icon

Ako sa vyrovnať s neverou po

anamaja
22. júl 2018

Myslím, že s mojím problémom sa stretla nejedná žena registrovaná tu na MK. (Na túto diskusiu mám nový nick). Môj problém je, že sa neviem vyrovnať s mužovou neverou. Je tomu už pár mesiacov a stále je to raz hore a raz dole. Niekedy mám pocit, že mi z toho až prepína. S mužom sme sa dohodli, že to skúsime urovnať. Lenže, i keď si hovorím, že som mu odpustila, asi neodpustila, nemôžem mu to zabudnúť, prepáčiť, neustále sa mi to niečím pripomína. Hlava mi hovorí, ak chcem s ním ísť ďalej, že mu to nemôžem vyhadzovať na oči-pripomínať, mala by som to hodiť za hlavu a ísť ďalej a začať mu opäť pomaly veriť. Ale nedá sa a ja sa tak veľmi snažím.
Neviem mu veľa vecí odpustiť, že ma hnusne klamal a ešte aj vtedy keď sa to všetko prevalilo a kryl svoju frajerku, že sa ku mne po dlhoročnom vzťahu hnusne správal a ja som bola v jeho očiach ta najhoršia, najblbšia, najtučnejšia, že som sa vlastne sama starala o naše baby, zatiaľ čo on si užíval pozornosť frajerky, že ako vyhlásil: ona bola pre mňa jediným svetlým bodom v živote (priam úžas), ako po prevalení sa frajerky nevzdal a neustále jej písal-volal, zatiaľ čo ja som trpela vedľa v izbe a mne do očí tvrdil, ako chce nás vzťah zachrániť a samozrejme ich písaníčko: ktoré keď som čítala som sa rovno povracala od stresu.
Teraz má môj partner fázu po, vraví, že ju už nemiluje, nekontaktuje (aj to musela prerušiť ona, lebo on nedokázal). Vidím na ňom zmenu, že sa mu ten hmlistý frajerkin opar rozplynul spred očí. Už mi aj tvrdil, ako ho to mrzí a ako by chcel vrátiť čas naspäť a keď môžem, nech mu odpustím a bude sa veľmi snažiť ako predtým a byť ešte lepší a , že ma miluje a vždy aj, len to bolo prekryté poblúznením z frajerky.
A ja by som strašne chcela, strašne som ho milovala, verila, vždy bol na mňa veľmi dobrý, dieťa miluje a veľmi sa on stará, lenže nedá mi to, ako mohol byť taká s prepáčením "sračka" a keď sa to prevalilo nebojovať za nás-za svoju mladú rodinu, neujasniť si to trochu v hlave, ja som za nás bojovala ako lev a potom som to musela vzdať-pre jeho totálny nezáujem niečo zachraňovať. Aj teraz ho milujem, len tá hrdá žena sa vo mne bije a chce mu tresknúť za tú všetku bolesť dverami pred tvárou a tá druhá s ním chce zostať. Niekedy mám pocit, že sa zbláznim. Žienky mali ste niektorá podobné pocity? Ako ste to celé prežili, ukľudnili ste sa a zostali ste s mužom? Bolesť ustúpila, prešla vás niekdy? Dal sa vám vzťah vrátiť-posunúť, kde bol predtým. Ďakujem za rady

lenka1993
9. sep 2018

@0silvia0 juuuj aj ovela skaredsie slova som na neho pouzila 😁aj bitku dostal aj modrina mu ostala po mne a aj krv tiekla 😁😁😁😁. Nemysli ze mu to preslo len tak 😁

katkazocele
9. sep 2018

@lenka1993 tak ale ťaháš to s mužom ktorý mal pravidelný sex s inou ženou poza tvoj chrbát, to nemôžeš poprieť, a stavím sa že keď sa milujete tak ti prebleskne hlavou, takto to robil s ňou? bola lepšia v posteli? nepriťahujem ho?

