Ako sa vymotať z ťažkej životnej situácie?
ahojte, chcem sa zdôveriť a poradit … mam 25 rokov … hned po skole som odisla pracovat do svajciarska, pracovala som tam skoro 6 rokov .. spoznala som sa tam s priatelom, boli sme spolu rok a povedali sme si ze chceme ist zit naspat na Slovensko, tak sme prisli na Slovensko … byvala som u priatela … no rozisli sme sa … odisla som byvat k mame s ktorou nemam velmi dobry vztah, mozem tu dočasne byt ale stale sa hadame a nerobi mi to psychicky dobre, ked som odisla po skole vravela som si ze sa tu uz nechcem vratit … pracu si hladam ale sme z maleho mestečka a nieje tu vela moznosti a je to tazke si tu najst pracu, a ak, tak velmi slabo platenú … do toho ked sme boli s priatelom kupili sme si psika ktory ostal somnou, milujem ho a nechcem sa ho vzdat ani by som ho nemala kde dat, ale do nájmu ma s nim asi nevezmú kedze je velky … mam pocit ze som uplne stratena v zivote, neviem co mam robit, mam pocit ze ludia v mojom veku su uz niekde inde a ja som zaseknuta u matky s ktorou nevychadzam, bez prace a so psom … nemam tu ani ziadnych kamaratov kedze som bola dlho prec … naspat do zahranicia uz nechcem ist pracovat, rada by som ostala na sk ale ako sa vymotať z takejto situacie ? Som zufala, osamelá, bez prace a bez penazi ( samozrejme ze som si šetrila, ale kupila som si auto, chodila na dovolenky, nevedela som ze takto dopadnem ) takze momentalne toho vela nemam na nejaky novy štart
Necitala som ostatne komentare, ja ti odporucam dat si druhy pokus a ist opat von, byt opatrnejsia, sustredit sa iba na seba. Mas len 25 rokov, nemas zavazky, nemas kamaratov, mas zly vztah s mamou, nemas pracu. Co ta tu tak drzi? Nepremarni najlepsie roky zivota cakanim na nieco...psika dat niekomu do opatery a dat si repete. Nech ti je motivaciou co si sama pisala, mala si sa dobre, kupila si si auto, dovolenky atd. Ja byt na tvojom mieste, uz mam zbalene kufre. Pred rokmi som tiez vybehla do sveta, nasla si tam lasku, vratili sme sa, neskor rozisli, ale uz boli deti, cize nemala som moznost sa vratit, co by som okamzite inak urobila. Len mne sa podarilo najst si tu dobru pracu a byt spokojna. Drzim palce!
@anonym_autor aké máš vzdelanie? Čo by si chcela robiť? Možno na začiatok by si mohla hoci čo, napríklad doručovať nemčinu, angličtinu, postrážiť deti....dokladat tovar, v obchode či bare robiť....
@anonym_autor toto co opisujes nie je tazka zivotna situacia v prvom rade. Pochopis ked budes starsia a pridu ine veci..
ked si budes hladat najom, tak napis, ze tym, ze si chces zobrat psa, tak si ochotna dat 2nasobny depozit.
Pises kto by si setril v 24ke....tak ti napisem ten kto ma rozum....to si uvedomujes ze dnesna mladez to ma tazke vsetko je drahe ale bez tak si si nesetrila 🤷 preco? Ja som v 24 vlastnila byt uz par rokov, bola vydata a porodila dieta akurat, vsetko je o zodpovednosti.
Pises kto by si setril v 24ke....tak ti napisem ten kto ma rozum....to si uvedomujes ze dnesna mladez to ma tazke vsetko je drahe ale bez tak si si nesetrila 🤷 preco? Ja som v 24 vlastnila byt uz par rokov, bola vydata a porodila dieta akurat, vsetko je o zodpovednosti.
@havlicka11 kde som napisala kto by si šetril v 24ke? napisala som kto mal v 24ke našetrené na byt .. nemyslim si ze si si ten byt kupila uplne sama za svoje peniaze kedze si bola vydatá 🙂
@havlicka11 kde som napisala kto by si šetril v 24ke? napisala som kto mal v 24ke našetrené na byt .. nemyslim si ze si si ten byt kupila uplne sama za svoje peniaze kedze si bola vydatá 🙂
@anonym_autor kedysi, napr. ked libra mala hodnotu 72 korun a byty sa kupovali za zostatkove hodnoty a celmovo boli teda lacnejsie, sa dalo lahko zarobit v zahranici aj za rok. Teraz je ina doba, aj rodina sa zaklada neskor.
