icon

Ako sa vyrovnať s kritikou od širšej rodiny?

diabidovska
5. mar 2025

Ahojte, chcela by som vediet,ze ci je to vsade tak ako sa hovori - ze sirsia rodina rada hodnoti a kritizuje (“este treba braceka, sestricku” ..) Po smrti nasho milacika, sme si adoptovali nove steniatko + mame skrecka z CHS .. dcera uz chodi do skoly a roky pocuvam - “kedy pride surodenec” toto som uspesne prehliadala .. ale zacali priostrovat najpr ked sme z opacneho konca SR kupili skrecka z chovatelskej stanice a ma metrove akvarko kde byva - neustake ustipacne poznamky, ze ci nam nestacil skrecok z obchodu a hocijaka klietka a aktualne uz uplne priostrili ked zistili, ze nase stena navstevuje skolku pre psy 🤷🏼‍♀️ nonstop uz su schopni mi aj pisat sms napr. ze ci nechcem dat urobit pre psa misky zo zlata, ze som mala venovat cas a energiu na druhe dieta a nie do zvierat … Nie som ten typ co bude tisko, ale pre pokoj v rodine som sa drzala na uzde, ale uz mam sto chuti ich poslat do “teplych krajin” 🫣

som_realistka
5. mar 2025

Cim skor im das najavo, ze sa staraju do coho nemaju, tym skor budes mat pokoj.

diabidovska
autor
5. mar 2025

@som_realistka uz som povedala a nie raz - ze dalsie dieta nebudeme mat, zvierata vzdy boli sucastou mojej rodiny - ale oni si mysleli, ze z toho “vyrastiem” 🤦🏼‍♀️ nebola som nikdy vyslovene ticho, ale im to nestaci …

januska12323
5. mar 2025

Ignoruj ich dobre mienené rady, čo iné s tým chceš robiť?

bonboniera
5. mar 2025

Povedz ze vzhľadom na to akej povahy je väčšina rodiny si sa rozhodla to s ďalším potomkom radsej neriskovat

mila19
5. mar 2025

@diabidovska neovplyvníš ich postoj a komentáre, ale môžeš sa rozhodnúť ako zareaguješ sama.
Daj im za pravdu. Nebudú mať čo vyrypovať.
Myslím, že keď si dospelá, zarábaš máš dieťa máš právo sa rozhodnúť kde si čo kúpiš a kam tie peniaze investuješ. Asi majú nudný život keď ťa riešia.

dobryden
5. mar 2025

@diabidovska a preco nechces druhe dieta? Ved tak sa pytaju,je to ich pravo ak nechces pocuvat tyoy takychto otazok ,tak sa s nimi kontaktuj minimalne.Onak ja by som toez radaej zvolil druhe ako psa😛

cacianka
5. mar 2025

Tak ich tam pošli ! A to slušne ale tvrdo. Nepoviem nejaký rozhovor, že máte radi zvieratká a počet detí, bežný slušný pokec, to je ok. Ale aby takto rypali a ešte aj nemiestne sms písali ?! Nielen teplé krajiny ale do prdele by som ich poslala. Čo koho do tvojej maternice, škrečka a jeho výbavy.

michelle567
5. mar 2025

A na čo im to hovoriš kde ste kúpili škrečka. Kúpili sme od známeho rovno s klientkou. Zbytočné detaily im rozprávaš keď vidíš aki sú 🤷

viestta
5. mar 2025

Oznamovat im co najmenej detailov zo svojho zivota. Sice rypat budu tak ci tak, je to povaha, tu nezmenis ani ked sa pokrajas, ale nezavdas im zamienku, budu sa musiet posnazit sami aby nasli "temu".

kvietok1233
5. mar 2025

@diabidovska môj otec je taký tip že načo toto a načo hento a to načo také drahé a proste furt načo furt je s niečím nespokojný naučila som sa jedným uchom dnu a druhým von....

danieli
5. mar 2025

Odpisala by som, ze tie misky zo zlata su dobry napad a namiesto bonboniery nech donesu pri dalsej navsteve…som z rodiny, kde radi rypkame, ale tak s laskou, takze tie misky by som asi aj dostala😂