lenka1993
9. sep 2018

@katkazocele tak toto keby mi preblesklo hkavou tak s nim nie som. Nie, uprimne vravim nikdy ma toto ani nenapadlo. Skôr ma napadlo ci ju nelubil. Ja nesom slovek ktory spaja sex a city. Sex je sex a laska je laska. Cize tak ako pises hore ma naozaj nenapadlo 🙂.

pininka
9. sep 2018

@katkazocele jaj ty furt len svoje tocis a tocis a absolutne niesi ochotna akceptovat iny nazor. Lutujem tvojho muza,mat doma taku stihacku,ze az a este aka si asertivna. Hlupa si ty,ze vidis ciernobielo, nie zeny ktore vidia okrem nevery aj ine veci. Ved rozvodov je u nas malo, tak sa vsetky rozvadzajme hufne ved preco nie, pride dalsi a zasa sa rozvediem, a takto sa mozem rozvadzat aj desatkrat. To ze nechcem vediet o jednom zlyhani mojho muza,neznamena ze ma moze opakovane podvadzat, na to by neprisla iba cista....

0silvia0
9. sep 2018

@lenka1993 no ešteže tak 😉

katkazocele
9. sep 2018

@lenka1993 tak teraz ťa to napadne, ďakovať mi nemusíš :D

lenka1993
9. sep 2018

@katkazocele nenapadne, uz je to zamnou 🙂

katkazocele
9. sep 2018

@pininka chápem , nechceš kaziť štatistiky rozvodovosti na Svk , preto neveríš na vernosť, odpusti byla si aj tomu tvojmu, je mi ľúto že sa bojíš, že aj ten ďalší by ťa podviedol...možno by ťa nosil na rukách,

0silvia0
9. sep 2018

@katkazocele ja aj chápem ženy, ktoré prežili neveru a s dotyčným zostali, že to berú tak nejak už "inak" a celkom dobre im padne vedieť, že v tom nie sú samy a s ostatnými ženami sa navzájom podporujú, že sa to dá zvládnuť, ale cítiť z ich slov životné sklamanie. Koho by nesklamalo, že ten, ktorý im sľuboval pred oltárom v dobrom a zlom, ktorý im sľuboval vernosť a lásku, zrazu pri pokušení podľahol a ony to musia celé spracovať, odtrpieť a fungovať ďalej. Ale nemali by sme zabúdať, že vina je vždy na zadanom človeku, ten, ktorý má doma manželku/partnerku a deti by mal pri pokušení rozmýšľať dopredu, mal by mať na zreteli, čo všetko môže stratiť kvôli pár sexuálnym zážitkom. Vina nie je na nejakej ku*ve, vina je na človeku, ktorý má doma rodinu... a uspokojovať sa tým, že aj ostatní podvádzajú, veď to je dnes celkom bežné, atď. je trošku cez... to fakt toho, ktorý podvádza, či už je to žena/muž, je v takom ošiali, že si neuvedomuje, koľkým ľuďom môže ublížiť?

0silvia0
9. sep 2018

@pininka nemali by sa ľudia húfne rozvádzať, ale mali by rozvodom predchádzať tak, že majú budovať a pestovať svoje momentálne manželstvá, nie siahať do cudzích nohavičiek a trenírok...

katkazocele
Odpoveď bola odstránená
romiada
9. sep 2018

@pininka
@lenka1993
Niektori ludia maju proste svätožiaru nad hlavou 😇
Je uplne zbytočne obhajovať pred nimi nazor a stracať čas. Pre uzkoprsich ludi bude žena, ktora odpustila neveru vždy len chudera, zufalka, zavisla na manželovi a jeho peniazoch. Pre niektore aj hlupaňa a naivka. Všetky ktore moralizuju totiž maju pravo odsudit lebo maju dokonale manzelstvo, dokonalych muzov, aj ony su dokonale 🤣😅🤩 my si to tu odkrutime tu nasu posratu sklamanu doveru a v buducich zivotoch budeme mudrejsie...zoberieme si ich rady z MK ako byt dokonalost sama!

