icon

Ako sa osamostatniť s nízkym príjmom?

22. apr 2025

Dobry den. Chcem sa osamostatnit a byvat sama, ale malo zarabam. Snazim sa najst si lepsie platenu pracu no zial sa mi nedari. Vyucena som casnicka, no nevenujem sa tomu.
Ak ste boli niekto v podobnej situacii ako to riesili?

pribinak
22. apr 2025

Zdieľaný byt? Že v jednom byte býva viac ľudí, ale každý ma svoju izbu…

Teraz pracuješ ako čo?

deti95060810
22. apr 2025

zahraničie?

autor
22. apr 2025

@pribinak Pracujem ako predavacka v malom obchode.

autor
22. apr 2025

@deti95060810 Rozmyslala som nad tym, kedze ma tu nic nedrzi no musela by som ist sama coho sa trochu bojim. Ale ano rozmyslala som nad Holandskom ale dorozumiem sa len angličtinou.

nynia
22. apr 2025

Zvys si kvalifikaciu najlepsie nejaky kurz vdaka ktoremu budes mat viac moznosti. Ale pokial nie si osamostatnena tak ta nedrzi na jednom mieste ziadna vlastna nehnutelnost ani nic takze hladat mozes hocikde, ci uz ma celom SK alebo aj v zahranici, neverim, ze nikde nie je lepsie platena praca ved nie vsetci maju VS a su aj ludia, co tak vedia uzivit rodinu.

mullerova46
22. apr 2025

Určite skús prekročiť svoju komfortnú zónu a skús Holandsko keď ťa to láka 🙂 chod cez agentúru ktorá ti pomôže

maxxim
22. apr 2025

Len di daj pozor na zahraničie, pokial nemáš niečo overené niekim koho poznáš... lebo zahraničie neni výhra pre neskúsených...

margotka17
23. apr 2025

A čo tak aspoň na čas si zobrať brigádu čašníčky? Zvýši sa ti príjem, skúsenosti a možno vymenis prácu. Viem, je to náročné takto robiť aj aj,ale má to výhodu v tom, že viac ušetris. Ak už máš našetrené na byť, kúp ho a zober si podnajomnicku aspoň na určitú dobu. Bude sa ti splácať byt ak budeš nejakou sumou zaťažená hypotékou.

margotka17
26. apr 2025

Mojej kamošky dcéra išla cez agentúru do Holandska. Robí v baliarní sladkosti. Časom ju už z agentúry dala firma preč a už robí ako kmeňový zamestnanec firmy. Veľmi si pochvaľuje. Tiež len anglický rozpráva.