icon

Ako sa vymotať z ťažkej životnej situácie?

22. júl 2025

ahojte, chcem sa zdôveriť a poradit … mam 25 rokov … hned po skole som odisla pracovat do svajciarska, pracovala som tam skoro 6 rokov .. spoznala som sa tam s priatelom, boli sme spolu rok a povedali sme si ze chceme ist zit naspat na Slovensko, tak sme prisli na Slovensko … byvala som u priatela … no rozisli sme sa … odisla som byvat k mame s ktorou nemam velmi dobry vztah, mozem tu dočasne byt ale stale sa hadame a nerobi mi to psychicky dobre, ked som odisla po skole vravela som si ze sa tu uz nechcem vratit … pracu si hladam ale sme z maleho mestečka a nieje tu vela moznosti a je to tazke si tu najst pracu, a ak, tak velmi slabo platenú … do toho ked sme boli s priatelom kupili sme si psika ktory ostal somnou, milujem ho a nechcem sa ho vzdat ani by som ho nemala kde dat, ale do nájmu ma s nim asi nevezmú kedze je velky … mam pocit ze som uplne stratena v zivote, neviem co mam robit, mam pocit ze ludia v mojom veku su uz niekde inde a ja som zaseknuta u matky s ktorou nevychadzam, bez prace a so psom … nemam tu ani ziadnych kamaratov kedze som bola dlho prec … naspat do zahranicia uz nechcem ist pracovat, rada by som ostala na sk ale ako sa vymotať z takejto situacie ? Som zufala, osamelá, bez prace a bez penazi ( samozrejme ze som si šetrila, ale kupila som si auto, chodila na dovolenky, nevedela som ze takto dopadnem ) takze momentalne toho vela nemam na nejaky novy štart

Strana
z2
mirokub
Odpoveď bola odstránená
marsmykkok
22. júl 2025

Si na seba prísna, 25 nie je veľa, koľko ľudí vtedy ešte študuje... Ale prácu by som brala, hoci aj za nižšiu mzdu, každá skúsenosť v CV pomôže a môže ti otvoriť cestu k vyššej pozícii alebo lepšie platenej práci.

domkakvet
22. júl 2025

@anonym_autor ked si z maleho mesta, mozes skusit pracu na Slovensku, ale vo vacsom meste.

anonym_ba7b53
22. júl 2025

Hoci píšeš, že sa nechceš do zahraničia vrátiť, možno stojí za to prehodnotiť to. Začať odznova niekde ďaleko by mohlo prospieť psychike. Nájdeš si prácu, ktorá komfortne pokryje tvoje výdavky, nájdeš nové hobby, úplne zmeníš prostredie, atď.,... V malom meste na Slovensku ťa to bude iba deptať. Život je náročný všade, ale je rozdiel mať prácu, ktorá pokryje tvoje výdavky, ako živoriť za pár šupov. Potom sa jednoduchšie začína odznova, môžeš si dopriať nejaké malé radosti čo ťa tešia, niečo nové čomu sa budeš mocť venovať vo voľnom čase... A skúsenosť zo zahraničia už máš, bude sa ti jednoduchšie opäť začínať. Presťahovať sa môžeš aj so psíkom. Podnájom sa možno hľadá ťažšie, ale nie je to nemožné, v zahraničí je veľa ľudí v podnájme so zvieratkom.

anonym_0acee3
22. júl 2025

Chyba nastala na zaciatku, ked si sa po tolkych rokoch vratila zo Svajciarska. Utekaj naspat.

123profil321
22. júl 2025

Z akého si mesta? Alebo okresu?

zmrzlinka2021
22. júl 2025

@anonym_autor

Vráť sa do švajčiarska

hiro
22. júl 2025

No, priemerná mzda je cca 6700€, keby si odložila len 1000€ tak máš aspoň 80 tisíc na rozjazd.
Ale vieme ako to dopadne... Ako kamaráti bez hypotéky by mohli mať oproti mne od školy na účte viac ako 200 tisíc. No a nemajú 😜

tundra
22. júl 2025
@hiro

No, priemerná mzda je cca 6700€, keby si odložila len 1000€ tak máš aspoň 80 tisíc na rozjazd.
Ale vieme ako to dopadne... Ako kamaráti bez hypotéky by mohli mať oproti mne od školy na účte viac ako 200 tisíc. No a nemajú 😜

@hiro vies,ako to je s priemernym platom aj na SK.
V gastre, bez skoly ti ponuknu 3600fr,mozno 4000fr,ked fakt nikoho nevedia zohnat...

hiro
22. júl 2025
@tundra

@hiro vies,ako to je s priemernym platom aj na SK.
V gastre, bez skoly ti ponuknu 3600fr,mozno 4000fr,ked fakt nikoho nevedia zohnat...