pininka
9. sep 2018

@katkazocele vies,ja som pred rokmi robila rozsiahli vyskum na tuto temu a ststistika neststistika, vernost v sebe jednoducho nemame. Nieje nam dana a aj ja poznam baby ktore svojich muzov chvalia, ako na inu ani nepozru a pritom ja viem.ze ich podvadzaju. Viac ako nevera mna osobne zaujima dovod, pretoze je to zalezitost oboch partnerov. Co sa udialo v tom manzelstve, mnoho muzov ktorych sme skumali boli nestastni, vobec to neboli typy,ktore by primarne svoje zeny dookola podvadzali,ale casto velmi velmi casto si za to tie zeny mozu same. Nad viacerymi zenami ja len kyvem hlavou, keby sa ku mne tak partner choval a toto robil tak ho riadne nakopem. Nevera je uz len dosledok niecoho.

pininka
9. sep 2018

@romiada tak tak ako pises, tu su mnohe velmi dokonale, ale povacsine su to tie, po ktorych doma muzi slapu a musia sa realizovat inde. Ako sa vravi, nech hodi ten kamenom kto je bez viny. Poznam zeny,ktore si presli tazkym obdobim, aj muzov a su to uzasne silni ludia, ktorych to posunulo dalejz inteligentne osoby ktore sa dokazali povzniest a zvladli tieto krizy ukazkovo a po takychto problemoch a sa tymto dokonalkam mozu akurat tak vysmiat do ksichtu.

lenka1993
9. sep 2018

@romiada ja som uz na tieto reci odolna 😎. Vecainou tie ktore "by nikdy neodpustili" su najviac podvadzane 🙂. Ale inak ja som schopna zivota aj sama, som zamestnana, a vyzila by som aj sama 😁. Len ja nemam potrebu obhajovat seba, svoje rozhodnutia ani mojho muza. Ja viem co a ako bolo ostatny nemusia 😎

katkazocele
9. sep 2018

@pininka aha takže poznáš podvádzané ženy, ale nepovieš im to LEBO?! toto je ten tvoj charakter: keď ja som mohla byť podvedená nech je aj druhá žena 🙂

katkazocele
Odpoveď bola odstránená
pininka
9. sep 2018

@lenka1993 presne tak, ja som tiez sebestacna, neviem o com tu pisu dotycne. Mam spoluziacku, ktora sa s muzom hned rozviedla ked mu prisla na neveru, hoci ju prosil a nechcel sa rozviest, po par rokoch si nasla ineho a spraval sa k nej hrozne, casto mi vravela ako lutuje ze sa rozviedla,ze uz by to nikdy tak rychlo neuzavrela. Ale to samozrejme nieje pravidlo, su taki co beru neveru ako sportovy vykon, ale to je ina kapitola.

lenka1993
9. sep 2018

@katkazocele len aby sme nemali dôvod my smiat sa vam 😉. Pekny vecer 🙂.

pininka
9. sep 2018

@katkazocele ja som nikdy podvedena nebola, neviem o com tocis. Ja som pisala ze si moj muz pisal s inou a mne to nebolo prijemne, lebo to podla mna prekracovalo kamaradske pisanie, ale nic o skutocnej nevere som nepisala. A ano nebude sa miesat nikomu do zivota, poucila som sa. Pretoze napriek tomu co tu ty pises je vela zien ktore to nechcu vediet a nepotrebujem aby niekto potom obratil svoj hnev na mna. To je vec tych dvoch.

katkazocele
9. sep 2018

@lenka1993 ako by si sa mohla smiať mne? kedže keby ma môj podvedie, aj keby mám isť k rodičom bývať, tak odchádzam z bytu.. koniec vzťahu, strata dôvery, a bez nej žiadny vzťah neexistuje.

lenka1993
9. sep 2018

@pininka ja chapem zeny ktore to nedaju. Na nieco take musi byt zena tak silna ano nikto na svete. Vobec im to nevycitam ani nejdem hovorit co a ako mali/nemali robit. Ale tak ako ja neodsudzujem zeny ktore sa cez to neprenesu tak isto cakam toleranciu pre nas, ktore sme sa cez to preniesli. Lebo to lahke nebolo! Nie je navod na to robit alebo nerobit. To musi ist samo 🙂.

