icon

Ako sa porozprávať s manželom, aby som nevyzerala ako stíhačka?

lejka218
22. apr 2023

Ahojte už som písala tu ohľadom tejto témy...
Ako by ste reagovali alebo ako sa s manželom porozprávať aby som nevyzerala ako "stíhačka"?
S manželom sme spolu 15 rokov máme dve deti...manžel sa pred dvoma rokmi zoznámil s jednou vydatou ženou... má ju vraj ako kamarátku a nič s ňou nemá len šport s rovnakú kondičku...
Ide o to že keď som mu povedala nech mi povie že ide s ňou teda na ten šport povedal hej poviem následne išiel nepovedal mi stalo sa to viackrát zakaždým mi povedal že bol sám dokonca raz mi aj iné miesto povedal...teraz s ňou občas aj volá...mne stále hovorí že nemá ani jej telefónne číslo...
Ako mu toto celé povedať?on mi len povie že som paranoidna a vymýšľam si, že nič zle nerobí a neklame mi...

reanda
22. apr 2023

@lejka218 priznat si musis ty sama.. ze si sa vydala za bezcharakterneho cloveka.. ktory ti klame a vobec mu to nevadi.. zmylila si sa, to sa stava.. toto si musis priznat, to on za teba neurobi.. nema preco.. nema charakter, nepotrebuje sa priznavat

lejka218
autor
22. apr 2023

@elizabet173 terwz sa bojím toho ako zareaguje či si to prizna alebo nie...lebo ak nie a zase mi povie klamstvá a vyzná lásku čo budem robiť potom ďalej...

lejka218
autor
22. apr 2023

@reanda viem že mi klame...len nerozumiem prečo sa správa ku mne milo

alex49
22. apr 2023

lebo je idiot a ty nič nespravíš, preto

jamimo
22. apr 2023

@lejka218 lebo je sociopat, manipulátor...a ty tomu nedokážeš čeliť...

maranta_leuconeura
22. apr 2023

@lejka218 ona je vydata, tvoj muz je zenaty, zjavne existuje dovod, preco to obaja drzia v tejto rovine a nechcu sa rozvadzat. Financie, starostlivost o deti, status v spolocnosti, neviem. Oni sa stretnu, povedia si co maju na srdci, stravia spolu prijemny cas vonku, nemysli si, ze spolu nespavaju, ale to je vsetko, vedia, ze keby sa rozviedli a isli do toho vztahu naplno dopadlo by to rovnako ako s partnermi co maju doma. To su take typy ludi, vyhladajavu len tie romanticke zaciatky vztahov, aferky, nevedia existovat v dlhodobom vztahu.
Na to aby si ukoncila vztah alebo sa rozviedla nepotrebujes ziadne dokazy o nevere. Staci, ze si v tom nespokojna, lepsie ti bude samej ako sa takto trapit

komplikovana
22. apr 2023

@lejka218 dajme tomu, ze sa prizna, a nebude to chciet ukoncit. Co urobis v tom pripade? Uvedom si, ze aj ty mas pravo sa rozhodnut, bez ohladu na to co chce manzel. Prekrocil tvoje hranice, stale klame a ty toto tolerovat nemienis. Ja si myslim, ze mu to trpis len preto, ze nemas kam ist.
V druhom pripade, vsetko poprie, znova ti vyzna lasku - a ty nevies co robit? No ciny hovoria za vsetko. Darmo ti povie, ze ta miluje, ked s vami netravi cas. Chces silou mocou aby sa priznal. Ako budes potom zit? Uz vies?

januska12323
22. apr 2023

Načo sa s ním vôbec chceš rozprávať? Vieš čo sa deje, načo ti to má povedať? Stiahni si rozvodové papiere a daj mu ich namiesto večere. A žiadny servis doma, nech ide za milenkou prať. Zvyšok sa dorieši len sa musíš zobudiť.

reanda
22. apr 2023

@lejka218 aby si mala pochybnosti o tom, ci citis veci spravne a nic si neurobila.. lebo mu vyhovuje mat na oko 'usporiadanu rodinu' a v nej svoj klud - ktory mu ty das, aby si nebola stihacka.. a inak si moze robit, co chce..