Kamaratove syn robil v zahranici na stavbach od 19r. a asi pred 2 rokmi si ako 25r. kupil byt, neviem, ci a ako mu dali hypoteku, ked robil po celom svete.
Drzim ti palce, ked nechces ist uz do zahranicia, tak sa prestahuj do Ba, tam pracu najdes. Alebo niekde do okolia - v gastre vacsinou niekoho stale hladaju. Nezufaj. S mamou sa nesnas hadat, zakusni si do jazyka, ona ti chce najlepsie. Odisla si v puberte, ked s tebou lomcovali hormony, teraz mama mozno je okolo prechodu a pre zmenu lomcuju hormony s nou. Budte k sebe tolerantne. Mozte vybudovat medzi sebou este pekny vztah. Radsej sa usmejye, nemajte "predsudky" ked niekto nieco povie. A navyse ste dlho boli od seba prec, kazda ma svoj styl zivota. Prisposobte sa jedna druhej.
A nebud nestastna, dokazala si uz nieco. Sama sa o seba postarat, ked si bola v zahranici. To nie je len tak. A caka ta nova etapa - postarat sa o seva na Slovensku 🙂 A mozno sa aj znova do niekoho zamilujes. A ked sa darit nebude, stale mozes skusit zahranicie, aj ked je narocne si tam nasporit v sucasnosti. Psika by si v krajnom pripade nemohla nechat u byvaleho priatela?
Vsetko das, len zacni. Aj s napravou vztahov s mamkou 🍀
@anonym_autor kedysi, napr. ked libra mala hodnotu 72 korun a byty sa kupovali za zostatkove hodnoty a celmovo boli teda lacnejsie, sa dalo lahko zarobit v zahranici aj za rok. Teraz je ina doba, aj rodina sa zaklada neskor.
Kamaratove syn robil v zahranici na stavbach od 19r. a asi pred 2 rokmi si ako 25r. kupil byt, neviem, ci a ako mu dali hypoteku, ked robil po celom svete.
Drzim ti palce, ked nechces ist uz do zahranicia, tak sa prestahuj do Ba, tam pracu najdes. Alebo niekde do okolia - v gastre vacsinou niekoho stale hladaju. Nezufaj. S mamou sa nesnas hadat, zakusni si do jazyka, ona ti chce najlepsie. Odisla si v puberte, ked s tebou lomcovali hormony, teraz mama mozno je okolo prechodu a pre zmenu lomcuju hormony s nou. Budte k sebe tolerantne. Mozte vybudovat medzi sebou este pekny vztah. Radsej sa usmejye, nemajte "predsudky" ked niekto nieco povie. A navyse ste dlho boli od seba prec, kazda ma svoj styl zivota. Prisposobte sa jedna druhej.
A nebud nestastna, dokazala si uz nieco. Sama sa o seba postarat, ked si bola v zahranici. To nie je len tak. A caka ta nova etapa - postarat sa o seva na Slovensku 🙂 A mozno sa aj znova do niekoho zamilujes. A ked sa darit nebude, stale mozes skusit zahranicie, aj ked je narocne si tam nasporit v sucasnosti. Psika by si v krajnom pripade nemohla nechat u byvaleho priatela?
@eva8 dakujem pekne za podporu Evička ❤️
Vy ste daktori riadne mimo, ze v 25 mala mať dávno našetrené na byt. 🤦♀️
Nie, nikde v zahraničí to tak nefunguje ze pridem a hneď mám super job kde zarábam majland.
@lujza123 na polovicu bytu mohla mat. Po 10r vo Švajčiarsku som mala nasetrene na môj prvý nový 3izbak,okolie BA. Počas života v Swiss som si riadne mladosť užívala teda aj minala.Takze zamna sa to dá. Určite odporúčam sa tam autorke vrátiť ak je to osoba "čo k čomu "ma tam určite vybudované vzťahy a zázemie a možnosť si nájsť prácu a pekne si zarobiť.
