icon

Ako rozdeľujete starostlivosť o autá v rodine?

25. jan 2025

Baby akoto mate vy? Ked mate auto vy aj manzel, zabezpecujete si vsetko sami alebo vam pomaha aj muz?
Myslim dufukovanie pneumatik dolievanie tekutin, vysavanie, tankovanie umyvanie….
U nas napriklad vsade vozim deti iba ja, aj nakupy robim ina ja a aj svoje auto riesim sama ale chcem aby toto riesil muz.
Ale on hovori vsak je to moje auto🙈
Som priste zvedava ako to bezne funguje v inych rodinach, ci len ja som narocna 😅

Strana
z6
alkoholik
25. jan 2025

Zaujimava otazka. Moj osobny nazor ako muz by som sa mal pomoct manzelke stym. Odovz auta do servisu, na prezutie pneu. Povysavanie auta napr spolu....
Len co presne ma riesit?
Tankovanie zvladnete aj sama si myslim. Dolievanie tiez( staci ak vam to niekto ukaze 1-2 krat) ziadna raketova veda.

stormie
25. jan 2025

Neviem ako myslis “tvoje” auto - je aj pisane na teba?
My mame v rodine dve, pisane su na manzela len cisto z praktickych dovodov (prepis vedel on casovych dovodov jedndoduchsie poriesit), jedno vyuzivam primarne ja a druhe on. Vsetky veci okolo aut su jeho zalezitost, ja si len dotankujem ak treba (ale aj to povacsine vyriesi on lebo to tak vyjde).

tundra
25. jan 2025

Vozovy park(auta,motorky,bicykle) mam na starosti ja,manzelka mi len povie,ked sa jej nieco nezda,ze to treba skontrolovat.Servis robim 95% sam,ak je potrebna diagnostika,samozrejme navstivim servis.
Samozrejme aj najmensi problem, pri navsteve servisu,stoji prachy,tak mozno preto, sa tvojmu do toho nechce...

ariannazara
25. jan 2025

Muž robi v zahraničí takže si musím vystačiť sama, dolejeme si kvapalinu, bezne chodim dofukavat gumy na benzínku ale upratuje ho len muz mne sa nechce 😂 riešim výmenu oleja, servis atď 😂

ivik4
25. jan 2025

Obe auta ma na starost komplet muz

zuzkaa1991
25. jan 2025

Tiez vsetko robim sama.co sa tyka domácnosti nákupy škola kruzky atd s autom.....co sa tyka servisov poviem muzovi to a to mam pocit ze ide zle...alebo párkrát ked musi ist s mojim autom niekde zisti akw chyby su a riesi ako aj dnes vôbec som netusila ze jde do servisu s mojim autom. Aj umyt zvonku pojde kedze nemam s tym prax 🤣🤣🤣🤣jedine na dvore cez leto umyjem auto

petulda333
25. jan 2025

U nas manzel,ja natankujem a pripadne dolejem vodu do odstrekovacov

jozinzbazin22
25. jan 2025

U nas tiez vsetko riesi muz,ale tiez mi povie,kolko bude stat oprava a pod.Teraz muzovi menia tlmice a este neviem,co.Ale vsetko si kupil a len robota 400eur.Tak mi hned hovoril,ci to dat,ci este pockat.Tak ked to treba,tak to treba.Takze zase financie riesime spolu.Sem tam si sama natankujem,sem tam s muzom,zalezi akym autom ideme,a ktore potrebuje surnejsie natankovat.Stk,emisne riesi len muz.

mimikarol
25. jan 2025

Stará sa o to muž, ja si tak maximálne umyjem čelné sklo a oškrabem ho ráno keď je námraza

basulaak
25. jan 2025

Max. zaveziem do pneuservisu ci na stk a pockam kym urobia co maju, lebo muz nema cas. Financne tiez vsetko hradi on na obe auta. Ja auta len uzivam, neplatim nic ani netankujem. na princeznu. 😅 max kupim vonavy stromcek. Ked mu aj ponuknem, nechce.

