Ako sa vysporiadať s "dokonalou" nevestou?
Dobrý deň ženy, stále len čítam aké sú svokry zlé, tak vám skúsim opísať našu opačnú situáciu - naprd nevesta. Asi ani nepotrebujem počuť rady, skôr sa vyžalovať. Mám 66 rokov, som aktívna, čerstvá dôchodkyňa a na vnúčatá som sa tešila už odkedy odišli moje deti z domu. Lenže dostala som do daru nevestu s ktorou ma nebaví už predbiehať sa. Je to veľmi akčná mater ktorú nemôžem vystáť, všetko by chcela robiť s deťmi ona, čo vám len napadne a potom keď ich varujem, netešia sa lebo nič pre nich u mňa nie je nové. Ona snimi aj vypeká koláče, aj spolu varia, veľa kreslia, tvoria rôzne veci z papiera a iných materiálov. Tancujú, spievajú, hrajú na hudobné nástroje. Majú veľkú záhrada kde spolu záhradničia a potom oberajú čo vypestovali. Chodia stále na výlety, či po prírode, po hradoch a zámkoch, zoologických záhradách, hernia, horách a veľa aj do zahraničia. Berie ich do divadla, kina, na detské koncerty... no všetko. Proste si myslí o sebe že sú to len jej deti a my nemôžeme s dedkom robiť nič nové. Minule som jej volala či môžem deti zobrať na kúpalisko, súhlasila. Prišli sme na kúpalisko a deti sa síce tešili, ale nezabudli povedať že je voda teplejšia ako minule - jasné, už tam sňou boli. Ako jej dohovoriť a vysvetliť jej že ja som tu babka a niektoré veci mám proste robiť iba ja s deťmi keď sú u mňa na prázdninách ? Chcela by som byť tradičná babka čo upečie buchty a zoberie deti na výlet, ale všetko čo spravím už poznajú... síce sa vždy tešia ale ja už nevidím tú iskru že jej babka super si to vymyslela, toto povieme mame.
Tvoje vnucata maju skvelu mamu, co riesis? Myslis, ze upiect buchty dva krat ci ist na kupalisko dva krat je "zle"? Nepredbiehaj sa, nie je to potrebne... deti ta budu mat radi aj tak.
Tvoje vnucata maju skvelu mamu, co riesis? Myslis, ze upiect buchty dva krat ci ist na kupalisko dva krat je "zle"? Nepredbiehaj sa, nie je to potrebne... deti ta budu mat radi aj tak.
@anjelicek26 je ťažké nepredbiehať sa, ja keď som bola mladá a niečo sa stalo, utekala som sa vyžalovať mojej babke... ale ja už teraz viem že keď sa niečo prihodí mojim vnučkám ani si na mňa nespomenú, budú utekať hneď mame pod sukňu
@anjelicek26 je ťažké nepredbiehať sa, ja keď som bola mladá a niečo sa stalo, utekala som sa vyžalovať mojej babke... ale ja už teraz viem že keď sa niečo prihodí mojim vnučkám ani si na mňa nespomenú, budú utekať hneď mame pod sukňu
@anonym_autor ja neverím, že táto téma je reálna... 😆🤦. Ak je, naprd si ty a nie nevesta...
Jezkovi oci!!!! To akoze fakt mas s tymto problem? Vsak ty vymysli iny program. Co je na tom zle, ze uz boli na kupku s mamou? Ci ty chces mat patent na zazitky? Vsak upec iny kolac, chod na vylet.
Neviem preco potrebujes sutazit s nevestou? Mne pride, ze problem je u teba, silou mocou chces byt lepsia ako ona. Na co je toto dobre? Nestaci byt dobra babicka, musis byt lepsia babicka ako je mama? Nemozem si pomoct, ale fakt si svokra na pohladanie. Tvoja nevesta je supermama ale ty to jednoducho nevids lebo to vidiet nechces.
Toto ani nemôže byť pravda....