@tundra a + 3000 na tringeltoch... Ako tu, minimálna ale na ruku cez 2000 ako už niektoré písali v iných fórach.

tundra
22. júl 2025
@hiro

@tundra a + 3000 na tringeltoch... Ako tu, minimálna ale na ruku cez 2000 ako už niektoré písali v iných fórach.

@hiro ano, tringelty su,to mas pravdu...

ivangeline
22. júl 2025

...kvôli psovi budeš u mamy? :D

mimacaci
22. júl 2025

za 6 rokov vo svajciarsku si si mohla davno nasetrit na nejaku nehnutelnost. alebo na vyrazne vacsiu cast jej hodnoty. neviem, preco tu teraz vyplakavas.

colsami
22. júl 2025

Kolko mas za tie roky vo Svajciarsku nasetrene? Nech vieme s cim kalkulovat pri moznostiach 🙂

ronie338
22. júl 2025

Skus hľadať zdielane bývanie, kde by si mohla aj psa, keďže ta vo vašom mestečku nič nedrží tak vo väčšom meste. Na začiatok aspoň dochádzať kým si nájdeš bývanie a odsťahovať sa. A keď tak aj za malo peňazí ale ísť robiť. Ja nemám rada také ze keď tak málo platené. A z čoho teraz žiješ? Prečo minas zbytočne viac z odlozeneho ako musíš? Nejaké väčšie mesto musí byť blízko a tam nájdeš prácu. Len začni niečo robiť a nesed doma u mami

maria1989
22. júl 2025

@anonym_autor podnajom so psom si vo vacsom meste najdes v pohode.

autor
22. júl 2025
@ivangeline

...kvôli psovi budeš u mamy? :D

@maria1989 praveze pozeram bratislavu ( aj ked byvam daleko ale odisla by som ) a neviem tam najst ziadny kde by ma zobrali so psom … mozno nejak po dohode ale vacsinou vsetko písané bez zvierat …

@ivangeline mozno ti to je smiesne, nevravim ze kvoli psovi ostanem u mami, chcem najst byt kde budem moct ist s nim len je tazke nieco take najst, ona si psa nenecha a nemam ho kde dat, ja by som nemala srdce nato aby som ho kvoli takejto situacii posunula niekde dalej takze sa snazim to vyriesit aj s nim len je to tazke 🙂 kazdy berieme zvierata inak ale pre mna je to člen ktoreho nevyhodím ked sa mi to nehodi …

maria1989
22. júl 2025
@anonym_autor

@maria1989 praveze pozeram bratislavu ( aj ked byvam daleko ale odisla by som ) a neviem tam najst ziadny kde by ma zobrali so psom … mozno nejak po dohode ale vacsinou vsetko písané bez zvierat …

@ivangeline mozno ti to je smiesne, nevravim ze kvoli psovi ostanem u mami, chcem najst byt kde budem moct ist s nim len je tazke nieco take najst, ona si psa nenecha a nemam ho kde dat, ja by som nemala srdce nato aby som ho kvoli takejto situacii posunula niekde dalej takze sa snazim to vyriesit aj s nim len je to tazke 🙂 kazdy berieme zvierata inak ale pre mna je to člen ktoreho nevyhodím ked sa mi to nehodi …

@anonym_autor tak ako priamo to do inzeratu nedaju, ale ak sa opytas, mozno nebude problem. Co pozeram, ovela vacsi problem je s detmi, ako so psikom.

autor
22. júl 2025
@mimacaci

za 6 rokov vo svajciarsku si si mohla davno nasetrit na nejaku nehnutelnost. alebo na vyrazne vacsiu cast jej hodnoty. neviem, preco tu teraz vyplakavas.

@mimacaci pisala som skoro 6 rokov, nejakych 5 a pol cca, 25 som mala len nedavno, to by som chcela vidiet kto ma v 24ke našetrené na byt pri dnešných cenách 😀 a vzdy to ruzove nebolo, moja prva praca tam nebola az tak dobre platená, teda fajn ale na to vsetko co som si musela poplatiť to nevyslo nejak extra … potom som bola rok v Nemecku kde som zarobila okolo 1500€ s tym ze tiez som mala výdavky … potom som pracovala zas v svajci a ano nieco som nasetrila ale ako som pisala kupila som si auto za vyse 20 tisíc, po príchode na sk sa mi nieco pokazilo kde som platila opravy + veci co trebalo vymenit co ma vyslo na par tisíc, s priatelom sme sa nasťahovali platila som tiez nájom a pokúpila som tam dost veci, od telky gauc skrine a pod, to som si samozrejme zobrala … cize nie, uz nemam našetrené vela a momentalne z Toho zijem, platím aj mame nieco za to ze som tu … pracu som uz mala na dosah ale v tom meste kde som bola s priatelom, ked sme sa rozisli som to zrusila a odisla k mame to toho maleho mestečka lebo som nemala kde ist … tu sa mi tazko nieco hľadá a odist chcem len tazko s tym psikom …

