Ako riešiť víkendový výlet bez manželky a dieťaťa?
Ahojte.pred necelym polrokom sa nam narodilo vytuzene dieta (nakoniec umelym oplodnenim na niekolky vklad).
Uz parkrat sa stalo,ze ak bolo treba,nas manzel uprednostnil svoju rodinu prednami,lebo bolo treba poriesit nejake veci a na cely den tam isiel (bolo to niekolko dni ale nie po sebe,v ramci kratsieho casoveho intervalu).
Teraz zase je treba ist vyriesit nejaku situaciu ale tentokrat nejakych 4-5 hodin cesty od miesta bydliska a nebol by doma 2 noci (v podstate cely vikend).
Mali sme ist vsetci ale nase babo nevydrzi taku cestu v aute,pospal by si a potom by robil randal.
Vyzera to tak,ze manzel pojde bez nas.ved akoby to vyzeralo,keby som nepomohol?jeho slova....
Akoby ste sa k tomu postavili?mne to pride luto,lebo mam pocit,ze vzdy ked nieco oni potrebuju,my ideme bokom...chyba mi od neho take to gesto,ze nam da pocitit,ze teraz ste pre mna vy najdolezitejsi,mame male babo...
Nehovorim o tom,ze po vsetkych tych procedurach s umelym oplodnenim,som citlivejsia a plus este hormony po porode,nehovoriac o tom,ze babo strajkuje s nocnym spankom teraz a som fakt unavena..caste hadky mavame.
Co by ste robili,ako by ste sa k tomu postavili?
@mondolina To si nepochopila spravne. Manželia su si na rovnakej urovni, ale ten dáždnik má ochranny vyznam. Muž drzi ten dáždnik nad manželkou, ako opora a ochrana a spoločne chrania deti. Tie už maju tym padom ešte silnejšiu ochranu kedže maju nad hlavou dva daždniky.
@anna777115
dáždnik manželky je menší a je pod mužom. to mi stačí. ďakujem.
@anna777115
@mondolina To je rovnopravnost na krestansky sposob😄
@anna777115
@mondolina lebo mužov daždnik zastrešuje celu rodinu. Kto chape, ten chape a kto sa čuduje, tak sa čuduje. Tato diskusia patri autorke. Ja tymto končim, kedže autorka nereaguje prajem všetkym prijemný pohodovy večer.....
@mondolina lebo mužov daždnik zastrešuje celu rodinu. Kto chape, ten chape a kto sa čuduje, tak sa čuduje. Tato diskusia patri autorke. Ja tymto končim, kedže autorka nereaguje prajem všetkym prijemný pohodovy večer.....
@anna777115
prečo akurát mužov dáždnik zastrešuje rodinu? veď vysvetli. v dobe keď žena chodí tiež do práce, keď sa stará o domácnosť, deti....a ešte....muž vedie rodinu? takže aj ženu?
@anna777115
prečo akurát mužov dáždnik zastrešuje rodinu? veď vysvetli. v dobe keď žena chodí tiež do práce, keď sa stará o domácnosť, deti....a ešte....muž vedie rodinu? takže aj ženu?
@mondolina To sa nedozvies, takito ludia nevedia argumentovat, len opakovat dogmy z r.1680. A vtip roka je to, ze jej manzel ziadne "zastresenie" nerobi, kedze je bud u mamy/v praci/ na polovacke atd. Nevydalo, no😏
@lala123 kinedril nemóžeš dať dieťaťu mladšiemu ako dva roky. To babo, ti predsa nepovie že má kinetozu, ale už natolko tol viem vyhodnotiť keď začne revať az je bordové a grcať prudom a ked zastavime tak za chvilu pohoda. Moja dcéra netolerovala ani detsky kolotoc na ihrisku, ani húpačku. To musíš proste zažit.
