Ako sa vyrovnať s pocitmi nespokojnosti v živote?
Ahojte asi sa len musím vyrozprávať alebo čo .
V poslednej dobe mám pocity že ma nič nebaví, ani práca ani nič . Mám priateľa 13 rokov , máme 5 ročné dieťa.
Nerobím to čo by ma bavilo . Mám pocit že Nerobím nič iné len stále dokola robota doma upratať navariť na krúžok . Mám pocit že všetko ma otravuje potom som nepríjemná ja si to priznávam . Nechápem prečo ma partner ešte nepožiadal o ruku . Stále sa mu niečo nepáči. Je zástanca zdravého stravovania a cvičenia. Stále ma do toho núti cvičiť cvičiť veď ja viem že mi chce dobre . Nie som tučná ale áno mohla by som spevniť stred tela. Často kontroluje čo jem čo som jedla a o tom sú aj dosť často naše hádky lebo nejem podľa jeho predstáv. Často mi nadáva a je nespokojný somnmou , Mám pocit že nehovorí mi už nič pekné len všetko zlé. Proste stále je niečo za čo ma musí zjebať .Naposledy som mu niečo vravela nejaký zážitok alebo čo ale prerušil ma a začal frflať na niečo doma tak ma ani nevedel nechať odpovedať čo chcem ..Jeho nezaujíma asi ani čo ja chcem . Ani nevie akú hudbu mám rada. Mne je najlepšie keď je už večer a viem že idem spať a keď zazvoní budík zas si poviem že ach zase celý deň pred nami. Ja som vďačná za každý nový deň ale žiaľ nie som šťastná a ach pomaly asi začínam cítiť ze nie som šťastná kvôli nemu .
A takto chceš žiť už navždy? On sa nezmení.
A tebe je ľúto že ta nepožiadal o ruku ? Tým by sa akože zmenilo jeho správanie ?
@macka1996 si unudena zivotom, zmen ak ta nieco nudi
je to bezny zivot obcas proste mame pocit ze nas nic nebavi
a vlastne ked ta zdrbava preco si ho chces brat za muza?
@macka1996 si unudena zivotom, zmen ak ta nieco nudi
je to bezny zivot obcas proste mame pocit ze nas nic nebavi
a vlastne ked ta zdrbava preco si ho chces brat za muza?
@balerina2025 on není zlý. Len je veľký perfekcionista a detailista a poriadkumilovný lenže to sa vždy pri našej dcérke nedá aby bolo všetko tip top . On chce zo mňa takú fit zenu. Je zlatý ja som nikdy nemusela žiarliť za tie roky ale život s nim mam pocit ze je ťažký. On mi ani nepovie ze ma miluje . nehovorí to nikdy ..vravela som mu ze by som potrebovala cítiť viac lásky od neho a porozumenia ..ale keď nechcem cvičiť po celom dni alebo co keď som unavená..tak podstate som lenivá podľa neho .. lebo on cviči už o 5 ráno v posilke v robote . Ja sa len vyhováram a som neschopná niečo držať viac ako mesiac .(napr: stravu alebo cvičenie) .
@balerina2025 on není zlý. Len je veľký perfekcionista a detailista a poriadkumilovný lenže to sa vždy pri našej dcérke nedá aby bolo všetko tip top . On chce zo mňa takú fit zenu. Je zlatý ja som nikdy nemusela žiarliť za tie roky ale život s nim mam pocit ze je ťažký. On mi ani nepovie ze ma miluje . nehovorí to nikdy ..vravela som mu ze by som potrebovala cítiť viac lásky od neho a porozumenia ..ale keď nechcem cvičiť po celom dni alebo co keď som unavená..tak podstate som lenivá podľa neho .. lebo on cviči už o 5 ráno v posilke v robote . Ja sa len vyhováram a som neschopná niečo držať viac ako mesiac .(napr: stravu alebo cvičenie) .
@macka1996 ved mu povedz co ti prekaza.
On chce, aby si sa mu troška vyhovela v jeho predstavách, čo keby si aj ty od neho niečo žiadala podľa tvojej predstavy. Skúsila si? Urobil by to pre teba? Ty si sa tam niekde v tom vzťahu stratila, necítiš sa komfortne a ani milovaná. Preto ťa nič nebaví.
@macka1996 ved mu povedz co ti prekaza.
