Aký je váš pohľad na osobu, ktorá je 2x rozvedená?

5. jún 2025

Ahojte. Potrebujem radu, povzbudenie, niečo.
Prvý raz som sa vydala veľmi mladá /21/, rozviedli sme sa po 5 rokov - dôvod svokra. nemali sme deti. Druhý raz som sa vydala už ako tehotná. Myslela som si, že to zvládneme, ale už dlhšie nám to neklape. Uvažujem, čo ďalej. Často sa pristihnem pri myšlienke, že sa na to vykašlem. Ale potom si zas poviem, že budem mať nálepku "dvakrát rozvedená" ... Už po prvom rozvode sa na mňa rodičia tak dívali, že "sa môžem vrátiť domov", keďže sme nemali deti. Reálne som s rodičmi od prvej svadby nebývala, ani teraz by som k nim nešla.
Inak sa pozerá na človeka, keď je 2x rozvedený? Alebo sa to nerieši?

ivik4
5. jún 2025

Neviem ako ostatny ale mne je to uplne jedno. Ja by som skor pozerala na pocet a vek deti keby idem do vztahu s niekym kto uz bol zenaty. Nie na papiere

autor
5. jún 2025

@ivik4 Spolu máme jedno dieťa.

viestta
5. jún 2025

To sa chces trapit v nefunkcnom vztahu len preto, ze co by si ludia mysleli? Vsak nech si myslia co len chcu, oni tvoj zivot neziju.

colsami
5. jún 2025

Nikto to neriesi a mnohi okrem velmi blizkeho okolia ani nezaregistruju kolkokrat si vydata a koho dieta mas. A ak niekto ano, kazde cudo trva tri dni. Takze isto by som si svoj zivot nezariadila kvoli nalepkam od druhych.

Je ale faktom, ze ak si sa stihla dva krat ako mlada rozviest, naozaj Ti tam nieco skripe (vzdy su dve strany), alebo velmi nestastne volis partnerov. Je tentokrat ten problem taky nepriechodny, ze sa na tom vztahu neda (z oboch stran) popracovat a treba to vzdat?

(Ps: svokra? To je co za dovod. Bud s nou tvoj muz nevedel urobit poriadok = chyba je on, alebo ste nebodaj este aj spolocne byvali takze ste sa nevedeli pohodnut v jej dome? = Chybny krok oboch. Svokra ako taka proste na vine nebude...).

autor
5. jún 2025

@colsami Ono tá svokra, to bol taký zvláštny príbeh - manžel bol veľmi dobrý - ale ako píšeš, nevedel si urobiť poriadok, každému chcel vyhovieť, aj jej, aj mne, aj sme sa odsťahovali, aj to nepomohlo.

autor
5. jún 2025

@viestta Bola som tak vychovaná, že rozvod je zlý, prvú svadbu sme mali v kostole. Som starší ročník.

viestta
5. jún 2025

No a? Starsie rocniky sa musia trapit v nefunkcnych vztahoch len preto, ze okolie nie je schopne pochopenia?

procrastique
5. jún 2025

Nevnímam to ako problém. AKo sa niekto mohol rozísť 2-5x v nefunkčných vzťahoch, tak sa mohol aj rozviesť. Nevidím v tom žiaden rozdiel.

zabka79
5. jún 2025

Casto vztahy nevyjdu, kazdy otoci viac partnerov rozdiel je svadba alebo nie. Ty vztahy beries vazne preto si sa vydala urcite lepsie ako 15 kratkych vztahov. Ja som.rozvedena a kludne by som sa vydala a skusila to znova...to sa stava ze to vyjst nemusi

lubkavargova1
5. jún 2025

Tak ako vzdy sa najdu ludia co sa budu pozerat cez prsty...klasika...ale skor by som si po druhom rozvode uz dala na nejaky cas pokoj od chlapov, usporiadala svoj zivot, deti, pracu, byvanie a hlavne "hlavu" a ked je vsetko OK, tak zacala nejaky dalsi vztah...