@anna777115 naša pediatrička mi ho odsúhlasila jednorazového aj ročnej dcere keď sme išli na dovolenku. Je mi ľúto tvojej dcérky , verím, že už tiho vyrástla ....ale myslím, že obe vieme, že v tomto prípade he cestovanie ten posledny problém a ide úplne o niečo ine
@mondolina To sa nedozvies, takito ludia nevedia argumentovat, len opakovat dogmy z r.1680. A vtip roka je to, ze jej manzel ziadne "zastresenie" nerobi, kedze je bud u mamy/v praci/ na polovacke atd. Nevydalo, no😏
@anonym_4da24b Mily anonym, niekto má aj nejake povinnosti a nemože byť na fore 24 hodin denne sedem dni v tyždni. Slusne som sa vecer rozlucila to znamrna že som sa uz nemienila vracať k diskusii nakolko som mala svoje povinnosti a nakolko tato diskusia nie je moja ale autorkina, ktorá mimochodom vobec neprispieva, takže je uplne zbytočne sa tu k tomu vyjadrovať. Ked si ja založim na fore vlastnu tému, tak mozme okolo nej diskutovat a filozofovat aj do bezvedomia. Ale, toto nie je o mne. A ked sme už pri tom grafe, tak manzelia su si na jednej urivbi a maju sa zastresovat navzájom ale nie vzdy si schopna ten daždnik drzať sama a občas v živote potrebujes aby ti hi nad hlavou podrzal tvoj partner. Nie vzdy más tie ruky prazdne, alebo zdrave , alebo, alebo......A čo sa tyka mojho muža, je dospely, svojpravny clovek, ktory urcite nie je submisivny, aby nechal rozhodovať o svojom konani druhích, ale sam prebera zodpovednost a zaroveň aj nasledky svojho konania a rozhodnuti, ktore v zivote spravi. Ja som zodpovedna za svoje vlastne rozhodnutia a nie za jeho.
@anonym_autor pokial to nie kazdy vikend nemas pravo mu do toho kecat.
Prepac, problem bude v tom, ze proste musis mat pri sebe muza...lebo TY sa citis osamela. Niekdy iny to tak neberie len TY.
Takze je to o tvojich pocitoch... Ked uz ide o to mozete ist na noc a mozes ist s nim. A nechaj ho dychat, lebo ti zduchne... Skor ci neskor.
@anonym_autor pokial to nie kazdy vikend nemas pravo mu do toho kecat.
Prepac, problem bude v tom, ze proste musis mat pri sebe muza...lebo TY sa citis osamela. Niekdy iny to tak neberie len TY.
Takze je to o tvojich pocitoch... Ked uz ide o to mozete ist na noc a mozes ist s nim. A nechaj ho dychat, lebo ti zduchne... Skor ci neskor.
@derdia To si ako prišla k tomu uzaveru ze nikto iny to tak neberie ako autorka. Co si robila oercentualny priemer z nazorov ludí na celom svete. A keby autorka bola hneď jedina v celom vesmire, vo vsetkych galaxiach a dimenziach, pre jej partnera to jej citenie, má byt smerodatné a postačujuce.
@derdia To si ako prišla k tomu uzaveru ze nikto iny to tak neberie ako autorka. Co si robila oercentualny priemer z nazorov ludí na celom svete. A keby autorka bola hneď jedina v celom vesmire, vo vsetkych galaxiach a dimenziach, pre jej partnera to jej citenie, má byt smerodatné a postačujuce.
@anna777115
a platí to aj samozrejme opačne? že? pre partnerku majú byť pocity muža podstatné a smerodajné 😉 zhodneme sa, že vzťahy sú o kompromisoch a nie o tom koho pocity sú prednejšie.
@anonym_autor my mame 3 deti. Muz bol v aprili v na tyzden v Egypte, teraz je tyzden v Taliansku. Som rada, ze siel. Tyzden dam....a to sa treba s deckami ucit, kruzky, starat sa o domacnost a este chodit do prace..... takze 2 noci s 1 babatkom by boli pre mna momentalne pohoda džez.
@anna777115
a platí to aj samozrejme opačne? že? pre partnerku majú byť pocity muža podstatné a smerodajné 😉 zhodneme sa, že vzťahy sú o kompromisoch a nie o tom koho pocity sú prednejšie.
@mondolina Samozrejme ze to plati aj opačne. Ja, ti rozumiem, kam ma chces psychologicky dotlacit. Ja chápem, že v partnerstvach sa ocitnu dvaja uplne odlisny ĺudia so svojimi vlastnymi nazormi preživanim a niekedy ah hidnotami a nabozenskym presvedcenim, ale pre spolocny zivot a fungovanie sa musi vzdy soravit nejaky kompromis aby sa v tom vzťagu citili obaja partneri naplneny, vypočuti a pochopeni. Lebo vztah, je aj o naplnani potrieb a túžob toho druheho. Viem, že mi chces teraz povedať ze aj ten muž, má pravi na svoje pocity, tak ako ona. To je v poriadku, nikoho city v partnerstve nie su dolezitejsie pred tymi druhymi, ale ide o hĺadanie, nejakej alternativy pre oboch, aby sa mohli citit naplnení a pochopení tým druhym partnerom.
