icon

Ako sa vyrovnať so stratou veľkej rodiny?

27. apr 2025

cley zivot som mala velku rodinu.
stretavali sme sa 1 2- mesacne a na sviatky nas bolo aj 15.
postupne mi vela umrelo.
ako sa mam zmierit ze moje dieta nema taku rodinu a my sme sami
svokrvoci radsej piju a my sme sami.
je mi to luto.
vzdy som rastla vo velke rodine a toto neviem prekonat, ze sme s mojou mamou a muzom sami. lebo svokra radsej pije
je mi to luto ked vidim ako v mojoom okoli este zoji rodicia stari rodicia a ja sa citim hrozne zle

Strana
z3
autor
27. apr 2025

potom sa pytam o com to je. mam mat radopst ze som to vobec zazila a teraz mam smútiť alebo je lepsie to v zivote nezazit a nemam neskor s cim porovnat uz len kvoli mojmu dietatu? ved hlavne kvoli nemu je mi to luto.

biba_18
27. apr 2025

tak sa skús stretávať so vzdialenejšou rodinou…

gabika0825
27. apr 2025

Vôbec by som to neriesila, veľmi nad tým premyslas. Dieťaťu ubližuje viac to, keď cíti že je jeho matka nešťastná, nie to, že nemá 3 sesternice z 2 kolena a 2 tety z tretieho z každej strany rodiny 😁 ver mi…

minenkaa
27. apr 2025

Kludne si tu veľkú rodinu môžeš spraviť sama

autor
27. apr 2025
@biba_18

tak sa skús stretávať so vzdialenejšou rodinou…

@biba_18 to je zial velka neznama, a nie kvoli mne, ale tam su vztahy hrozne

autor
27. apr 2025
@gabika0825

Vôbec by som to neriesila, veľmi nad tým premyslas. Dieťaťu ubližuje viac to, keď cíti že je jeho matka nešťastná, nie to, že nemá 3 sesternice z 2 kolena a 2 tety z tretieho z každej strany rodiny 😁 ver mi…

@gabika0825 som nestastna za 6 rokov mi umreli 3 moji najblizsi

kvadrinkaaa
27. apr 2025

Priatelia sú mnohokrát viac ako rodina, tak by som zapracovala na priateľských vzťahoch. ☺️

autor
27. apr 2025
@minenkaa

Kludne si tu veľkú rodinu môžeš spraviť sama

@minenkaa uz nemozem rada by som mala dalsie dieta

minenkaa
27. apr 2025

Veľa ľudí si deti adoptujú keď túžia po veľkej rodine

autor
27. apr 2025
@minenkaa

Veľa ľudí si deti adoptujú keď túžia po veľkej rodine

@minenkaa tiez nad tym premyslam ze dalsie adoptovať

gov
Odpoveď bola odstránená
autor
27. apr 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov cudujes sa? ale ja nechcem pit, ja mam dieta
lekarka mi dala dake lieky ale aj tak to stale vidim pred ocami
mma ist zit do lesa?
vela x premyslam ist zit do prirody a proste nemat susedov s kym by som sa porovnavala...

januska12323
27. apr 2025

Stretávali ste sa 15, traja umreli tak ti ešte zo 10 ostáva nie? Nemajú tí členovia rodiny tiež deti? Keď sa chceš stretávať s celou rodinou treba na vzťahoch pracovať a ak to nejde nesmútiť, spravila si čo sa dalo. Dieťaťu to extra chýbať nebude.

autor
27. apr 2025
@januska12323

Stretávali ste sa 15, traja umreli tak ti ešte zo 10 ostáva nie? Nemajú tí členovia rodiny tiež deti? Keď sa chceš stretávať s celou rodinou treba na vzťahoch pracovať a ak to nejde nesmútiť, spravila si čo sa dalo. Dieťaťu to extra chýbať nebude.

@januska12323 nie vobec staci ze ti umre babka a cela rodina sa rozpadne, asi to proste normálne asi ludia nezažívajú alebo si ty nezazila...

babka drzala rodinu, ptokm sa cela rozpadla, mne ostali 3 z moje strany a 3 z muzovej

moja strana ostala 1
muzova 0 nakolko zacali vsetci hrozne pit

takze co mi teraz napises,

autor
27. apr 2025
@januska12323

@januska12323 este podotykam, v dedeni sa stretnu charakteri a ujo zneuzil babkinu nesposobilost ( vysoky vek) a dala mu byt za 1 euro.
mysme vsak nemali dost sil pravne to riesit. naozaj ze nie. a potom sa rodiny samozrejme rozhadaju a umieraju dalsi a dalsi.

je mi zle.

tykat
27. apr 2025

V zivote sa treba situaciam prisposobit. Neocakavat ze ti da to co nevies ovplyvnit. Tesit sa z malickosti a vazit si co mas. Ono to znie ako fraza ale su tazke zivotne situacie, ktore ukazu ze je to tak.

autor
27. apr 2025
@tykat

V zivote sa treba situaciam prisposobit. Neocakavat ze ti da to co nevies ovplyvnit. Tesit sa z malickosti a vazit si co mas. Ono to znie ako fraza ale su tazke zivotne situacie, ktore ukazu ze je to tak.

