icon

Ako sa vyrovnať s exekúciou?

20. aug 2025

Ahojte môjmu manželovi prišiel papier na platenie v dosť nepeknej sume, pretože z bývalou manželkou kedy si boli veľmi šikovný a neplatili nič ale to je na dlho. Mňa to mrzí poplakala som si ze je nezodpovedny, proste ze na veľa rokov nám to urobí škrt v rozpočte a jedine co ho trápi, je ze som nechápava a neviem pochopiť ze potrebovali peniaze a neplatili to. Prosím Vás mala som mu upiecť tortu? Ako by ste sa chovali vy? Som zlá ze potrebujem čas to spracovať?

Strana
z2
anonym_f60a7f
21. aug 2025

Ja som davnejsie randila s jednym chalanom, byval v byte matky, auto mal sluzobne a nic nemal pisane na seba. Tolko mi to vrtalo v hlave, ze na internete som na jeho meno nasla 4 exekucie od vsetkych moznych institucii aj home credit. Pritom panko zarabal v zahranici, kupoval si drahe handry aj doprial pravidelne dovolenky. Velmi rychlo som to ukoncila, ja sa nedam stiahnut dole nejakym nezodpovednym darebakom ktory navyse od zaciatku klame a hra divadielko.

anonym_9e3958
21. aug 2025
@sisska96

@anonym_autor nooo dlhy sú oficiálne stále spoločné, aj keď sa dohodli. Aj u nás hypo platí muž - ide z jeho účtu, ale je na nás obidvoch, takže ak by sme sa rozvádzali, ja taktiež budem platiť hypo, ale môžme sa dohodnúť že by platil naďalej sám, no keď sa rozhodne že nebude, tak nemôžem nič hovoriť a budem musieť aj ja. Takže oficiálne ten dlh je aj jeho, a už ste manželia, takže asi už aj tvoja. Takže neviem ja by som vyhľadala právnika, aby si nebola aj ty potom v sračke

@sisska96 dlhy určite nie sú aj jej, nikto nebude naháňať ju, ak sa nebudú splácať. Druhou vecou je to, že tie peniaze na ich splatenie pôjdu z rodinného rozpočtu a mohli by byť využité ináč.

mogaa
21. aug 2025

prepáč ale ak sa rozvádzal nemal majetkoprávne vyrovnanie? či ste sa vzali skôr ako mal majetkoprávne vysporiadanie? celé mi to hlava neberie, veď ak viem že mám dlhy a rozvádzam sa tak si to dám určitým spôsobom do poriadku....čiže minimálne cez notára kto bude splácať zvyšok dlhu ak už nie súdne....

bielasovicka
21. aug 2025

Doteraz to platila bývalá? To akože doteraz nemala minimálnu mzdu, a odrazu má?

bielasovicka
21. aug 2025

A to co znamena ze boli šikovní a neplatili nič? Co vlastne neplatili?

sisska96
21. aug 2025
@anonym_autor

@sisska96 moje nie ved my sme nadobudli všetko až po svadbe spolu

@anonym_autor neviem, ja by som nebola kludná, radšej prejsť všetko s právnikom ako potom padnúť na hubu

sisska96
21. aug 2025
@bielasovicka

A to co znamena ze boli šikovní a neplatili nič? Co vlastne neplatili?

@bielasovicka si myslím že bola irónia že šikovný

autor
21. aug 2025
@sisska96

@bielasovicka si myslím že bola irónia že šikovný

@sisska96 irónia jasne

spongebob1
21. aug 2025
@anonym_autor

@sisska96 moje nie ved my sme nadobudli všetko až po svadbe spolu

@anonym_autor Paradoxne su aj tvoje. Manzel ich sice bude platiit zo svojej vyplaty na ukor sucasnej rodiny.
Budete chciet ist na dovollenku? Budes ju musiet ty zaplatit, lebo on nebude mat dostatok financii.

cacianka
21. aug 2025
@tundra

@anonym_autor nie len tortu,aj ohnostroj🙈

@tundra 🎉ale do ri.ti ! 😉

cacianka
21. aug 2025

Po skúsenosti s mojím ex s podobným problémom a pristupom, by som hneď zajtra riešila rozdelenie/resp. zrušenie BSM, a ak by mal ešte nejaké pindy a nevyklopil by všetko komplet, tak aj rozvod. Ak máte deti tak vysoké výživné, platenie má prednosť pred všetkými splátkami a exekúciami.
Toto je podraz a chrapunsky postoj a odpovede !
Z vašich 2 príjmov bude on splácať svoj prúser a tak vlastne ty budeš ťahať všetko.
No ani náhodou. Hovorí sa síce v dobrom aj v zlom, ale to by mal on priznať pravdu, ukázať všetky papiere, a kajucne a chlapsky vyklopiť. Nie gerojsky hihi haha.
veď malina. Dá sa pomôcť, vydržať všeličo, ale takýto prístup odpudzuje a majáky blikaju až do vesmíru, čo ešte vyvedie a podrazí

sissy27
22. aug 2025
@cacianka

Po skúsenosti s mojím ex s podobným problémom a pristupom, by som hneď zajtra riešila rozdelenie/resp. zrušenie BSM, a ak by mal ešte nejaké pindy a nevyklopil by všetko komplet, tak aj rozvod. Ak máte deti tak vysoké výživné, platenie má prednosť pred všetkými splátkami a exekúciami.
Toto je podraz a chrapunsky postoj a odpovede !
Z vašich 2 príjmov bude on splácať svoj prúser a tak vlastne ty budeš ťahať všetko.
No ani náhodou. Hovorí sa síce v dobrom aj v zlom, ale to by mal on priznať pravdu, ukázať všetky papiere, a kajucne a chlapsky vyklopiť. Nie gerojsky hihi haha.
veď malina. Dá sa pomôcť, vydržať všeličo, ale takýto prístup odpudzuje a majáky blikaju až do vesmíru, čo ešte vyvedie a podrazí

@cacianka ja stále tvrdím, že do "v dobrom aj v zlom" nespadajú prúsery, ktoré človek spraví vedome a ešte poza chrbát partnera. Nie som matka tereza aby som ja trpela za nezodpovednosť a hlúposť niekoho iného a hovorila tomu láska.

cacianka
22. aug 2025
@sissy27

@cacianka ja stále tvrdím, že do "v dobrom aj v zlom" nespadajú prúsery, ktoré človek spraví vedome a ešte poza chrbát partnera. Nie som matka tereza aby som ja trpela za nezodpovednosť a hlúposť niekoho iného a hovorila tomu láska.

@sissy27 presne, môj bol živý príklad, preto je dávno ex, ale aj tak som to dlho vydržala, a ľutujem len jedno - že som váhala a vydržala veľmi dlho, mala som to ukončiť skôr, lebo aj tak mám následky jeho podrazov doteraz

anonym_853ff3
22. aug 2025

Bože môj však nech si poda v pravnej pomoci o osobny bankrot zaplati 500€ za pomoc advokatke a zbavi sa všetkych exekucii. Len 10rokov mu potom nedaju nič.

Strana
z2