icon

Ako sa brániť pred energetickými upírmi?

6. dec 2024

Ako sa brániť pred ľuďmi, ktorí Vás vysávajú z energie? Výhybať sa im, ja viem, ale niekedy je to fakt blízka osoba.
Niekedy ma enórmne vysáva môj manžel. Nie je to vždy, ale niekedy ma vysaje do špiku kosti. Ako dnes.. nič zásadné a nestalo. Len “furt dačo”, išli sme z nákupu a niesol dcéru na rukách, ktorej spadla čiapka a von fúkalo. Bežne idem ovešaná s taškami s dcérou na rukách a on sa ešte desať minut motá pri aute a čakáme ho pred vchodom lebo štandardne nemá kľúče, ale dnes som vykročila smelo domov lebo nemal nič iné len odniesť dcéru, ale nevedel jej dať čiapku. Potom zrazu flow ako seriem na všetko a idem ako princezná. Pred bytovkou teatro, aby všetci raz a znova vedeli a videli aká som trúba. Aj by som sa doň obula, ale už ma tými kecami vysal len smeroval ku mne. A tak dakedy je múdry jak šalamúnová riť. A vo mne zrazu energia klesne nie na nulu, ale hlboko pod..

svetlonos
6. dec 2024

Si schopna sa osamostatniť a byt financne nezávislá? Ak áno smelo do toho, jeho ta múdrosť rýchlo prejde! Véd aj tak pidla tvojho opisu funguje ako samostatná jednotka. Budeš mať o problém a prerastenej dieta menej.
A potom si aj zivot môžeš užívať ako ta princezná. Nebyť mi ľúto dietata, ešte aj striedačku ti navrhnem (ake som tak trochu proti nej).
To by až potom sa zbadal, pekný a najmúdrejší pan dokonalý!

karolinakr
6. dec 2024

však ale aj on chodi ako princ, ked maš 3 kabely na sebe a dieťa?
najbližšie ho podpichni, tak pán si vykračuje ako princ Krasoň?
ano, je to tak, že ked väčšinu robi žena a zrazu nemôže, muž nezastúpi, ale sa citi dotknutý, že musi niečo robit, lebo doteraz všetko robila žena

clementisa
7. dec 2024

@svetlonos ona píše že ju vytáča a nie že chce odísť zo vzťahu

svetlonos
7. dec 2024

A ja čítam aj všetko ostatné a dokonale vidím ako to tam (ne)funguje. Takže som napísala stručne, výstižne a bez omacok.
Je to upínanie neschopný chlap a svoju neschopnosť zakrýva zdravá nim autorky verejné na ulici aby on bol ta chrumkavé.
Nikdy sa to nezmení, bude čím ďalej vacsi debil a autorka bude alebo drzat hubu a krok alebo buchne pestou do stola a zariadi si život bez nervaka!
Už chápeš? Ja nemám 18 rokov a niečo odzite.
Stačí prečítať a mas výsledok a riešenie. Len sa treba rozhodnúť, čo v živote che alebo ci ma teraz takú možnosť.
Nie každá žena dokáže odísť, keďže by to financne hneď nezvladla.

lujza123
7. dec 2024

Hrozne si mi pripomenula taku dvojicu co sme stretli v kempe, tam tiez hulakal ten chlap po žene ze je princezná 🤦‍♀️ pritom ona dieťa na rukách chcela po ňom nech jej vyberie kočík z auta…
Ináč príšerný chlap, staval stan nešlo mu to tak vkuse nadával, potom nadával aj jej, potom tomu stanu, všetkým trieskal hádzal to o zem, v jednom momente to zacal všetko baliť naspäť do auta ze idú domov on to môže cele *ebať, do toho im to dieťa tam plakalo lebo však bol už večer asi bolo hladné unavene …
Akoze so mňa tiez vysal energiu aj na diaľku ten človek🤦‍♀️
Po hodine nadávok sa mu nejako podarilo postaviť ten stan tak už sa skludnil a uz len so ženou sedeli za stolom a hrkútali si ..

No neviem, mňa by z hentakeho hysterického drama queen chlapa porazilo, ked sa dokáže takto opustiť koli blbemu stanu bohvie co robí vo vážnejších situáciách

nttnnt
7. dec 2024

booze narcis, cifros princ...sak ked on si zas bude vykracovat pekne zvys hlas, ci akoze panko ti aj mieni pomoct...moj ma tiez niekedy taky manierik, ze sa pozabudne a ja idem ovesana, len mne uz staci jeden pohlad a bere vsetko na ruky :D :D a uplne chapem, ze ta vie vysat jeho neschopnost, ale popravde ja nepoznam v okoli schopneho chlapa, ktoreho by nemusela vobec zena nejako dirigovat :D

