icon

Ako riešiť toxických členov rodiny?

Včera o 11:33

Máme v rodine ľudí, ktorí musia byť vždy a všade viditeľní a to aj na úkor iných ľudí a detí. Vôbec neberú ohľady na moju rodinu. Sebecky pozerajú len na seba a prežívanie a dopady ich sebeckosti na detí ich vôbec nezaujíma. Pravidelne narúšajú istoty detí a každý pamätný okamih sú schopní premeniť na hotovú katastrofu, či frašku. Nejakú oporu a podporu od nich nikdy nedostaneme. Ako s nimi zatočiť? Mám pocit že nám riadia a manipulujú celý život a už dokonca vždy rozmýšľam ako zareagujú ak niečo podstatné riešime.

januska12323
Včera o 11:35

Nepozývaj ich?

lsimo
Včera o 11:36

Ja by som ich uplne vynechala zo svojho zivota...

0silvia0
Včera o 11:37

@anonym_autor minimalizovať kontakt, neoznamovať im všetko, aby poznali dianie v rodine, len najnutnejšie udalosti. Nepreberať s nimi všetko, ich názory ignorovať, urobiť si po svojom. Pamätné okamihy s nimi neorganizovať.

lucylaw
Včera o 11:38

Odstrihnúť,aj keby to bola rodina,tú si sami nevyberáme,ja som sa pred pár rokmi rozhodla toxických ľudí zo svojho života vymazať,aj keď to boli členovia rodiny a žije sa mi vďaka tomu oveľa lepšie..

anonym_bd8ada
Včera o 11:39

Cele uplne abstraktne napisana - kto, co, ako...???
Su to rodicia? Byvate v jednom dome? Odstahujte sa.
Nebyvate spolu, nech to je ktokolvek? Zablokuj hovor a neotvaraj a nekomunikuj. Ak je to taky velky problem, tak to vyries a hotovo. "Neda sa" nie je odpoved. Vsetko sa da, pre spokojnost rodiny a deti.

martinka13
Včera o 12:06

Vytesnit zo svojho života.

anonym_8b2046
Včera o 12:24

Dovolia si len tolko kolko im ty dovolis. Kolko im dovolis je na tebe. Aj keby to malo znamenat, ze ich zo svojho zivota vylucis, je to tvoje rozhodnutie a treba ho spravit. Inac to nebude inac.

anonym_15a964
Včera o 12:26

Mám takú osobu v rodine a kam nemôže ísť ona, pošle svoje deti. Ale ja s ľuďmi jednám na rovinu, takže som sa jasne ohradila, že nech sa spamätá a zredukuje sa na minimum v mojej blízkosti - aj jej deti, keďže nevychádzajú s mojimi. Tak sa vidíme 3-4x do roka na miestach, kde to ovplyvniť neviem, zároveň sa však viem od toho odosobniť a ignorovať.

anonym_125a13
Včera o 12:52

Skus techniku seda skala

barborkabar
Včera o 12:52

asi by som pretrhla kontakty, pokial sa da teda...ved taketo vztahy rozhodne nerobia dobrotu.

urshullita6541
Včera o 13:00

my sme odstrihli a máme sa super 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_80534b
Včera o 13:18

Vyhýbam sa akýmkoľvek stretnutiam s takouto pijavicou. Nepotrebujem byť za peknú , chcem si v kľude žiť svoj život. Tá osoba je však natoľko toxická a otravná, že ma kontaktuje, aj keď veľmi dobre vie, že o to nestojím. Stalkuje na soc.sieťach , zablokujem si ju na jednej, nájde si ma inde. Myslím, že každý súdny človek by mi to opätoval rovnakým nezáujmom a ignorovaním. Ale takú dobrú mienku o jej duševnom zdraví nemám, takže tomu aj rozumiem. Pri samopozvaní by ostala na parkovisku ,nepustila by som ju dnu, prípadne by som vzala kľúče a šla by som preč. Už som veľká na to, aby som sa trápila nad tým, čo sa patrí a čo si kto pomyslí.. Raz mi je z nej nevoľno, tak sa jej jednoducho vyhýbam.

