Ako sa rozhodnúť medzi rodinou a vzťahom?
Ahojte, chcem sa vás opýtať na názor. Mam 44 rokov, som rozvedená. Z prvého manželstva mam 12r dceru. Ta už druhým rokom žije u svojho otca, ku mne chodí len každý druhý víkend. 7 rokov mam nového muža. Mame spolu druhu dceru, ta bude mať čoskoro 5 rokov. Môj terajší partner cca rok pracuje v zahraničí. Domov príde raz za mesiac, niekedy za dva na par dni. Bol tam ako živnostník. Teraz mu ponúkli riadnu pracovnú zmluvu, plus dostal od firmy 3 izbovy byt. Ocakava odo mňa,že sa tam aj s našou dcérou za ním presťahujeme. Úprimne poviem,že tento vztah-nevztah na diaľku nedávam. Všetko je len na mojich pleciach, som unavená,vyčerpaná podráždená a potom si začnem v hlave vytvárať bludne myšlienky a príšerne ziarlim. Toto ma strasne ubija. Starsia dcera, ani neviem ako to nazvať, má ma na háku. Príde každý druhý víkend,lebo musí. Nie lebo chce a dáva to aj patrične najavo. Sú s ňou problémy, sikanuje iné deti v škole, ma sklony k depresiám a k sebaposkodzovaniu. Kým byvala u mňa bola v pohode. Až na posledný rok, čo bola u mňa. To sme už mali striedavku s mužom a vtedy to začalo. Šikana. Ale ze brutálna. Nestacilo jej slovne útočiť, dokonca fyzicky napadla spolužiačku, neskôr spolužiaka. No bolo toho veľa. Posledných par mesiacov sa správa dobre. Dokonca dostala aj pochvalu v škole za slušné správanie. Zlepšila si známky. Prestala sa sebaposkodzovat. Zrejme jej pomáhajú aj pravidelné sedenia u psychológa. No ale k veci. Ak odídem za súčasným partnerom, ona s nami neodíde. Bude určite chodiť každé prázdniny, no nebude so mnou tak často. Ak odídem, mladšia ma šancu na skvelú budúcnosť. Ak ostanem, môj vzťah s nim skončí. Mladšia príde o otca,ktorého miluje. Ja fakt neviem ako sa rozhodnut
Autorka, ja ti gratulujem. Ak ti odľahlo, je to dobre rozhodnutie. Aj práve kvôli mladšej dcére, ako písali. A možno staršia bude k vám chciet dôjsť, keď je on mimo už nadobro.
Uvidíš, či ta naozaj povlaci po sudoch alebo sa mu nebude chciet sa s tým otravovať a míňať peniaze na právnikov.
Kľudne sem napis aj s odstupom času, ak sa ti chce. Určite sme tu viaceré, čo ti držíme palce a potešíme sa vedieť, ako ti z vás ide dalej
Spytala by som sa jej urcite. A ty chod, vratit sa da vzdy, lebo takto sa ti mozno rozpadne dalsi vztah.
Ak si adoptovaná, celé to obracia celú situáciu. Nemal ťa kto naučiť obozretnosti vo vzťahoch. Je mi veľmi ľúto, že koreňom tvojho nešťastia je zrejme zlý vzťah s adoptívnou matkou. Si veľmi šikovná, jazykovo zdatná a dokážeš vychovať dcéry aj bez mužov. Veľa síl a lásky v živote ti prajem 🌻. Máš veľké šťastie, že máš práve dve dcérky , lebo dcéry stoja pri matke do smrti. Bývanie máš. Koľké tu nemajú ani zlomok z toho, čo máš ty.
Nje je normalne ze ta kopla do brucha ani to ako s tebou bojovala o nozik. Mala by si to riesit s odbornikom. Mala chodi k psychologicke koli tej šikane no Mozno by ti pomohlo ist tiez .
@miadi my to riešime. Chodí k psychologicke nielen kvôli sikane
To viem ze ju riesite myslela som skor teba . Ved to muselo byt traumaticke pre teba vzdat sa jej nechat ju ist zit prec. Plus to jej aggressive chovanie k tebe k malej . Ona je dost problemove dieta . Mozno by ti vedeli pomoct ako snou lepsie zachadzat . Ona mà v sebe velky hnev a bolest . Ale to ani nemusi byt vasimi problemami moze to byt nejaka diagnoza . Mozno by ti Niekto vedel poradit ako vas vztah vylepsit. Alebo by ti len pomohlo sa o tych veciach porozpravat. Moja dcera bude mat za chvilku 9r Neviem si predstavit ani nechcem .. ze by mi o rok zmizla zo zivota a videla by som ju 4dni v mesiaci . Srdce by mi puklo. A ked svoje dieta milujes tak muselo puknut to tvoje .

@any_soj super kniha, čo si dala link