lejka218
autor
22. apr 2023

@komplikovana mám kam ísť...ale fakt neviem čo urobiť v situáciách ktoré popisujes... jedine v tej že by sa priznal a že nechce byť somnou...
@maranta_leuconeura neviem či spolu spavaju alebo o com sa rozprávajú

dadis
22. apr 2023

@lejka218 Takto sa skoncilo aj moje manzelstvo. Uprimne, nemyslim, ze je ci zachranovat. Pories potajme doklady o peniazoch, pofit si vsetky doklady (hypoteku, vyplatne pasky, vypisy z uctov, doklady z prerabok, spotrebicov), peniaze si po malych ciastkach odkladaj. Manzelstvo uz nezachranuj, citivo sa odputaj, buduj si plan. Ak a niekto zachranovat manzelstvo, je to on, no uprimne, nemyslim ze ma zaujem. Si len domaci spotrebic. Vyuzi jeho nevedomost a na rozvod sa priprav co najlepsie. Nic sa nestane, ak sa spamata a zacne o teba bojovat. Najma mu nic neprezredzaj. Drzim palce. Stastie praje pripravenym.

zanka777
22. apr 2023

@lejka218 ty si sem už nepísala ohľadom tých prechádzok a bicyklovania???

komplikovana
22. apr 2023

@lejka218 mas tu moc sa rozhodnut aj ty za seba, ze ako chces zit. Nemusis cakat, kym sa manzel rozhybe. Takto mozete fungovat este roky ako na hojdacke a potom ked budu deti velke, zistis, ze si lasku vobec nezila. Nemusis sa rozhodnut hned. Dopraj si cas, venuj sa sebe, detom a pozoruj manzela ako sa sprava. Ak ti to pomoze, zapisuj si kolkokrat ste travili cas ako rodina, ako par. Mate nejake spolocne plany dobuducna? Mozno vtedy si nieco uvedomis.

ahhola
22. apr 2023

Toto bude to práve orechove😅

0kristina0

Dnes o 13:21
Tvoj muz ta pred tvojimi ocami podvadza a ty mas strach aby ta nebral ako stihacku. Zistila by som si telefon na jej muza, stretla sa s nim a porozpravala sa, povedala by som mu vsetko ako ti muz klame, ze si vyvolavaju atd. Nech ma panicka doma dusno a tvojho muza by som oplula a podala ziadost o rozvod.

3Odpovedz

Súkromný detektív... Nemusíš nikomu takému súkat 5kilo,obrat sa na SŠ študenta, najlepšie športovca, keď tvoj starý pôjde von v bezeckom, daj mu echo a mladý nech spicluje, pofoti, aj stovka poteší.
Nič iné ti oči neotvorí, len dôkaz. Už ho posli do riti, curevnika▪️

0silvia0
22. apr 2023

@lejka218 neviem co chces riesit. Bud sa hrajte na rodinu akoze navonok fungujete ale vnutorne mate vztahy nahovno. Alebo chodte od seba. Jasne, ze to je tazke, odputat sa, rozvod, starosti atd. Ale rozhodnut sa musis ty ako chces zit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lejka218
autor
22. apr 2023

@dadis k jeho vyplatnym páskam nemám prístup...výpis z účtu má tiež elektronicky..nejaké peniaze našetrené mám k rodičom môžem ísť hocikedy

lejka218
autor
22. apr 2023

@elizabet173 stále nerozumiem nechcem si to pripustiť 😭

dadis
22. apr 2023

@lejka218 Co si nechces pripustit? Ze tvoj muz travi cas s inou zenou a taji ti to? U nas to bolo rovnako, tiez ma "ukludnoval", ze je vydata. Aj ked mi jej muz volal, tak som mu neverila. Nemal by travit cas s inou zenou. Ale ty si to nijako nemozes vynutit, ani jeho lasku ani jeho pozornost. Tu nepomozu dohovaracky a apelovanie na to, ze si znici rodinu. Pomoze len jeho rozhodnutie, ze chce byt s tebou. Je to cele na nom. Ty maj svoju hrdost a nic mu nevycitaj, nijako nebojuj, nepros, nevysvetluj. Odid a povedz, ze to je z dovodu, ze mu uz nemozes verit. A potom bude na rade on, co spravi, ako sa zachova. Ina cesta nie je.

kubkovamama
22. apr 2023

@lejka218 nerozumiem,že si ani po roku a pol či dvoch nechceš pripustiť,že váš vzťah je v prd...li a on ťa s kľudom Angličana podvádza.Hnupovi nevadia fotky s ňou na nete,kde ich vidí každý a raz ich nájdu vaše deti.Nezaujimas ho ty ani deti čo už je vrchol.Chod k rodičom.Nic mu nehovor,načo,jemu to bude jedno.A deti to pochopia.Pride domov,uvidí,že tam nie ste.Pochybujem,že spraví scénu,jedine takú 5minutovu zo soku-lebo.si je istý,že ty všetko prehltnes,necháš tak,neriešis.Skor si vyloží nožičky a zavolá "kamarátke", že konečne.Maj nejakú hrdosť a nenechaj sa takto ničiť.

