Ako sa mám vyrovnať s mojou situáciou?
Zdravím všetky maminy aj nemaminy skrátka žienky.Chcela by som Vás vopred poprosit ,aby ste ma nesudili,neodcudzovali atd.Ani neviem ako začať zrejme od začiatku.S manželom sme sa spoznali veľmi zamilovali zobrali a milujeme sa aj teraz tak ako po prvý krát.Mám v nom oporu nikdy mi neklamal až raz ,ale k tomu sa dostanem neskor.Ja som bola rozvedena s dcerkou on tiež rozvedený s dcerkou má striedavu starostlivost.Narodilo sa nám spoločné vytužené dievcatko.So svojou ex zenou komunikoval iba ohladom ich dcery nic viac rozviedli sa pretoze si nasla ineho malu nechala jemu odisla a neskor sa vratila maju striedavku.Manzel si ju zobral kvoli tomu ze bola tehotna ze ju mal rad ale nemiloval je totizto extremne zodpovedny.Nase manzelstvo bolo idealne az po dobu ked som porodila dcerku a mala asi tri mesiace prisiel za mnou s placom ze mi musi nieco povedat ze to bolo predo mnou ale ze ho to velmi boli trapi atd.a ze nech mu dam cas par dni aby nabral odvahu mi to povedat.Velmi som sa bala ale tak co uz napadalo ma vselico ale toto urcite nie.Zacal mi rozpravat...Tesne po tom ako sa rozvadzal so zenou rozvadzali sa cca styri roky si nasiel priatelku nemiloval ju len potreboval spolocnost a niekomu sa vyrozpravat po troch mesiacoch mu oznamila ze je tehotna nechapal ako je to mozne nieze by nevedel ako sa robia deti ale nahucala mu ze ma neplodne dni atd..Jemu to bolo podozrive lebo mu vkuse hucala ze chce dieta a on vopred jej vravel ze ten vztah s nou nieje prenho vazny a deti nechce ani z prvou zenou nechcel s nou duplom.Fajn zasa manzelova zodpovednost povedal si co uz je to asi moj osud budem s nnou aj s dietatom nezobral si ju zacala mu robit sceny nenechala ho dychat tak sa nastval praskli mu nervy vyhodil ju z bytu dohosli sa na vyzivnom a od vtedy sa nevideli.Problem je ten ze ja s as tym neviem vyrovnat zoziera ma to vkuse manzelovi nieco vykrikujem urazam ho ponizuje ma to ze to co som si myslela ze preziva iba so mnou myslim krasne tehotenstvo porod kocikovanie uz ma davno za sebou a to s dvomi zenami.Zmenil sa moj postoj k jeho dcerke preco ju chcel to druhe dieta nie iba nanho plati a pritom si neviem predstavit na druhej strane dalsie dieta v domacnosti.Asi som chora pomozte mi sa s tym vyrovnat prosim dakujem.Ak mate otazky rada odpoviem
hm.. asi si daj otázku: chcem s tým mužom ostať a vychovávať naše dieťa? ak áno - všetko sa tomu podriadi, ak nie - tak si nájdeš vždy nejaký argument, čo ťa bude zožierať...
poznám kočku, čo je 4. manželka, s každou mal dieťa a ešte jedno "priženené" .... niektoré manželky poznala, o všetky deti sa on staral tak ako zodpovedný otec ... a jej zhodnotenie situácie: iba ja som tá, s ktorou je ženatý najdlhšie (čiže - ostatné záležitosti boli nepodstatné)... vždy sa nájde žena krajšia, ako si ty, ale ak je muž s tebou spokojný, už nebude hľadať inú a ak mu pomôžeš v tejto situácii a nebudeš ho od seba odháňať - bude si ťa nesmierne vážiť a koniec-koncov budete mať pekný život...
a každé dieťa je dar - hoci je splodené a zrodené za rôznych okolností
slovo zodpovednosť k tvojmu mužovi vôbec nepasuje. po ďalšie, asi by som sa porozprávala aj s jeho bývalkami ako to všetko bolo. ja teda by som mu neverila.
hm ako sa asi cito ta s kotrou ma to dietatko a nezaujíma sa o neho....asi horšie ako ty...o dve detičky sa stara a tretie ??? na tvojom mieste by osm navrhla manželovi nech sa začne o dieta zaujimat
@janka_mamka Sama si to zapricinila svojim spravanim a najprv sa ja s tym musim vyrovnat a tak mu nieco navrhovat neviem ci ja by som to psychicky zvladla
@smutna27 Tak v prvom rade si to ujasni v tvojej hlavicke, co vlasne chces, lebo ty si to iste spravila svojmu dietati, co spravili tie 2 dotycne ex tvojho terajsieho partnera,,, O jeho uprimnosti by som teda pochybovala, kedze vysiel s pravdou na vonok, az ked si myslel, ze ta ma istu,,, No a posudzovat jeho 2 ex ti neprinalezi, pretoze poznas len jeho verziu,,,,a nie oboch stran,,, V prvom rade je tu zaujem dietata a nie ci to ty psychicky zvladnes, alebo nie a az potom su tu zaujmi rodicov - takze ti nic ine nezostava, len sa s tym zmierit,,,Co si myslis, preco ti to povedal? Lebo nema o to dieta zaujem, prave preto, ze ma zaujem vysiel so svojou kozou na trh,,, 😖 😖 😖
Ano ja si to sama potrebujem urovnat v hlave a tak riesit dalsie veci pretozw terz toho niesom schopna s ciatou hlavou avtriezvim uvazovanim skor tak som to myslela.
