Ako sa vyrovnať s neverou po
Myslím, že s mojím problémom sa stretla nejedná žena registrovaná tu na MK. (Na túto diskusiu mám nový nick). Môj problém je, že sa neviem vyrovnať s mužovou neverou. Je tomu už pár mesiacov a stále je to raz hore a raz dole. Niekedy mám pocit, že mi z toho až prepína. S mužom sme sa dohodli, že to skúsime urovnať. Lenže, i keď si hovorím, že som mu odpustila, asi neodpustila, nemôžem mu to zabudnúť, prepáčiť, neustále sa mi to niečím pripomína. Hlava mi hovorí, ak chcem s ním ísť ďalej, že mu to nemôžem vyhadzovať na oči-pripomínať, mala by som to hodiť za hlavu a ísť ďalej a začať mu opäť pomaly veriť. Ale nedá sa a ja sa tak veľmi snažím.
Neviem mu veľa vecí odpustiť, že ma hnusne klamal a ešte aj vtedy keď sa to všetko prevalilo a kryl svoju frajerku, že sa ku mne po dlhoročnom vzťahu hnusne správal a ja som bola v jeho očiach ta najhoršia, najblbšia, najtučnejšia, že som sa vlastne sama starala o naše baby, zatiaľ čo on si užíval pozornosť frajerky, že ako vyhlásil: ona bola pre mňa jediným svetlým bodom v živote (priam úžas), ako po prevalení sa frajerky nevzdal a neustále jej písal-volal, zatiaľ čo ja som trpela vedľa v izbe a mne do očí tvrdil, ako chce nás vzťah zachrániť a samozrejme ich písaníčko: ktoré keď som čítala som sa rovno povracala od stresu.
Teraz má môj partner fázu po, vraví, že ju už nemiluje, nekontaktuje (aj to musela prerušiť ona, lebo on nedokázal). Vidím na ňom zmenu, že sa mu ten hmlistý frajerkin opar rozplynul spred očí. Už mi aj tvrdil, ako ho to mrzí a ako by chcel vrátiť čas naspäť a keď môžem, nech mu odpustím a bude sa veľmi snažiť ako predtým a byť ešte lepší a , že ma miluje a vždy aj, len to bolo prekryté poblúznením z frajerky.
A ja by som strašne chcela, strašne som ho milovala, verila, vždy bol na mňa veľmi dobrý, dieťa miluje a veľmi sa on stará, lenže nedá mi to, ako mohol byť taká s prepáčením "sračka" a keď sa to prevalilo nebojovať za nás-za svoju mladú rodinu, neujasniť si to trochu v hlave, ja som za nás bojovala ako lev a potom som to musela vzdať-pre jeho totálny nezáujem niečo zachraňovať. Aj teraz ho milujem, len tá hrdá žena sa vo mne bije a chce mu tresknúť za tú všetku bolesť dverami pred tvárou a tá druhá s ním chce zostať. Niekedy mám pocit, že sa zbláznim. Žienky mali ste niektorá podobné pocity? Ako ste to celé prežili, ukľudnili ste sa a zostali ste s mužom? Bolesť ustúpila, prešla vás niekdy? Dal sa vám vzťah vrátiť-posunúť, kde bol predtým. Ďakujem za rady
@anabella111 toto bolo veľmi pekne napísané, len si osobne nedokážem predstaviť keby ma partner nemiluje-čiže podvedie, ako by som do pekla mohla chcieť mu odpustiť?
@mala_katie keby mi toto niektorá z podvedených mamičiek takto krásne a priamo napíše, tak som mohla ušetriť aj nejakú tu slzu, lebo som dosť empatická žena, aj keď čítam že niektorá tu na MK s dietatkom ma problémy už mám slzy v očiach keď si predstavím jej bolesť a je mi vždy ľúto detičiek :(
a súhlasím klamstvo(nevera) do vzťahu nepatrí a nie je to v poriadku ak sa vyskytne.
ešte mám otázku, čo ak žena odpustí lebo manžel pyká, ale v kútiku duše si vraví: ty naivka, nabudúce to lepšie utajím a ty na nič neprídeš, a budem mať opäť doma full servis a svoju milenku) čo ak nemyslí úprimne ten chlap? ja by som osobne neprežila keby odpustím a podvedie ma znovu a ešte sa mi vysmeje aká som bola hlúpa že som mu tú ľútosť uverila...
