Ako sa vyrovnať so smútkom a pocitom samoty?
Ahojte, chcela by som dať zo seba svoje pocity von... Celý tento týždeň som nejaká divná, citlivá, asi preto, že budem mať svoje dni. Mám pocit, že ma všetko štve, celý svet, pár vecí mi tento týždeň nevyšlo v práci, čo ma veľmi vytočilo a mala som iné očakávania. Nemám sa ani komu vyrozprávať, bola som ráno s kamoškou a iba ma vypočula a prišlo mi , že ju to absolutne nezaujíma... Jedna z vecí, ktorá ma najviac trápi je, že si neviem nájsť partnera a cítim sa sama. Lepia sa na mňa bude neperspektívne typy, ktoré viem, že nechcem alebo starší chlapi, ktorí mi lichotia a prihovárajú sa buď v práci alebo vo fitku. Snažím sa to nesíliť, ale každý týždeň to tak nejak na mňa príde... Okolie mi tiež nepridáva otázkami, že kedy si už niekoho nájdem, ako keby to bolo snáď také ako ísť do tesca nakupovať, že si človek hneď vyberie.. Chýba mi napríklad to, že môžte s niekym pozerať filmy cez víkend, ísť na rande a podobne. Chodím tak s kamoškami ale nieje to to isté.. ach
a kde ich mám hľadať a ako chodiť na tie rande ? :D na zoznamku ísť nechcem a nepôjdem. Chcem aby som sa sniekm zoznámila prirodzene... Ja by som šla na rande keby príde normálny kandidát 🙂
Zober kamosku vecer na disco, na vinko. Cez den do fitka, kino, turistika...niekde, kde je vela ludi. Tam sa da lahsie zoznamit. Asi mas PMS, vtedy sme take depkoidne a viac si pripustame.🙂
Ber to tak, ze preto dlhsie cakas na toho praveho, lebo ta caka kvalita.😉
cítim sa podobne, ak chceš, napíš mi 🙂
Tak by si mala dat sancu niekomu z tych co o teba maju zaujem. Mozno budes prijemne prekvapena a ak nie nezavezne stretnutia mozes kedykolvek stopnut.
ja som si manzela nasla na zoznamke. chcela som si iba uzit zivot a zažartovat🤷♀️
Koľko máš rokov?
Veď vy emancipované žienky nás mužov nepotrebujete tak ako že ti je smutno bez partnera? 🤭
Veď vy emancipované žienky nás mužov nepotrebujete tak ako že ti je smutno bez partnera? 🤭
@filipsvk123 velmi ti muselo byt ublizene.
Odpust, budes pokojnejsi a potom spokojnejsi
@filipsvk123 velmi ti muselo byt ublizene.
Odpust, budes pokojnejsi a potom spokojnejsi
@eva8 a ty si nekakaj do úst... Nepotrebuješ muža ale budeš vo vzťahu a bývaš v dome/byte ktorý postavili muži... Pokrytectvo
@eva8 a ty si nekakaj do úst... Nepotrebuješ muža ale budeš vo vzťahu a bývaš v dome/byte ktorý postavili muži... Pokrytectvo
@filipsvk123 teda si fakt sprosty, nemylila som sa
Začni žiť! Že máš dostať krámy neznamená, že sa musíš utápať v sebaľútosti... Ja netuším, čo je PMS, nikdy som to nemala a už vôbec to neovplyvňovalo môj život. Všetko je len o hlave😉
@filipsvk123 ty si si dnes zabudol vziať prášky??🙏 Tak šup😉
@filipsvk123 ty si si dnes zabudol vziať prášky??🙏 Tak šup😉
@tiezjedna tie si zabudol tvoj obergruppenfuhrer Matelko
@tiezjedna tie si zabudol tvoj obergruppenfuhrer Matelko
@filipsvk123 ...takže včera aj dnes. Juj, to je mrzuté.
@filipsvk123 ...takže včera aj dnes. Juj, to je mrzuté.