lucka_ke
5. jún 2025

možno je to tvoj štýl riešenia problému - útek

ninazemna
5. jún 2025

Neznášam sa.

zmrzlinka8
5. jún 2025

Jednoducho to nevyšlo, tak ako nevyjdú aj vzťahy bez svadby. Nikto nevie, čo v tom druhom naozaj je, až spoločný život ukáže a mnohokrát až po rokoch.
Ktorým to vyšlo, je to aj o šťastí.
Ži svoj život bez ohľadu na to, čo na to druhí. Tak, aby si bola ty šťastná.

petronela1985
5. jún 2025

@autorka tak radšej byť rozvedená 2x, než život premárniť s nejakým blbcom. Čo sa týka konvencií, tak dve ukončené manželstvá nie sú málo, takže s nepochopením sa zrejme stretneš. Záleží od toho, ako sa s tým vieš vysporiadať ty. Držím palce do nejakého nového vzťahu, ale každopádne, do ďalšieho manželstva sa až tak moc rýchlo hrnúť nemusíš.

kassandra25
5. jún 2025

Mne je ti úprimne jedno. Poznám aj také, čo sú aj tretix povydavane, nebola by si ani prvá, ani posledná, a takému Ottovi Weiterovi je to skutočne jedno, že je už 5 alebo 6x ženatý a netrápi ho to. Ten má čo povedať. Sú aj také, čo majú aj 3 deti, 4, a všelijako, nie s tým istým, keď aj na tom bazirujes, že deti ako........ a celkovo, keď to už sem píšeš a vidíš v tom problém, aj keď nikoho to nezaujíma, tak to nerob a nedozved sa, aby si teda 2x nebola, sama pred sebou. Keď máš s tým problémy ty iba.

zmrzlinka8
5. jún 2025

@petronela1985 úplne sa stotožňujem s tvojou prvou vetou. Určite lepšie 2x rozvedená, ako premárniť svoj život s nejakým blbcom, čo ťa ničí.
autorka, život máme iba jeden a keď prejdú ďalšie roky, bude ťažšie to zmeniť... vždy si poviem, keby som bola pred smrťou a pozerala naspäť, páčil by sa mi môj život? Rob tak, aby si bola šťastná a naplnená.

vandica
5. jún 2025

Ale prosím ťa, veď to nikomu na nos nevešaj. Určite tí čo o to budú vedieť, budú niektorí mať reči a predsudky, to je jasné, veď ľudia si všelijakí. Ale ide o teba o tvoje šťastie, pohodu, nikto nebude chodiť v tvojich topánkach.
Ja poznám ženu trikrát rozvedená, 4deti s 3 chlapmi, a to nehovorím ešte o chlapoch za ktorých vydatá nebola, koľko ich bolo. A svet gombička, chodí hrdo po svete. A to podotýkam, že o tejto osobe to fakt veľa hovorí tento jej status, to nie je že nemala šťastie na chlapov. Len proste ju svrbí, ak vieš čo myslím 😄

alienkami
5. jún 2025

Byť 2x rozvedená v dnešnej dobe nie je až taká šialená vec. Ako písali ženy vyššie, radšej 2x šťastne rozvedená, ako trpieť celý život s blbcom.
ALE!
Najprv by som sa pokúsila upratať si život. Možno by som sa pokúsila zachránila terajší vzťah - minimálne aby som z neho odchádzala s čistým štítom. A potom by som urobila ďalší krok.

