icon

Ako sa brániť proti falošným obvineniam od bývalého partnera?

Dnes o 09:04

Chcel by som sa spýtať na radu. V rodine mám známeho, ktorému sa pred viacerými rokmi podarilo dieťa so ženou, ktorá pravdepodobne nebude úplne v poriadku. Po nejakom roku ho navyše vykopla, bola aj v nejakej sekte a súd samozrejme priznal dieťa len jej. Boli aj nejaké súdy, ona navyše ešte aj kydala na sudcu a ten jej aj tak vyhovel 🙄.

Rodina sa s tým už aj vyrovnala, problémom je, že stále ohovára a posiela na súd nejaké klamstvá, štýlu, že otec nemá dieťa rad atd a otec si musí brat voľno z prace a riešiť u právničky obhajobu voči tomu osočovaniu, respektíve vyjadrovať sa k tomu. Dá sa tomu už nejako zabrániť? V princípe jej ide o to, aby sa otec stretával ešte menej (vidí ju tak 3 krát do roka ak vôbec) a zvýšenie výživného.

anonym_fac309
Dnes o 09:10

@anonym_autor ty s tým neurobìš nič. Známy nech si zaplatí právneho zástupcu a ten nech rieši

januska12323
Dnes o 09:12

Riešiť to musí otec nie celá rodina. Keby chcel vidí dieťa častejšie aj bojuje o jeho zverenie ale zrejme nechce.

pribinak
Dnes o 09:15

Ako sa brániť? Nuž dožadovať sa častejšieho kontaktu s dieťaťom, dať na súd, že matka blokuje styk, byt proste aktívny

Riešiť to musí ale sám. On je otec dieta. Tak nech vymení právnickú za aktívnejšiu právnickú

Chodiť nankzrqtelu, žiadať informácie ako sa dostať k dieťaťu v určený čas

Ten tvoj známy asi tiež nebude ok

autor
Dnes o 09:19
@januska12323

Riešiť to musí otec nie celá rodina. Keby chcel vidí dieťa častejšie aj bojuje o jeho zverenie ale zrejme nechce.

@januska12323 reálne tie súdy sú už veľa rokov. Ona samozrejme natahovala a nechodila keď sa dalo, posielala PNky (súdnictvo). Keď mal konečne stretnutie, tak mu tam robila cirkus

anonym_0a2b1e
Dnes o 09:32

@anonym_autor mňa zaujíma tá sekta, viete o Tom viac info?

januska12323
Dnes o 09:55
@anonym_autor

@januska12323 reálne tie súdy sú už veľa rokov. Ona samozrejme natahovala a nechodila keď sa dalo, posielala PNky (súdnictvo). Keď mal konečne stretnutie, tak mu tam robila cirkus

@anonym_autor musí bojovať ak chce, iná rada nie je.

autor
Dnes o 11:06
@anonym_0a2b1e

@anonym_autor mňa zaujíma tá sekta, viete o Tom viac info?

@anonym_0a2b1e myslím že svedkovia, ale nie som isty

tinka3435
Dnes o 11:41

Každá minca má dve strany takže nemôže tu nikto vedieť či ten známy je taký dobrák naozaj alebo má tá žena dobrý dôvod sa tak chovať.

anonym_941ac8
Dnes o 13:12
@anonym_autor

@anonym_autor ale zase netrep, nikto nevyhral súd len preto, že urobí cirkus. Sudca nie je na hlavu spadnutý. Zase nerobme zo súdnictva cirkus. Nevieme, čo tam bolo a také veci sa neriešia na fóre, ale u advokáta.

rozculena
Dnes o 14:59

@anonym_autor to je čo za sprostosť,že:
posiela na súd nejaké klamstvá, štýlu, že otec nemá dieťa rad atd a otec si musí brat voľno z prace a riešiť u právničky obhajobu voči tomu osočovaniu,
A aký požaduje rozsudok? Aby otec začal mať rád dieťa?

autor
Dnes o 15:14
@rozculena

@anonym_autor to je čo za sprostosť,že:
posiela na súd nejaké klamstvá, štýlu, že otec nemá dieťa rad atd a otec si musí brat voľno z prace a riešiť u právničky obhajobu voči tomu osočovaniu,
A aký požaduje rozsudok? Aby otec začal mať rád dieťa?