Vieš napísať v akom okrese bývaš? Alebo tu zanechať mail? Možno by sme sa vedeli vzájomne podporiť. Viac by som napísala súkromne.
@anonym_autor no asi bude treba niekde začať, aj keď by to bolo slabo platenou pracou, lepšie ako nič a popri tom sa obzerať po lepších príležitostiach
@lujza123 na polovicu bytu mohla mat. Po 10r vo Švajčiarsku som mala nasetrene na môj prvý nový 3izbak,okolie BA. Počas života v Swiss som si riadne mladosť užívala teda aj minala.Takze zamna sa to dá. Určite odporúčam sa tam autorke vrátiť ak je to osoba "čo k čomu "ma tam určite vybudované vzťahy a zázemie a možnosť si nájsť prácu a pekne si zarobiť.
@kikappp lebo každý dostane vo Švajčiarsku prácu, ešte aj dobre platenú, nie? Také easy
ja neviem, mlada bola v oblakoch kym bola praca a fesi a teraz je zufala
a ja som cakal ze ma onkologicke ochorenie, alebo take cosi a tot sa dozvedam ze psicka jej nechcu do podnajmu vziat a nic nenasetrila 🙈
@princkrason no a? Je mladá, každý urobí chyby, ty dokonalosť sama.
vsetkym co ma podporili zo ❤️ dakujem …
@princkrason dakujem aj za tvoj nazor, mozno je moj problem pre teba banalita, ale neboj sa presla som si aj dost ťažkými životnými skúškami a horšími problémami ale momentalne je pre mna problem toto a chcela som len poradit kedze ako som napisala na sk nikoho nemam a nemam sa na koho obrátiť … onkologické ochorenie nemam ale mam zenske problemy, caka ma operácia a zrejme nikdy nebudem mat deti … bojovala som s depresiou … v detstve sa o mna starala babka lebo rodicia boli alkoholici preto som sa hned po skole chcela postavit na vlastne nohy a odist prec … ale ano, nebolo to vzdy ruzove, bolo to aj tazke a boli casy ked som ostala sama v Nemecku a nevedela som kde budem vecer spat pretoze ma v praci kde som mala ist oklamali … len som tu nechcela vypisovat cely moj zivotny pribeh, len problem ktory ma trapi momentalne … ano bola som v oblakoch kym bol “fesi” pretoze som verila niekomu koho som milovala a nasluboval mi hory doly, mala som 23 rokov ked sme sa spoznali myslim si ze kazdy sa moze popáliť …
dufam ze vsetci co mi tu pisete ze som mala mat do 24 našetrené na byt ste si ho tiez v takom veku kupili 😃😃 zahraničie nieje cely cas len prechádzka ružovou záhradou … 🙂
@anonym_autor držím palce, nie pre každého je zviera LEN zviera alebo vec, vidno aj tu, pre koľkých áno, ale to neznamená, že vyriešiť veci a nechať si aj psíka sa nedá, vydrz, hľadaj, nevzdávaj to, bojuj
@anonym_autor držím palce, nie pre každého je zviera LEN zviera alebo vec, vidno aj tu, pre koľkých áno, ale to neznamená, že vyriešiť veci a nechať si aj psíka sa nedá, vydrz, hľadaj, nevzdávaj to, bojuj
@lauricka Laurika dakujem ❤️ aj vsetkym co ma pochopili a podporili, je pekne vidiet ze aj dobrí ludia stale su !! 😊 a tym ktorí nepochopili, viem ze kazdy ma vlastne boje a problemy a urcite vela ludi aj horsie, ja sa nelutujem ze sa mam chudatko najhorsie na svete … ludia tu pisu rozne príspevky a toto je moja situácia ktora ma momentalne trapi a je pre mna ťažká, tak som sa chcela poradit a podeliť … niekedy proste clovek nevie ako dalej, ja prajem kazdemu vela sily aby zvladol prekonat kazde tazsie obdobie a dufam ze to tak isto zvladnem aj ja 🙂
Ja Ti neviem, celkom tomu neverim, stale nieco menis, najprv pocet rokov vo Svajci, potom to uz ani cele nebolo vo Svajci, potom Ta zrazu oklamali..... rok si bola s priatelom, potom 2