katkazocele
9. sep 2018

@pininka Počkať ako si dovolíš tvrdiť, že tie ženy ktoré Nevedia že sú podvádzané, že to nechcú aby im to niekto povedal??? žeby podľa seba súdim teba? oni to chcú podľa mňa vedieť len ženy ako ty, také dobré duše sa radšej budú s nimi na kávičke usmievať ako keby sa nič nedialo, nakoniec by ti aj tak poďakovali...

pininka
9. sep 2018

@lenka1993 suhlasim, trocha tolerancie k rovnakemu pohlaviu by nezaskodilo viacerym. Ale tak ktovie kolko rokov tu niektore maju, ja som tiez pred 15 rokmi bola v niektorych veciach radikalna ale zivot ma naucil raz dva. Preto nikoho neodcudzujem. Aj vcera som riesila susedu ktoru muz roky tyra, nevie sa od neho odputat, uz sa mali rozvadzal, stiahla to, on je takzy alkoholik, uz vrieska aj na syna. A co ju mam zabit? Mudrlanske reci jej absolutne nepomozu, mozem jej iba dookola hovorit ze takto sa zit neda, ale rozhodnut sa musi ona.

pininka
9. sep 2018

@katkazocele no ty mas tak super nick ako nikto, si ozaj z ocele. City, empatia a pod ti nic nehovoria. medzi riadkami citat nevies, zo vsetkeho si vyberies len to co chces. Tie pary ja poznam, ale nie su to ani moji kamarati ani blizki pribuzni ani nic podobne. Navyse vedela som o troch a vsetky tri zeny na to prisli v zapati aj same. Ani jedna sa nerozviedla,predstav si. To len ty si myslis ze niet vacsieho hriechu ako byt kurevnik. Ja ti neprajem nic zle, nech sa ti dari a nech v zivote nezazijes tak tazke problemy,ze si uvedomis ze nevera je oproti nim len brnkacka.

katkazocele
9. sep 2018

@pininka chcem vedieť čím by mi mohol manžel viac ublížiť, ako keby ma poníži tým, že by ho strčil do inej ženy...

romiada
9. sep 2018

@katkazocele oznacit muza ktory podviedol raz za kurevnika je kratkozrake. Ked Ti dieta donesie gulu zo skoly tak je automaticky analfabet, pätkar, lenivec a nikam to nedotiahne?
Treba sa pomodlit za vsetky hriesnice -zeny, ktore odpustili lebo "museli" aj za vsetkych kurevnikov, ktori podviedli raz a trpko olutovali 😎😉
Ked veris na veticku "v dobrom aj zlom, v zdravi aj chorobe" tak by si mohla vediet ze sa nehovori o preslapoch "a la nezavreta pasta na zuby a nesklopena doska na WC"

pininka
9. sep 2018

@katkazocele nie iba manzel je rodina. Keby si zazila tazku chorobu dietata a jeho naslednu smrt, to su pre mna vazne rodinne problemy. Ak manzelia zistia ze spolu nikdy nemozu mat vlastne deti, to su pre mna vazne problemy. Ked muz zbije zenu do krvi pred detmi, alebo ju roky psychicky tyra, tym by mi ublizil stokrat viac ako jednym pudovym spravanim trvajucim par minut.

katkazocele
9. sep 2018

@romiada takže odpuštať neveru ideme? ty si super pokroková žena. Mám nápad. Čo takto tvojmu doniesť do vašej postele ešte jednu babu na hranie, veď snáď ho nechceš obmedzovať aby mal sex len so svojom manželkou 🙂 chlap si dovolí k vám len čo mu vy dovolíte, ak mu dovolíte iné ženy tak bude s nimi aj spávať. A áno, ak raz podvedieš tak sa kurčvíš s prepáčením 🙂

katkazocele
9. sep 2018

@pininka toto sú extrémy a sú mimo témy...