lejka218
autor
22. apr 2023

@dadis že máme ísť od seba...trávi čas s inou ženou neviem však ako často ..áno nemal by ..nemal by mi ani klamať...a ešte potom čo som mu odpustila dala šancu
@kubkovamama nechcem si to pripustiť lebo sa ku mne správa milo dobre až na to že klame hnusne mi klame...nepridal s ňou spoločne fotky

lejka218
autor
22. apr 2023

@dadis keď ono je to strašne ťažké odísť..na druhej strane si sama uvedomujem že nechcem takto žiť že ma bude klamať robiť si čo chce

dadis
22. apr 2023

@lejka218 Viem, ze to je tazke :( Sama som to pred 3,5 rokom zazila. Vtedy sa mi zrutil svet, vsetko pokazil a uz sa to nedalo opravit. Bol to clovek, ktoremu som verila a on ma klamal s kludom anglicana, vinu zvaloval na moju prehnanu ziarlivost, pritom kazdy okolo vedel, ze su par, len ja nie. Moj ex klame stale, mna, deti, na sude. A ja som tomu muzovi verila uplne bezvyhradne. No svoje som odsmutila, deti to pochopili a uz velmi dlho som za tym. Teraz som rada, ze mi ta nevera otvorila oci a nemusim s takym clovekom zit.

lejka218
autor
22. apr 2023

@dadis mne sa v podstate prvýkrát zrútil svet pred dvoma rokmi keď vypisoval jednej a potom asi od minulého roka keď sa postupne dozvedám že chodí s tou druhou na skialp a dokonca jej volá a mne povie že nemá jej číslo...stále uvažujem či sú pár či fakt iba šport či co

dadis
22. apr 2023

@lejka218 Aj keby neboli par, je to jedno. Travi cas s inou zenou, volava jej. Tato pozornost a cas by mali byt tvoje.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katkine_terapie
22. apr 2023

@lejka218 pozri, on nemá dôvod sa priznávať ad1 preto, že jemu to zatiaľ vyhovuje takto (ona je vydatá a on má doma full servis, žiadne deti každý druhý víkend, výživné a podobne) a ad2 preto, že ak ty povieš, že sa ideš rozvádzať, on bude pred ostatnými za pekného a nie toho, kto podal žiadosť a on vlastne ani nevie prečo si ju podala (vie veľmi dobre, neboj). Existuje iba jediná možnosť, kedy by sa priznal a ukončil to. Ak by sa ONA rozhodla odísť od manžela a plánovali nejakú spoločnú budúcnosť. Vtedy to ukončí s tebou zo dňa na deň. Pokiaľ mu to vyhovuje takto ako to je, priznávať sa nebude. Takže na toto čakáš úplne zbytočne. Ak ti vyhovuje čakať na to kedy to ukončí on, je to v poriadku. Ak nie, mala by si to riešiť. Ale nie tak, že mu po xy tý krát povieš, že vieš, že klame a on tebe, že neklame a ty si stíhačka. Mali by nastať konkrétne kroky z tvojej strany. Sadnúť si s milým pánom manželom s tým, že ti to takto nevyhovuje a buď nastane zmena z jeho strany alebo sa zariadiš tak, aby si sa cítila spokojná. Ak zmena nenastane, tak neodkladné opatrenie na zverenie detí do výchovy, výživné, odsťahovanie sa... Ale ty musíš chcieť situáciu riešiť.

lolita555
22. apr 2023

Ono je pekné že ho ľúbiš a nechceš kvôli deťom ale poviem ti tak ,decka vyrastú a ty (netvrdím že to tak bude )ostaneš sama a smutná ,teraz máš reálne šancu ešte zariadiť si život po inom.ono na lásku musia byť dvaja a keď je len jednostranná tak je to zbytočnosť .a decka to pochopia ak nie hneď časom určite .vieš ja neviem kde žijeme teraz je to všetko take iné ,ja sama by som tolerovala veľa ale toto mi príde až satiristicke ,že volá s ňou ,chodí s ňou von tvoj vlastný muž a ešte povie že si debil (v úvodzovkách )nie a nie proste do manželstva nepatrí ďalší člen a keď tak áno spoločný kamarát.

lejka218
autor
22. apr 2023

Áno všetko si to uvedomujem...len neviem čo spraviť c situácii že ja mu poviem že viem že klame poviem o čísle o športe on povie že nie a čo ja urobím v tej chvíli...

dadis
22. apr 2023

@lejka218 Nemusis mu nic vysvetlovat. Povedz, ze mu uz neveris, necitis sa takto stastna a chces odist.