Ja Ti neviem, celkom tomu neverim, stale nieco menis, najprv pocet rokov vo Svajci, potom to uz ani cele nebolo vo Svajci, potom Ta zrazu oklamali..... rok si bola s priatelom, potom 2
@mk1111111111 a comu presne neveris ? pisem tu anonymne tak aky dovod by som mala si vymyslat ? 🤣 a co stale mením ? s priatelom som bola rok, tak pardon ze som nenapisala presne rok aj dva mesiace a 14 dni 😀 25 som mala len teraz, dali sme da dokopy ked som mala po 23ke, neviem co natom nesedi 😀 a k tomu ze som bola vo svajci, potom som nebola … na tom tiez neviem co je neuveritelne, nebrala som to ako podstatnú informáciu pisat tu ze mi známa vybavila “lepsiu” robotu do nemecka počas toho co som bola vo svajci tak som sla a tam ma oklamali … pointa príspevku tu bola ina ako vypisovat tu od kedy do kedy som bola kde presne … proste som bola v zahraničí, väčšinu z toho vo svajci 😀 ach jaj, ale vysvetlovat ti to nemusim, ja som tu pisala kvoli niecomu inemu a nie kvoli tomu kolko presne som bola s frajerom alebo kolko presne som bola kde, ale kvoli mojej situacii 🙂)
@anonym_autor máš dobrý vek prečo nejdeš znovu do švajčiarska? Poučena životom treba aj šetriť na takéto horšie časy..Nemáš deti môžeš este cestovať pracovať užívať si ....psíka by si mamina nenechala?
Ja nechápem, že keď človek potrebuje prácu, nezoberie prvú, čo sa naskytne a nehľadá ďalej. Môžeš ísť do pokladne alebo do fabriky. Našetriť na bývanie. Isto zoberú aj so psíkom, len to bude drahšie.
@anonym_autor
@mk1111111111 a comu presne neveris ? pisem tu anonymne tak aky dovod by som mala si vymyslat ? 🤣 a co stale mením ? s priatelom som bola rok, tak pardon ze som nenapisala presne rok aj dva mesiace a 14 dni 😀 25 som mala len teraz, dali sme da dokopy ked som mala po 23ke, neviem co natom nesedi 😀 a k tomu ze som bola vo svajci, potom som nebola … na tom tiez neviem co je neuveritelne, nebrala som to ako podstatnú informáciu pisat tu ze mi známa vybavila “lepsiu” robotu do nemecka počas toho co som bola vo svajci tak som sla a tam ma oklamali … pointa príspevku tu bola ina ako vypisovat tu od kedy do kedy som bola kde presne … proste som bola v zahraničí, väčšinu z toho vo svajci 😀 ach jaj, ale vysvetlovat ti to nemusim, ja som tu pisala kvoli niecomu inemu a nie kvoli tomu kolko presne som bola s frajerom alebo kolko presne som bola kde, ale kvoli mojej situacii 🙂)
@anonym_autor ak by si vonku robila tolko, kolko pises a teraz tu nemala po rozchode zazemie, uz by si bola spat. Co teraz cakas, ze Ti ponukneme ubytovanie v BA aj s peacou a najlepsie zadara? Vies , co mas robit, zamestnat sa a hotovo, ak nenajdes v BA, tak hajde do Svajcu
@anonym_autor vydala som sa az potom co som kupila byt....
@anonym_autor vydala som sa az potom co som kupila byt....
@havlicka11 aj tvoj muz mal kupeny byt?

@motylik2559 dakujem krasne za radu, skusim pozriet, vazim si to ❤️ ano, vela ludi by to poriesilo asi tak ze daj ho prec nemas inu moznost, ale pre mna je to člen rodiny mam k nemu citový vztah nevyhodím ho ako hračku … verim ze to zvladnem aj s nim len som chcela trosku poradit alebo vidiet nejake moznosti
@anonym_autor Za malicko♥️ verim,ze nieco tam najdes a kludne tam mozes napisat aj ty dopyt..alebo zavolat/napisat na ponuky. Urcite to zvladnes, ked si v tak mladuckom veku bola v zahranici, nestratis sa🍀