A po dalsie ked ta zena nebude chciet aby sme sa vydali s tym dietatom co mam ako robit ist cez mrtvoli byt mervozna riesit to denno denne a budu to nechapavo prezivat aj mase deti doma? Ako to vysvetlim mojej rodine ze z nicoho nic je tu dalsie dieta je tu niekto kto toto chape a vie si to predstavit?
Tak ja byť tebou, tak by som to stretávanie s jeho deťmi vôbec neriešila...nechaj to na neho a jeho ex, ako sa dohodnú. Pokiaľ chceš pokračovať vo Vašom vzťahu, tak najlepšie je nechať to tak a nevyhadzovať mu to stále na oči, lebo tým nevyriešiš vôôôôbec nič. Ja momentálne prežívam niečo podobné. Po 18 ročnom manželstve som sa minulý rok dozvedela, že môj manžel ma 4 ročné mimomanželské dieťa...ti poviem - šok jak hrom. Prvý krát som sa opila 😎 . Doteraz sa z toho spamätávam a momentálne máme taký divný vzťah...čisto kamarátsky 😝 ... Rozvádzať sa nechcem, lebo máme 3 deti (18,10,8) a nespravila by som im to...
Takže čo k tomu dodať...hodila som vyčkávaciu taktiku...(a mimochodom nebola to prvá nevera)...
@smutna27
isla by som si pokecat k nejakej pani doktorke do poradne. Ale podla toho, co pises mas v podstate doma milujuceho manzela, ktory sa len v minulosti sekol a to nie v case, kedy ste boli spolu vy dvaja. Podla mna Ta skor zoziera Tvoje ego. Mozes sa len s tym zmierit mu to odpustit, alebo sa s nim rozist, nic medzitym nie je. Neda sa zit dlhodobo s tym, ze sice niekoho milujes, ale stale mu nieco vyhodzujes na oci. Uz len kvoli Tebe a mimcu, ktore spolu mate. Ked sa tym budes zozierat a vycitkami robit muzovi sceny, doma budete mat len negativnu energiu, ktora bude zle vplyvat na vsetkych. Poznam to sama doma, len z i nej situacie...ale to je jedno. Chapem, ze Ta to mrzi, ale treba to spracovat a pohnut sa dalej a ty sa musis rozhodnut, akym smerom dalej chces ist. Ale z mojho racionalneho aj emocionalneho pohladu, pokial mam doma muza, ktory ma miluje aj nase dieta, zniesol by nam modre z neba, pomaha nam, travi s nami cas a jeho predosly preslap nie je na nas ukor (ked si odmyslim alimenty), tak by som si asi vybrala pokracovat spolu s nim. Ked si ho prijala s jednym dietatom, aspon sa pokus prijat aj to druhe. Nemusis prijat aj ich matky. Mozno to vyznie blbo, ale ja sa vzdy snazim vo vsetkom zlom najst nieco dobre. Tvoja dcera ma dvoch nevlastnych surodencov, ktorych mozno v neskorsom veku velmi oceni. Ale ja som v niektorych veciach asi az moc racionalna...ale na druhej strane mi to velakrat ulahcuje zivot 🙂
@smutna27 No prave preto som ti to napisala,,, ty si to musis ujasnit a ked mas tieto stavy,,, tak zajdi lekarke, ako ti radia a niekedy vyrozpravat sa pomoze a sama mozno zistis alternativy riesenia tvojho poroblemu,,, Ja by som tieto stavy nenechavala len tak, lebo sa to moze este zhorsit,,,, no a na rodinu sa kasli z vysoka, zijes s vojim partnerom a nie s tvojou rodinou,,, prehrmi a budu to brat normalne 😉
@erjona uz som objednana patnasteho k psychologicke a davam do toho vsetky svoje nadeje. Lebo aj moj manzel mi presne to iste povedal co ty ze do kedy si myslim ze to vydrzi ze je schopny mozno par rokov a potom sa aj on psychicky polozi ked to takto dalej pojde. No lenze problem je i ten ze neviem ako ho ja mam presvedcit aby sa s tym dietatom stretaval on ma strasnu averziu voci tej zene a samozrejme zavrhol aj to dieta nechce o tom sa bavit mysliet na to atd tak sa zatal ako keby to neexistovalo a ja mam teraz ho nutit neviem akym sposobom to mam urobit

@smutna27 Este posledna veta, ona na sude docielila vsetko co chcela, on dokonca suhlasil aj so samostatnou opaterou matky za podmienky navstev deti, odisiel z ich spolocneho bytu a ani len jeden par ponoziek si z neho nezobral to doslovne, vsetko jej nechal, ona po tom, co docielila vsetko, zacala zakazovat detom otca,,, potom mali dalsi sud a ten dal matke donucovaci prikaz deti vydat otcovi na navstevy,,,