@rozculena nie, snaží sa mu úplne odobrať aj tých pár stretnutí a zvýšiť výživné. Napr na jednom stretnutí sa spolu normálne rozprávali a poslala na súd sťažnosť, že sa ho dieťa celý čas bálo. Pritom sa spolu smiali atd

autor
Dnes o 15:15
@tinka3435

Každá minca má dve strany takže nemôže tu nikto vedieť či ten známy je taký dobrák naozaj alebo má tá žena dobrý dôvod sa tak chovať.

@tinka3435 to som si tiež myslel, keď som o tom prvý krát počul, fakt toto bola presne moja reakcia

autor
Dnes o 15:16
@anonym_941ac8

@anonym_autor ale zase netrep, nikto nevyhral súd len preto, že urobí cirkus. Sudca nie je na hlavu spadnutý. Zase nerobme zo súdnictva cirkus. Nevieme, čo tam bolo a také veci sa neriešia na fóre, ale u advokáta.

@anonym_941ac8 tak slovenské súdy skoro vždy vyhovejú matkám. A poznal som viac prípadov, kedy sa páchatelia roky ospravedlňovali cez PNky

anonym_941ac8
Dnes o 15:53
@anonym_autor

@anonym_941ac8 tak slovenské súdy skoro vždy vyhovejú matkám. A poznal som viac prípadov, kedy sa páchatelia roky ospravedlňovali cez PNky

@anonym_autor to práve nie je pravda, si pozri príspevky o striedavej starostlivosti. Ak chce otec striedavú starostlivosť, pracuje, má bývanie a je normálny, tak mu dajú, aj keď je matka proti. Keď niekomu objektívne výstavy lekár PNku tak si na seba berie zodpovednosť, a ak je niekto roky na PN je tak asi ma dôvod, po jednom roku sa na to pozerá a preveruje už aj sociálna poisťovňa, kontroly z poistovne tiež chodia. Zase keď vidí decko 3x ročne, tak čo s takým otcom? Prepáč, ale sú také podivné tie informácie o celom prípade. Ten otec asi si prifarbuje všetko. Taktiež s vekom sa zvyšujú náklady na dieťa, škôlka, škola tam sú zvýšené náklady, tak matka pýta viac, veď je to logické.

autor
Dnes o 18:36
@anonym_941ac8

@anonym_autor to práve nie je pravda, si pozri príspevky o striedavej starostlivosti. Ak chce otec striedavú starostlivosť, pracuje, má bývanie a je normálny, tak mu dajú, aj keď je matka proti. Keď niekomu objektívne výstavy lekár PNku tak si na seba berie zodpovednosť, a ak je niekto roky na PN je tak asi ma dôvod, po jednom roku sa na to pozerá a preveruje už aj sociálna poisťovňa, kontroly z poistovne tiež chodia. Zase keď vidí decko 3x ročne, tak čo s takým otcom? Prepáč, ale sú také podivné tie informácie o celom prípade. Ten otec asi si prifarbuje všetko. Taktiež s vekom sa zvyšujú náklady na dieťa, škôlka, škola tam sú zvýšené náklady, tak matka pýta viac, veď je to logické.

@anonym_941ac8 žiaľ nie je to tak čiernobiele. Chcel striedavú starostlivosť, ma prácu, je normálny a nedali mu ju. Ona je už pohádana aj s vlastnou rodinou (na súde sedeli na strane známych), reálne ociernovala aj sudkyňu, že je isto na ich strane a blablabla a aj tak vyhoveli jej. Nechápeme tomu. Ale vravím, s tým by sa už aj vyrovnali, že prehrali, fakt je to už viac ako 7 rokov vkuse súdy, ale proste aj tak im robí zo života peklo a očierňuje ich

tinka3435
Dnes o 20:32
@anonym_autor

@tinka3435 to som si tiež myslel, keď som o tom prvý krát počul, fakt toto bola presne moja reakcia

@anonym_autor ja by som sa vtom nemontovala keď presne nevieš ako sa veci naozaj majú.Mozes tým zbytočne poškodiť jedného alebo druhého a nakoniec si to zliznes ty