Ako riešiť vzťahy s manipulatívnou matkou?
Ahojte mate tu niekto skusenosti s manipulatívnou mamou ?
Mam 35 rokov, vlastnu rodinu, milujúceho manzela a mamicku ktorá je ostala bez manzela, uz je na dochodku a ma velku potrebu nas riadiť a dirigovať komplet vo vsetkom
Pred vianocami vyvolala hádku pričom uz mi nedalo a vswtko som jej povedala ako mi vadi a ona sa urazila tak ze vobec ma odvtedy nekontaktuje a takisto sa nezaujíma o svojich vnukov
Velmi ma to trápi ale dalej sme to uz s manzelom nemohli vydrzat 😢
Takúto mamu má kolegyňa. Tiež sú pohadane od Vianoc.
Je to krátka doba, treba nechať priestor na premyslenie si toho všetkého obom stranám
To že sa neozvala je iba ďalsia manipulacia. Teraz hrá hru, kedy sa jej poslusna dcerenka ozve. Ona prichádza o viac ako ty. Cize nechaj to na nu a ak si to neuvedomí, tak smola. Aspoň mas klud.
@michaela329
@pribinak
@betulinka1
Mam klud Ano ale podvedome ma to stale žerie neskutocne, nemam rada konflikty ale ked začala riešiť ze ju nikde neberieme na vylety a ze k nej nechodime vobec a riešila mojho manzela pričom si nas vymazala z Facebooku aj celu manželovu rodinu. Nikdy jej nebol dost Dobry
Tak uvidime ci sa ozve.. ja som si svoje povedala a kazdy z rodiny sa ma zastal ze Ano je taká a mala by sa uvedomiť
Ale pri týchto manipulátoroch asi tazko
Mamu treba nechať tak, to že máte pauzu od seba jej dá priestor aby di našla nejaký koníček
To je tragédia mnohych nadich seniorov, nemajú doma čo robiť
Nemajú koníčky, nechodia do klubov, ničomu sa nevenujú a tak jedine hobby je organizovanie života svojich deti
Pretože si normálny citlivý človek, každého by to žralo, to je v poriadku. Ale ak je ona takáto, sama sebe ubližuje a ver mi, čokoľvek by ste robili, ona by spokojná nebola - práve naopak, stupňovalo by sa to. Lebo ona sama asi ani nevie, čo jej vlastne vadí a chýba. Nechaj ju tak, nech má šancu na sebe trochu popracovať. Buď otvorená zmiereniu, ale nie za cenu ďalšieho trapenia.
Ty si nič zlé neurobila, nechaj to na ňu určite sa ozve keď bude chcieť zase dirigovať.
@pribinak
@michaela329
@januska12323 baby Dakujem vam cítim sa uplne ako nevďačná dcérka ona vyrastala v dobe kedy musela byt poslušná voči rodicom počúvala ich na slovo a obskakovala ich (babka bola tiez riadna manipulatorka)
Tak ona si mysli ze aj ja toto musim tolerovať lenze mne sa nici vztah s muzom, nic neriešime len moju mamu. Cele Vianoce som preplakala
To sú tie generačné toxické vzorce správania. Je super, že si sa vzoprela. To vôbec neznamená, že mamu neľúbiš, ale že máš odvahu ten kruh zrušiť. Držím palce
@michaela329 Dakujem za mile slova
Dlho nevydrží byt urazena, bohužiaľ
@sidicek pochybujem ze po tom vsstko bude znovu ako predtym. Hadam ma trošičku rozumu
Tak asi to inak nevie, keď sama bola k matke poslušna...a babka ju riadila.Tak vyrastala tak si teraz myslí, že to je správne.Aj tak nebudeš mať kľud, pokým sa neudobríte a nevysvetlite si to a nedáte nejaké pravidlá.
@luccija ale ona v sebe chybu nevidí ziadnu totižto. Ona sa urazila ze sa nam snazi len pomôcť a nic viac a my si to nevážime
Takze neviem ci by prijala nejake pravidla
S manipulátormi to je velmi tazko
To nie je ani tak o rozume ako o emóciách a tie ju budú pravidelne valcovat.Povahu nezmeníš, no ak uvidí ze to správanie ma pre ňu zle dôsledky bude sa to snažiť trochu korigovať. Vlastná skúsenosť, časom ta aj tie zle pocity prejdú, ja son v tomto už racionálna. Aj jej na rovinu poviem co si myslím, oduje sa, ale to si musí sama spracovať.
mám to isté, doteraz som vždy ustúpila a tvárila sa, že sa nič nestalo. tentokrát už nie.
Veď uvidíš....no ťažko, keď ovdovela a asi sa cíti sama, nevyužitá.Ale tak ty vieš aké robila konflikty niekedy sa inak neda
od Vianoc som ju nevidela, a to bývame na jednej chodbe.
Ak sa náhodou "odrazí" a urovnate to,kúpte jej psa alebo mačku,aby sa mala o koho starat a venovat
Samozrejme, ze sa tak citi ,to je podstata manipulácie ,vzbudzovať pocit viny a tým si vynucovat veci.Naozaj ju nechaj nech príde sama ,ak príde s obvinovanim zas to treba stopnúť.
@mondolina Vianoce su narocne obdobie fakt. Viem o viacerých rodinach co sa pohádali takto
@rorino nema rada zvieratá🫣
@sidicek dik za radu, tak to urobim
Ona s veľkou pravdepodobnosťou nemá rada ani seba,preto sa tak správa aj k tebe
@rorino je to dost mozne
Ona sama nevie co chce. Raz sa stavia do pozície uplne nezávislej zeny ktorá je schopná vsetko si urobit sama a nikoho nepotrebuje a na druhu stranu sa vie tak opustiť ze starajte sa o mna, lebo nevladzem
konflikt nastal ešte pred Vianocami. spravila som ústretový krok, že na Vianoce som ju zavolala. Vianoce prebehli ok.
Mala by si sa jej ozvať a porozprávať sa s ňou. Určite sa dá tento problém vyriešiť. Neviem, ja by som nevydržala nevedieť 3 týždne ze co je s mojou mamou.
@mondolina ja som ju tiez zavolala ale bola Jak zmyslom zbavená (predpokladam sa nadopovala s liekmi)

Vieš, ak si jej povedala, že vám niečo vadí a ona namiesto nejakej diskusie a sebareflexie sa oduje a nekomunikuje - to je tiež prejav manipulatorskej povahy. Ja by som počkala ako sa to vyvinie, normálne by som komunikovala, keď k tomu príde, bola slušná - ale na druhej strane by som som v žiadnom prípade nepristúpila na jej hru, lebo frustrácia sa opäť nazbiera a opäť vybuchnete. Aj mama musí chápať, že máte hranice a snažiť sa ich rešpektovať.