@anna777115
@mondolina A mysliš si, že ja by som žila so svojim muzom 20 rokov, pokiaĺ by som nebola presvedčena o jeho citoch, láske, pracovitosti a zodpovednosti za rodinu ? A to, ze si presadi svoje, ja už proste, po tolkych rokoch snazim rešpektovať a pochopit aj jeho pocity. Lebo svokra ma tiež už svoj vek 86 rokov, je onkologicky pacient, byva sama v rodinnom dome, nakolko je uz vdova. Tak upeciem kolac poslem jej, ona mi zase posle do pečenia a respektujeme sa. Ale k tomuto nastaveniu som musela dozrieť rokmi. Aj ja som sa prve roky nanzelstva citila nepochopena neĺubena a ignorovana,ale proste dnes to už beriem uplne inak. Aj, co sa tyka záĺub, tak sa ho snazim pochopiť a podporit, lebo viem ze to pre neho znamena veĺa, lebo sa tomu venuje od mlada prakticky cely zivot a je v tom kus neho.Takze, to, s čim nie som spokojna v nanzelstve je nejakych 40% ale vždy tu prevysuje tých 60% v ktorych spolu ladime a podporujeme sa. Autorka tejto diskusie tiež, este životom a skusenostami pochopí, ze nie je všetko len čierne a biele, ale ze he nkonečná paleta farieb a moznosti. Ale, netreba ju sudit a odsudcovať za jej vlastne pocity a preživanie, lebo ako clovek má na to pravo. A to, že niekto iny to citi a vidi inak, nemeni nic na dolezitosti toho, ako to vidi a citi ona sama.
@anonym_autor myslim, ze nam je tazko posudit, ci situacia v manzelovej rodine je dolezitejsia ako tvoja unava a strach z toho byt doma sama. Ale vo vseobecnosti plati, ze on by mal vyjst v ustrety tebe a ty jemu. Tazko my posudime vaznost problemu jednej alebo druhej strany. Ale cim viac mu das volnosti, tak tym viac nebude u vas napatie a cim viac on prejavi zaujem o tvoju narusenu psychiku, tym sa ty budes citit bezpecnejsie a budes silnejsia a samostatnejsia.
Je to len na vas dvoch, ktorý z vas zacne 🙂
Prečo sa sústredíš na to, ako dieťa nevydrží cestu? Čo tak hľadať spôsob, ako by ste tú cestu mohli absolvovať spoločne? Možno mi to znie jednoducho, ale ja nie som typ, ktorému sa niečo nedá...
@mondolina A mysliš si, že ja by som žila so svojim muzom 20 rokov, pokiaĺ by som nebola presvedčena o jeho citoch, láske, pracovitosti a zodpovednosti za rodinu ? A to, ze si presadi svoje, ja už proste, po tolkych rokoch snazim rešpektovať a pochopit aj jeho pocity. Lebo svokra ma tiež už svoj vek 86 rokov, je onkologicky pacient, byva sama v rodinnom dome, nakolko je uz vdova. Tak upeciem kolac poslem jej, ona mi zase posle do pečenia a respektujeme sa. Ale k tomuto nastaveniu som musela dozrieť rokmi. Aj ja som sa prve roky nanzelstva citila nepochopena neĺubena a ignorovana,ale proste dnes to už beriem uplne inak. Aj, co sa tyka záĺub, tak sa ho snazim pochopiť a podporit, lebo viem ze to pre neho znamena veĺa, lebo sa tomu venuje od mlada prakticky cely zivot a je v tom kus neho.Takze, to, s čim nie som spokojna v nanzelstve je nejakych 40% ale vždy tu prevysuje tých 60% v ktorych spolu ladime a podporujeme sa. Autorka tejto diskusie tiež, este životom a skusenostami pochopí, ze nie je všetko len čierne a biele, ale ze he nkonečná paleta farieb a moznosti. Ale, netreba ju sudit a odsudcovať za jej vlastne pocity a preživanie, lebo ako clovek má na to pravo. A to, že niekto iny to citi a vidi inak, nemeni nic na dolezitosti toho, ako to vidi a citi ona sama.
