Ako sa rozhodnúť?
Potrebujem sa vyrozpravat? Utvrdit sa? Poradit? Fakt neviem. Stojim pred rozhodnutim a neviem si rady. Som muz, mam priatelku trinroky. Je to ta najlepsia zena pod slnkom. Nas vztah je krasny, harmonicky. Este ani raz sme sa nepohadali. Moja priatelka je jedna krasna, inteligentna a silna zena. Som karierista, priznavam. Ide o to, ze som sa v ramci prace dostal na urcite kurzy, ktore nemozem specifikovat, do Ameriky a ako jediny Slovak som ich spravil. Je to obrovska moznost pre moju buducnost. A vzdy to bol moj sen, pokial som nestretol moju partnerku. O par mesiacov by som mal odist do Ameriky na 3 roky. Nie je sanca, zeby ona mohla ist so mnou, nakolko sa budem neustale presuvat. Ziaden domov nebudem mat zabezpeceny. Takze otazkou je, bud mam zahodit roky tvrdej driny, co sa tyka prace a uz nijdy nedostat takuto sancu...alebo sa vzdat partnerky a nechat ju ist svojou vlastnou cestou? Zozieram sa neskutocne odkedy som spravil vyber na ten kurz a ide mi roztrhnut srdce. Partnerka ma vo vsetkom podporuje od zaciatku, ale nevie, na ako dlho by som bol prec.
neporadim, ale pri tomto citani má hneď napadol tento film.
No neviem, ale kľudne sa môže stať, že sa domov aj nevratis? Ze niekde zahynies? Nie kazdá žena sa psychicky s tým dokáže vyrovnať. Ujasni si to s nou a nie na modrom konikovi. Mňa by sa dotklo keby toto riešil môj partner s cudzími ľuďmi a nie so mnou.
V prvom rade gratulujem k vyberu do struktur. Aspon teda predpokladam ze sa jedna o struktury, kedze sa bavime o 3-rocnom obdobi.
Ked mate s priatelkou pevny zaklad a za ten cas uz zistila, ake je v praxi mat partnera vojaka, s niecim takym alebo obdobnym pocitat musi. Ze mas ambicie je super, ze mas stabilnu partnerku je tiez super, avsak nevidim dovod sa jedneho z toho vzdat.
Ak povaha prace vyzaduje migrovanie, pravdepodobne budes byvat v kasarnach alebo v nejakom vojenskom objekte. V USA nie su uplne vsetky kasarne celkom odstrihnute od zvysku sveta a povolenie na vstup pre partnera je mozne (samozrejme docasne) vybavit na Base Security Office. Ubytovanie je pre cezpolnych zvycajne riesene sietou Army-hotelov. To znamena, ze ak nechcete spolu kvoli uloham a cestovaniu riesit permanentne byvanie, stale ta moze prist na nejaku dobu navstivit. Vsetko to vybavit je sice otrava, ale riesitelne to je. Aj pri takomto nasadeni mas stale narok na svojich 6 tyzdnov dovolenky. Ak uz si v stalej sluzbe tak 7. Nic teda nebrani tomu aby si par krat do roka odcestoval domov a aby ste boli spolu. Americania mavaju do roka hned niekolko velkych sviatkov. Tie su u nich riesene formou predlzeneho 4-dnoveho vikendu. Je to idealna prilezitost sadnut na lietadlo a ist spolu na vylet (treba spojit s par dnami dovolenky). Vsetko je len otazkou planovania a zladenia osobneho zivota s planovanymi ulohami. Toto obdobie bude zaroven skuska ohnom. Ak uz toto spolu vydrzite, verim tomu ze uz spolu ostanete navzdy.
Drzim vam palce
Vies preco sa trapis? Pretoze sa snazis spravit rozhodnutie, ktoreho polovica vobec nie je na tebe, ale na tvojej priatelke. Je to vas vztah, vasa buducnost. Takze radim, sadni si s nou, preberte spolu vsetky pre a proti, nechajte si obaja cas na premyslenie, a potom sa rozhodnite.
Ja na tvojom mieste by som tu pracu vzala. Ide predsa o 3 roky, nebude to tak cely zivot. Priatelka - ak bude ochotna cakat - si moze za ten cas robit svoju karieru, venovat sa svojej rodine, kamaratkam, zaujmom. Vsak existuju telefony, videochaty, spravy, mozete byt v kontakte neustale.
Ak sa mate naozaj radi, date to.
Alebo sa na tie 3 roky rozidete a po navrate uvidite, ci sa nieco zasadne medzi vami zmenilo a ci este chcete byt spolu.
Trošku slušnosti k babám, ktoré reagujú 😉
Vyloz karty priateľke čím skôr na stôl. Preber všetky možnosti s ňou, nie s nami na MK, tu sa dozvies rôzne pohľady, dobre, že si napisal, ale najdôležitejšia je partnerka.
Počas troch rokov sa môže zmenit aj tvoja povaha (postraumaticky syndróm), aj jej. Mala som vzťah na diaľku, takmer 2 roky sme sa nevideli (už som mala dieťa), vrátil sa iný človek.
Teraz sú sociálne siete, nie všade budeš mať signál. Dovolenku určite budeš mať a tak môžte byť spolu.
Choď za svojím snom, ak po tom túžiš a nemáš pochybnosti. (Podľa reakcií cítim, že keby si nešiel, časom by si to partnerke vyčítal, aj keď ju miluješ) Odíď stým, že partnerke dáš voľnosť, ako sa rozhodne ona. Vieš, že jej bude ťažko v oboch prípadoch - rozchod, alebo odlúčenie. Poprípade, ak počas odlúčenia sa s niekým zoznami, nezazlievaj je to. Akokoľvek sa rozhodneš, môžeš si vybrať: Buď budeš ľutovať, alebo užívať to, čo si si vybral. Ja by som volila to "užívanie" si môjho výberu a vložila do toho 100%
Ako muz ti hovorim, ze vyber je jasny, praca…zivot nedava druhe sance. Je to raketa do kvalitneho zivota. Zeny boli, su, a budu….a za uniformou slintaju, natoz s takymto rankingom…. Slecna si rychlo najde nahradu. Az budes sam prekvapeny. Urcite skor ako ty, kedze budes rozluetany tak budes zit na kratkych znamostiach.
Ja ti radim, ist za svojim snom, s priatelkou to mozno ustojite, ved 3 roky nie su vecnost a ak aj nie, nie je to jedina zena na svete.
No a teda odišiel si či ostal?
tiež by ma zaujimalo či si ostal alebo išiel ?

Ahoj, ked ti mozem poradit, NEZAHOD SANCU a chod. Takuto moznost uz asi nebudes mat a presne ako pises, zatvoris si dvere do buducna. Su to 3 roky, ale zabezpeci ti to posun v tvojej praci na cely zivot. Toto musi pochopit aj tvoja priatelka a nemala by ti branit. Rada asi nebude, ale branit by ti nemala, V konecnom dosledku, zabezpecis tym lepsiu buducnost aj jej. Pokial ta aj ona lubi, ako ty ju, tak ta pocka. V dnesnej dobe komunikacnych moznosti mozete byt denne v kontakte. Ste spolu 3 roky, cize uz vybudovany, silny vztah,... to zvladnete. Ak nepojdes, neskor si to mozes vycitat a casom to mozes zacat vycitat aj jej a vas vztah nevydrzi. Si vojak, s tymto musi ratat. Velmi ti drzim palce, aby si sa spravne rozhodol.