Ako riešiť svokru, ktorá chce obdarovať synovcov na oslave?
Ahojte, dopredu hovorím že mi nejde o hodnotu veci ale o princíp, dcéra má v sobotu oslavu 5 rokov, sú pozvaní starí rodičia a švagriná s rodinou. Darčeky pre dcéru som vyberala ja alebo teda ja a muž každý sa pýtal čo má kúpiť, žiadne drahé veci od mojich rodičov knihu a takú knihu omaľovánok čo chcela, od svokrovcov farbičky a stojan na farbičky a od švagriny výkresy, pečiatky je dosť kreatívna a nechcela som ju tesne po vianociach zahlcovat ďalšími darmi. Problém je že svokra chce u nás na oslave dať synovcom ich vianočné darčeky (bývajú ďaleko a prídu len na oslavu na sviatky doma neboli kvôli problémom čo mala švagriná) sú to elektricke autíčka, bojím sa aby dcéra nežiarlila, svokru sme prosili ja aj muž nech im to dá po oslave doma alebo pred nech ich pozve k nim ale nie u nás keď bude dcéra oslavovať. Jej odpoveď je len že ja mám môjmu dieťaťu vysvetliť že oni dostanú u nás darčeky od Ježiška a že ona dostala na Vianoce a aj teraz a chlapci len na Vianoce. No je mi blbé aby oni dostávali auta z ktorých sa budú tešiť a hneď skúšať keď ma dcéra oslavu a verím tomu že by bola sklamaná ak by sa celý tento pre ňu veľmi špeciálny deň točil okolo jej bratrancov. Ako reagovať na svokru? Je tvrdohlavá poznáme ju aj tak spravi po svojom. Čo urobiť ak tie autíčka donesie. Muž má v pláne nepustiť ju za bránu s nimi, rázne jej vysvetlil že u nás nech to nedáva ale ona si ide svoje že aspoň sa deti pohraju spolu na nich.
@negymama ja akosi neverím, že by to tej svagrinej až tak vadilo.Mozno povedala niečo typu : asi to nenos , XY si to neprajú. Ale ,žeby dala jasne najavo: v žiadnom prípade to nenos ,deťom aj tak na oslave nedovolím vozit sa ,o tom pochybujem .Véd co jej bránilo zabuchnut kufor a nahnat rodinu do domu?
@sidicek tak to uz tazko zabuchne dvere kufra, ked to uz svokra vylozila von na cestu. Mohla sa viac tomu branit, ale i tak je na vine svokra. Je to kus truby egocentrickej, chcela zozat ten pocit slavy ako JEJ darcek zozal uzasny uspech u deti. Keby jej islo o same deti, tak mysli aj na to tretie vnuca, svoju vnucku.
skus to dcere vysvetlit vopred, ak je svokra taka tvrdohlava...

vidite, my matky mame predsa len dobru intuiciu, myslim autorku, ze to tak vedela, aj ja to tak mam a druhi mi hovoria, ze urcite to nie je take zle. musime sa viac drzat nasich pocitov pri presadzovani veci. je mi to luto za dceru, autorka.