@balerina2025 ano ved poviem určite už musím to asi zo seba dostať von .
Podľa mna ste dvaja ľudia , čo nemajú spolu čo robiť . To akože naozaj sa chceš premáhať a transformovať na nieocnco nie si? Takto si predstavuješ spokojný a šťastný život ? Áno , šport a zdravá strava je fajn , ale nie všetci sme nastavení každé ráno o piatej cvičiť a jesť iba zdrave jedlá . Rob ako myslis , ale pre mna toto vôbec nie je v poriadku .
On chce, aby si sa mu troška vyhovela v jeho predstavách, čo keby si aj ty od neho niečo žiadala podľa tvojej predstavy. Skúsila si? Urobil by to pre teba? Ty si sa tam niekde v tom vzťahu stratila, necítiš sa komfortne a ani milovaná. Preto ťa nič nebaví.
@gribka1 ano a snažím sa cvičím..ale nejdem 1000 percent ako on ..inak není zlý aj navarí aj uprace pomôže s malou . ale niečo mi asi chýba už
@macka1996 On nie je zlý, ale ty pre neho asi áno.
@gribka1 no ved to už viac x som mu povedala teda nech si nájde niekoho iného kto bude spĺňať všetky požiadavky...a on ze preco by ma mal meniť keď ja sa môžem zmeniť a bla bla .. len mňa už nebaví keď nezjem na raňajky to a to tak sa nahnevá a hada sa somnou zato .. mam pocit ze ma vôbec nechápe.. Asi mame krízu nejakú..a možno on o nej ani nevie
@gribka1 no ved to už viac x som mu povedala teda nech si nájde niekoho iného kto bude spĺňať všetky požiadavky...a on ze preco by ma mal meniť keď ja sa môžem zmeniť a bla bla .. len mňa už nebaví keď nezjem na raňajky to a to tak sa nahnevá a hada sa somnou zato .. mam pocit ze ma vôbec nechápe.. Asi mame krízu nejakú..a možno on o nej ani nevie
@macka1996 a prečo preboha chces sa za neho vydať? Píšeš,že je inak fajn..no ok, možno je fajn,ale on proste chce ,aby si ty bola niečo, čím ty byť nechceš. Môj bývalý bol taký "cvok"do cvičenia,mňa slo poraziť,keď mi opisoval všetky tie cviky,a nosil si krabice s kadejakým doplnkami a vedel sa baviť len o tom,a tiež v kuse hovoril,ako mám chodit cvičiť a posilňovať a neviem čo ešte. Úplne ma s tým odradil,začali sa hádky,on nedokázal pochopiť,že ja kašlem na jeho cvičenia s činkami a nikdy nebudem fitness žena,ktorá sa bude kŕmiť obilím a piť kadejaké práškové gebuziny.
Pre neho bolo cvičenie stred sveta,pre mňa nie a tie svety sa zlúčiť nedali
@macka1996 Poznala som taký pár, ranilo ju to, ale akosi to nejako spláchla zo seba. Nemohli spolu športovať, lebo ich tempo bolo diametrálne odlišné. Ona ho však milovala, neurážala sa a bola ticho, aby to prešlo a žili ďalej. Teraz sú napriek tomu šťastní pár, lebo majú svoj vek a majú len seba. Ja osobne by som to nedala.
@macka1996 Poznala som taký pár, ranilo ju to, ale akosi to nejako spláchla zo seba. Nemohli spolu športovať, lebo ich tempo bolo diametrálne odlišné. Ona ho však milovala, neurážala sa a bola ticho, aby to prešlo a žili ďalej. Teraz sú napriek tomu šťastní pár, lebo majú svoj vek a majú len seba. Ja osobne by som to nedala.
@gribka1 my môžme aj chodíme...ale ja napríklad zývnem pri cvičení a on to nechápe :D ze prečo zyvam a prečo sa tak tvárim ze ma to nebaví:D akk mňa to niekedy baví ale niekedy ma to otravuje ..a potom presne som smutná z toho ze nie som taká TOP ako by ma asi chcel a tak ..
@gribka1 my môžme aj chodíme...ale ja napríklad zývnem pri cvičení a on to nechápe :D ze prečo zyvam a prečo sa tak tvárim ze ma to nebaví:D akk mňa to niekedy baví ale niekedy ma to otravuje ..a potom presne som smutná z toho ze nie som taká TOP ako by ma asi chcel a tak ..