@katkazocele ak chce odpustiť, tak odpustí.. Vie co za tým bolo.. Sama pozná seba aj muža.. Ak si to vraví, tak vie, že to nebolo naposledy a ľutuje to.. Ak dá človek druhu šancu, nikdy by sa nemal ohliadat späť.. Takto to ničí všetkým.. Nekonečné otáčanie späť, výčitky, príkazy, zákazy, kontrola.. To všetko toho co podviedol núti spraviť to znova.. A zas ak človek spraví hrubú chybu a ľutuje to úprimne a ten druhy mu to odpustil, tak zaručene sa bude snažiť z posledných síl, aby ten podvedeny už nikdy nemal pocit ponizenia.. No ak sa to zopakuje znova, ten čo odpustil vie, čo bude nasledovať.. Môže tajiť ako chce, ale ver, že to by musel byť sakra dobrý a psychicky to nikto neuhra.. Dotyčný to neľutuje, má to v povahe a nevie sa k tomu postaviť celom.. Autorka tohto príspevku je na pochybách, pretože partner to neukoncil, je veľký predpoklad, že neľutuje.. Je len na nej ako sa k tomu postaví, a sama vie, čo by mala spraviť, aby bola šťastná.. Preto sa pýta ostatných, snaží sa nájsť vieru, že to bude ináč, aj keď sama tomu neverí.. Toť môj názor.. V príspevku nie je všetko podľa mňa
@katlazocele dovolila som si skopírovať tvoje vyjadrenie v tejto téme a letmo som prečítala aj diskusiu v tebou založenej :som si vernosťou istá, lebo dôverujem ale preverujme, radšej vedieť pravdu, ako byť celé roky za hlúpu ako sa stalo vám milé dámy 🙂 prepáčte to bolo kruté že ste nechceli vidieť čo vaši muži robia a ste pred tým zakrývali tak dlho oči ako sa len dalo. Lebo vy dve ste snáď jediné na MK ktoré neveru berú ako keby neumyl po sebe riad 😃 ......katkazocele ty len neskrývaj oči a preveruj mobil manželíka. neželám ti nič zlé, len aby sa ti v jeden krásny deň nestalo, že na nejakú neveru prídeš. som zvedavá, či sa aj v reálnej situácii ktorá postretne teba zachováš tak sebaisto a vykopneš ho aj s ponožkami alebo pár nocí budeš márne hľadať odpovede na otázky v téme tebou založenej a mnohé iné. a potom buď ráno múdra a poučená životom a zvažuj misky váh tak, ako to robilo mnoho žien, ktoré sa v takej situácii ocitli. pretože to len v tvojom živote je všetko buď biele alebo čierne. alebo nie si vôbec vydatá, iba si si začala so ženatým/zadaným, ten ťa poslal k vode aj s ponožkami a ty nevieš a nechceš pochopiť ako je možné, že nedal prednosť tebe a ide naprávať svoj vzťah s maželkou/partnerkou a ako je možné že mu vôbec druhú šancu dala a nezhnusil sa jej atď. @anamaja...ak chceš, napíš mi IP.
@aandrea9 nezačala som si so žiadaným ženatým :D Ja som istá ako by som reagovala, je to také jednoduché- Manžel ma podvedie, teda ma neľúbi= koniec vzťahu 🙂 vidíš nič na tom nie je, a asi neexistuje žiadne ospravedlnenie na to že niekto podvedie manželku/manželka/partnera 🙂 a áno súhlasím, je to ťažké po rokoch povedať choď preč odo mňa, vypadni z domu a choď si za tou svojou milenkou, ale netreba zabúdať že to bol ten druhý partner ktorý tou neverou všetko zahodil , čo si tí partneri budovali.
@anamaja nedokázala by som to ani ja odpustiť možno áno, ale nezabudla by som a to by naš vzťah zničilo,. vlastne zničil ho on....asi sa treba vybrať vlastnou cestou
@katkazocele ...Katka..Ty by si to istotne nenechala zajst do takych krajností..ze by ta podviedol..A v spokojnom vztahu ..kde su dvaja stastní..by si snad neveru nepredpokladala..respektíve..Ty ani nepomysli ..lebo Teba sa to ani netýka...a keby ta Tvoj drahý..napriek tomu..ze je Tebou hýckany ako boh..podviedol....my vsetky sme za to..aby si ho hnusobiaka nevdacneho opustila...!..Hned..marš..nehodník!!....inac caves..kde su nase baby??..😜
@anabella111 asi by to tak skončilo, len diskutujme pokojne 🙂 žiadne urážky 🙂 niečo sme si sľúbili..
@katkazocele ..Katka...cítim sa velmi frustrovana..ako ten vezen v nasej IP..Ked tam mam Tvoj poludsteny vyrok..ze aj nevera je odpustitelna..v niektorych pripadoch))....A tu..ľaľa..zas vidim..ze neexist..ani za toho pána😊...Pekne sa vyjadruj..nielenze bez vulgarizmov a osocovania podvedenych zien...ale aj uprimne ku vsetkym citatelom tejto diskusie..Lebo Ti dam zas priklad zo zivota....a v nom za hlupu a malo hrdu ..nikto podvedenu a odpustajucu nebude povazovat.....❤
@anamaja ahoj. Zaujimalo by ma, ako to s tebou vyzera viac ako rok po nevere tvojho muza. Prezivam teraz presne to iste. Pravdepodobne sex este nebol...ale co je horsie, zalubil sa do nej...a aj napriek tomu, ze mi povedal, ze s nou skoncil...pisali si dalej akoby nic...videla som ich komunikacie 😕.

@katkazocele áno, nemáme záujem.. Ale keď si to tak pretransformujes, nevera je v podstate klamstvo.. Je to klamstvo vo vzťahu, pretože to ten dotyčný nezvládol.. Nepoznáme dôvody, ani spôsoby.. Ani klamstvo vo vzťahu nemá čo robiť, ale predsa snáď v každom vzťahu sa nájde.. Keď zistíš, že ťa partner oklamal hrubým zrnom(nie nevera), tiež by si sa s ním rozišla, ak by si ho ľúbila? Je to o uhle pohľadu, Kati.. Nikto ti nevravi, že nevera je v poriadku, určite nie, ale sú prípady, keď to bolo naozaj neuvazene zlyhanie a partneri si dajú druhu šancu a majú krajší vzťah, pretože si uvedomili co majú.. Niekto proste potrebuje kopnúť do riti, aby sa spamätal.. Nie sú veci len čierne a biele, ešte raz ti opakujem, nesud, kým nič také nezazijes. Áno, základom každého vzťahu ma byť úprimnosť a vernosť! Takže aj tí čo si dajú druhu šancu sa musia sakra snažiť a oveľa viac ako tí, čo sú bez viny..