autor
7. dec 2024

On nemá rad, keď ho dirigujem, všade bol, všetko videl, všetko vie.. keď sa jedná o neho, tak vie byť stopercent samostatný. Vie sa postarať o všetko, navariť, oprať, upratať, nakúpiť, postarať sa o dcéru, a iné. Všetko to robí tak ako muž, nie dokonalo, ale tak aby bolo, ale dobre, spraví to tak ako vie. Ale keď som v jeho prítomnosti, tak reve ako malé decko so zaviazanými očami a rukami. A mňa privádza do šialenstva ako ma oberá o energiu zveličovaním alebo niekedy opakom a nad všetkým mávne rukou a pritom obaja vidíme, že to v poriadku nie je.
Nechcem sa rozvádzať. Len by mi bodol nejaký talizman :D, aby mi nebral aj ten už dosť alarmujúci stav bateriek, ktorým disponujem.
Ostanem pri tom príklade, ktorý som uviedla. Keď mi on nepomôže, tak nerobím okolo toho divadlo, divadlo začne až vtedy, keď idú susedia okolo a ona mi začne zrazu pomáhať a brať všetko z rúk, to ma vie rozčúliť lebo chce byť naoko chrumkavý inak mi nepodrží ani dvere. Ale aj tak to nekomentujem. On komentuje všetko od spôsobu ako zavriem dvere na aute až po akým tempom kráčam. Nemože sa radšej tváriť, že tam nie je, keď nemám z neho osoh? Alebo keď raz za čas sa ma o niečo on postarať, tak urobiť to samostatne bez pindania a robenia divadla? Nie je zlý manžel, ale vysáva ma zbytočnými rečami, za tie roku čo spolu žijeme by sme prežili aj bez reči lebo už si vidíme aj do hlavy. Poznáme sa. Vieme, čo malme radi a čo nie, vieme kde sú naše hranice a aj kedy ich prekračujeme, tak načo to ešte živiť hlúpimy rečami.

karolinakr
7. dec 2024

na to máš len jednu odpoveď : chceš kopačku sprava alebo zľava?

autor
7. dec 2024

@karolinakr 🫣 tak v tom pripade by som dostala hned nejaku diagnozu. Len ked zvysim hlas tak som hned agresivna a psychycky neposobila. Toto keď an mna vytiahne, tak vo mne je sto čertov. Nemyslim si, ze som agresivna iba mam emocie, ktore sa odzrkadluju na tom čo sa okolo mna deje. Tak sa snazim nedavat mu dovod vraviet mi o agresivite lebo vtedy vo mne naozaj narasta.

karolinakr
7. dec 2024

musí sa naučiť držať hubu

123_monika
7. dec 2024

Veď on ťa ponižuje

alexanderkovacs
8. dec 2024

@lujza123 to nebol queen chlap , ale nemehlo. Ktory je nastvany zo zivota ze nic nevie poriadne urobit. Ma hroznu osobnost. Neviem naco sa daju dokopy s takym clovekom.

lauruska_sumienka
8. dec 2024

Na vyciciavacov nepomoze ziaden amulet, najidealnejsie je ich vylucit zo svojho zivota ale ked s nim chces byt, nastav hranice. A tvrdo ich dodrziavaj. Nenechavaj sa ponizovat inak ucis dceru ze je ok aby ju ponizovali najblizsi

tykat
8. dec 2024

Ja by som mu vzdy ustarane povedala ze mu asi klesol.cukor ked je taky nervozny a dala mu cukrik (nech cmula a aspon chvilu netrepe).

To by som kludne povedala aj okoloiducim, manzel je nervozny lebo je hladny, prepacte za to divadlo.

A inak by som.si jeho reci nevsimala.

kvet123
9. dec 2024

Aj môj všetko komentuje, frfloš,proste je taky...a tebe keď to vadí,je to tvoj problém 😀 vážne...vysáva z teba energiu,lebo mu to dovolíš...ja som si to nejak na mojom prestala všímať,nereagovať a nedávam mu tak moc nad mojou energiou

miriel
9. dec 2024

Taký človek je čisto tvoj učiteľ. Máš sa naučiť nenechať si energiu vysať. Pretože to, ako vnímame veci zvonka je o tom, ako to máme my vnútri nastavené. Možno je toho na teba veľa a veľmi ľahko si necháš energiu vysať. Treba nájsť spôsob, ako sa odľahčiť od toho, čo ťa preťažuje. Čas na seba a činnosti, ktorými sa vnútorne dosýtiš. Pri malom dieťati je to ťažšie, ale stále sama pre seba musíš byť ty na 1.mieste. Inak ti to tvoj organizmus bude dokola ukazovať.

lukbe
11. dec 2024

Prečo mu to nepovieš sama doma,ako tu nám? Vravíš, ze inak nie je zlý, tak aký je? Hlúpy, sebecký, narcis? Neviem, ty musíš vedieť.