to zle vypalilo, ziadne ofuky by som nerobila, o rok by som ju na oslavu ale nepozvala. Drzim palce.
Citala som len prve 2 strany Lebo viac mà to nebavilo sorry . Tak Neviem ci si to vyriesila.. ale mam jednoduchy napad .. tie auticka nefunguju dlhsie ako pol hodku .. Cize staci ked povies svokre a svagrine nech dojdu o hodku skor a kludne sa stretnu pred vasim domom . A nech si chlapci uziju tie auta . Tvoju dceru to vobec nezaujima nemusi sa na nich pozerat moze sa hrat doma .. Oni dojdu trebars o 3 a oslava zacne o 4. Nic neubudne nikomu. A vsetko moze ist Podla tvojich predstav . Das jedlo tortu kedy chces das im hry aktivity . .
A este by som pozvala nejake 2naj kamosky zo skolky a dcera sa moze vyhrat s nimi kym budu bratranci jazdit vonku . ( Aj ked Moja dcera take miluje a sla by sa vozit jedno ci by mala 5r ci 8😁ale tak nemusia ani vediet o tych autach ..) ak ti ide o to aby tvoja dcera mala vsetku pozornost … aj bez tych aut sa moze svokra viac tocit okolo chlapcou ak je taka .. a Neviem aky maju vztah chlapci so sesterkou .. ale kamaratky vedia niekedy viac urobit radost ako pribuzni . Ta bday party nie je o darcekoch o pozornosti o tom byt stredobod. Ale o tom ze sa zabavi s detmi ktore mà rada . A tie auta budu problem len ked z toho problem urobis . Chapem ze ti vadi ten svokryn napad je to odveci .. ale zas nie je to nic podstatne. A neznicilo by mi to party .
Takže takto, robíte tu zo mňa premotivovanú matku lebo väčšina z vás pravdepodobné oslavuje inak, to aký štýl oslavy máme je len a len naša vec a nemusí to nikoho trápit o tom táto téma nieje. Že sa dcéra teší už tri mesiace dopredu? Ja neviem čo je na tom divné u nás sú narodeniny a oslava špeciálnym dňom oslávenca, takže ani vníma to a teší sa, takisto oslavujú aj iné deti v rodine takže to vidí aj tam preto si strihá výzdobu a podobne. Nemyslím si že som "prepnutá mater" len zato že nechcem dcére pokaziť oslavu.
Baterka tých aut nefunguje pol hodinu ale niekoľko hodín. Ja z nich problém nerobím prosím vás každá jedna ktorá píšete že ja to riešim a prežívam si prosím uvedomte že mi ide o to že sa dcéra teší na bratrancov ako sa zahrajú (majú sa radi a bežné sa spolu hrajú takže nebudú mať chlapci problém) ale ich budú zaujímať len auta. Dcéra oslavuje narodeniny každý rok po vianociach a vždy im svokra vedela dať darčeky inokedy ale akurát keď su to veľké auta je to problém? Ale teda asi som ja divná a premotivovana sprostá a neviem čo
A svokra ako tie autá donesie? Švagrovci ju privezú, či? Každopádne veď nech im tie autá dá pred oslavou a pojazdia si na nich pri jej dome a potom prídu na oslavu.
@densi10 svokra príde sama vlastným autom
A oni k nej nevedia zájsť pred oslavou? Veď nech si chlapci nájdu autíčka pod jej stromčekom.
@densi10 to sa snažíme dohodnúť so švagrinou ale zatiaľ svokra odmieta lebo býva od nás cca 70km a chlapci sa budú chcieť povoziť a bude meškat na oslavu a podobne, pritom o pár dní tam aj tak pôjdu na návštevu
Treba sa dohodnúť so švagrinou, že tam jednoducho zájdu pár hodín pred oslavou, napr doobeda, veď oslava je isto až poobede a nech sa babka poteší osamote s vnukmi a potom spoločne na oslavu tvojej dcérky. Každý by takto bol isto spokojní. Chlapci síce budú asi stále myslieť aj na autá, ale už budú mať za sebou aspoň prvú jazdu.
To su zase brutalne problemy toto...
@mircalla dúfam že ty nemáš žiadne
Tiez mi to príde že robíte z komára somara
Ja sa čudujem, koľkým ženám by to nevadilo. Tak si zoberme situáciu, že by to bola oslava narodenín dospelého - vaša. Nachystáte pohostenie, výzdobu, tešíte sa, že strávite chvíle s rodinou, máte s tým robotu, chcete, aby sa všetci príjemne cítili, aby ste sa spolu porozprávali, jednoducho boli všetci spolu. Rodina príde, ale váš dajme tomu súrodenec, dostane od niekoho opozdený vianočný darček - dron. Celá rodina sa spakuje vonku a hrá sa s dronom, ktorý vás absolútne nezaujíma, vy sedíte sama dnu, alebo sa idete pozerať von, aj keď je to úplne mimo váš záujem a musíte sa tváriť, aké je to úžasné, aby ste neboli za premotivovanú kravu, že ste chceli svoju oslavu (vo svojom dome) podľa seba.....
