icon

Ako sa vyrovnať s frustráciou zo svojej povahy?

21. apr 2024

Dnes už naozaj nemôžem.
Syn ide do školy. Snažím sa zodpovedne vyberať, navštevovať DOD... čítam ohľadom pomôcok, tašiek atď. Dnes prišla babička a bum, školská taška ako darček. Musí sa nechať, že je to jedna zo známych značiek, žiadna tragédia, ale mali sme vybratú inú, užšiu, lepšie padnúcu /ale i drahšiu/. Viem... môžem ju predať za menej a doplatiť, ale nie je to ozaj nič hrozné a zas vyhadzovať peniaze navyše keď nemusíme... na druhej strane fakt s tým nie som ok. A tak je to vo všetkom. Známi vyberali školu podľa toho, kde sa ako parkuje, iné neriešili. Ja všetko veľmi rozoberám, porovnávam a chcem, aby som vybrala najlepšie, ako viem alebo môžem.

No už mi moja povaha vadí. Je mi zo samej seba do plaču. Prečo nemôžem byť ako mnohí ostatní? Že je mi to fuk? Neviem sa ukľudniť ani zmieriť, čo okrem liekov mi tieto neustále myšlienky a frustráciu vypnú? Musím povedať, že tie moje výbery sú naozaj poctivé a keď sa pre niečo rozhodnem, tak takmer nikdy to neľutujem (či už sa to týkalo domu, všelijakého vybavenia, škôlky ... hocičoho)

anjelicek26
21. apr 2024

Babka sa fakt mohla spýtať.. toto by naštvalo aj mňa.. a tiež vyberáme týmto spôsobom a neprijde mi to čudné,syn tretí ide teraz na strednú (do piatej triedy) a muž obehol 7 dod v okolitých mestách a bol aj na konzultáciách s riaditeľmi, aby pre neho vyberieme to správne.. toto sú dôležité veci pre ich život...

autor
21. apr 2024

@anjelicek26 je to pre mna velmi tazke... mam pocit, ze vsetko prehanam a ze nemam v okoli podporu ani pochopenie 😔

simona20201309
21. apr 2024

Frustruje??? Ja som sa to naučila až pri mužovi a som za to vďačná. To ze sú ostatní ako ovce a rozhodnú sa podľa parkovacích miest je podľa teba ok? Ze niekto kúpi topanky dieťaťu podľa toho ako vyzerajú a ideálne do 20e je podľa teba ôk?
Syn tu tašku bude nosiť denno denne.... aj ja budem vyberať možno pol roka dopredu...
Toto považujem skôr za inteligenciu a nie aby ta to frustrovalo...
Je to možno náročnejšie, ale sama si zistila, že kvalita za to stojí a radšej špekulovať 2 týždne ako kúpiť somarinu.
Ja mam kriteria ešte aj pri vybere ponoziek 😀

evaachesa
21. apr 2024

Autorka úplne ťa chápem a s týmto by som nebola ani ja v pohode. Tiež mi chvíľu trvá kým sa pre niečo rozhodnem a venujem čas "prieskumu". 😁 Slušne by som sa poďakovala a vysvetlila že syn si vybral inú tašku takže túto radi vymeníte.

minenkak
22. apr 2024

Pošlem mojho muža ten má úplne všetko v piči a vieš čo,časom som zistila ,že on má pravdu,prečo sa stresovať.Problem,čo sa dá vyriešiť,(napríklad kúpiť novú tašku ako ty chceš)nie je problém a problém čo sa nedá vyriešiť tak čo s ním nič ,takže kde je problém

murko14
22. apr 2024

Ahoj, vadí ti vlastne to, že si nerozhodná? Alebo že chceš vybrať to najlepšie?

mladena
22. apr 2024

Synovi bude nejaká taška ukradnutá... tak sa netráp nad blbosťami

cookie29
22. apr 2024

Ja som tu tasku vyberala par mesiacov a vsetkym uz liezla na nervy s tym... su veci, ktore robim intuitivne, ale ine tiez pozeram, zvazujem, diskutujem a podobne... a znama znacka neznamena zaruku kvality ze ano, vacsinou ide len o marketing....

