Ako sa oslobodiť od psychického teroru matky?
Dobrý deň prajem.
Moja matka ma sústavne ponižuje. Hovorí že som lenivá a neschopná a že nikde ma nezoberú do práce kvôli tomu že som ,,sprostá ".
Ja viem že nie som najlepšia na svete v upratovaní ale snažím sa. Utieram prach , vysávam podlahy raz týždenne. Umývam riad každý deň, krmím sliepky, mením im vodu. Umývam umývadlo vaňu, vysávam, 3x týždenne chodím kúpiť chlieb. Ak sa nájdu chybičky myslím si že nie je problém ak sa niečo ešte doutiera. Nebol by problém ak by matka nevrieskala ako zmyslov zbavená. To isté ponižovanie pretrvalo aj počas VŠ. Bakalára som ukončila úspešne. Magistra ešte potrebujem dokončiť. Ale tento psychický teror je neznesiteľný. Ona vrieska na celý dom kvôli maličkostiam. Niekedy to už nevydržím a poviem jej že je psychopatka.
Neviem čím som si to zaslúžila. Od mája chcem ísť robiť chyžnú do Nemecka. Ako sa poznám budem sa snažiť čo najviac zabrať a splniť si svoje povinnosti. Avšak toto sústavné ponižovanie mi ubližuje. A naštrbuje moje sebavedomie. Ja nemám problém sa naučiť nové veci ale odmietam sa učiť od sestry a matky, ktoré sa ma snažia len ponížiť. Nemám problém sa učiť nové veci avšak od ľudí ktorí ma neponižujú. Viem že ona musí mať nejakú poruchu ale ja sa potrebujem z tohto teroru spamätať. Povedzte mi prosím ako sa mám oslobodiť od tohto psychického týrania. Od decembra si hľadám prácu avšak vždycky neúspešne. Avšak chcem ísť do práce a dostať príležitosť naučiť sa niečo nové. Verím že v práci by ma vedeli zlepšiť ale spôsobom ktorý nenarušuje ľudskú dôstojnosť.
Ahoj. Toto toxické správanie, ktoré zažívaš, vie vo veľmi značnej miere ovplyvniť tvoj život. Čím dlhšie to budeš zažívať, tým to bude horšie. Odíď čo najskôr. Dokonči školu a hľadaj prácu. Aj keď nebude zo začiatku podľa tvojich predstáv. Čo študuješ? Najlepšie si nájsť prácu s ubytkom, aspoň zo začiatku kym niečo nasetris. Naozaj toto nemusis znasat. Si dospela a si zodpovedna za svoj zivot, tak sa postav k tomu s odvahou.
Ja som študovala právo. Ale štátnice som 2 nespravila. Do Nemecka chcem ísť robiť chyžnú lebo aj napriek mojej všetkej snahe si neviem nájsť prácu od decembra. Samozrejme že sa chcem postaviť na vlastné nohy ale žiaľ bez práce tie výhliadky sú zatiaľ len nerealistické sny.
Najdi si pracu s ubytovanim a odid. Uvidis ako sa Ti ulavi. Si dospela… mozes ist kam chces a zariadit sa ako chces. Len musis utat Kontakt a pozbierat sa. Ak je treba aj s odbornikom. Nie si neschopna len mas okolo seba toxickych ludi kt musis odstranit
@olimuc samozrejme utnem čoskoro. Ja už to dlhšie nevydržím. Jednoducho neznesiem ako vždycky len dostanem kritiku aká som neschopná. Človek spraví aj kávu, umyje riad aj čo aj tak je vždycky zle. Ja by som aj chcela len človek niekedy nemá príležitosť. Ale rozhodne čoskoro odídem lebo toto sa nedá znášať.
Záleží v akej lokalite si hľadáš prácu, možno by nebolo zlé si hľadať prácu niekde úplne inde s ubytovaním, čím sa zároveň pripravíš na Nemecko, kde tiež budeš mať prácu s ubytovaním. A matka nech si potom vrieska na sliepky na dvore, možno si budú viac rozumieť.