amelie2017
22. júl 2025

Pes nepes, najst mu dobru rodinu a postavit sa na vlastne nohy. Ak to nespravis teraz, uz bude len horsie.

eva8
22. júl 2025

Priatel by si psa nevzal?

sense
22. júl 2025
@hiro

@hiro no ale +3tis tringelty asi ťažko ak robila bežnú servítku, možno tak pár stovák

mimacaci
22. júl 2025
@anonym_autor

@mimacaci pisala som skoro 6 rokov, nejakych 5 a pol cca, 25 som mala len nedavno, to by som chcela vidiet kto ma v 24ke našetrené na byt pri dnešných cenách 😀 a vzdy to ruzove nebolo, moja prva praca tam nebola az tak dobre platená, teda fajn ale na to vsetko co som si musela poplatiť to nevyslo nejak extra … potom som bola rok v Nemecku kde som zarobila okolo 1500€ s tym ze tiez som mala výdavky … potom som pracovala zas v svajci a ano nieco som nasetrila ale ako som pisala kupila som si auto za vyse 20 tisíc, po príchode na sk sa mi nieco pokazilo kde som platila opravy + veci co trebalo vymenit co ma vyslo na par tisíc, s priatelom sme sa nasťahovali platila som tiez nájom a pokúpila som tam dost veci, od telky gauc skrine a pod, to som si samozrejme zobrala … cize nie, uz nemam našetrené vela a momentalne z Toho zijem, platím aj mame nieco za to ze som tu … pracu som uz mala na dosah ale v tom meste kde som bola s priatelom, ked sme sa rozisli som to zrusila a odisla k mame to toho maleho mestečka lebo som nemala kde ist … tu sa mi tazko nieco hľadá a odist chcem len tazko s tym psikom …

@anonym_autor prepac, ani sa mi to nechce citat. vrat sa do svajciarska este tak na 2-3 roky a potom s nasporenymi peniazmi /ale musis setrit/ prid naza a pokojne si najdes nehnutelnost.

princkrason
23. júl 2025

ja neviem, mlada bola v oblakoch kym bola praca a fesi a teraz je zufala
a ja som cakal ze ma onkologicke ochorenie, alebo take cosi a tot sa dozvedam ze psicka jej nechcu do podnajmu vziat a nic nenasetrila 🙈

lujza123
23. júl 2025

Zúfalé situácie a životne križovatky sú to co nás posúva vpred. Neboj, bude lepšie.
Skús hľadať podnajom aj so psom, nieje to úplne nemozne. Možno pozri aj česko Brno či Prahu
Keby som ty idem skúsiť work away či dobrovoľníctvo, trochu pocestovat, porozmýšľať co ďalej. Je leto prespat sa dá aj v tom aute. Hocičo len nie sedieť doma u mami a pochovávať sa zaživa

lujza123
23. júl 2025

Vy ste daktori riadne mimo, ze v 25 mala mať dávno našetrené na byt. 🤦‍♀️
Nie, nikde v zahraničí to tak nefunguje ze pridem a hneď mám super job kde zarábam majland.

motylik2559
23. júl 2025

Ahoj, ak si na FB staci kuk stranku Prenajom so zvieratami v BA. Najdes tam ponuku aj dopyt. Takze nie je to nemozne. Roluj tam aj hlbsie, lebo ponuky aj dopyt sa stale aktualizuju. A velmi sa mi paci tvoje vyjadrenie o psikovi, ako ho nechces dat niekomu,lebo sa naskytol problem♥️ Ja by som bola taka ista. Zial vela ludi, nema ci citenie k zvieratam, alebo dokazu mihnutim oka pri väcsom probleme psika dat prec😐Ale pes je tiez ziva bytost, ktora je naviazana na svojho majitela, ktoreho lubi, aj ked to nevie povedat. Takze skus teda este tuto stranku a drzim palceky,aby sa ti to aj s hafanom podarilo🤗🍀

