Ako sa vyrovnať s komentármi o váhe dieťaťa?
Ahojte, viem že chýba bude asi vo mne, ale chcela by som počuť názor nezainteresovaných osôb. Ako dieťa som stále mala nadváhu, vždy som bola pri tele v 18stke som konečne schudla 35kg a dostala sa na normálnu váhu, veľa krát som bola šikanovana kvôli váhe, vyrastala som v rodine kde sa váha stále komentovala a mala som veľké komplexy zo seba.
Mám dcéru, má 1,5 roka 10kg a 85cm, vyzerá normálne videla som už aj chudšie deti ale aj väčšie, je taký stred, a aj tak stále počúvam aká je buchtoška, knedľa, faldík, šunka, bruclik, riadne nacapana, maco, tučnulik a neviem ešte aké pomenovania...mne to strašné vadí, viem že ma normálnu váhu a vôbec nevyzerá nejaká tučná a keby aj je to dieťa preboha...bojím sa aby nedopadla ako ja žeby mala dlho problém sama so sebou kvôli rečiam, vždy sa ohradim doma aj u svokrovcovh že nech ju tak nevolajú že sa mi to nepáči a hneď som precitlivena a neviem aká...neviem nepríde mi to vhodné, dcéra je slabý jedák konečne niečo zje a príde niekto z rodiny a hneď len si daj z toho šunky rastu alebo budeš mať väčšie faldy, minule sme prišli k babke a hneď medzi dverami "no ty si jaká tučná knedľa" akože oni hovoria že to myslia dobre a zo srandy ale bojím sa aby to neskôr nemalo nejaký vplyv.
Ohradili by ste sa alebo by ste to nechali tak? Ďakujem
Nechapem ako nevedia pochopit ze nemaju takto rozpravat o vasom dietati. Ja by som ich zacal tiez tak pekne komentovat, mozno ze by sa prebrali.
Celkovo komentovanie váhy a zvlášť dieťaťa je ale že poriadne cez. Väčšinou ľudia komentujú dievčatá, akoby mali povinnosť spĺňať nejaké ich predstavy, ako majú dievča vyzerať. Neviem v akej rodine žiješ, ale neustále komentovanie vzhľadu (kohokoľvek) je také pasívno agresívne. Určite by som vysvetlila raz, keby nepomohlo odchádzam. Každý nech sa pozrie sám na seba ako vyzerá. Vyzdvihovanie fyzického vzhľadu, robí z neho atribút. Akoby neboli dôležitejšie veci, napríklad zdravie, šťastie a osobná spokojnosť v živote. Keď sme pri váhe a komentároch na výzor, u deti sa v takomto prostredí vraj spúšťa narcistická porucha osobnosti.

Neviem no preco maju take komentare, lebo nas ma 88cm a 13.4kg.. 21m a to nemozem povedat, ze by bol tucny, len je taky kusok vacsi, ma aj stehienka, brusko, jamky, ale vyslovene faldiky nie. Takze take komentare nie su namieste, skor 10kg je malicko.