Ako riešite partnerovo chrápanie?
Ahojte, viem že tu týchto diskusii už pár bolo ale, ako riešite keď váš partner chrápe? My sme spolu krátko zatiaľ iba prestávame ale nikdy sa moc nevyspim, neviem či tretiu noc po sebe som už taká unavená alebo som si zvykla že je to lepšie. No neviem čo do budúcna lebo takto nebudeme môcť spávať v jednej miestnosti asi mňa z toho porazí
Striedame sa na gauči 🤷♀️ ja som už vyskúšala na ňom kadejaké spreje, aj to spánkové centrum (či ako sa to volá-raz som to tu čítala) som mu navrhla a nič...keď nechce čo s ním mám robiť.
Cmukaním,drgnutím,jemným kopnutím.Už 40 rokov.Nič nefunguje úplne.🙂Pravdu povediac aj ja chrápem,keď mám upchatý nos.
Spime oddelene, lebo obaja chrapeme a ani jeden z nas sa nikdy nevyspi, ked spime spolu.
Podrgnem...a keď nepomáha beriem perinu a idem spať do obývačky, ako aj tuto noc...
Budete musieť spat oddelené v inej izbe vyspať sa je dôležité
A je tu niekto, komu nejaka operacia od chrapania pomohla? Ako sa da zabranit ochabnutiu nosohltana v hlbokom spanku?
14 rokov spavame oddelene. Aktualne uz 2 roky spava s kysl.pristrojom. Mozno by mohol priatel navstivit spankove centrum, tam by videli ako vlastne dycha v noci.
Najskor som odchadzala do obyvacky. Teraz tam uz rovno spavam. Nic ine sme nevymysleli.
Používam štuple do uší.
Štuple do uší, inak by sme boli už dávno rozvedení.
2 spalne. Stuple nula bodov.
Stuple do usi... Ale mam chut ho umlatit lopatou.
Môj tiež chrápe a zvykla som sa sťahovať do obyvačky...ale jedneho pekného rána som si povedala, ze prečo sa sťahujem na pohovku ja, keď chrápe on...ja sa vzdám mojej dobrej postele, aby sa on vyspal...Nerobí nič preto, aby nechrápal...Takže som dospela k záveru, že sťahovať sa bude on...a aj túto noc spal v obyvačke...
My spíme oddelene hádam aj 14 rokov už.
Mojmu zatial staci, ked ho otocim na bok, chrapeniba na chrbte. Ale nie je to ziadne pilenie dreva nastastie,len take pochrapkavanie. Nezobudi ma, ale ked ma zobudi dcera a on chrape,tak nezaspim, musim ho otocit na bok.
Tiež spíme oddelene. Ja sa potrebujem vyspať do prace, mať energiu na deti a život. Môj muž chrape ako tur, kolkokrat ho počuť aj cez dvoje zatvorené dvere.
Dve spalne mozno 15 rokov alebo viac
Uz vyse 10 rokov spime oddelene, ale mame velky dom, kazdy mame svoju spalnu, nespavame v obyvacke. mojmu muzovi nepomohla ani operacia nosovej prepazky, ani spankove centrum. keby sme spali spolu, uz sme daaaaaavno rozvedeni, obaja potrebujeme vela spanku na normalne fungovanie.
Ja pouzivam stuple do usi. Mam z lekarne a su super. Nebolia ma z nich usi a nic cez ne nepocujem. Ani budik rano, takze budik rano najskor zobudi jeho a on potom mna 😁. To ma za to, ze musim takto trpiet 🤣.
@pehavcek úplne presne aj u nás. Každú noc som balila periny, prenášala do obývačky, rozkladala sedačku....až ma to prestalo baviť a spím tam od večera. Štuple u mňa nič nevyriešili.
Spime oddelene už asi 3roky nič ine nepomaha kedže aj ja aj on sa potrebujeme vyspat do prace akurat že mame spalne cez stenu sem tam ho počujem ,ale je to lepšie ako v jednej izbe
Oddelené spálne. Zatiaľ nič lepšie nevymysleli. Jeho chrápanie počujem do tretej izby, cez dvojo zatvorených dverí, ale už konečne zaspím
Spím s dcérou v detskej alebo utečiem do obývačky. Ale ja chrápem tiež, takže je to o Tom kto skôr zaspí. Horšie by bolo ak by nebolo kam.
Pre mna su najhorsie dovolenky. V jednej izbe par dni a idem z dovolonky unavenaaaaaa 🙉
@pehavcek ja už posledné roky vyberám ubytovanie so sedačkou vrámci spoločných priestorov a tam utečiem, ak to už v spálni nezvládam 😃

Komunikacia - spytaj sa ho, co robi pre to aby nechrapal, co skusal? keby moj toto robi, tak aj do operacie by som ho dokopala.