Ako riešiť vplyv jednej osoby na celú rodinu?
Ahojte, hneď napíšem že sa nejedna o svokru ale o inú manzelovu rodinu. Ako sa nam narodilo bábätko tak si uvedomujem ako sú tam všetci ovplyvnení názormi a “radami” tej osoby. Ked sme tam, vždy sa robí to čo povie/navrhne ona, jedlo sa kupuje take co ma rada ona, manžela ma samozrejme ťuťmáka čo jej na všetko pritakáva. Najnovšie sa začala starat do nášho dieťaťa, čo by už malo vedieť, čo robíme zle, ako by sa malo správať, čo ho mame učiť, ako mu chyba už kolektív…mňa jej rady absolútne nezaujímajú tak ako aj rady mojich rodičov, vždy som mala svoj názor a všetko si vždy urobila podľa seba, moja mama je rovnaká ale ako vravím jedným uchom dnu druhým von. LENŽE aj môj manžel aj svokra začali preberať jej názory na výchovu, minule svokra “xy povedala že to mame robiť takto, ju musíme počúvať lebo ona ma také a také vzdelanie a pracuje s deťmi”…baby mne je to až smiešne, normálne komické situácie a ani neviem ako vtedy reagovat. Najnovšie keď muz použije na malého formulku alebo vetu od nej (ano, presne ako keby som ju počula od slova do slova) už začínam byt až agresívna, irituje ma to…čo si myslite ako sa dá toto riešiť?
Pevné nervy prajem. V rodine máme rovnakú osobu, ešte navyše je to dosť toxický egocentrický človek. Ja som s ňou vzťah úplne uťala, ale u nás je manžel na mojej strane keďže vie aká je tá osoba protivná.
Rázne jej povedz... aj rodine... "Nepýtala som sa na tvoj názor ani na Tvoje rady.... Ak ťa o to poprosím, potom sa vyjadruj." .. ( a s úsmevom na tvári) Držím palce. Veľa síl.
Predstav si ich ako malého chrobáčika. Ktorý rýchlo odíde preč.
Je to Tvoje dieťa a Ty vieš, čo potrebuje ako ho vychováš..
......minule svokra “xy povedala že to mame robiť takto, ju musíme počúvať lebo ona ma také a také vzdelanie a pracuje s deťmi” ..... Povedala by som jej: "hmm, je to pekné a fajn, že má také vzdelanie,,, ale každé dieťa je iné a každé potrebuje iný prístup.. Ona nežije s ním. Ja ho najlepšie poznám a viem, čo robím. Prosím, rešpektujte to " !
Ak by mali stále nemiestne poznámky, stretnutie by som minimalizovala. Aj ty potrebuješ kľud...od nich..
nestretávať sa
Ta osoba si dovolí a robí iba to čo je dovolite a umoznujete. Necháte si všetci srat na hlavu chodíte tam robíte co chce udrzujtete neviem načo uplne vadny vzťah a potom riešite prečo robí to a hento. No lebo jej tým ako sa k nej chovate hovoríte že to co robí robí dobre a je to správne. Robí to čo moze lebo ste s nej všetci posraty lebo chcete byť dobrý a slusny a tá osoba to zneuziva a berie ako svoju výhru.
Muzovi povedz, nech sa nastavuje ku sestricke/titulke ale bez dietsta a môže pri nich poslúchať.
Pokial chce žiť s vami, nech nepinda a používa svoj rozum a vaše dohody o výchove, nie tie ich!
A mudrlantka nech si pinda do svojich detí a vaše vynecha!
Muza by som poslala do prdele s jeho chovanim.
pokiaľ si neotvoríš hubu,potiaľ ti bude srať ona a všetci okolo na hlavu.
Poviem to takto,aby si pochopila,že žiadne pekné slová na takých ľudí neplatia.
Mám to z rodiny z vlastnej skúsenosti.
Autorka, ta "jedna osoba" je tvoja švagriná, však?
Nenechaj na sebe rúbať drevo. Urob hranicu, pokiaľ si oni môžu dovoliť k tebe niečo...

Naďalej používať svoj vlastný rozum a možno oddeľovať emóciu od faktu....rozumej ak povie niečo rozumné tak to apriori neodmietni preto, že to vyšlo z jej úst a ty ju neznášaš. Pokiaľ nesuhlasíš komunikuj to nahlas. Takto sa buduje rešpekt a zdravé prostredie...aj keď možno máš pocit, že "s ňou sa nedá" konzistencia vo vlastnom postoji je tvoja jediná zbraň proti kultu, ktorý okolo seba vytvára....a nakoniec vždy z toho vieš odísť ak to presiahne hranice únosnosti.