@tiezjedna vy budete mrzuté jak vám materiam zase nepomôžem s vašim kočiarikom 2 schody do električky alebo busu 😝 také emancipované a nevie 8 kilovú buginku dva schody do mhdčky vyniesť bez pomoci chlapa
Napíšem ti z opačnej strany. Mám manžela, dve zdravé šikovné múdre deti, ktoré niekedy neposlúchajú hlavne mladšia a cítim sa momentálne tak ako ty. Sama. Mám pocit, že som skĺzla do roviny hysterickej manželky a matky. Nič nestíham, v práci som dala výpoveď bez toho aby som mala ďalšiu. Všetka starosť o deti je väčšinu času na mne. Pribrala som za 8 mesiacov asi 10 kg. A manžel si ide svoje, že netreba nič meniť.
Tak ti teraz tíško závidím (mysli v dobrom), že máš čas sama na seba, tvoje rozhodnutia sú len tvoje a viac menej zasiahnu len teba. A strašne bolí, keď niekoho ľúbiš a ten ti nedá pocítiť, že to čo robíš robíš dobre.
No tak to je môj výlev. Asi ti nepomohol ale sme v tom viaceré. A tiež mám mať svoje dni. Asi to je aj tým. A možno aj tým, že som pár mesiacov štyridsiatnička a zhodnocujem a prehodnocujem.
@tiezjedna vy budete mrzuté jak vám materiam zase nepomôžem s vašim kočiarikom 2 schody do električky alebo busu 😝 také emancipované a nevie 8 kilovú buginku dva schody do mhdčky vyniesť bez pomoci chlapa
@filipsvk123 ja nejazdím mhd... A týmto svojím ďalším slovným výplachom si len potvrdil, že si totálny magor. Už si naozaj niečo zobni, pretože tá blbosť, čo z teba trieska, ťa musí fyzicky bolieť😉
Napíšem ti z opačnej strany. Mám manžela, dve zdravé šikovné múdre deti, ktoré niekedy neposlúchajú hlavne mladšia a cítim sa momentálne tak ako ty. Sama. Mám pocit, že som skĺzla do roviny hysterickej manželky a matky. Nič nestíham, v práci som dala výpoveď bez toho aby som mala ďalšiu. Všetka starosť o deti je väčšinu času na mne. Pribrala som za 8 mesiacov asi 10 kg. A manžel si ide svoje, že netreba nič meniť.
Tak ti teraz tíško závidím (mysli v dobrom), že máš čas sama na seba, tvoje rozhodnutia sú len tvoje a viac menej zasiahnu len teba. A strašne bolí, keď niekoho ľúbiš a ten ti nedá pocítiť, že to čo robíš robíš dobre.
No tak to je môj výlev. Asi ti nepomohol ale sme v tom viaceré. A tiež mám mať svoje dni. Asi to je aj tým. A možno aj tým, že som pár mesiacov štyridsiatnička a zhodnocujem a prehodnocujem.
@dudos Starostlivost o deti by mal prebrat aj manzel, bodka. Potom nebudes tak zufala, ved nemas cas si oddychnut, vydychnut 😢.
@filipsvk123 chlapa nerobi chlapom len jeho fyzicka sila, na ktoru davas doraz a aj tak nepomozes s kocikom 🙃 V inej teme si pisal o emancipacii zien. Emancipacia znamena zrovnopravnenie, nebyt ponizovana. Zeny nepotrebuju, aby im chlap rozkazoval, ponizoval ich. Tak ako chlap nechce panovacnu priatelku. Muz a zena sa maju doplnat, pomahat si, vypocut sa, vediet sa opriet jeden o druheho. Ano, vznikaju nezhody. Z unavy, nedostatku casu, sebectva...
@filipsvk123 chlapa nerobi chlapom len jeho fyzicka sila, na ktoru davas doraz a aj tak nepomozes s kocikom 🙃 V inej teme si pisal o emancipacii zien. Emancipacia znamena zrovnopravnenie, nebyt ponizovana. Zeny nepotrebuju, aby im chlap rozkazoval, ponizoval ich. Tak ako chlap nechce panovacnu priatelku. Muz a zena sa maju doplnat, pomahat si, vypocut sa, vediet sa opriet jeden o druheho. Ano, vznikaju nezhody. Z unavy, nedostatku casu, sebectva...
