icon

Ako sa mám vyrovnať s mojou situáciou?

smutna27
12. apr 2014

Zdravím všetky maminy aj nemaminy skrátka žienky.Chcela by som Vás vopred poprosit ,aby ste ma nesudili,neodcudzovali atd.Ani neviem ako začať zrejme od začiatku.S manželom sme sa spoznali veľmi zamilovali zobrali a milujeme sa aj teraz tak ako po prvý krát.Mám v nom oporu nikdy mi neklamal až raz ,ale k tomu sa dostanem neskor.Ja som bola rozvedena s dcerkou on tiež rozvedený s dcerkou má striedavu starostlivost.Narodilo sa nám spoločné vytužené dievcatko.So svojou ex zenou komunikoval iba ohladom ich dcery nic viac rozviedli sa pretoze si nasla ineho malu nechala jemu odisla a neskor sa vratila maju striedavku.Manzel si ju zobral kvoli tomu ze bola tehotna ze ju mal rad ale nemiloval je totizto extremne zodpovedny.Nase manzelstvo bolo idealne az po dobu ked som porodila dcerku a mala asi tri mesiace prisiel za mnou s placom ze mi musi nieco povedat ze to bolo predo mnou ale ze ho to velmi boli trapi atd.a ze nech mu dam cas par dni aby nabral odvahu mi to povedat.Velmi som sa bala ale tak co uz napadalo ma vselico ale toto urcite nie.Zacal mi rozpravat...Tesne po tom ako sa rozvadzal so zenou rozvadzali sa cca styri roky si nasiel priatelku nemiloval ju len potreboval spolocnost a niekomu sa vyrozpravat po troch mesiacoch mu oznamila ze je tehotna nechapal ako je to mozne nieze by nevedel ako sa robia deti ale nahucala mu ze ma neplodne dni atd..Jemu to bolo podozrive lebo mu vkuse hucala ze chce dieta a on vopred jej vravel ze ten vztah s nou nieje prenho vazny a deti nechce ani z prvou zenou nechcel s nou duplom.Fajn zasa manzelova zodpovednost povedal si co uz je to asi moj osud budem s nnou aj s dietatom nezobral si ju zacala mu robit sceny nenechala ho dychat tak sa nastval praskli mu nervy vyhodil ju z bytu dohosli sa na vyzivnom a od vtedy sa nevideli.Problem je ten ze ja s as tym neviem vyrovnat zoziera ma to vkuse manzelovi nieco vykrikujem urazam ho ponizuje ma to ze to co som si myslela ze preziva iba so mnou myslim krasne tehotenstvo porod kocikovanie uz ma davno za sebou a to s dvomi zenami.Zmenil sa moj postoj k jeho dcerke preco ju chcel to druhe dieta nie iba nanho plati a pritom si neviem predstavit na druhej strane dalsie dieta v domacnosti.Asi som chora pomozte mi sa s tym vyrovnat prosim dakujem.Ak mate otazky rada odpoviem

macamac
13. apr 2014

@smutna27 neviem, či by som si vážila muža, ktorý sa nestretáva so svojim dieťaťom a ani oňho nebojuje, o čas strávený s ním 😒
a chlácholiť sa verziou, že tá druhá chcela len dieťa a tvoj muž mal dobrý genofond, tiež nie je správne riešenie. nevieš, ako to bolo. a predsa písala si, že ju vyhodil, lebo mu robila peklo

ja by som sa bála skôr toho, že aj mňa raz vyhodí za to, že by som mu podľa neho "robila peklo"
vieš, ja viem, čo ti možno hrmí hlavou
ja by som pri chlapovi, ktorému stroskotali už dva vzťahy,, v ktorých sú aj deti, mala inak kontrolky zapnuté
lebo na problémy a život sú vždy dvaja
neverila by som, že vždy boli len tie ženy zlé

mne fakt príde skôr ako manipulátor a herec...krásna rodina, ideálny manžel...ale musí klapať všetko podľa neho
on si ťa pripútal s rúškom klamstva o sebe
a to by mi sakra vadilo 😖

