Ako rozdeľujete starostlivosť o autá v rodine?
Baby akoto mate vy? Ked mate auto vy aj manzel, zabezpecujete si vsetko sami alebo vam pomaha aj muz?
Myslim dufukovanie pneumatik dolievanie tekutin, vysavanie, tankovanie umyvanie….
U nas napriklad vsade vozim deti iba ja, aj nakupy robim ina ja a aj svoje auto riesim sama ale chcem aby toto riesil muz.
Ale on hovori vsak je to moje auto🙈
Som priste zvedava ako to bezne funguje v inych rodinach, ci len ja som narocna 😅
Opravy a pod muž. Tankuje ten komu zasvieti rezerva a má akurát auto.
Upratovanie je take skôr že kto sa zľutuje nad autom resp. Začne mu vadiť bordel 😂.
Umývanie autá tiež muž.
Drzim v hlave terminy - prezuvanie, stk. Co som ochotna urobit ohladom aut, tak je to zaviezt alebo vyzdvihnut auto zo servisu. Inak max hlasim kontrolky alebo ked sa mi nieco nezda. Tankuje ten, kto danym autom musi ist. Striedame ich podla potreby...
Do servisu s mojim autom ide ten.kto ma čas.do umyvarky chodi dospely syn.tankuje z nas troch ten.kto prave ide v mojom aute a vidi.ze to treba.Prezuva manzel so susedom automechanikom .O muzovo auto sa nestaram.nie je treba.on si vystaci.Ale staram sa o vsetky poistky a papierovačky u vsetkych aut.
@3petka s tym upratanim je aj u nas... muz vacsinou cistil auto pred dlhou cestou. Najvacsia zabava nasich deciek bolo trhanie servitiek (vedelo ich to zabavit aj na pol hodinu). Vies si predstavit ako vyzeralo auto...
O manželkin Rolls Royce sa stará náš komorník James. O Audinky a Medvede sa stará firma. Akurát o svoje Ferrari sa starám zásadne sám. Svoju raketu leštím každý deň!
Mame 3 auta a skútra, všetok servis od umývania o tankovanie rieši manžel.
Mame 2 auta, vsetko komplet zabezpecuje muz. Ja sa len vozim a ked treba tak tankujem.
Ja sa starám o svoje auto, dolievanie všetkých kvapalín, umývanie, aj prezúvanie pneu (v pneuservise), chodím s ním do servisu, v prípade potreby dofúkam pneumatiky, STK.. manžel sa zase stará o svoje. Mne to prídu ako triviálne veci ktoré zvládne každý 🤷🏻♀️ ale tak ja sa v autách celkom orientujem a aj kontrolky všetky ovládam takže jeho pomoc som ešte nikdy nepotrebovala
Máme 3 autá, o všetky sa starám ja. Nemôžem čakať, že žena, ktorá o aute vie, že má 4 kolesá a odvezie ju z A do B, sa dokáže o auto postarať tak, aby bolo úplne v poriadku. Upratať si ho samozrejme uprace sama no ak to nie vždy. No ak máš manžela technicke tela, tak je to asi jedno.
Stara sa aj o moje auto muz. Ja mam zasa ine povinnosti, ktore nerobi on. Mame to podelene. Jedine co di ho zvnutra vysavam aumyvam, ldbo ja som pedsnt, na umyvacku chodi on. To uz ked mam este aj okolo auta obehovat a vrtacku pouzivat, tak to uz fakt chlapa nepotrebujem.
Môj ex sa okrem tankovania staral o všetko aj ho čistil lebo povedal že sa nemôže na to dívať ako to auto vyzerá.
Terajší partner sa do toho nestaral občas auto umyje ,občas natankuje keďze ho občas používa aj on ale vždy sa rozčuľoval že prečo tak neskoro prežívam auto , vždy až keď napadol prvý sneh lebo večne zabudnem...a tak raz som požiadala ex o pomoc pri výbere pneumatík, partner ostal strašne urazený že som sa mala spýtať jeho. Tak som mu povedala keby je chlap tak veci okolo auta nemusím riešiť vôbec sama ale by sa o to ako chlap postaral. Tak odvtedy sa stará on, lebo mu je veľmi jasné že by som zas kvôli autu požiadala ex
Toto robim ja okolo auta, moj muz by to Auto nechal hadam zhrdzaviet, ja vzdy idem smer servis, objednam veci, ako on mozno dva razy objednal, tiez to umyvam, vysavam atd. Muz k autam nema vztah. Jazdi super, ale pre neho je to v urovni toho egresu, co rastie vedla na zahrade…
Ja sa staram o svoje auto. Ked vysavam prebehnem aj jeho podobne on moje.
aj spataky teraz v tieto hnusne dni ked umyjem svoje uz aj jeho.
Som samostatna dospela zena, neviem si predstavit ist okolo pumpy, prist domov a oznamit ze je prazdna nadrz v "mojom" aute🤔
Obe auta rieši manžel, ja si len natankujem...
Co sa týka upratania tak to tiež robím sama.
