icon

Ako sa rozviesť s násilníckym manželom?

10. jan 2025

Ahojte, ako postupovat v pripade rozvodu s muzom ktory financne tyra zenu, viac krat ju udrel, z toho jej raz zlomil nos, ma aj lekarske spravy…deti bije tak ze im ostavaju stopy aj viac dni.. Treba podat aj TO alebo len ziadost o rozvod? Pravdepodone sleduje jej polohu, raz vecer siel za nou ked sa zastavila po praci pri kamoske ktora ma kaviaren, urobil tam scenu a odfotil ju s poharom vina ze to je akoze “ dokaz” , pravnik bol nakloneny ze pojde s nou podat TO ale po infe s vinom zacal cuvat… ake mate rady, ako by to mala urobit?

bystrozraky
10. jan 2025

Pozri, nema to tu moc vyznam rozoberat. Nech zavola na bezplatnu Národnu linku pre ženy zažívajúce násilie 0800 212 212, Oni su tam presne pre taketo pripady. Pravne poradia a pod. Policiu kontaktuju len so suhlasom volajucej, takze ziadne strach. Nic za to neda a su tam stale.

luccija
10. jan 2025

Lepšie je podať aj TO, ale nech sa poradí v centrách.Na to, aby to oznámila nepotrebuje právnika.Jedna fotka s vínom nie je žiadny dôkaz len ju zastrasuje

biba_18
10. jan 2025

neviem či je horšia fotka pohára s vínom alebo lekárske správy, takých xujov neznášam ...

crazy_cat_lady
10. jan 2025

TO a lekarske spravy budu mat urcite vyssiu hodnotu, ako jeho trapny pokus s fotkou...

autor
Autor odpoveď zmazal
erika180483
10. jan 2025

Celkom tomu nerozumiem. Keď na ňu zdvihol ruku, hneď mala zavolať políciu. Agresora by ihneď odviedli... Potom by ju polícia vyzvala na podaní výpovede. Pán by pravdepodobne skončil vo vyšetrovacej väzbe a po súdnom konaní by dostal adekvátny trest. Ona by mohla medzi časom vyriešiť svoju situáciu...🤷

mane01
10. jan 2025

@erika180483 obavam sa, ze takto jednoducho to nefunguje…

kassandra25
10. jan 2025

Mám radu, ze treba zmenit právnika a To dat aj do rozvodu plus jednoznacne treba urobit záznamy na policii a dolozit spismi od lekara.

kassandra25
10. jan 2025

Jáj, nevedela som, ze existuje aj závislost od 1 blbeho právnika! Ja som si preco vedela vybrat toho najviac sikovneho aspon zo 4? To tu treba vsetko radit, vlastny rozum 0 bodov?

erika180483
10. jan 2025

@mane01 Keď to takto "jednoducho" fungovalo u mňa, prečo by to nefungovalo u nej? Nepotrebovala som ani žiadneho právnika...

rozculena
10. jan 2025

neverím,že nejaký právnik by sa zlakol jednej fotky

freepalestine
10. jan 2025

Dufam, ze pises o zene, kt. poznas a nie o sebe. Lebo ak sa v tretej osobe vyjadrujes o sebe tak ta ten xuj pekne psychicky zdeptal a okrem pravnika a policie potrebujes aj psychologa (v dobrom). Drz sa (alebo nech sa drzi znama)

mane01
10. jan 2025

@erika180483 u mna to tak nefungovalo, tak preto

autor
Autor odpoveď zmazal
lujza123
10. jan 2025

Takto, tvoja kamoska je maximálne zdeptana a zmanipulovaná tyranom takže jej verzie príbehu musíš brat s rezervou. Žiadny právnik necúvne koli fotke s vínom, mimochodom je dospela osoba môže piť alkohol a fotky pohára vína, plného kosa špinavého pradla a podobnych kravín ktoré si fotia manželia počas rozvodu žiadny súd nezaujíma .

Ju treba nasmerovať na nejaké centrum pre týrané ženy, budú jej najlepšie vedieť poradiť. Ty jej skús pomôcť a podporiť ju aby tu žiadosť o rozvod podala, je veľmi pravdepodobne ze zachvilu to stiahne. Z takýchto vzťahov sa ťažko odchádza, fakt to nieje také jednoduché ako si ľudia myslia ze po facke sa dá odpochodovať preč. Väčšina týraných žien odchádza roky
Pripadne ak mas čas pomôž jej, bud pri nej ked zavolá na linku bezpečia, pomôž jej obvolat právnikov. S tým TO spätne to môže byt problem, ak v lekárskej správe nieje uvedené ze zranenia spôsobil muž tak si nepomôže.
Bud pri nej, čaká ju najnáročnejšie obdobie. Tyran budto pritvrdí alebo začne sľubovať hory doly nech to stiahne … a voči obidvom typom správania nieje tvoja kamoska odolná . Aj ho miluje aj sa ho boji

0silvia0
10. jan 2025

A tie bite deti nikto neriesi? Detska lekarka, ucitelky v skolke? Nikto nepodal podnet na socialku?

erika180483
10. jan 2025

Ja neviem, čo presne riešili tvoji rodičia...je to asi veľmi individuálna záležitosť...čo sa presne stalo, kedy, ako, za akých okolností atď...ale ak majú deti stopy po bití, žena zlomený nos, asi sotva policajt tyrana chlapsky pobúcha po pleci akože "dobrá práca chlape" Ja viem, že je to blbosť. A môj prípad nie je jediný o ktorom viem, že žena veľmi jednoducho, bez problémov dostala muža na pár mesiacov do väzenia. Ale asi to treba riešiť a nie sa nechať otĺkať a ešte aj deti. Čo žijeme v stredoveku?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
11. jan 2025

Zasa dalsia narcisticka porucha osobnosti, oni vedia hrat pekne divadielka