Od mája mám ísť do Nemecka. Takže už len tri týždne. Tak ja si hľadám prácu na východe Slovenska. Chodím na pohovory ale v poslednom kroku vždy vyberú niekoho iného. Jednoducho budem musieť ešte chvíľu počkať.
tvoja matka trepe sprostosti, lebo je sama zakomplexovana a teraz je malo prace vsade, resp je jej menej, resp je to trochu tazsie.
Nepocuvaj vsak jej taraniny, mas vlastnu hlavu a cim skor odides od toxickeho cloveka, ako je ona, tym lepsie. Hlavu hore, za to ze ta porodila nezmanena, ze ta musi milovat a ty ju. Najdes si novu rodinu v podobe muza kamaratok, ludi co ta ocenia. Rodina je dnes precenovana. Sustred sa na hladanie roboty a odchod z domu a ju ignoruj.
Tvoja mama je psychicky chorá držím ti palce musíš odísť z domu nikdy jej nebudeš dobrá.Ona je nespokojná so sebou, tak sa vrši na tebe.Hlavne si dávaj pozor, aby sa aj ostatní tak tebe nesprávali v praci, frajer....
Podla mna potrebujes to Nemecko ako sol, tam si das seba dokopy a uvidis ako to je vo svete, idealne zbalit nejakeho Nemca a mas od rodiny pokoj. Uvidis ich raz za cas ( mozno par rokov), ak vobec. To studium prava by som ak bude moznost skusila uznat v DE kredity, ak tam teda zostanes. Niekde zacat musis, hlavne bez mamy
Tú prácu plánujem na leto. Potom nastupujem do Bystrice ale tak budem sa snažiť si hľadať niečo svoje a v rámci možnosti pokúsiť sa dokončiť tie dve štátnice plus iné predmety ak to bude potrebné. Ja viem že to bude lepšie. Som unavená z toho ako nič nie je nikdy dobré aká som sprostá progresívka a v živote sa nikde neuplatním
Je veľmi dôležité vedieť si hľadať aj vhodnú prácu.. ak to ma byt práca, ktorá je popri štúdiu, je to o to ťažšie, sú to také nevďačné joby.. Ak už si niekto hľadá prácu na plný úväzok, je to lepšie, ale treba byť objektívny, zobrať niečo povedzme na rok..získať prax, zlepšiť zručnosti a potom cielit vyššie, prvé zamestnanie je vždy ťažšie..
Ísť si však zarobiť do zahraničia na štart na život nie je zlé..pretože so mzdou z prvého zamestnania to na samostatné žitie moc nie je..možno ešte s kamarátkou spolocne žiť.. aspoň na čas by sa dalo skôr..
Mamička so sestrou sú si asi podobne..možno máš len smolu, že sa im podobas na otca a to asi aj keby si chodila po ušiach sa nezmení, ak si vyburuju svoje hormóny.. Sprosté správanie rodiča/rodičov sa žiaľ ani časom, ani vekom nemení.. Treba to prijať ako fakt, odísť a neobzerat sa späť a nehladat vinu v sebe.. Milujúci rodič miluje svoje dieťa, aj keď to nie je mozgový atlét.. Nezrelý zatrpknhtý rodič nikdy nezmení svoje správanie, ono dement moc nevie, že je dement..ani keď sa mu to povie, ani keby si diagnózu precital..
vydrž, dievča, už to nebude trvať dlho, máš to dobre naplánované, odídeš z toxického prostredia, uľaví sa ti, postupne získaš znovu sedavedomie, všetko bude dobré, držím ti palce

Preco nejdes z domu tak, ze zero contact? Lebo pridavky patria Tebe, mozes to vybavit cez sud. Alebo jej to vrat a zacni jej hovorit tiez ako vyzera, ako sa chova, na vsetko jej povedz, ze ci je kompletna. Ako bud sa zacnes branit rovnakou medicinou, alebo chod z domu a budes mat pokoj. Mozno po 10 rokoch si veci prehodnotite