aliza
13. apr 2014

@macamac nuz, ale to si ty 😉 a vztahy su rozne, nic nie je cierne a biele...to, ze sa o to dieta nezaujima, este nemusi znamenat, ze je zly clovek a otec a podobne. Nevies, aky tam je vztah s matkou, su matky, ktore naozaj neumoznia stretavanie a muzi to skor ci neskor vzdaju. To vsak neznamena, ze im na tych detoch nezalezi...zalezi, len nie kazdy bude bojovat roky....vela muzov sa s tym nakoniec zmieri a veri, ze raz sa s tymi detmi stretnu....tak myslia chlapi. Aj muz, ktory sa s dietatom z byvaleho vztahu nestretava, moze byt dobry otec detom z toho noveho....nic nie je dokonale, toto su skutocne zivotne situacie, nie teorie a niekedy to nejde podla nasich predstav, to vsak neznamena, ze je niekto zly a ze si nezasluzi respekt...muzi su nachylnejsi veci zatajit, len aby si udrzali partnerku, trapia sa tym, maju vycitky, ale nemaju odvahu sa priznat...ale samozrejme, ze su aj taki, co to robia vedome a rozhodne sa netrapia tym, ze ublizuju druhym. Ale tento pripad to podla mna nie je, urcite to stoji za zachranu a cas ukaze, ci to bolo dobre rozhodnutie. Sudy by som rozhodne nevynasala, nikto nie je dokonaly a kazdy si zasluzi druhu sancu, ak o nu ziada a bojuje.

sissmiss
13. apr 2014

@lyzzy
citujem ta "Lebo mne by ako prve napadlo ze ked dokazal zamlcat takuto vaznu vec ako je dieta tak este kolko je takych malych veci o ktorych neviem."

Poprosim o vysvetlenie logiky. Ak niekto zamlci vaznu vec, znamena to ze tie mensie menej vazne zamlcuje automaticky? Naopak to logiku ma, ak niekto zamlcuje menej vazne, kde spatna vazba nie je az taka neprijemna, tak tie vaznejsie kde su reakcie neprijemne, potom skor zamlci. Myslim ze si to rychlo napisala a neuvedomila si si ze pravda ci logicka uvaha je to v opacnom garde.

macamac
13. apr 2014

@aliza nevieš, tak ako ani ja a myslím, že vlastne nikto, čo sa mu preháňa hlavou, čo cíti a kde je pravda
rozhodne by ma však trápilo, keby mi muž pred manželstvom zatajil tak vážnu skutočnosť a to, že má ešte jedno dieťa
a aj to,že spravoval ich financie a posielal tajne na to dieťa peniaze
to znamená, zo spoločných
ja netvrdím nikde, že si nezaslúži šancu. či áno? kde?

a to si ty 😉
že to ty prejdeš s kľudom angličana neznamená, že všetky by to prijali s chladnou hlavou
lebo toto sú vážne veci
tu nejde o zatajenie nejakej nehnuteľnosti, ale o živého tvora

macamac
13. apr 2014

@sissmiss podľa mňa to @lyzzy myslela tak, že ak takú vážnu vec tajil, tak potom tie menej vážne ani nerieši, nemá potrebu o nich hovoriť

sissmiss
13. apr 2014

@macamac ale on ju zamlcal jednoznacne z dovodu ze sa bal reakcie manzelky. A priznal sa jej s tym sam, resp.skor zdoveril, lebo ho to tazilo a nechcel jej klamat. Ale chapem ako to myslis no nvm ci to tak funguje. Pravze dokazal dat toto von, a kvoli strachu mu to trvalo dlho a ked uz toto dokazal, nemyslim ze by drobne veci zamlcoval. Ak by na to prisla ona sama bez neho, tak by to sedelo, logika, ze neriesi nic. Ale on sa zveril...

anatalia77
13. apr 2014

@macamac aj mne to tak vychadza.

anatalia77
13. apr 2014

@sissmiss nuz zverit sa musel...toto nie je naburane auto,ktore zhodim do priekopy a nikto sa nic nedozvie

sissmiss
13. apr 2014

@anatalia77 nemusel, mohol zapierat, klamat, vyhovarat sa. Mohol tak zit niekolko rokov, nic z toho nie je pravda, to nie ja. Ak by mu na manzelke nezalezalo tak mohol tajit. To uz to auto sa tazsie utaji. Kusok vedla v inej teme bola kocka ze chlapikovi strhaju 300e a on nevie na co... a ona tiez nevie. A nic sa nedeje...mozno su to alimenty na dve deti, zena netusi...tamten ma na salame celu manzelku, klame ju a je ku jedno co si ona mysli. Tento sa zveril, tazilo ho to. Za mna dobre

anatalia77
13. apr 2014

@sissmiss ano v podstate dobre,akurat nerobme z neho hrdinu.
Taketo "malickosti"sa oznamuju buducej manzelke maximalne v tu chvilu,ked jej obruckujem prst.
Potom by som ja nadobudla dojem,ze ma ma za kravu.