Auta ja, motorky on🙂
moje auto je pisane na mna, ale ja v nom udrzujem poriadok, ostatne vsetko manzel. vsimla som si, ze aj v servisoch inak riesia ked pride muz a ked zena. ked som chodila s autom ako mlada zaba napr.na vymenu oleja alebo prezutie, to boli pohlady a reci, ako s trliatkom so mnou hovorili. ostalo mi dodnes, ze neznasam tieto sluzby, tak to riesi manzel. aj jeho auto povysavam a utriem ked svoje, mame to rozdelene komu co ide lepsie
Všetko zabezpečuje manzel, poistky, umýva, tankuje, vysáva, rieši servis… ja sa len vozim a zvykla som chodiť na STK, lebo sa mi dalo odbehnúť z roboty, manželovi sa nedalo.. aktuálne som na MD, moje auto manžel predal, zbytočne by stálo.. mame už len jedno + manžel ma služobne, len sa vozim a keď budem na RD, už nebudem ani tankovať 😂😂😂
Ako ty po ceste nemôžeš sa staviť na 5 minút na umyvárke a umyť auto a nech radšej muž po práce sa trepe niekoľko minút na umyvárku a späť? Rovnako bežný servis ako prezutie pneumatík, výmena oleja neviem prečo by si nemohla ísť. Ak ale vozíš aj jeho deti a deti narobia smeti a blato v aute tak to upratovanie interiéru by ti mohol pomôcť, lebo hlavne v zime je to oštara v chlade to robiť (vysávanie interiéru, umytie rohožiek a tak) Ja som to včera akurát robila a nadávala som ako pohan, všade blato, smeti a trvalo to dlho. V lete ked je vonku pekne riadím častejšie a ide to potom ľahko, ale v zime v hodine 12tej ked je už riadny svinčík a kým to poupratujem trvá to a v tom sychravom počasí je to "radosť" robiť.
Detto vodu do ostrekovača by si mala si vedieť naliať aj sama, bude pršať a minie sa ti a muž bude v práci a budeš jazdiť so špinavými sklami? Rovnako dofúknutie pneumatík, je dobré ak to vieš obsluhovať a ak ti začne svietiť kontrolka tlaku v pneu vieš si skontrolovať aký je tlak v pneumatík, respektíve ísť dofúkať v prípade menšieho defektu na pumpu a dojsť s autom domov a koleso potom už môže meniť muž.
Manžel sa stara o auta nastastie je v tomto užastny .
..
U nás sa o autá stará manžel ale on je na to pedant. Stále sa smejem ze naše auta majú viac kozmetiky ako ja 😀 ja občas povysavam a upracem interiér ale tým ze sa o auta staráme ich mame v podstate stále čisté takže to veľa času nezaberie. Technické veci a papierovacky rieši tiež on- je mechanik ma svoj servis tak asi len toľko k tomu. Tankovanie rieši ten kto ma auto a treba dotankovat
Mame jedno auto, ktoré prednostne používa manžel na prácu, ja občas na nákup, návštevy atď. Muž je dosť bordelár, takže umývanie, vysávanie a pod. riešim ja, keď mi už príde príliš špinavé. Tankovanie, poistky, servis atď rieši muž. Kvapaliny ako kto, väčšinou muž, ale ak dlho svieti napríklad ostrekovač, dolejem. Nemáme to úplne striktne.
Obe auta riesi muz, vratane servisu. Ja riesim iba poistky a STK. A natankujem.
Máme 2 autá. Servis a veci s tým spojené rieši priateľ a nejaký ten detailing riešim ja, alebo profi služba. Mňa to baví, takže s tým problem nemám.
U nás sa stará o autá výlučne manžel. Tankovala som asi 2 x a z toho raz v autoškole. Sem tam si povysávam sama auto. Ale to tiež len sporadicky. Ak sneží alebo je námraza, manžel mi auto očistí keď ide prvý z domu. Ráno preparkuje bližšie k paneláku ak je potrebné.
Auto je písané na mňa, jedno je jeho.
obe auta muz, dokonca aj tankovanie, a aj odstrani namrazu
@tana85 ked idem k "nasmu" mechanikovi, tak ak tam je, tak mi povie, ze kde bol problem alebo co sa stalo. Vzdy to vsak riesi s muzom. Ak idem do ineho servisu a tam mi zacnu nieco vysvetlovat, tak ich zastavim, zavolam muzovi a odovzdam telefon. Nerozumiem tomu ani v slovencine a uz vobec nie v nemcine. Keby musim, tak si to dostudujem. Zatial nemusim.
My mame 3 auta, z toho dve su pisane na mna (moje aj synove). Tankuje si samozrejme kazdy sam. Ak treba ist do servisu, vymenime si na ten den auta a aj s mojim ide manzel. Tekutiny dolieva tiez manzel a ked sa uz nemoze pozerat aky mam v aute neporiadok, tak mi ho aj povysava a prelesti plasty 😁 a vobec nie preto, ze ja by som to nezvladla, ale naco ukazovat, ze vsetko zvladneme same? Ja chodim s autom max. do umyvarky...
U nas sa stara o auta muz, ja uz ani neviem ako sa obsluhuje autoumyvarka, alebo cim sa vysava interier, o servise ani nehovorim 😅.

Presne tak ako píše @tundra obe autá má to na starosti manžel, vrátane poistenia STK a pod. Má k tomu vzťah. Zase iné čomu nemá vzťah urobím ja. Tankuje na 99,9%on, hlavne preto že na ,,mojej,, trase nie je pumpa. Žiadne z áut nie je iba moje či iba jeho