Tak vezmi deti k potoku miesto kúpaliska, tam možno ešte neboli
rozum vraj prichádza s vekom.... niekedy príde ten vek sám, tu máme dôkaz 😉
Jezkovi oci!!!! To akoze fakt mas s tymto problem? Vsak ty vymysli iny program. Co je na tom zle, ze uz boli na kupku s mamou? Ci ty chces mat patent na zazitky? Vsak upec iny kolac, chod na vylet.
Neviem preco potrebujes sutazit s nevestou? Mne pride, ze problem je u teba, silou mocou chces byt lepsia ako ona. Na co je toto dobre? Nestaci byt dobra babicka, musis byt lepsia babicka ako je mama? Nemozem si pomoct, ale fakt si svokra na pohladanie. Tvoja nevesta je supermama ale ty to jednoducho nevids lebo to vidiet nechces.
@viestta Keď sa vnučky narodili a ja som ich chcela na noc, bolo mi povedané že sa koja a nemôžem im dávať v noci mlieko z fľaše. Chápem je to privilégium matky. Tak isto je privilegium babky piecť buchty, ale nie, pečie ich ona.
Inak nevidím čo je na Tom zle zobrať deti opäť na kúpalisko. Že tam boli a čo? Veď predtým tam boli s mamou ,teraz sú s babkou
Prečo máte potrebu sa predbiehať s nevestou? Nemali by ste byť rada, že Váš syn má skvelú manželku, ktorá venuje toľko pozornosti a lásky svojej rodine? Veď krásne zážitky môžu mať aj s Vami a aj so svojou mamou. Spomienky budú mať na Vás, lebo sa im s láskou venujete a jedno, či na kúpalisku, kde boli druhý raz. Ale keď budete takýmto tónom vystupovať voči ich mame, aj to budú cítiť a to bude pre nich horšie, ako to, že boli druhýkrát na rovnakom kúpalisku. Deti to cítia. Ja len verím, že toto nie je pravda a je to len nejaký psycho modrokonikovsky socvýskum.
@viestta Keď sa vnučky narodili a ja som ich chcela na noc, bolo mi povedané že sa koja a nemôžem im dávať v noci mlieko z fľaše. Chápem je to privilégium matky. Tak isto je privilegium babky piecť buchty, ale nie, pečie ich ona.
@anonym_autor ako to napisat aby to bolo vystizne a nenapisat ti, ze si truba? Ja peciem buchty so synom, pecie ich aj moja mama, piekol ich aj so svokrou. Nikdy mi nenapadlo, ze pecenie buchiet je vysada babiciek. Asi som divna.
buď rada že nevesta nesedí u kámošky na káve a deti sú samé doma. alebo nebodaj kdesi v bare a deti samé doma.
ja by som to neriešila, skôr by som sa tešila že nevesta sa deťom venuje. Moji starí rodičia ani jedno percento nevenovali zo svojho času pre mňa z toho čo si ty popísala a aj napriek tomu na nich stále rada spomínam.
Prečo máte potrebu sa predbiehať s nevestou? Nemali by ste byť rada, že Váš syn má skvelú manželku, ktorá venuje toľko pozornosti a lásky svojej rodine? Veď krásne zážitky môžu mať aj s Vami a aj so svojou mamou. Spomienky budú mať na Vás, lebo sa im s láskou venujete a jedno, či na kúpalisku, kde boli druhý raz. Ale keď budete takýmto tónom vystupovať voči ich mame, aj to budú cítiť a to bude pre nich horšie, ako to, že boli druhýkrát na rovnakom kúpalisku. Deti to cítia. Ja len verím, že toto nie je pravda a je to len nejaký psycho modrokonikovsky socvýskum.
@basullinka ja som vďačná že majú baby dobrú mamu, ale chcela by som že keď budú raz veľké povedia svojim deťom že pozrite deti, toto je cukráreň kde ma brávala moja babka... ale moje baby takú spomienku mať nebudú lebo boli už všade kde ich zoberiem
Toto nie je pravda- mala by si nevestu pochvalit aka je super ze vsetko stiha a krasne sa venuje detom- ty sa stazujes! Tak sa nauc strikovat a potom to uc svoje vnucata- mne sa fakt rozum zastavuje.