macamac
13. apr 2014

@sissmiss auto ťažšie utajiť? 😕
no ja neviem, ale nechce sa mi veriť, žeby ste poniektoré boli v pohode, ak by vám muž zamlčal dieťa
a to, že mal strach, že o ňu príde, mi príde veeeeľmi smiešne a hlavne manipulátorské
lebo si ju najprv "poistil manželstvom a dieťaťom"
ale ak by faaaaakt že myslel,že o ňu príde, nenapadlo ho, že aj tak o ňu môže prísť potom,neskôr? a že niekomu by bolo jedno, že je v manžesltve a má s ním dieťa?
lebo toto manželstvo sa dá veľmi ľahko anulovať
zamlčať dieťa (vážnu chorobu,...) je vážny dôvod na zrušenie - nie rozvod - manželstva

fakt chcem vidieť tú pohodu u podaktorých z vás
a ešte on je dobrák, že to priznal...mohla sa to dozvedieť od druhých...a on popierať
a čo napopiera, ak je v rodnom liste? šak nejsme na hlavu, to sa dá ľahko zistiť

a teda - z rozpočtu im odchádza nejaká suma na to dieťa...ani to nemala právo vedieť?
hlavne že zapôžičkovaných chlapov na tajňáša tu pomaly každý opľúva, ale zaalimentovaných nie 😕

a čo AK sa niečo v živote stane a to dieťa budú musieť vychovávať v spoločnej domácnosti?
je to fér, že to nevedela? a nemohla sa slobodne rozhodnúť, či prijme aj toto bremeno? a že jej dieťa bude mať vlastne nevlastného súrodenca navyše?

predpokladám, že byt je na jeho meno, takže asi nemá ani velice kam ísť
a samozrejme - je o dediča naviac

jednoducho, samé problémy
chlap sa vedome hrnie z jedného problému do druhého
a potom, že len bývalky boli sprosté a zlé
jasné, no, chudáčik 😝

maminuska
13. apr 2014

@sissmiss vieš ako sa vraví , ak ta niečo taží , podel sa s tým 🙂 , tvoja tarcha bude o polovičku menšia.
Podelil sa
🙂 , len v nesprávnom čase. Sú muži čo dokážu tu tarchu niest celé manželstvo a pravda vysvitne až pri dedičskom konaní , a su muži ktorí to povedia ked je po funuse a zatažia tým partnerku a " očakávaju " ža sa všetko prepečie. Tí ktorí to nepovedia predpokladaku že by ich zrejme partnerka opustila , ak by vyšli s pravdou von .
ja súhlasím s
@macamac , je to také jemné manipulárstvo , nerobí sa nátlakovo , hrubo ale jemne a pomaly.

maminuska
13. apr 2014

@aliza nestýkat sa s detmi a nezujímat sa o ne je sakra rozdiel .
Nenadobudla som dojem z tohto podania že sa o to dieta aspon zaujíma - zdravotný stav, prospech v škole , prospievanie v škôlke, napredovanie....

maminuska
13. apr 2014

Sa pýtam teraz muža " máš nejaké dzecko pomimo ? Čo si mi len tak náhodička zatajil ?
"Si sa zbláznila , ved by som sa posral od strachu " 😀

smutna27
autor
13. apr 2014

@psychozienka Ahoj.Dakujem za postu.A presne si to vystihla velmi presne do bodky a chapes to dokonale

smutna27
autor
13. apr 2014

@sandracs Ano ja viem uvedomujem si to,ale neviem v sebe potlacit ten hnev a ak ho potlacam ta k ma to dusi a jedneho pekneho dna z nicoho nic stale vybuchnem s tym musim nieco robit

smutna27
autor
13. apr 2014

@maminuska nic vobec nic nechce o tom ani len pocut ani o nej ani o nicom co sa toho tyka s nikym o tom nehovori neriesi atd

smutna27
autor
13. apr 2014

@macamac Vadí mi to ale co mam teraz robit bud sa s tym naucim zit alebo nie a budem trpiet viac

anatalia77
13. apr 2014

@smutna27 kde je napisane,ze musis trpiet?
Je na tebe,ako sa rozhodnes manzelove problemy riesit.Ak si sa teda podujala to riesit,lebo on nechce.