@macka1996 Tak pridaj trocha nadšenia🤣. Možno to robí zo strachu o teba. Chce, aby si bola zdravá, fit, dlho mladá a ty mu to kaziš. Nechápeš ho. No a nezabudni od neho aj ty niečo chcieť. A uvidíš, či bude tak ochotný.
@macka1996 prečo sa chceš za neho vôbec vydať? On nie je zlý len ti nadáva za blbosti, to sa ti zdá ako dobrý človek? Dobrý chlap, budúci manžel, by ťa miloval aká si a nie ťa chcel prerobiť na svoj obraz. Teba tie hádky bavia?
@macka1996 jezisi, mne keby chlap povedal, ze sa nestravujem zdravo podla jeho predstav, tak by to znamenalo jedine - od toho momentu su nakupy potravin a varenie vyhradne na nom 😃 a cvicenie to iste - okamzite sa zapisem aspon na tri sporty, ved je to ovela lepsie ako vysavat a utierat prach 😃 a kedze nakupy a varenie su uz len na nom, tak mam cas !! Samozrejme sa bude viac venovat dietatu, lebo ja sportujem a som unavena 😃
Ja by som z toho vytrieskala co sa da a este aj nieco navyse 😂
Mne by také komandovanie rozhodne prekážalo. Môj manžel tiež dosť športuje, ale absolútne to odo mňa nevyžaduje. Popravde, bez šance by som stíhala jeho tempu. Ja a šport ozaj len rekreačne, zľahka. Manžel si ma však s tým bral, že vedel, aká som. Aj som mu vravela, že radšej z kratšej cesty, ak chce nejakú športovkyňu. To odmietol a myslím, že sme spokojní. Fungujeme si, nikdy sa kvôli tomu nehádame.
@macka1996 tvoj priateľ má svoju predstavu o dokonalosti a snaží sa Ta do nej proste vtesnať ako cesto do formičky na "vianocne medvedie labky". Všetko čo kypi,treba odrezať. Nadváhu,neporiadok, špinu.... je náročný na seba aj na Teba. Vie sa vôbec uvoľniť, prejaviť Ti city? Takíto ľudia vo svojom vnútri dosť trpia (ani si to neuvedomuju) a zväčša za to môže prisna výchova v ktorej výkon,úspech, méty a poriadok boli dôležitejšie ako láska, objatie, pochopenie.
@macka1996 tvoj priateľ má svoju predstavu o dokonalosti a snaží sa Ta do nej proste vtesnať ako cesto do formičky na "vianocne medvedie labky". Všetko čo kypi,treba odrezať. Nadváhu,neporiadok, špinu.... je náročný na seba aj na Teba. Vie sa vôbec uvoľniť, prejaviť Ti city? Takíto ľudia vo svojom vnútri dosť trpia (ani si to neuvedomuju) a zväčša za to môže prisna výchova v ktorej výkon,úspech, méty a poriadok boli dôležitejšie ako láska, objatie, pochopenie.
@romiada tak toto si vystihla . neprejavuje city , nevie to . V práci sa mu darí je na vyššej pozícii zarába veľmi dobre . V práci je šikovný podstate mam pocit ze vo všetkom čoho sa dotkne dokáže spraviť , opraviť....Aj nedávno sme boli bez dcéry bola u babky a večer som ho volala von nejak nechcel ísť tak som šla sama . za necelú pol hod zamnmou došiel lebo sme si písali a hádali sa . potom ma teda zobral na večeru a tak a bol milý, aj ma držal aj pobozkal viac x ...to sa mi páčilo. len odvtedy zase nič. No budeme sa musieť porozprávať. Inak on je veselý, taky srandickar , ľudia okolo nás ho majú radi .
@romiada tak toto si vystihla . neprejavuje city , nevie to . V práci sa mu darí je na vyššej pozícii zarába veľmi dobre . V práci je šikovný podstate mam pocit ze vo všetkom čoho sa dotkne dokáže spraviť , opraviť....Aj nedávno sme boli bez dcéry bola u babky a večer som ho volala von nejak nechcel ísť tak som šla sama . za necelú pol hod zamnmou došiel lebo sme si písali a hádali sa . potom ma teda zobral na večeru a tak a bol milý, aj ma držal aj pobozkal viac x ...to sa mi páčilo. len odvtedy zase nič. No budeme sa musieť porozprávať. Inak on je veselý, taky srandickar , ľudia okolo nás ho majú radi .