Si myslíte, že to 5 ročné dievča to nebude vnímať? Že sa ho to nedotkne, že jeho oslava sa zmení na skúšanie áut bratrancov, ktoré ona jednoducho nemusí? Veď sa nerozprávame o 5 mesačnom bábätku, ktoré len hľadí a nič nerobí (maximálne tak reve). Moja dcéra si pamätá oslavy hádam od troch rokov, vie, čo na nich dostala, čo sa tam dialo, odratáva dni do narodenín, do Vianoc, lebo vie, že to je špeciálny deň, teší sa na darčeky, že sa jej budú všetci venovať, že má v tento deň "dovolené viac" ako inokedy,....
Autorka, podľa niektorých žien tu by si asi mala svoju 5 ročnú dcéru na to pripraviť, posadiť si ju a povedať jej, že život je pes, nech si zvyká, že sa na jej oslave nebudú všetci točiť okolo nej, (aj keď je to JEJ oslava) čo tam po tom, že sa na nej nebude baviť, hlavne, že svokra a bratranci budú v tento deň spokojní.....
@livuska124 otec mal 70, bola oslava, na ktoru si moj brat dovolil prist na novom aute (asi mal s kupou radsej pockat, aby nebol na 15 minut stredobod pozornosti). Vsetci sme sa zleteli okolo auta (chlapi, zeny, deti), debatovali sme, kto chcel o aute, kto nie, nasiel si ine temy (nebola to povinna prednaska s testom na konci),
deti lietali okolo. Kedze to bolo na ulici, zastavili sa aj susedia, ktori nakoniec neplanovane skoncili na oslave. Nikomu ani len nenapadlo ofukovat sa - hovori sa tomu lahkost bytia.
@mandzula 70 ročný človek to berie asi inak ako 5 ročne dieťa ktoré bude mať na oslave 6 ľudí.
@autor reagujem na @livuska124 a jej priklad s oslavou dospeleho. A vies, mozno prave toto je sposob, ako mozu dospeli detom ukazat, ako reagovat na situaciu, ktora sa moze stat mimo planu - neurazat sa, necitit sa dotknuty, ale brat veci tak ako pridu.
@mandzula tu sa však jedná o 5 ročné dieťa, pre ktoré sú narodeniny jeden z najkrajších dní v roku.
"No nič, Anička, bratranci sa odišli voziť von aj s celou rodinou, poď, budeš stáť na ulici a pozerať sa na nich. Viem, že tie autá rada nemáš, ale nepokaz im radosť... alebo sa choď hrať sama s pečiatkami, čo si dostala.... "
Absolútny nezáujem o pocity toho dieťaťa? Už ako 5 ročná musí zistiť, že na jej pocitoch a prežívaní nezáleží, len aby uspokojila iných?
Svokra si čo potrebuje dokazovať, že práve na jej narodeninovú oslavu musí priniesť tie autá? To by nepočkalo pár dní, keďže autorka píše, že aj tak majú ísť o pár dní tí bratranci ku svokre?
Ja Ťa úplne chápem. Na margo toho, čo tu bolo napísané, že "svet s nebude točiť len okolo nej"...nie, nebude. Ale tento jeden deň je len jej deň a nevidím dôvod prečo by nemala byť chvíľu stredobodom pozornosti ona.
A len tak zo zaujímavosti. To príde nákladným autom? Neviem si predstaviť, ako natrepe do auta dve tak veľké autá.
@mandzula bože, to bol len príklad.... ok, on na tom aute prišiel, čiže ste ho "ohíkali" pred začatím oslavy. Ja však píšem, že v podstate oslava môjho "vymysleného dospeláka" skončí hneď po gratuláciách, pretože sa všetci pôjdu hrať von s dronom.... A autorka predpokladá totožný priebeh. Že svokra zagratuluje jej dcére, následne bratranci dostanú autá a je po oslave, pretože všetci pôjdu von, voziť sa. A to dievča sa predsa chce hrať s bratrancami, nie pozerať sa na bratrancov ako sa vozia....

@klementinka58 na oslave budú dvaja bratranci švagriná svokra a moji rodičia prídu neskôr lebo im zrušili nejaké lety takže asi nemá moc s kym