Ako sa osamostatniť od toxickej mamy?
Dobrý deň, prišla som si po radu. Som rozvedená a mam 30 rokov. Mám dvojročného synčeka. Zijeme v byte mojej mamy a sestry. Sestra je v zahraničí. Upratujem ,varím a robím mame poskoka s nákupmi a s vybavovaním. Mám priateľa , sme spolu dlhšie. Moja mama má problém s alkoholom a podľa mňa aj psychické problémy.
Tri dni je priateľom okej a na štvrtý sa bez príčiny mama naserie aj naňho aj na mňa a aj dva tyždne sa so mnou nebaví . Potom povie ,že som sa nasrala ja. Minule ,keď sĺa na nočnú zamkla nas a vzala mi kĺúče,lebo si myslela ,ze príde priateľ. Zdá sa mi to už cez a pritom stačílo povedať a nie sa nasrať a ofučať.
Teraz si zasa zamkla izbu. Minule nas prakticky slovne vyhodila so synom a tu sa dostavam k jadru.
Robi to celý zivot- vyhadzuje, nadava , vyhadzuje veci z okna ,psychicky týra ....
Chcem ist s malickým do najmu. To zas bude rozpravat ,ze sme sami odisli a ake je chúda ,ze maleho nevidi.
Rozpravat sa s nou neoplati , pretoze ,ked sa snazim ma svoje a akonahle podam nejaky argument mam dat pokoj.
1,5 roka som pracovala popri RD
Ochotni su pomoct aj exmanzel aj priatel- prakticky nie rodina
Co poviete , zvladneme to ?
Jasne ze to zvladnete.drzim palce
@popokatepetl1994 akoze… co by si mala “nezvladnut” ? Ze budes upratovat a starat sa len o seba / dieta / priatela? Ze ta nikto nebude vyhadzovat, oduvat sa, kricat ? Ci co chces “nezvladnut” ?
Financie si hadam vies spocitat…
@sissy27 jasne ,ze viem - mam aj nasetrene a pracovat viem ,vsak mam dve zdrave ruky.
Asi sa skor bojim toho ,ze sa nieco stane a budem sa musiet vratit naspat ,pri tejto predstave ma mrazi
Nielenže zvládnete, ale veľmi sa Ti uľaví. Ja by som takú osobu odstrihla úplne - kým na sebe nezapracuje.
Ale prosím ťa, čo by sa muselo stať aby si s frajerom nevedela zaplatiť aspoň jednu izbu?
@popokatepetl1994 Jasne že to zvládneš áni o tom nerozmýšľaj a utekaj máš priateľa spolu do podnájmu uvidíš ako ti odlahne veď toto nie je život co máš u matky ale trapenie
@popokatepetl1994 zapamataj si - musis len umriet, vo vsetkom ostatnom mas na vyber vzdy aspon dve moznosti 😉 drzim palce.
@popokatepetl1994 a s priateľom keby ste skúsili niečo poriesit ohľadom bývania? Ak sa máte radi tak to zvládnete, verím tomu ze ano
@misslilac13 ked ja vzhladom na to ,aku mam matku , som naucena cely zivot ,postarat sa sama o seba a nechcem aby priatel isiel , lebo ho nutia okolnosti , aj ked on chce a aj pomoct
@popokatepetl1994 no tak keď vie ze sa vieš postarať, tak kde je problém. Hádam sa budeš sama radšej trápiť, len aby si si niečo dokázala keď vám bude spolu lepšie.
Odid okamžite a prerus úplne kontakt. Tvoja mama nie je iba chorá ale má aj poruchu osobnosti. Nemas šancu jej pomôcť a sama si poradis bez problémov. S tvojou školou prežitia to dáš. Dieťa nesmie vyrastať s takto narušenou osobou a ty mas zázemie vieš sa o seba postarať. Čím skôr mamu úplne odstrihnes tým lepšie. Nič jej vysvetľovať nemusis ona nemá s tebou nijaky vzťah a môže ti ublížiť. Pomoc by aj tak neprijala a ty musis zachrániť seba a dieta. Toto nie je mama ale niekto kto ti úmyselne a vedome škodí

@popokatepetl1994 Podľa môjho názoru, by som to brala ako schválne ti to všetko robí.
Možno chce aby si mala horší život.
Pretože matka ktorá miluje svoju dcéru by jej takéto čudne veci neurobila, práve naopak, pomohla by jej v každom smere
Podľa mňa by si mala ísť s malým aj s priateľom niekam inde bývať kde budeš mať kľud