@tykat ale ked vidimc o maju ini je m luto
neviem sa tesit s mackostito este vela vody pretecie

autor
27. apr 2025
@tykat

@tykat predtym soms a radovaka zo svetkeho, kym som amlarodinu mala som uplne ini pohlad na svet

januska12323
27. apr 2025

Pozri teraz máš vlastnú rodinu aj keď malú, je zbytočné rozdumovať nad tým čo bolo.
Nie nezažila som to ako dieťa a nikdy mi kopec ľudí okolo nechýbal. Jediné čo sa mi zdalo zvláštne keď sme v škole písali rodostrom a spolužiaci tam mali x ľudí.

januska12323
27. apr 2025

Nemáš depresiu?

annm81
27. apr 2025

Asi by som odporúčala zájsť za psychiatrom, lebo tvoje príspevky vyznievajú tak, akoby si mala depresiu. Dnes je bežné, že deti nemajú sesternice a bratrancov. Dieťa nevyrastá snáď izolovane len s vami rodičmi. Môžeš ho obklopiť kamarátmi, hoci nebudú v príbuzenstve - daj ho do športového klubu, na krúžok, zavolajte na návštevu kamarátov z ihriska, škôlky či školy. A až sa dáš psychicky do poriadku, môžete skúsiť nájsť náhradných starých rodičov.

miskakyska
Autor odpoveď zmazal
autor
27. apr 2025
@miskakyska
Odpoveď bola zmazaná

@miskakyska predtym bolo vsetko ine.

autor
27. apr 2025
@annm81

Asi by som odporúčala zájsť za psychiatrom, lebo tvoje príspevky vyznievajú tak, akoby si mala depresiu. Dnes je bežné, že deti nemajú sesternice a bratrancov. Dieťa nevyrastá snáď izolovane len s vami rodičmi. Môžeš ho obklopiť kamarátmi, hoci nebudú v príbuzenstve - daj ho do športového klubu, na krúžok, zavolajte na návštevu kamarátov z ihriska, škôlky či školy. A až sa dáš psychicky do poriadku, môžete skúsiť nájsť náhradných starých rodičov.

@annm81 on tvrdi ze to je normalne tie pocity

autor
27. apr 2025
@annm81

@annm81 ja nie som v spychicky na tom zenby som sa sozialicovala. dieta samozrejm echodi aj von ale vyslovene kamaratov nema, lebo byvaju pomimo nasho TP

autor
27. apr 2025
@annm81

@annm81 lekar tvrdi ze to je normlane , ja sa normalne necitim

luccija
27. apr 2025

To je kolobeh života, že starší sa pominu...nemáte kamarátov, známych?tvoje dieťa nič nebanuje, lebo to nepoznalo.Kamarati s ktorými si spravíš grilovačku, výlet, šport sú často viac ako rodina.Vidis, že ujo vás podrazil.vzdy budú ľudia čo majú viac atď väčšie majetky, veľké rodiny...nie vždy to je výhra.Musis narábať s tým čo máš.
Koľko ľudí už nemá ani rodičov nie to ešte starých rodičov.

loliki
27. apr 2025

Napíš mi prosím IP. Chcela by som sa ťa na niečo opýtať, ale súkromne.

autor
27. apr 2025
@luccija

To je kolobeh života, že starší sa pominu...nemáte kamarátov, známych?tvoje dieťa nič nebanuje, lebo to nepoznalo.Kamarati s ktorými si spravíš grilovačku, výlet, šport sú často viac ako rodina.Vidis, že ujo vás podrazil.vzdy budú ľudia čo majú viac atď väčšie majetky, veľké rodiny...nie vždy to je výhra.Musis narábať s tým čo máš.
Koľko ľudí už nemá ani rodičov nie to ešte starých rodičov.

@luccija nechem sa s nikimi kontaktovat kazdy ma len lutuje ako mi vymieraju rodina a ja na to nemam sil reagovat je mi lepsie samej bez reci o tom ako je im to luto. im to luto nievie a kto nezazije nepochopi

doriiis
27. apr 2025

Autorka prepáč,ale problém je v tebe a nie v okolnostiach zvonka.
1.Co ti je ľúto? Za svokrou,ktorá chlasce? Buď rada,že ste sa jej zbavili.To je,ako keď sa smeti vynesú samé.
2.Vies,čo by dali niektoré zato,čo máš ty? Zdravé 1 dieťa a manzela?Buď pokorná a vďačná zato,čo máš.Nie je pravidlo.
3.Neviem koľko máš rokov,ale vekom zistíš,že ti úplne stačí keď máš okolo seba svoju mini rodinku.
Ak máš pocit,že to na teba vplýva až tak veľmi,že sa vnímaš ako iný človek tak vyhľadaj odbornú pomoc.Podla mňa ju potrebujes

Strana
z3