katka_1102
25. jan 2025

Tankujem si ho sama,cistim, volám servis sama,ak je potrebný ... manžel pracuje v zahraničí, tak preto som samostatná jednotka 🙂 Ale keď príde domov,veľmi rada mu ho dám umyť 🤣 Nemá s tým žiaden problém sa postarať o autá🙂

doriiis
25. jan 2025

Čo sa týka výmeny oleja,prezutie,žiarovky,stierače,proste malé udrzbove veci,tak sa stará muž.Tankovat,dolievat vodu do ostrekovacov, vysávať,umývať - to robí ten,čo má aktuálne čas.
STK,EK a servis máme ľudí,ktorí nám auta berú a vybavuju

guudy
25. jan 2025

Autorka, tebe pocas jazdy zacne svietit kontrolka a ty namiesto natankovania pojdes domov a oznamis muzovi, ze ti ma ist natankovat? Tak si to predstavujes? Alebo ti teda pride tazke odviezt auto do servisu na prezutie? Ci?
Mame dve auta, muz na mojom spravi to, co zisti, ked ho soferuje on. Do servisu auto vezme ten z nas, komu to casovo viac vyhovuje. Jedine, s cim by som mala problem, je dofukat kolesa, to som nikdy nerobila. A zas uprimne si povedzme, ako casto ich clovek dofukuje?
Ak ti vadi rozdelenie prac v domacnosti, posli obcas muza rozvazat deti/na nakup. Ved su to aj jeho deti a predpokladam, ze doma je z nakupenych potravin.
Pytas sa, ako to mame doma my…. My si doma vychadzame v ustrety a vzajomne si pomahame.

ina2405
25. jan 2025

Muž sa stará o naše auto a ak by som mala aj ja, zas sa stará on. Baví ho to a vyzná sa lepšie. Ja od neho nechcem, aby sa staral o veci v kuchyni, tiež ma to baví a viem to lepšie. Ak niekomu pripadá "sexistické" takéto rozdelenie rolí ok, takto to máme my. Každý robí to, v čom je dobrý.

saxana000
25. jan 2025

Moje auto si riesim sama a tankovanie umyvanie vysavanie tepovanie servis STK emisna... a muz si riesi svoje. V zivote som okrem zmesi do ostrekovacov nepotrebovala nic dolievat a gumy mi kontroluje servis pri prezuvani.

17alexis
25. jan 2025

Mame jedno auto a starame sa obaja. Kvapaliny doplnam zvacsa ja, obaja tankujeme, do servisu chodi muz, obcas ja a umyvam ho ja.

tulipanik12
25. jan 2025

Mm tiež robí mimo SK, takže nákupy, dieťa riešim ja. Umývať auto mi chodí on a do servisu si s autom chodím sama, pretože muž chodí do iného servisu. A na ČTK mi chodí tiež muž, pretože ja mám auto na českých ŠPZ a on je lepší šofér 😆. A auto je moje ešte pred svadbou, no on si samozrejme kúpil svoje.

vlucifuk
25. jan 2025

No my máme len jedno auto, ktoré má na starosti muž. Čo ti poviem. Minule sme dostali pokutu, lebo sme zabudli na STK. 🤦‍♀️

memma
25. jan 2025

Nechával to ma mňa. Hnevalo ma to. Ale od kedy pracujem, tak to rieši manžel. Man cas iba cez víkend a vtedy to môže riesit aj on. Tankujem ja

felycity
25. jan 2025

Ja nechapem niektorych manzelov s takym to postojom moje - tvoje, co viem si spravit sama, urobim, ale zvycajne sa sam chopi aktivity manzel dobrovolne, minule som si nasla napr oskrabane aj okna😊 ) on odchadzal skor) . Ja by som nabuduce pivedala , vsak su to tvoje veci co ich nosis tak si ich oper - tu nejde predsa o moje - tvoje, ale nase a sposob komunikacie a fungovania vztahu.

deti95060810
25. jan 2025

máme jedno - je písané na mňa... v skutočnosti je NAŠE spoločné.
využíva ten kto potrebuje ....

lucy_ms
25. jan 2025

U nás tiež všetko okolo domácnosti a detí riešim ja, tak isto aj okolo auta. Ak treba, alebo sa mi niečo nezdá, volám do servisu a aj s tým autom do servisu idem. Vodu do ostrekovačov si nalejem sama, natankujem tiež (phm platí muž), aj pneumatiky dofúkam. Nič náročné to nie je. Keď ho treba umyť, idem ho dať umyť. Upratujem priebežne, hlavne bordel po deťoch. Čo vlastne od neho chceš, aby riešil?

veselo_neveselo
25. jan 2025

Taku priebeznu starostlivost si robim sama, ved ked niekam idem a uz mam malo benzinu, tak si natankujem a podobne. Umyt svoj bordel v aute by som sa aj hanbila ziadat od neho.