@eva8 emancipácia nie je len rovnoprávnosť ale aj rovno povinnosť, takže keď je taká schopná a nezávislá, nepotrebuje pomoc muža 😉
@eva8 emancipácia nie je len rovnoprávnosť ale aj rovno povinnosť, takže keď je taká schopná a nezávislá, nepotrebuje pomoc muža 😉
@filipsvk123 emancipacia je povinnost? 🙃
Mas trosku pomylene nielen hodnoty, ale aj pojmy
Ukludni sa, nezatrpkni, toto nie je podpichovanie, ani vykrik zufalstva, ale zaciatok neznasanlivosti
@filipsvk123 napr. spravila som vela chyb, videla som, ako zlost zabija toho, co sa zlostil a tych, ktori ho mali radi. Zivot je kratky na to, aby sme ho premrhali zlostenim sa.
@eva8 no a len krypeľ nevie 2 schody dvihnúť jeden malý kočiarik... Hlavne že nechtíky namaľované má každá jedna
@dudos Starostlivost o deti by mal prebrat aj manzel, bodka. Potom nebudes tak zufala, ved nemas cas si oddychnut, vydychnut 😢.
@wayway manžel keď je s nami sa o deti stará. No ten čas čo je s nami je krátky. Viac menej sobota a nedeľa. Ja cez týždeň nestíham moc riešiť domácnosť. Najeme sa, naučíme, ideme von, večera sprcha a deti spať. Hneď je 21 hod. deti už spia a ja som tak vyčerpaná, že nevladzem nič. A hlavne je to jediný čas dať si v pohode jedlo. Takto pred rokom som ešte každý večer cvičila. Teraz to nedávam ani raz za týždeň.
@wayway manžel keď je s nami sa o deti stará. No ten čas čo je s nami je krátky. Viac menej sobota a nedeľa. Ja cez týždeň nestíham moc riešiť domácnosť. Najeme sa, naučíme, ideme von, večera sprcha a deti spať. Hneď je 21 hod. deti už spia a ja som tak vyčerpaná, že nevladzem nič. A hlavne je to jediný čas dať si v pohode jedlo. Takto pred rokom som ešte každý večer cvičila. Teraz to nedávam ani raz za týždeň.
@dudos Ked je manzel cez tyzden tak vela prec, mal by zaplatit opatrovatelku alebo upratovacku. V dnesnej dobe to uz je norma(lne) mat pani na upratovanie. Znies tak ze si uplne vyhorena. Ak na to mate, zaplatte si vypomoc, aby sa nestalo, ze uz vobec nebudes schopna nastupit do prace. A ked nastupis, vypomoc nadalej platte.
@dudos Ked je manzel cez tyzden tak vela prec, mal by zaplatit opatrovatelku alebo upratovacku. V dnesnej dobe to uz je norma(lne) mat pani na upratovanie. Znies tak ze si uplne vyhorena. Ak na to mate, zaplatte si vypomoc, aby sa nestalo, ze uz vobec nebudes schopna nastupit do prace. A ked nastupis, vypomoc nadalej platte.
@wayway všetko fungovalo, keď som bola doma. Teraz je to, no škoda písať. A mladšia je nezastaviteľná, naozaj. Hľadám si prácu na skrátený úväzok. Terajšiu prácu mám cca 10 min autom od domu, školy a škôlky ale nedávam to aj tak. Prichádzame domov o 17 tej a je to na nič. No výpoveď som dala hlavne pre pomery aké tu panujú. Škoda reči.
Ale to je naozaj len také moje ponosovanie. Musím to nejako dať, som mama. My naučíme slnko sa točiť okolo planéty ak je to potrebné 🙂.
