Ako sa rozhodnúť?
Potrebujem sa vyrozpravat? Utvrdit sa? Poradit? Fakt neviem. Stojim pred rozhodnutim a neviem si rady. Som muz, mam priatelku trinroky. Je to ta najlepsia zena pod slnkom. Nas vztah je krasny, harmonicky. Este ani raz sme sa nepohadali. Moja priatelka je jedna krasna, inteligentna a silna zena. Som karierista, priznavam. Ide o to, ze som sa v ramci prace dostal na urcite kurzy, ktore nemozem specifikovat, do Ameriky a ako jediny Slovak som ich spravil. Je to obrovska moznost pre moju buducnost. A vzdy to bol moj sen, pokial som nestretol moju partnerku. O par mesiacov by som mal odist do Ameriky na 3 roky. Nie je sanca, zeby ona mohla ist so mnou, nakolko sa budem neustale presuvat. Ziaden domov nebudem mat zabezpeceny. Takze otazkou je, bud mam zahodit roky tvrdej driny, co sa tyka prace a uz nijdy nedostat takuto sancu...alebo sa vzdat partnerky a nechat ju ist svojou vlastnou cestou? Zozieram sa neskutocne odkedy som spravil vyber na ten kurz a ide mi roztrhnut srdce. Partnerka ma vo vsetkom podporuje od zaciatku, ale nevie, na ako dlho by som bol prec.
Mňa by len tak zaujímalo, či ideš niekde do Pacifiku z tej USA - to by to aj dobre vysvetľovalo
@domkakvet tam sa presuva do rizikovych krajin. Zakladna je v USA, ale chodi sa po celom svete. To su specialne sily. Neviem, ako bybsa mohla oresuvat so mnou. Ja som jasne napisal, ze ona so mnou odcestovat na tri roky nemoze. Nechapem, co tu stale splietate, ze moze ist so mnou
@lenusiatko lenze ja to volo budem mat minimalne. Su to struktury, specialne sily. Takze mne jasne povedali, ze na rodinny zivot mozem zabudnut najblizsie roky
Chod za karierou …… len skor nez zacnes niekde bojovat … pozri atlas a skratky krajin … v UK uz davno vojnu nemali ak neratame Meghan, Harry, Kate atd … vojna je na UA …To ze by isla s tebou je nerealne, moze ist tak na dovcu … ale ani viza ani nic, to by si mal vediet. len jej urob tu laskavost a vyslov sa ako chlap
Otazka je preco si isiel na vyber na ten kurz, podvedove si to asi chcel...ale teraz si v realite a mas vztah...rozhodni sa tak ako to vnutorne citis...
Ale toto musíš rozobrať s ňou. Povedz jej všetko čo máš na srdci. Nechaj nech o všetkom popremýšľa. Tú šancu zober a buď sa dáte dokopy potom alebo aj nie ale musíte sa rozhodnúť vy dvaja.
Smutné naozaj..
Už takú partnerku nikdy nemusíš stretnúť..
Ako aj takú príležitosť..
Akokoľvek sa rozhodneš bude to tvoje životné rozhodnutie a bude správne. Tvoja ambicioznost a sikovnost je obdivuhodná...
Ako aj láska dvoch ludi vie byť veľmi obdivuhodná.
Nemaj výčitky, keď sa rozhodneš byt tak trochu sebec 🙂
Veľa šťastia
Z toho si nič nerob, že si tu nevedia predstaviť ako fungujú take povolania. Sama nechápem, však aj obyčajne české neziskovky ako človek v ohrození alebo červený kríz to aj majú v popise práce, že do určitých krajín si neberies rodinu. Porušíš pravidlo, nemáš zmluvu
dakujem za pochvalu hlavne že TY si jediný zo Slovenska do USA čo si prešiel testami. Ano predstav si TY mám v rodine vojaka a chodí na misie teraz je na Donbase . Aj strýko bol vojak na misii. v Iraku. Viem ako to chodí neboj to že si si chvalen riť urobil a prešiel testami zo Slovenska sám neznamená že nikto nič nevie o ármade.
isla by som za snom ..ak vam je sudene byt spolu budete aj za 3 roky alebo sa vase cesty stretnu ... ak s nou ostanes budes si to vycitat cely zivot a mozno by to vas vztah ani neustal a stratil by si aj ju aj moznost ... takto stratis len jedno-aj to nieje iste ... mozno to zas vztah utrasie
@autor nechcem zlahcovat tvoju situaciu ale kedysi muzi chodili na 2 roky na vojnu a nedostali sa domov ze vobec. Moj otec isiel na vojnu v r. 1968 na nemecku hranicu vo velmi zlom obdobi a akoze z bezpecnostnych dovodov ho domov nepustili. Narodil sa vtedy moj brat a ani ho nepustili na opustak, videl ho, az ked mal presne 2 roky. Preto ak je vas vztah silny, mne 3 roky pridu ako voda, neviem, kolko mate s partnerkou rokov. Ja osobne by som si na muza mojho zivota 3 roky urcite pockala. Nechapem co je to dnes za dobu, ze bud kariera alebo laska. Vzdy musi kazdy a niekde urobit ustupok. Normalne tam chod, ak ste ok, toto vas nezlomi.
Ak ona doteraz nevie ani taku informaciu, ze tam ides na 3 roky, tak asi to az taky uprimny vztah nie je.
Ja by som ani nechcela mať priateľa, ktorý má záujem o takúto prácu.