anonym_cbe7d1
Včera o 13:30
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ich negativne postoje treba stopnut, hlavne ked su u vas na navsteve.

minenkaa
Včera o 15:26
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor prečo majú dovolené návštevy a prečo sa o nich rozprávate aj s inými príslušníkmi rodiny?
Každému oznam,že neexistujú a nechceš a nebudes sa o nich baviť a in tiež a koniec ,fakt idu iba tam kde môžu

rozculena
Včera o 15:55
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor "Neprídu keď potrebujeme, ale prídu keď sa to im hodí, lebo môžu."
Tak keď ich potrebuješ,tak nie sú asi takí toxickí,alebo potom nechápem,načo ich k sebe voláš?
Lebo môžu? To je čo? Tak prečo im to dovolíš?
Nezdá sa ti,že si protirečíš?

katica06
Včera o 16:31

Prerušiť či minimalizovať kontakt, vec vyriešená

anonym_fdeaae
Včera o 19:26
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Ja som to znášal vyše 20 rokov od svokry.K úcty k šedinam,k úcty, že je to mama mojej manželky, bývali sme u nej pomáhala nám s deťmi,som jej manipuláciu toleroval, znášal, snažil sa jej slušne dohovoriť.NEPOMOHLO!!!
ČO POMOHLO! Narobil som na svokru krik na ulici pri bránke.Nakrical som na ňu nech sa do nás nestará, že už mám toho dosť.Ze, ešte raz príde mudrovat do nás a začnem jej v záhrade vypilovat stromy.Na jej záhradu je extrémne citlivá.( Ale do našej sa starala 20 rokov)
A odvtedy mám pokoj, už mám u nej rešpekt.Aj manželka je s tým stotožnená.Bol som z toho rozhodený tri dni, že človek musí staršej osobe vynadať,ale inej cesty niet.PEVNE HRANICE.Kamarat je najuctivejší človek akého poznám,ale keď prišla svokra k nim a začala gezovat jeho manželku,svoju dcéru,tak jej ukázal dvere a vyhodil ju. Keď tvojich manipulatorov vyhodíš, budeš sa cítiť zle,ale keď ich nevyhodíš budeš sa cítiť oveľa horšie a STRATÍŠ sama seba, svoju dôstojnosť a slobodu. Držíme ti tu na MK palce 👍

autor
Autor odpoveď zmazal
ekip
Dnes o 08:01

@anonym_autor Možno by si sa mal najskôr zamyslieť nad sebou. Stále hľadáš chybu v druhých ale možno je v práve tebe. Není si náhodou ty ten toxický? Z tvojho písomného prejavu pôsobiš veľmi toxicko....

0silvia0
Dnes o 08:22
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor co to znamena, ze ziju na vas ukor a ukor deti?
Oni vam nepomahaju, vy im pomahate ako? Lebo pises, ako si ma rodina pomahat, aku pomoc potrebujete?

autor
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
Dnes o 09:31
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor no asi nie si dost asertivna, ked nechas niekoho vyuzivat financne.
Nikto ti nic ine neporadi, ako to, ze treba dat tymto ludom stopku. Ale asi nechces byt zla, tak sa snazis to vyriesit diplomaticky. Ale to nejde, tym, ze das stopku musis pocitat s tym, ze budes najhorsia a ohovorena po celej rodine. Ale bez toho to nepojde. Takito ludia su zli, boli zli a budu zli. Ci sa k nim spravas milo, alebo tvrdo, oni si idu svoje. Ich nezmenis, musis sa sama rozhodnut, aky postoj k nim zaujmes.

anonym_ce4819
Dnes o 09:57
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor To budú svokrovci... asi nechceš aby ťa tu niekto z nich spoznal... švagriná, švagor a tak... To nikdy nebude dobré. Úplne by som zrušila všetky kontakty. Úplne.