@wayway všetko fungovalo, keď som bola doma. Teraz je to, no škoda písať. A mladšia je nezastaviteľná, naozaj. Hľadám si prácu na skrátený úväzok. Terajšiu prácu mám cca 10 min autom od domu, školy a škôlky ale nedávam to aj tak. Prichádzame domov o 17 tej a je to na nič. No výpoveď som dala hlavne pre pomery aké tu panujú. Škoda reči.
Ale to je naozaj len také moje ponosovanie. Musím to nejako dať, som mama. My naučíme slnko sa točiť okolo planéty ak je to potrebné 🙂.
@dudos Manzel chodi na tyzdnovky? Dokedy byva v praci? Dufam, ze sa tam len nezasiva. Mamicky na polovicny uvazok zvacsa preberaju vsetku zodpovednost za deti a domacnost a to je pre mna nonsens, lebo skoncia v neustalom kolotoci povinnosti. Taktiez sa mi nepaci ze zeny skoncia s horsim dochodkom, a pritom casto maju nalozeneho viac. Nespadni potom do toho, zrataj hodiny volneho casu za tyzden, aj muzove, a podla toho zaplat nejaku pani, ak to len trochu vas rozpocet dovoli. Alebo nech sa viac cini manzel. Potrebujes mat cas na aktivny aj pasivny oddych, proste neprezivat ale zit. Potom ti bude lahsie na dusi. A das tak dobry vzor detom ako zit. Dovol si nadychnut sa
@dudos Manzel chodi na tyzdnovky? Dokedy byva v praci? Dufam, ze sa tam len nezasiva. Mamicky na polovicny uvazok zvacsa preberaju vsetku zodpovednost za deti a domacnost a to je pre mna nonsens, lebo skoncia v neustalom kolotoci povinnosti. Taktiez sa mi nepaci ze zeny skoncia s horsim dochodkom, a pritom casto maju nalozeneho viac. Nespadni potom do toho, zrataj hodiny volneho casu za tyzden, aj muzove, a podla toho zaplat nejaku pani, ak to len trochu vas rozpocet dovoli. Alebo nech sa viac cini manzel. Potrebujes mat cas na aktivny aj pasivny oddych, proste neprezivat ale zit. Potom ti bude lahsie na dusi. A das tak dobry vzor detom ako zit. Dovol si nadychnut sa
@wayway manžel ráno odvedie deti do škôlky a na školský autobus a ide do práce. Ráno sme na deti dvaja. Večer prichádza domov okolo 23.00 alebo 22.00. Raz za týždeň berie syna na krúžok. Väčšinou v ten deň je doma už o 20 tej. No poslednú dobu aj to už nie, vracia sa do práce. Nemá milenku. Viem, že v tej práci je. Žiadala som od neho, že ak chce takto pracovať, nech mi platí peniaze a ja si ich dám do fondu. Presne kvôli dôchodku. A bol krik. Že on sa o mňa na starobu postará. A ja že BUHAHAHA. No a ostala som tá, ktorá myslí na zadné vrátka, plánujem rozvod a takéto keci. No prosto bludy. Ťažko sa s nim v niektorých veciach jedná. Nesie si to z mladosti z rodiny. Tá ho podrazila a naozaj sa odvtedy zmenil. Viem to, lebo v tom čase som s nim už bola.
No mám pocit, že som v jednej špirále a nič pre čo sa rozhodnem alebo čo spravím, nie je správne rozhodnutie. A veľmi to vnímam, nakoľko som feministicky založená, a mám pocit, že byť matkou a manželkou je pre túto spoločnosť neprijateľné. Pre to som napísala autorke, že nie vždy je to ideálne aj na tom druhom brehu.

Ved zacni randit.
Zacni ty aktivne hladat muza co ta zaujme a nie len odmietat tych co ta oslovia. Aspon trosku vypustis a nebudes vecer sama doma.
Kamoska mozno len nwvwdela ako ta uchlacholit ked si podala tolko negativ.
Na otazky ohladom partnera skratka treba povedat, ze si este nenasla to prave