Ako sa vyrovnať s obavami z výročia smrti?
Ahojte nemajte ma prosím za blaznivú, z 23.2. na 24.2. v noci som pred pár rokmi stratila mne veľmi blízku osobu. Viem že za života by mi nikdy táto osoba neublížila a veľmi som ju lúbila. Vždy počas roka si na ňu spomeniem a kus sa vyplačem ako veľmi mi chyba a chcela by som aby videla moje deti a čo všetko som v živote dosiahla. No vždy k pred týmto dátumom niekolko dni neviem spávať, budím sa v noci a myslím na túto osobu. Najhoršie je že nemyslím na ňu v dobrom ale priam sa až bojím a naháňa mi strach. Bojím sa v tento dátum zaspať. Bude to znieť až paranoidne ni bojím sa že ma príde navštíviť.. neviem čím to je keďže viem že by mi nikdy neublížila a vždy ma chránila..
@lenka7477 ja na ňu vždy myslím v dobrom, nemám s ňou zle spomienky. Cele detstvo som s ňou strávila akurát v tento dátum mi naháňa strašný strach
Možno preto, že sa Ti vynára smrť ☹ Možno si sa s tou osobou nerozlúčila ... skús to v myšlienkach - nechaj ju úplne odísť
Daj si tabletku na spanie. A budeš kľudne spat
@lenka7477 To áno nikdy som sa nestotožnila s tým že je preč. Veľakrát keď som v úzkych si poviem že kiežby tu bola, že jediná by ma chápala
@markusrasford bohužiaľ nemôžem mám malé bábätko a musím k nemu vstávať na kojenie
Tak to mi je luto.
zapáľ sviečku - poplač si - rozlúč sa a nechaj ju odísť ......
Možno len potrebuješ niekoho pri sebe. Aby si nebola sama. Ak ti predsa také myšlienky prídu skús si vybaviť čo si s ňou zažila pekné. Podakuj za ňu a za to, že mohla byť súčasťou tvojho života. Ako veľa pre teba znamenala. A príde ti určite do srdca pokoj. Zlé myšlienky sa stratia. Láska vyháňa strach. Kto miluje ten nechce nikdy zlo milovanej osobe.
No zvaz navstevu psychoterapeuta.
To co prezivas moze byt aj postraumaticka reakcia. Mozno ta smrt bola nahla a ty si si to spojila s tym datumom? Telo si zapamatalo ten nahly zly pocit a tak ako ti to zrejme pocitovo vybuchlo vtedy, tak sa citis zmatene vzdy pri tom datume. Traumu mozu vyvolat vseliake zmslove spomienky, ze presne akoby mas zly pocit a nevies preco.
Neviem, či si sa s ňou stihla rozlúčiť. Možno sa ti sníva a chce sa rozlúčiť, zapál sviečku, alebo choď na cintorín, pomodli sa.
@jumama nie nie nebola nahla smrť, rok bojovala s chorobou..
@bloger zvyknem sa zdôveriť otcovi a on mi vždy povie že nikdy by mi neublížila za života a inak to nebude ani po smrti
@kavasmliekom chodievam za ňou s manželom často aj sa o nej rozprávam akurát pri tomto dátume ma až mrazí
A možno práve v tom dátume treba ísť a zapáliť sviečku. Dajte za ňu slúžiť omšu.
Ahoj, ja som tak nečakane prišla o maminu a ešte počas dovolenky v zahraničí. Mám to tak isto ako ty, bojím, že sa príde rozlúčiť. Ale nielen na výročie, ale kedykoľvek ma prepadne strach. Počas celého roka na ňu myslím, škaredé spomienky nemám naozaj žiadne. Neviem kto to tu písal, ale myslím že je to spojené práve s tým, že som sa nestihla rozlúčiť. Snažím sa vždy upokojiť tým, že sa jej prihovorim a poviem jej, že ju ľúbim ale nech nechodí. Je to možné divné, ale na pocit mi to vždy pomôže a zaspím.
@raduska12 presne prežívam to co píšeš. Lubila som ju veľmi a viem že aj ona mňa ale nech nechodí. Ale trosku ako som to dala teraz von uľavilo sa mi..
Verím ti 🫶 skus to ako ja, možno pomôže.
Moaj dcéra ked zomrela tak v deň ked zomrela sa niečo údeje ale že vždy či v dobrom či
v zlom.Toho roku som skončial v nemocncii deň v ktorý zomrela. V deň ked ma narodeniny minuleho roku som vyhrala v súťaži 2 tisic eur.Vždy tieto dni sa niečo stane.A to už nežije 5 rokov.
No ako si zvládla noc ? Dúfam, že v poriadku ❤

Skús na ňu dnes večer myslieť v dobrom, skús nájsť v spomienkach peknú vec a na ňu sa upriamiť . Možno to bude základ všetkého.