autor
23. júl 2025
@princkrason

ja neviem, mlada bola v oblakoch kym bola praca a fesi a teraz je zufala
a ja som cakal ze ma onkologicke ochorenie, alebo take cosi a tot sa dozvedam ze psicka jej nechcu do podnajmu vziat a nic nenasetrila 🙈

vsetkym co ma podporili zo ❤️ dakujem …
@princkrason dakujem aj za tvoj nazor, mozno je moj problem pre teba banalita, ale neboj sa presla som si aj dost ťažkými životnými skúškami a horšími problémami ale momentalne je pre mna problem toto a chcela som len poradit kedze ako som napisala na sk nikoho nemam a nemam sa na koho obrátiť … onkologické ochorenie nemam ale mam zenske problemy, caka ma operácia a zrejme nikdy nebudem mat deti … bojovala som s depresiou … v detstve sa o mna starala babka lebo rodicia boli alkoholici preto som sa hned po skole chcela postavit na vlastne nohy a odist prec … ale ano, nebolo to vzdy ruzove, bolo to aj tazke a boli casy ked som ostala sama v Nemecku a nevedela som kde budem vecer spat pretoze ma v praci kde som mala ist oklamali … len som tu nechcela vypisovat cely moj zivotny pribeh, len problem ktory ma trapi momentalne … ano bola som v oblakoch kym bol “fesi” pretoze som verila niekomu koho som milovala a nasluboval mi hory doly, mala som 23 rokov ked sme sa spoznali myslim si ze kazdy sa moze popáliť …
dufam ze vsetci co mi tu pisete ze som mala mat do 24 našetrené na byt ste si ho tiez v takom veku kupili 😃😃 zahraničie nieje cely cas len prechádzka ružovou záhradou … 🙂

autor
23. júl 2025
@motylik2559

Ahoj, ak si na FB staci kuk stranku Prenajom so zvieratami v BA. Najdes tam ponuku aj dopyt. Takze nie je to nemozne. Roluj tam aj hlbsie, lebo ponuky aj dopyt sa stale aktualizuju. A velmi sa mi paci tvoje vyjadrenie o psikovi, ako ho nechces dat niekomu,lebo sa naskytol problem♥️ Ja by som bola taka ista. Zial vela ludi, nema ci citenie k zvieratam, alebo dokazu mihnutim oka pri väcsom probleme psika dat prec😐Ale pes je tiez ziva bytost, ktora je naviazana na svojho majitela, ktoreho lubi, aj ked to nevie povedat. Takze skus teda este tuto stranku a drzim palceky,aby sa ti to aj s hafanom podarilo🤗🍀

@motylik2559 dakujem krasne za radu, skusim pozriet, vazim si to ❤️ ano, vela ludi by to poriesilo asi tak ze daj ho prec nemas inu moznost, ale pre mna je to člen rodiny mam k nemu citový vztah nevyhodím ho ako hračku … verim ze to zvladnem aj s nim len som chcela trosku poradit alebo vidiet nejake moznosti

princkrason
23. júl 2025
@anonym_autor

vsetkym co ma podporili zo ❤️ dakujem …
@princkrason dakujem aj za tvoj nazor, mozno je moj problem pre teba banalita, ale neboj sa presla som si aj dost ťažkými životnými skúškami a horšími problémami ale momentalne je pre mna problem toto a chcela som len poradit kedze ako som napisala na sk nikoho nemam a nemam sa na koho obrátiť … onkologické ochorenie nemam ale mam zenske problemy, caka ma operácia a zrejme nikdy nebudem mat deti … bojovala som s depresiou … v detstve sa o mna starala babka lebo rodicia boli alkoholici preto som sa hned po skole chcela postavit na vlastne nohy a odist prec … ale ano, nebolo to vzdy ruzove, bolo to aj tazke a boli casy ked som ostala sama v Nemecku a nevedela som kde budem vecer spat pretoze ma v praci kde som mala ist oklamali … len som tu nechcela vypisovat cely moj zivotny pribeh, len problem ktory ma trapi momentalne … ano bola som v oblakoch kym bol “fesi” pretoze som verila niekomu koho som milovala a nasluboval mi hory doly, mala som 23 rokov ked sme sa spoznali myslim si ze kazdy sa moze popáliť …
dufam ze vsetci co mi tu pisete ze som mala mat do 24 našetrené na byt ste si ho tiez v takom veku kupili 😃😃 zahraničie nieje cely cas len prechádzka ružovou záhradou … 🙂

@anonym_autor tak držím palce nech operácia dopadne dobre 👍 a ostane veci sú prkortiny oproti zdrciuy

Strana
z2