vanilkovazmrzka
5. jún 2025

Nikto normalny ta nebude sudit za to, ze ti nevysiel vztah. Je to to iste, ako ked niekto vystriedal x partnerskych vztahov, kludne aj dlhodobych, len to proste nevyslo nikdy. Akurat ze nemal s kazdym nejaky oficialny papier

muchotrafka298
5. jún 2025

Mne je to uprimne jedno, ale nesla by som do vztahu s muzom, co by mal viacero deti s roznymi zenami. Mala som kedysi kamaratku, ktora ako 30-rocna bola uz 2x rozvedena, deti v tej dobe nemala ani s jednym muzom. Jednoducho jej to nevyslo, bola to sikovna a inteligentna baba,bohuzial vo vztahoch mala uplnu "hmlu" pred ocami a na rozume hlavne. Lebo si vyberala rovnake typy. Momentalne s nou uz v kontakte nie som, od jej rodicov, ktorych stretavam pravidelne viem, ze ma dieta a je tretikrat vydata. Nema este ani 35 rokov.

luccija
5. jún 2025

Radšej rozvedená ako nešťastná.Len ty si musíš rozmyslieť či sú tie dôvody, že si nerozumiete na rozvod.Rozvod nie je zlo niekedy najlepšie riešenie.

petronelag
5. jún 2025

To nie je ani o tom, že ľudia sa pozerajú cez prsty na viackrát rozvedených, ale to naznačuje, že tá osoba buď vstupuje do vzťahov bez toho, že by si to dobre dopredu premyslela alebo sa dokáže slabšie prispôsobovať, lebo v každom vzťahu sa po dlhšom čase nájde aj problém, ktorý by sa manželia mali snažiť prekonať, často tam treba kompromis z oboch strán. Aj pre dieťa nie je dobre mať cudzieho otca a aj v novom vzťahu sa objavia problémy, ktoré bude treba buď prekonať alebo zase ísť ďalej.

1gramofon
5. jún 2025

Vždy to bude niekto riešiť. Mne je to jedno, ale keď sa so mnou niekto chce rozprávať o životných rozhodnutiach ,tak niekedy som neutrálna a niekedy poviem aj to čo sa im nepáči. Tvoje rozhodnutia ovplyvňujú život tvojich detí, ostatných do toho nič. Kvôli deťom by som sa nabudúce sakra snažila a všímala si červené vlajky a neignorovala ich

kikusenka1
5. jún 2025

Ked mi niekto povie ze je 2x rozvedený tak si pomyslím ze mi je to ľúto ze mu to 2x v živote nevyšlo...

svetlonos
5. jún 2025

Prosím ta! Ako starsi ročník by si to v hlave mala už dávno mat upratané a v hlave jasno. Snáď nebudeš troiet ty a ešte aj dieta vo vztahu, kde nie si spokojná ba nestastna??
A čo si kto myski? Mam ale uplne v lese! Čo mi oni budu zivot a dobru náladu du zachraňovať alebo ako? Nech si každý uprace na svojom piesocku a ze každý toho ma až až 😉.

mimikarol
5. jún 2025

Nič si o takých ľuďoch nemyslím. Radšej aj 5x rozvedená ako raz vydatá a nešťastná

mamaaja82
5. jún 2025

Ja som dva krat rozvedena.Prvy krat ako ty koli svokre,druhy krat alkohol a milenka.V 39som spoznala mojho muza,mam ho za odmenu.Keby som aj desat krat rozvedena s dvadsiatimi detmi nikoho do toho nic.

tulipanik12
5. jún 2025

Vždy lepšie 100× rozvedená ako 1× nešťastne vydatá !

klotildabazarik
5. jún 2025

Moja mama bola 2xrozvedena a druhy krat uz "stastne", prvykrat jezis maria hamba na sto rokov 🙄

earlgrey
5. jún 2025

Kde sú tie ženy, ktoré v iných témach, kde žena napísala, že má muža/partnera, ktorý už bol raz alebo 2x rozvedený a písali jej tam, že už by im blikala kontrolka? že určite musí byť niečo s takým mužom, keď mu jedno/dve manželstva nevyšli? Alebo žena, čo sa sťažuje na muža a popimo spomenie, že bol už 2 x rozvedený a navážajú sa do nej, že mala rozmýšľať pred vstupom do manželstva s 2 x rozvedeným mužom...Hmm veľmi zaujímavé ...