Ja by som sa rozhodla pre partnerku a rodinu, praca bude stale ale riskujes, ze ostanes sam
Stanov si priority a rozhodovanie bude jednoduché
Ta práca je na tri roky, ôk a ďalej? Tri roky by som na môjho muža čakala. Ale zaujímalo by ma, čo potom, ďalšie tri roky? Alebo ako? Chápeš, či tam potom vidíš ten rodinný život, alebo ani potom nie.
Porozprávajte sa spolu riadne, všetko jej povedz, daj jej tiež čas, musí aj ona porozmýšľať.
Určite sa rozhodneš dobre, všetko má + aj -. Je to ťažká voľba, ale s tým vo svojej kariére asi rátaš.
@olimuc
Zeby preklep? Poznam skratky velmi dobre
@olimuc ved ja od zaciatku pisem, ze ona so mnou ist nemoze
@zorana999 dakujem, velmi si to vazim
@bluka2 ja som cakal, ze to vacsina ludi nepochopi. To pochopia len ludia, co takto ziju. Neda sa porovnavat jeden utvar s druhym, poddostojnicke a dostojnicke hodnosti. Ja som.tu neprisiel dopodorbna vysvetlovat moju pracu. Len som sa potreboval vyrozpravat. Som tu na vsetko sam a vnutorne ma.to neskutocne zoziera. Uz tyzden neviem, ako to mam priatelke povedat
Ak ostaneš, celý život budeš v sebe riešiť, že si možno mal ísť. Ak ste si súdení, vydržíte, dnes je veľa možnosti komunikácie. Kedysi šiel chlap na dva roky na vojnu, mohli si akurát tak listy pisat. Otázne je aj to, koľko ma ona rokov. Aby nemala pocit, že jej ujdú roky, kedy už mohla byt matkou. Bavte sa narovinu o tom, že sú to tri roky. Ak si taky výnimočný, že si to ako jediný spravil, tak s ňou dokážeš hádam otvorene hovoriť.
Osobne neviem, či by som to zvládla, boli sme takto od seba len 9 mesiacov, aj sme sa navštívili a bolo to ťažké. Už sme teraz spolu vyše 20 rokov. Ale ak je to naozaj vysnena práca, ste mladi a ste pre seba stvorení, pravdepodobne to dáte.
@alickapusinka ja mam tiez misie za sebou, ale nemiesajme tu hrusky s jablkami, prosim. Ty si napisala, ze js to blbost ako mraky, ze zena nemoze ist s partnerom. Uz ked takto idem robit zavery, aspon si nieco nastudujem
Mas úžasnú priateľku. Myslíš si, že je to ta pravá? Vedel by si si predstaviť sa s nou oženiť? Chcel by si s nou mat deti? Myslíš, ze ona to cíti rovnako? Ako by sa posunul vás vzťah za tri roky, keby si tu ostal?
Stretnut partnera, s ktorym si rozumieš a dokážeš si predstaviť stráviť zvyšok života, je vzácnosť. Ja by som vtedy uprednostnila lásku. I keď i ta pravá zdola ťažké časy. Záleží i na sile a charaktere povahy.
Pokial ale nad spoločnou budúcnosťou najbližšie roky ani neuvažujes, volila by som kariéru.
@lenusiatko ona by pockala, ale ja nedokazem s tym zit. Ja viem, ako sa trapi, ked nie je so mnou. Ona je tak dobra a cista dusa a mne ide srdce roztrhat z toho. Ale jednoducho nevidin ine vychodisko, ako bud alebo
@mamutka no my sme uz rok 2022 boli spolu velmi malo a videl som, ze je z toho neskutocne smutna. Ja nezneziem, ked ju vidim trapit sa.
@tiika ja som nikdy nebol skutocne zamilovany, teda tak hlboko, ako to mam s nou. Ale prave onto viac sa neviem odosobnit od pocitu, ze by stratila roky zivota cakanim
Proste jej to povedz a uvidis. Presne mam pocit ako @thoughtfulweirdo, ze chces rozhodnut za nu. Mne, keby som bola tvoja priatelka, by to vadilo. Chcela by som sa rozhodnut sama. Ak by som sa rozhodla cakat, tak kazdy smutok za tebou by som videla ako dosledok svojho rozhodnutia. Sice by to bol smutok, ale nebol by to az tak zranujuce, ako keby si ma postavil pred hotovu vec, ze rozchod a hotovo, ina cesta nie je.
Tazko radit, kazdy sme iny...za seba mozem napisat,ze uprednostnit armadu pred svojim vlastnym rodinnym zivotom mi pride smutne. Mozno nakoniec prides na to, ze to nestoji za to. Akokolvek sa vsak rozhodnes, v tazsich chvilach si asi vzdy budes klast otazku,co by bolo,keby si si vybral tu druhu moznost. Ak si nahodou vyberies svoju priatelku, aspon jej to neskor nikdy nevycitaj.
Gratulujem k práci. Splnený sen, to sa neodmieta. Musíš nabrať odvahu a povedať jej to. Nikto to za vás dvoch nevyriešilo. Ale hlavne nerozhoduj za ňu. Tri roky je dosť dlhá doba, ale zase preletí to rýchlo. Ak sa ľúbite, zvládnete to. A snáď aspoň krátku dovolenku si môžete dohodnúť, raz-dva krát za rok. Ja by som počkala, na muža mojich snov, pokojné aj tri roky. Existujú mobily🤷🏻♀️ Otázne je, čo potom po tých troch rokoch. Budeš sa môcť a chcieť usadiť, alebo prídu ďalšie tri roky? Toto je dôležitejšie než tvoja momentálna dilema. Držím palce.

@alickapusinka prosim ta, ty mas niekoho v armade, ked mudrujes? Absolutne nevidis do tej situacie, ale mudrovat ti ide velmi dobre