Ako sa brániť obvineniam v rodine?
Mam cítiť vôňu keď som si vlastne zastala samú seba ? Ja cítim oslobodenie no je mi to dávané za vinu, že ja som tá zlá
Tak vôňu asi nie 😉
Tak vseobecna recnicka otazka, ze sa na to neda vobec nic odpovedat. Kazda minca ma dve strany.
@anonym_33bc15 cítim krivdu, sestra bola vždy uprednostňovaná, ja tá nevďačná, zle vychovávam deti, odmietam biť ich a veľa iného.. povedala som dosť, ja ani moje deti už toto nebudeme počúvať a odišla som. Moje deti už nejaký čas k babke nechcú chodiť lebo babka len diriguje, poučuje nepočúvajú nič len aké sú zlé. Sestra a jej deti sú vždy tie najlepšie, tie k nej chodia pravidelne, aj ich strážieva keď sestra s mužom robia..
Ja som rada, že som sa zastala samej seba lebo nikdy som nebola pre mamku dosť dobrá ale je mi vyčítané, že som povedala dosť, otáča sa proti mne aj sestra ktorá by ma mohla pochopiť najlepšie
Tak vôňu asi nie 😉
@anonym_1e8e47 vinu, ospravedlňujem sa 🙈
@anonym_autor nie, nemas citit vinu. To len oni 2 chcu. Ty si sa konecne postavila za seba a svoje deti. Dobre si urobila. Oni ta chcu pocitom viny dalej manipulovat ako to robili doteraz. Drz sa svojej cesty a vela sil ❤️
Dobre si urobila 👍 cítiš krivdu ale pozri sa na svoje deti
Nech sú aké sú nezaslúžia si neustály náklad od babky
Necit sa vinna. Je dobre, ze konecne si to spravila. Dobre pre teba aj pre tvoje deti. Mala by si na seba hrda, ze si dokazala nastavit hranice. Teraz sa ich drz a nenechaj sa zdeptat ich vycitkami. Vy sa bez nich zaobidete, uplne v pohode sa zaobidete aj bez toho aby vam ublizovali.
Jediná vina, ktorú môžeš cítiť, je, že si sa sama seba nezastala skôr.
Netreba si nechať na chrbte drevo rúbať.
@anonym_1e8e47 vinu, ospravedlňujem sa 🙈
@anonym_autor jasne, to vznikla taká vtipná veta😆
@anonym_autor Urobila si veľmi dobre.Pokracuj v tom aj naďalej.Vidis sama, že ti to prináša to najlepšie "ovocie" - slobodu. Oni obidve vo svojom vnútri citia pocit viny, cítia, že sú" zlé" .Svedomie neoklamú. A tento pocit viny ich pichá a bodá v ich vnútri.Ale oni miesto uznania, že idú zlým smerom, tú vinu hádžu na teba.( Hovorí sa tomu projekcia viny) Vtedy majú oni pocit, že sú " v poriadku".
Hádzať vinu na teba a brať tebe tvoju hodnotu a dôstojnosť NIE JE v poriadku! Ty máš právo na slobodu, lásku a dôstojnosť. Nie si povinná byť ich " boxovacím vrecom. Čiže buď spokojná sama so sebou a aj naďalej im dávaj PEVNÉ HRANICE.Drzim ti palce.

Tak vseobecna recnicka otazka, ze sa na to neda vobec nic odpovedat. Kazda minca ma dve strany.