icon

Ako riešiť vyhadzov z bytu a starostlivosť o dieťa?

10. dec 2023

Ahojte.
Čo by ste robili na mojom mieste?
Mám svoj dom, na ktorom prebieha rekonštrukcia z vnútra, pretože tam nebolo kúrenie ani natiahnutá voda a kanalizácia. Môj muž nie je vlastníkom tohto domu. Keď zistil, že majú prísť majstri, utekal do domu s mojimi kľúčami a pozamykal tak, aby sa tam majstri nemohli dostať. Samozrejme, mi odmieta vrátiť moje kľúče od môjho domu.
Žili sme u jeho fotra, ktorý nemá v byte elektrinu ani kúrenie ani teplú tečúcu vodu.
Malo to byť dočasné riešenie, muž nepracoval najprv rok a pol, potom robil pol roka a tak zas nerobi 5 mesiacov. Výpoveď dal, lebo vraj nezvládal fyzicky prácu / rozvážal prachy na aute do bankomatov/ a tvrdil, že bude robiť na dome. Neurobil tam dokopy nič.

Chcela som, aby naše dieťa malo podmienky, aby nemuselo byť večer po tme, v zime bez kúrenia. Podala som papiere na rozvod, na neodkladné zverenie syna do mojej starostlivosti.
Samozrejme, na všetko neskutočné lehoty. Firma pre ktorú pracujem, ma nechala do skončenia rekonštrukcie na mojom dome bývať v dome, ktorý patrí nadácii, mám tu zároveň aj kanceláriu. Je tu teplo, voda, elektrina, plyn.

Keď som vo štvrtok prišla do bytu jeho fotra / domov/ jeho plesnivý alkoholicky foter mi odmietol otvoriť. Volala som mužovi, nech láskavo nevysedáva u mamičky, ale príde mi odomknúť. Naveľa došiel, povedal že ma dnu nepustí a že mám odísť. Viem, že ho štve, že robím podmienky pre naše dieťa. Tak som zavolala hliadku, prišli, pokukali odišli. Nedovolil mi vziať si ani moje oblečenie ani nič.

Teraz mi vypisuje srdcervúce sms aby som sa vrátila, skúša ma vydierať našim dieťaťom.
Keď sme tam bývali, nezvládala som už tú zimu, pretože on si posledne išiel ľahnúť s malým do izby jeho fotra a kúril plynovým sporákom / horákmi/ čo je extrémne nebezpečné. Ja som mala ísť spať do spálne, kde bola neznesiteľná zima.
Žil si veselo z mojej výplaty, jeho otec : čistý úchyl raz zobral moje použité spodné prádlo / dostala som nečakane vtedy menštruáciu/ a kameroval si ho, vytiahol ho z koša na špinavé prádlo. Plus samozrejme, bol denne opitý, provokoval. Kým som mu nezaplatila plyn, bol milučký, akonáhle vedel že je zaplatený, povedal že som prostitútka. atď.

S manželom som skončila a vrátiť sa nemienim. Ide o syna, ktorého drží ako " rukojemníka" aj keď tam nemá vhodné podmienky. S kolíznou opatrovníčkou volám dosť často. Teraz v blízkej dobe počítam, že prídu ku mne na šetrenie, k nemu sa už dvakrát snažili dostať ale neotvoril dvere. Na informatívne stretnutie neprišiel, kolíznej nezdvíha telefón.

Vrátili by ste sa kvôli malému, do rozhodnutia súdu?? Syn má 4 roky.

Strana
z2
tamitamitami
11. dec 2023

*s

tanicka1990
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2