Ako sa mám rozhodnúť?
ahojte,neviem ci ma niekto skusenost s takymto niecim.spoznal som sa so zenou,na zaciatku velka laska a hned spolocne byvanie najskor v podnajme kde sa nam podarilo splodit krasne dieta a potom hypoteka a vlastny byt.hypo som bral sam nakolko bola tehotna a mala ukonceny prac.pomer.vzali sme sa,byvali vo svojom a cakali na narodenie dietata.malinka sa narodila zdrava a s manzelkou sme zacali zit zivot so svojou dcerkou.pomahal som jej vo vsetkom,v prebalovani v krmeni v kupani,vo vsetkom nakolko do prace chodim max 3xdo tyzdna,takze o rodinu postarane,hypo vse ostatne sa plati na cas.dcerka uz ma 1,5roka a je to moje najvacsie zlaticko.manzelka ku mne nic neciti a nemieni nadalej ostat somnou v domacnosti,ibaze nema kam ist s mojou dcerkou.chce aby som isiel ja.ze to tak budel lepsie aby netrpela ani ona a ani mala.kedze platit musim lebo je to vsetko na mojom mene vela penazi mi neostava.neviem kam mam ist a ci vobec ist a co robit.poradte
@matko87
Ahoj. Ak je to tak ako pises, tak nech ide prec manzelka. Dieta - to uz je problem, kezde hrozi asi rozvod. Neviem ci teraz manzelka pracuje, ale ak nie, tak ju ziadaj do svojej starostlivosti, alebo teraz je ta striedava starostlivost. Asi taka moja prva reakcia po rychlom precitani tvojho problemu. Vela stastia.
@matko87 Co robit? Porozpravat sa s manzelkou, odporucam dlhe vecerne rozhovory 😉 Ziadne unahlene rozhodnutia v podobe hned sa ostahovat a koniec. Neviem, ale podla toho co pises sa mi zda, ze si ju dajako rozmaznal 😉
@worker_falcon robim hasica tak mam smeny 24ka a dva dni volna
@worker_falcon nenapadlo ta ze moze robit turnusy moj muz tak tiez robil ze 12-24 12-48
12 denna 24 volno 12 nocna 48 volno a tam sa robi 3/4 dni v tyzdni
@matko87 poviem ti len tolko ze niektore zeny su tak rozmaznane ze nevedia co od dobroty tak jej navrhni nech ta vyplati z bytu a nech si vsetko plati sama rezie za byt hypo a neboj hned ta bude milovat
@matko87 rozpravat sa spolu rozpravat a este raz rozpravat 🙂
@slnecnica174 dakujem no asi mas pravdu mal som skor buchnut po stole a ked to teraz urobim uz ja som ten zly
@mamka_danka ona nema zaujem sa somnou rozpravat jedine o malej a o tom co bude dalej,a ona chce aby som odisiel byvat k rodicom
@matko87 ona nema najmensi dovod ta vyhadzovat z bytu, to by si si mal uvedomit. Ona nechce s tebou zit, takze ked nechce s tebou byt tak nech sa zbali a odide.. ona si vybrala ;)
@sabina1975 ona nema z coho aby ma vyplatila nema ani kam ist preto chce aby som siel ja a ja bez malej isto nevydrzim
@mamka_danka ano len ked jej to takto poviem tak to bere ako keby ju ja vyhadzujem
Ja sa pripájam k tým rozhovorom....Peniaze su velká svina a nedajú sa vážiť s láskou k dieťaťu ale bez nich sa tiež nedá... Tvoja manželka zistila že váš vzťah nevedie k ničomu, tak si myslím že by svoje kroky mala mať premyslené, ale určite nie typu vypadni, plať a robsi čo chceš...Je krásne ked malú miluješ, ale určité finančné zabezpečenie musí ostať aj tebe. Môžeš požiadať o zverenie starostlivosti o malú aj sebe...Nechcem byť proti matke, ale je tu vela možností a nie som zástanca toho, že ked sa rozídeme tak ten čo nemá dieťa, nech potí krv. Ano treba sa dohodnúť, lebo tiež sa mi nepáči ked druhá strana zaplatí hlúpe výživné a tým to hasne. Veci treba riešiť k spokojnosti všetkých strán,a hlavne nenarušiť spokojnosť dieťaťa, ale to musia chcieť obe strany. Čiže fakt tie rozhovory ale až po spokojnosť všetkých zúčastnených strán...
a prezradis nam dovod toho, preco chce, abz si odisiel? Lebo si k nej bol prhnane pozorny, dobry otec, starostlivy partner? Alebo si jej zahybal, zanedbaval ju? Je si ce pravda, ze je byt tvoj, ale zas, ked si ty spravil chybu vo vztahu, nie je z ludskeho hladiska celkom jednoznacne, kto by mal vypadnut. Byt ste brali na hypoteku v case, kedy ona asi bola tehotna, cize nemohla pracovat. Z jej strany je to obeta, kedze ti vynosila a porodila dieta.
