icon

Ako sa stať trpezlivejšou a lepšou osobou?

erka33
6. aug 2024

Ahojte mám chorú svokru má Alzheimera mnoho iných diagnóz problémy s kolenom čaká nás operácia potom výmena kĺbu všetko sa dá ale ona ledva nohu ťahá za sebou a potrebuje furt chodiť máme neporiadok na dvore ( robíme chodník) a ona furt rajzuje nedá si povedať že si môže nohu ruku zlomiť ona sa začne smiať a mať hlúpe reči mňa stým tak už vytáča ako keby mi naschvál robila zle muž je tiež už zúfalý bojíme sa že sa jej niečo stane .... Keď sa jej niečo stane začne nás obviňovať že za to môžeme my ... Ja už som jej dnes nevydržala a som jej povedala že si niečo zlomí a to bude jej koniec teraz má to mrzí je chorá nemôže.... Od kedy zomrel svokor pred pól rokom to ide s ňou dolu vodou ... Mám nejaký vnútorný pocit že ona dlho nepozije chcela by veľmi ísť na dovolenku stihnúť toho veľmi veľa ale nevládze už .... Cítim sa hnusne keď jej niečo také poviem... Som zlá ?? Necitliva ?? Ako byť lepšou osobou ?

modrykolibrik
6. aug 2024

@erka33 ludia s Alzhaimerom su chory. Treba si uvedomit, ze nijak nedosiahnes to co chces. Ty jej vysmech mozes brat ako drzost ale ona nevie. Nerozumie tomu vyznamu. Najlepsie pre nu by bolo zohnat opatrovatelku ktora by na nu dohliadla alebo umiestnit do DD.
Pri takychto ludoch je potrebne sa obrnit hlavne a druha vec...berie nejake psych.lieky?

rommie
6. aug 2024

Skus si to odpustit, nie ze by si bola zlá, ale ty sa potom cítiš zle a na úrodnú pôdu to aj tak nepadne, lebo ona to nepochopí. Tiež ma zaujíma, ci berie lieky, lebo ak nie, tak vrelo odporucam, svokor sa úplne zmenil z agresívneho, bludiaceho človeka na krotkeho, vyrovnaného.

erka33
autor
6. aug 2024

@modrykolibrik nie odmieta brať lieky na toto.... Usúdila že ona to nepotrebuje

modrykolibrik
6. aug 2024

@erka33 treba jej ich davat...normalne jej ich podrv a daj do pitia alebo jedla

svetlonos
6. aug 2024

Ja by na nu tiez nervy nemala. Ona lieky nepotrebuje, hej? A dr co na to? Tak keď nepotrebuje, nech ma opatrovatelku. Ta si tie reči k srdcu brat nebude, alebo penzión. Ona zomrie, za nič nemôže a ty budeš ešte dlho žiť s nervami v prdeli!
Dohodnite sa s muzom na inej forme starostlivosti. Ty nie si zlý človek. Opazrovat psychicky chorého rodinného príslušníka urobi pacienta z tých opatrovatelov.

jennky13
7. aug 2024

@erka33 opatrovat cloveka s touto dignozou je velmi hlavne psychicky tazke. Tato diagnoza (choroba) meni cloveka na nepoznanie. Uz to nie je ten co byval. Tak aj tvoja svokra, Ona nie je zla a ani ti nerobi naschval, ale je ina- jej mozog uz nefunguje tak ako predtym, informacie medzi mozgovymi bunkami sa nedeju a ona uz nerozmysla tak ako vsetci okolo. Vezmi si aj to, co preziva ona, hlava uz nefunguje,ale ona to nevie, ale ma pocit, ze vy vsetci okolo ste sa zmenili a stale proti nej nieco mate, nic nie je dobre, co hovori, urobi....... Je to proste pre nu rovnako tazke ako pre vas, lebo ona nechape preco, ale vnima vas hnev.
Neviem ti poradit, co mas robit, lebo je od pripadu rozne, len ukazujem, co som sama pri alzhaimerovych rodicoch zistila. ☹

zuzubb007
7. aug 2024

Treba jej vybaviť dom dôchodcov, bude to len horsie

luccija
7. aug 2024

@erka33 je chorá nemôžeš ju brať vážne.Lieky musí brať...a priprav sa na to, že to je len začiatok tak ti rupli nervy...

betulinka1
7. aug 2024

@erka33 Je od teba veľmi pekné, že sa o nu bojís, že sa o nu staráte. Ale pri starých ludoch je to to isté ako pri detoch. Tiež stratíš nervy a nakričíš. Netráp sa s tým. Neviem v akom je štádiu, ale ona už nemusí ani všetkému rozumieť. Inak na túto diagnózu sa odporúča veľa vela chodiť. Ked bude mat kĺb v poriadku, tak s nou potom vies chodiť na dlhe prechádzky.

alexis617
7. aug 2024

@erka33 ja som mala svokru tiež s alzhamerom vieš ona a hlavne jej porozumenie reality je dosť skreslené nedokáže pochopiť keď jej niečo hovoríš nerobí ti to napriek je chorá a toto je súčasť jej ochorenia chodí preto lebo jej to pomáha okisličiť mozog njesi zlá len musíš pochopiť že prichádza o rozum a nastane pomali čas keď budeš ty rozhodovať čo je pre jej bezpečie dobre ona si to neuvedomí nevidí čo sa jej môže stať nevie že môže spadnúť dávaj pozor aj keď je oby jej nezabehlo, asi si si všimla už že stále nevie kde čo si položila,prestane vás poznať,zabudne ako sa volajú veci dennej potreby ,bude si pamätať hlavne svoje dectvo a mladosť,ak si budeš chcieť popísať napíš viem ako ti je sama som si tým prešla