Co prosim o pomoc je ked treba kupit nove stierace, nove koberce, minule mi odisla ziarovka brzdoveho svetla.
Ale obaja vieme, ze by som si to vedela aj sama, len by som za to asi preplatila, kedze on ma lepsi prehlad kde je lepsie kupit.

U nas to funguje tak, ze si povieme, ked treba pomoc od druheho. Kazdy si sam sleduje datumy poistiek, kontrol, a ked potrebuje pomoct, ozve sa.

h2
25. jan 2025

Nedá sa povedať, že mi môj muž pomáha s mojím autom. Dá sa doslova povedať, že sa o všetko okolo môjho auta stará on. Okrem tankovania a upratovania interiéru. V živote som nebola na STK, EK, či v servise (maximálne tam idem s mužom druhým autom, aby sa mal odtiaľ ako dostať).
Autorka, ak ti muž hovorí, že veď to je tvoje auto, tak predpokladám, že on si perie svoje oblečenie a varí pre seba svoje jedlo sám. Či v tomto už nie je až taký rovnoprávny???

eva233
25. jan 2025

Autá su naše, obe napísané na chlapa. Paradoxne ja využívam combi kvôli deťom a muž na takom malom mestskom chodí do roboty.
Poistky platím "ja" zo spoločného účtu.
Upratovanie rieši ten kto ma čas a technické veci rieši muž.
Ak je auto tvoje a máš si ho poriesit ty, tak aj obed ktorý si navarila je tvoj tak si ho zjedz sama bez manžela....
A inak Je na teba písané? Nadobudla si ho pred alebo po sobáši?

klip0
25. jan 2025

Servis aj upratovanie oboch aur tobí len muž, tankujem svoje sama.
Ale má k tomu vzťah. Ak tvoj nemá, treba to podľa mňa rešpektovať a rozdeliť si to a nechcite to po ňom len preto že je muž. Aj kopa žien napríklad nemá vzťah k vareniu a vari viac muž. Aj nejaké domáce práce máte predpokladám podelené a nerobíš ich len ty.
Takže ak má s tým problém, nebaví ho to, tak je podľa mňa spravodlivé aby si ty riešila svoje auto a on svoje

skeblicka777
25. jan 2025

Ja som dosť samostatná v tomto, dokážem si doliat a skontrolovať tekutiny, celkovo starostlivosť o moje auto, aj servis riešim sama, respektíve ja dohodnem termín a potom už odnesie, privezie manžel, ak je doma. Lenže on pracuje na turnusy, čiže ak potrebujem niečo akútne opraviť, máme super automechanika, vždy mi pomôže. U nás to je podľa potreby, žiadne moje, tvoje. Obidve sú naše

nynia
25. jan 2025

Kazdy si riesi svoje auto mne by bolo trapne vyzadovat od muza aby sa staral aj o moje 🤣 vyssie vymenovane cinnosti nie su nijak narocne aby to zena nezvladla 🤔

denkabemommy
25. jan 2025

Zvyčajne rieši veci manžel, pripadne pobavím mu pol firmy, keď mu volám s nejakou blbosťou na aute 🤣 napríklad ako naliať vodu do ostrekovačov a tak.. takže auto mám väčšinou prichystané na 100% manželom, tankovať chodievam sama, inak nič neriešim, tak ako manžel nerieši oblečenie pre deti 🤷🏼‍♀️ takéto menej bežné veci máme rozdelené nejak prirodzene medzi sebou 🙂

thereisabear
25. jan 2025

Všetko rieši manžel, ja občas max. povysávam svoje.

Strana
z6