@matko87 pokiaľ si byt nadobudol pred uzavretím manželstva a na liste vlastníctva je len tvoje meno, tak nie je najmenší dôvod, aby si ty odchádzal... pokiaľ ste obaja vlastníkmi bytu a ona sa necíti pohodlne s tebou v jednej domácnosti, tak opäť nevidím dôvod na tvoj odchod 🙂 že ťa nemá z čoho vyplatiť je jej problém - nikto a nič jej nebráni sa zamestnať, zobrať si hypotéku a splácať (tu pozor, kým ste manželia, tak to bude aj tvoj dlh)... a s tým, že ty s rozvodom nesúhlasíš - úprimne, načo ti je takéto manželstvo? nehovorím, že máš utekať teraz na súd podávať žiadosť o rozvod, určite to stojí aspoň za pokus, možno manželská poradňa, párová terapia, neviem čo viedlo manželku k takémuto stanovisku, ale nasilu by som nikoho nedržala...
nechcem maľovať čerta na stenu, ale z toho mála, čo si napísal, mi to pripadá, že je v hre niekto tretí ☹
A dáma si to ako predstavuje?z čoho chce žiť.ja neviem co je medzi vami ale z opisu co píšeš manželka nevie co má doma.moj manžel je rovnaký ako ty stará sa o nas aby nam nič nechýbalo.ked ma voľno berie malu von aby som si ja oddychla a niečo porobila.malá ma 17 mes.ano aj on si nas rozmaznal.ale premňa je to najlepší muž na svete.aj keď niekedy zahrmí ale všetko si vieme vyrozprávať,dohodnúť sa,ked pocuvam kamošku ktorej manžel malého ani neprebali lebo všetko dôležitejšie ako dieťa,však ona ho chcela,na všetko je sama tak rozmyšlam ze ja by som to asi nezvladla😁.za 12 rokov co sme spolu,manželka sme len pol roka si ma rozmaznal,ale ja to viem oceniť a nikdy som to nezneuživala.A som vďačná ze ho mam.Uz keď je bábo tak treba brat ohlad hlavne naň a veľa veľa sa rozprávať.bolo obdobie že som si balila kufre😁🙈 ale nikde nikde by mi nebolo lepšie a hlavne malá to je tatova riť ona ho zbožnujeeee.ked ide domov a pocuje klúče tak víska a az sa trasie od radosti.ked niecham odchádza tak to sú krokodílie slzy a pri dverách sedi aj 20 minút a plače.V živote by som to malej nespravila ze by som ich odelila od seba.
@8291
@majaxy osudne sa mi stalo to ze som chodieval prec zarobit popri praci,pomoct nasim a podobne veci.tvrdi stale ze som sa nevenoval malej ale potom z coho sa urobilo take citove puto presne ako pises 20min odchody z dom so zlzamy.a tam sa stratilo pochopenie a ked sme sa o tom rozpravali tak sme sa vobec nepochopili,ani ja som nevedel ze chce byt somnou a ani ona nevedela ze to myslim v dobrom,zial uz je neskoro vyhoreli city a teraz neviem kam a co ale vidim a vsetci sa zhodujete na tom ze mam ostat tam
Tak nech sa páči nech ide za frajerom.to nemyslíš vážne ze by si ich nechal pelešiť vo svojom byte.a malú ti zakázať nemôže.pokial jej terajší ,,obrábač"nemá deti tak ked sa k nemu nastahuje aj s malou bude rýchlo po láske.Potom len zistí co je to rodina a co len tak si vrznúť kým muž zarába.
@matko87 Ja neviem, poznáme len tvoj pohlad. Fakt je, že ked muž zarába peniaze na úkor času s rodinou, je to o dohovore, tak by ti žena nemala čo vyčítať,lebo sa skrátka dohodneme, že par rokov budeme takto fungovať, ja neviem, postavíme dom, zabezpečíme deti atd. Skrátka nič nepadne z neba...Ale ked príde kríza a druhá strana vyčíta to, na čom sme sa už dohodli...Tak neviem, nebudem zo seba robiť samaritána, ale otca, ktorý robí veci pre nás.. A jej láska vyprchala? Tiež nerozumiem ženám, ktorých láska vyprchá ked muž zarába peniaze. Sú to komplikované tvory, lebo keby muž pri nich sedel a nie je čo do hrnca zas to by bol problém...Mám na tieto ženy svoj názor, ale ani netuším kam patrí tá tvoja....
nuz islo jej len o poskytnutie genetickeho materialu a zabezpecenie sa "asi" . pises, ze ste byt kupili oproti jej rodicom, jej napad, ci tvoj? byvate s jej setrou, ak som dobre pochopila a ta tam mieni ostat. a ty somar plat aplat a plac a chod aj pod most. pekne to vymyslela. moj nazor ona ta ani nikdy nelubila. laska nevyprcha tym, ze sa snazis zabezpecit rodinu ak jej to vadilo ma usta mala sa o tom s tebou porozpravat najst riesenie......
@majaxy ako som vravel ono sa to nabalovalo takych nevysvetlenych problemov ostalo vela vela sme sa hadali o tom a ostalo to dlho otvorene cca 3mes,bolo aj dobre a bolo aj takz e sme sa viace dni neropravali,kazdy den ked som sa snazil o tom porozpravat skoncilo to mojim nepochopenim a rozculovanim aby ma uz aj ona pochopila,ja si myslim ze kazdy sa nahneva ked ho ta druha strana nechce vypocut a pochopit
Ved treba nastojiť na odpovediach...Kedy a prečo?Možno to už nezmeníš, ale ja by som chcela vedieť kde sa stala chyba...

ak si to napísal správne po poradí - zobral si hypotéku a potom ste sa vzali - tak byt je tvoj a len tvoj. nemá nárok na nič z neho. Nech sa pekne odsťahuje ona, alebo nech ti platí nájom.
A že ti neostáva veľa peňazí - čo tak začať normálne robiť, nie max. 3 dni do týždňa? 😀