@anonym_autor ako to napisat aby to bolo vystizne a nenapisat ti, ze si truba? Ja peciem buchty so synom, pecie ich aj moja mama, piekol ich aj so svokrou. Nikdy mi nenapadlo, ze pecenie buchiet je vysada babiciek. Asi som divna.
@viestta oddnes žiadne buchty, a bankám treba vysvetliť ktorá piecť buchty môže a druhá nech pečie niečo iné len nie buchty. Aby nebola za chvíľu téma neveští a matka piekla v sobotu s vnukom buchty ktore som s ním chcela piecť v pondelok ja
Ešte som si celý život mylsela že budem vnučatam šiť bundy lebo som krajčírka, nie hádajte ... ona ani nie je krajčírka ale má stroj a šije im veci
" ja som tu babka a niektoré veci mám proste robiť iba ja s deťmi"
😂 kde je napísané také pravidlo?
A súhlasím, vymyslená hlúposť👎
@anonym_autor ja neverím, že táto téma je reálna... 😆🤦. Ak je, naprd si ty a nie nevesta...
@laila22 jasne ze to nie je realna tema…v poslednej dobe je tu stale viac takychto akoze kontroverznych tem prehrotenych 🤷🏼♀️ kde je uplne jasne ze “autor” je uplna mimoza, nech mu to ide co najviac uzivateliek vysvetlit ako velmi mimo je :D
tak ich nauč štrikovať, vyšívať, zober do knižnice, hačkovať, do kina, do divadla na detské predstavenie, a vždy si spomenú že aha toto ma naučila babka. toto sme robili s babkou.
Preboha bud ste troll alebo psycho. Ze je privilegium babky piect buchty a nema ich piect matka? Nad psychologom neuvazujete?
@laila22 jasne ze to nie je realna tema…v poslednej dobe je tu stale viac takychto akoze kontroverznych tem prehrotenych 🤷🏼♀️ kde je uplne jasne ze “autor” je uplna mimoza, nech mu to ide co najviac uzivateliek vysvetlit ako velmi mimo je :D
@milanemila Neviem ženy, čakala som pochopenie. Keď sa babky nevenujú zle je, keď chcú vnúčatám len to najlepšie sú psycho. Vďaka
Pevne verim ze si niekto len robi srandu. Prosim priznajte sa. Lebo ak by mala byt toto pravda byt vasou nevestou musi byt utrpenie. A mimochodom vy ste mali svoje deti kde ste to mohli realizovat. Pane boze toto je vela aj na kona. Normalne mi odpalilo hlavu.
" ja som tu babka a niektoré veci mám proste robiť iba ja s deťmi"
😂 kde je napísané také pravidlo?
A súhlasím, vymyslená hlúposť👎
@anonym_132fbb mne proste príde že to musí robiť naschvál, nemôže jedna žena mať doma upratané, navarené, mať funkčné manželstvo a ešte sa takto venovať deťom
@anonym_autor si troll všakze? 😀
Myslím, že toto písala skôr nevesta, aby si zdôraznila svoj vlastný pocit dokonalosti.
Ďalší príspevok od trolla na rozprudenie vášní o úžasnej neveste a zatrpknutej babke. Blbosť jak mraky
@anonym_132fbb mne proste príde že to musí robiť naschvál, nemôže jedna žena mať doma upratané, navarené, mať funkčné manželstvo a ešte sa takto venovať deťom
bože ty si fakt mimo.Tak im daj chlipnúť piva, zafajčiť cigu a budeš mať prvenstvo, lebo s materou to isto robiť nebudú a deti budú mať spomienku, že toto robili s babičkou 🤦🤦🤦🤦
@anonym_autor
Myslím, že toto písala skôr nevesta, aby si zdôraznila svoj vlastný pocit dokonalosti.
@anonym_8aead6 presne tento pocit mam aj ja.
Poprosím ženy, ktoré somnou nesúhlasia nevyjadrujte sa. Obvinenia že som psycho nepotrebujem počúvať. Verím že sa nájdu babky ktoré sa tešili na túto rolu a chcú byť najlepšou babkou bez odsudzovania ako ja.
@anonym_autor. Nemyslíš vážne toto 😁

@anonym_autor nech si ma vaša nevesta adoptuje ❤️