smutna27
autor
13. apr 2014

@aliza Dakujem krasne si to napisala myslim ze je to presne nas pripad.S prvou zenou si presiel peklom pri boji od cerku styri roky bojoval den co den aby ju len mohol vidiet ma striedavu starostlivost nakoniec aj sudom dokazal ze je vynikajuci otec a miluje svoju dceru a chce sa o nu starat.Stalo sa mu to zas ta zena ho oklamala vyuzila samozrejme aj on si kladie za vinu iste veci ale co uz stalo sa otehotnela a on chcel prevziat zodpovednost povedal jej na rovinu nemilujem ta ale o dieta sa budem starat a ona mu robila peklo za to ze sa o nu v podstate nezaujimal uz to psychicky nezvladal mal za sebou styri roky skaredeho rozvodu boj o dieta a ta druha sa nastvala zobrala dieta odisla aj on ju vyhodil to je pravda a dieta mu nechcela ani len ukazat chodil domahal sa ale uz nevladal vzdal to zatal sa a povedal si ze o tom nikdy nikomu nepovie zaprisahal sa ze to obdobie z hlavy vymaze.A mne to povedal priznal sa zdoveril sa sice az potom ale je to si myslim ucty hodne ako vravis Ty a ako si to pochopila a tesim sa ze vacsina z Vas .kazdy jeden Vas nazor beriem k srdcu

sissmiss
13. apr 2014

@macamac jasne ze by som nebola v pohode, kdeze v pohode. Ani nahodou. Len si myslim ze ako som napisala na prvej strane, toto je tak vazne ze to potrebuje poradnu. Varime z vody, ale tie vykriky ze nezodpovedny, klamar, pobal ho, vyhod ho. To sa mi zda prave v tejto debate uplne od veci, viac nez inokedy. Toto je vazna situacia a ona ma nejake pocity a tie potrebuje najskor spracovat a vediet s nimi narabat. Ma myslienky a pochybnosti, potrebuje si to u seba ujasnit s odbornou pomocou. Tym ze som pisala ze u mna dobre, som myslela len to co som napisala, ze bezcharakternost sa prejavuje inak nez ze sa svojej manzelke zverim. To nie je znamka toho ze je zly. Mozno ani dobry, ale odsudit ho za to ze to priznal sa mi zda 😕

anatalia77
13. apr 2014

@smutna27 ajeeje
Tak manzelik si len tak irnix dirnix splechtne do tvare priatelke,ze ju nemiluje...Ale o dieta sa postara...
Myslis si,ze teba miluje?

smutna27
autor
13. apr 2014

@anatalia77on jej to povedal hned na zaciatku vztahu budem s tebou ale nemilujem ta nechcem s tebou vazny vztah

anatalia77
13. apr 2014

@smutna27 ona bola prostitutka?

macamac
13. apr 2014

@sissmiss ale veď ok
ja som jej tiež neradila rozvod 😉
chce to podľa mňa tiež radu odborníka, zorientovať sa v svojich pocitoch a potom môže riešiť
@smutna27

macamac
13. apr 2014

@smutna27 jasné, že z príspevku od aliza si nadšená, lebo píše ľúbivo o tvojom mužovi
tým nechcem povedať, že nemá v niečom pravdu 😉
len skrátka ja píšem tak, ako by to pôsobilo na mňa a čo by mi hrmelo hlavou
určite by som nebola v prvom momente pani dokonalá a nehádzala sa mužovi s vďakou k nohám, že sa mi priznal k tak závažnej veci a dosť neskoro
teda - že mi tak dlhú dobu klamal

mne len nejde do hlavy, aké boli tie ženy hnusné, obe a obe mu bránili v styku s dieťaťom. naozaj je to tak? poznáš len jeho verziu

či chceš, či nie, zastávaš si ho
ale kto si zastane teba?
že máš nosiť bremeno a zmieriť sa so situáciou, pred ktorú ťa postavil?

jednoducho, choď za odborníkom, porozprávať sa, prinesie ti nový uhol pohľadu a možno budeš prekvapená, ako sa potom rozhodneš 😉

alexandramaria
13. apr 2014

@mima4 mimka, zase raz skvelé trefné rady 🙂 tlieskam 😎

adeala
13. apr 2014

@smutna27 ahoj, neviem ti poradiť, ale chcem sa spýtať jednu vec. Ak by si bola teraz v situácií, že spolu s mužom len chodíte a príde za tebou pre teba cudzia žena a oznámi ti, že má tvoj priateľ dieťa, o ktorom nevieš, bola by si radšej? Som totiž v situácií, kde sa pozerám na takto klamanú ženu a neviem, čo mám robiť ☹

anatalia77
13. apr 2014

@adeala ????

macamac
13. apr 2014

@adeala ty sa pozeráš na takto klamanú ženu, alebo ňou si ty?