Treba si zvolit veci, kde to je skutocne dolezite a kde sa na to vybodnut. A ked je to dolezite, tak si stat za svojim. Ako pise @evaachesa podakovat sa babke, ze to urcite myslela dobre, ale ze teda mate vybratu inu tasku.

autor
22. apr 2024

@murko14 Vadí mi, že si pred každým jedným rozhodnutím musím urobiť prieskum, premýšľať a vyberať, zaberá to kopec času a keď je inak, som vnútorne nespokojná. V tomto prípade až dokonca cítim akoby krivdu lebo viem, že iný výber by bol lepší a pri pohľade na tú tašku na jeho chrbte mi je až do plaču

michelle567
22. apr 2024

Povedz babke že si to nechcela rozoberať pred synom ale aj ty už máš pre neho tašku kúpenú. Či by sa tá jej nedala vrátiť lebo dve mu budú zbytočne 🤷

banalu
22. apr 2024

Predaj tasku a kup aku chces, nikomu nic nevysvetluj pred tymto pocinom. Ak sa bude babka pytat, kde je taska co mu kupila, povedz pravdu, s dodatkom, ze budes rada ak taketo dary s tebou preberie aby sa to neopakovalo. A vybavene. Moja mama tiez pochopila, ze sa ma najprv opytat a potom kupovat, az ked som jej par veci na drzovku vratila, ze nech to vrati ak ma este blocek/fakturu, lebo ja uz mam ine alebo si idem kupit ine. Od vtedy sa pyta pri vacsich veciach.
Ps: podla toho co vidim tak tu tasku prve roky nosia viac rodicia na pleciach ako deti 🤷‍♀️

Ja si tiez rada robim prieskum a podla toho sa rozhodujem, tak som sa napriklad dostala k ergonomickym satkovym nosicom a ak by som si to nenacitala a nepozistovala co a ako, tak kupim klokanku a mozno aj nosim celom napred 🤷‍♀️
Ale skolku a skolu napr. neriesim, lebo pojde do tej nasej dedinskej kde som chodila aj ja ☺️

karmen118
22. apr 2024

Autorka, však kúp malému tašku čo ste vybrali, starkej poviete, že tá sa mu páčila viac alebo, že ho z tej druhej bolel chrbát/bola mu ťažšia, už ste mali kúpenú inú a pod. Druhú tašku môžete nechať ako náhradnú, prípadne predať , vrátiť ju. Netráp sa tým zbytočne.
V tomto som inak podobná ako ty - vždy hľadám najlepšiu možnosť, dlhšie sa rozhodujem, kým niečo kúpim porovnávam kvalitu/cenu atď. Ak niečo vyberáš a vieš že aj iná rodina sa bude chcieť zapojiť/niečo kúpiť, tak si to dohadujte spolu - vy ako rodičia vyberiete a starký, ak budú chcieť sa môžu na danú vec pre vnuka zložiť s vami, aj my to tak zvykneme robiť, aj keď je pravda, že niektorí ľudia si pôjdu aj tak svoje, v tom prípade sa tým vôbec netráp a robte si/kupujte po svojom.

murko14
22. apr 2024

Rozumiem. Nezamýšľala si sa nad tým, či to nemôže mať korene v detstve - nemať veci pod kontrolou, nemôcť sa slobodne rozhodnúť, príp. naopak nemať na výber? Možno sa mýlim, ale skús pátrať po príčine a od toho sa odraziť, ujasniť si to v sebe a uzavrieť. Ide len o materiálne veci alebo aj o životné rozhodnutia? Lebo to je dosť veľký rozdiel. Pokiaľ ide o bežné denné rozhodovanie príp. závažnejšie životné rozhodnutia som ja osobne bola veľmi priama, rýchla a sebaistá. Ale pokiaľ ide o materiálne veci, bola som presne ako ty a sama na seba som mala niekedy nervy, ale s druhým dieťaťom prišla zmena a ujasnila som si priority, lebo stráviť dni ba až týždne výberom nejakej veci v snahe vybrať čo najlepšie je sakra strata času, ktorý mi nikto nevráti.

sidicek
23. apr 2024

Kúp tašku co si vybrala, ak si presvedčená, že je vhodnejšia. Ja sa tiež nad vecami zamýšľam viac ako niekto iný a netrápi ma to.Niekedy sa na to vykašlem a potom aj ľutujem, že som tomu nevenovala viac času, no čo už, nie vždy sa mi chce.