@anna777115 tak 60 percent je strašne malo. Ani omylom by som nechcela žiť tvoj život. Ved to musí byt neskutočne utrpenie.
@anna777115 tak 60 percent je strašne malo. Ani omylom by som nechcela žiť tvoj život. Ved to musí byt neskutočne utrpenie.
@aurora33 Najprv vylev a potom o 2 strany je vlastne vsetko v pohode😏🙄 Presvedcila samu seba a pohoda
@aurora33 Najprv vylev a potom o 2 strany je vlastne vsetko v pohode😏🙄 Presvedcila samu seba a pohoda
@anonym_4da24b hej klasika nešťastnej ženy. Ved ju nebije tak sa nemá čo stazovat. Čo na tom že musí chorá čistiť pec a kúriť a pánko si ide ku mamičke. Nech láskavo drzi hubu a krok. Chúďa žena
@anna777115 ona nemoze chciet od neho qby nesiel nikdy pomoct svojej rodine. Jeho citenie nema byt pre nu prvorade? Jeho citenie je teda podstane az po jej citeni? Pise ze to nie je stale... Takze chudak clovek by mohol mat pravo vypadnut z domu na par dni.... A najma ked nie je dakde za zenami ale opravit mame a otcovi nieco na dvor.
A ked je ore vas chlapske citenie dolezite az po vasom citeni ani sa necudujem za co vas ti muzi maju....adios🤣😅a krasny den. Mam lepsie veci na robote ako sintu vypisovat pol dna zo zenami, ktore vidia len seba...
@anonym_autor veď tam ide kvôli svojim deťom, nič zle na tom nevidím. Ak sa rozišiel s matkou deti to neznamená, že sa rozišiel aj s detmi. Skús sa na to pozrieť takto: si na mieste matky, ale rozišla si sa s partnerom. Potrebuješ od neho postrážiť VAŠE dieťa. Ako by si zareagovala, ak by odmietol? A pritom ma čas. A či vydrzis s malým dieťaťom sama? Mala by si🤔 môj muž išiel do kúpeľov na 3tyzdne, keď naša druha dcéra mala mesiac. Staršia chodila na prvý stupeň zs. Zvládla som to na výbornú.
@anonym_autor veď tam ide kvôli svojim deťom, nič zle na tom nevidím. Ak sa rozišiel s matkou deti to neznamená, že sa rozišiel aj s detmi. Skús sa na to pozrieť takto: si na mieste matky, ale rozišla si sa s partnerom. Potrebuješ od neho postrážiť VAŠE dieťa. Ako by si zareagovala, ak by odmietol? A pritom ma čas. A či vydrzis s malým dieťaťom sama? Mala by si🤔 môj muž išiel do kúpeľov na 3tyzdne, keď naša druha dcéra mala mesiac. Staršia chodila na prvý stupeň zs. Zvládla som to na výbornú.
@anonym_5f6e0e
kde si sa dočítala, že tam ide muž kvôli svojim deťom? 🙏
@anonym_autor a čo si mu odpovedala na to “Ako by to vyzeralo?” Ja by som povedala napríklad, že vyzeralo by to tak, že máď malé dieťa a je pre neho prvoradá rodina.

@mondolina Som sa pobavila. Ona to vidi tak, ako na tom obrazku, ale jej muz ocividne nie😃 lebo je tam pisane, ze vstupom do manzelstva vznika nova rodinna jednotka, a ak su potreby "starej" rodiny a priatelov nadradovane, vznikaju problemy. Cize presne take,ake spominala autorka. Takze by to mala asi dat precitat manzelovi, nie nam😄 nikto tu na tieto katolibanske kraviny nie je zvedavy. Toto je len pre zeny, co si zoberu nejakeho trula, co si aj v manzelstve mysli, ze je slobodny. Aby boli ticho a suchali nohami.
@anonym_4da24b Toto nie je moja diskusia. A ak si myslela mójho muža, tak on, si to uvedomuje velmi dobre, ako to ma byt ale je dospely, svojpravny človek a za svoje konanie si ponesie nasledky on sám. Vo vzťahu sú vždy dvaje ĺudia a keď ten druhy nechce, jeden sa móze aj na hlavu postaviť a ušami odrážať aj tak sa nič nezmení.