@macka1996 už 5krat sa ta ženy spýtali, prečo sa chceš za takého človeka vydať a ty nič. Stále to isté dokola si ideš. Nie ste proste kompatibilní, pre neho je toto najdôležitejšia vec a pre teba zbytočnosť. Navyše nemám pocit, že ťa miluje, lebo ak by áno, tak ťa nebude nútiť do niečoho co ty nechces
Aby ma niekto buzeroval za jedlo ... Panvicou mu po gebuli ... Nech sa spamätá. Čím viac čítam tohoto bláznivého koňa, tým viac si vážim toho chlapa, ktorého som si zobrala. Má ma rád aj pribratú, o 3 deti sa stará, navarí, nakúpi (varíme a kupujeme obaja), koláčik mi nevyčíta, aj mi ho sám donesie. Svadba po 5 rokoch, deti sme ešte nemali, teraz sme spolu 13 rokov od spoznania. Vie, akú mám rada hudbu, je to obojstranné. Jasné, vie ma aj vytočiť, ale aspoň mi nevyčíta každé sústo, ktoré dám do úst. Však to je dôvod na rozvod a ešte predtým tá panvica samozrejme. Úplne že vážne.
@macka1996 zamyslela si sa niekedy nad tým, či by si bola nespokojná aj bez neho? Píšeš, že ti často nadáva a ty by si si ho chcela vziať? Načo? Svadba nič nezmení, akurát tak k horšiemu. Si ešte mladá, zahadzuješ najlepšie roky s človekom, ktorý si ťa neváži. Myslím si, že každý je v živote s niečim nespokojný, ale toto je už podľa mňa extrém.. Ty si smutná, že nie si preňho tip top...máš málo sebavedomia a to iba kvôli nemu, lebo ťa zhadzuje, nevyznáva ti lásku, iba kritizuje..Mala by si pozerať aj na dcérku, toto nie je pekný príklad ako by sa mali rodičia k sebe správať... Dcérka vás vníma a ak toto vidí od detstva, bude to vnímať ako normálne a tiež si potom od muža nechá aby ju takto kritizoval.. Spýtaj sa samej seba, či by si chcela aby tvoja dcéra mala takého partnera?
Okrem toho co spominali baby nado mnou, mi to pride, ze ta nuti mat rovnake hobby ako ma on. Skus mu to vysvetlit, ze ta to nebavi. Popri tom si najdi nieco, co ta bavit bude. Napr. malovanie alebo nieco ine, na co by si mala priestor a naplnalo by ta to. A ak to nebude vediet on akceptovat, tak by som mu povedala, ze budes robit jeho hobby, ak aj on tvoje. A bude to kompromis. No ja si myslim, ze ta potom necha na pokoj 😁
@macka1996 každý by bol frustrovaný aby „na jeho konaní nikto nevidel niečo pozitívne a pekné a dobré a dokonalé čo niečo urobí ale vždy len to pokazi.
A to sa deje tebe máš priateľa ktoryí ťa nepochválí nevypočuje Nemá pre teba dobré slovo len ťa kritizuje ako malé decko a to žiaden dospelý človek dlho nevydrží. Nájdi si nového priateľa nájdi si priateľky s ktorými budeš chodiť von a tieto kritiky púšťaj von preč ani hnevy počuj rob si svoje.
@macka1996 každý by bol frustrovaný aby „na jeho konaní nikto nevidel niečo pozitívne a pekné a dobré a dokonalé čo niečo urobí ale vždy len to pokazi.
A to sa deje tebe máš priateľa ktoryí ťa nepochválí nevypočuje Nemá pre teba dobré slovo len ťa kritizuje ako malé decko a to žiaden dospelý človek dlho nevydrží. Nájdi si nového priateľa nájdi si priateľky s ktorými budeš chodiť von a tieto kritiky púšťaj von preč ani hnevy počuj rob si svoje.
@zazka666 A ak chceš niečo hneď teraz pre seba urobiť, tak sa zastal porozmýšľaj či chceš takto žiť ako žiješ teraz ďalších 10 20 20 30 rokov.

A prečo sa za takého vola chces vlastne vydať?