icon

Ako sa vysporiadať s dotieravým narkomanom?

sashka22
2. nov 2023

Ahojte ženy. Rodinu môjho partnera obťažuje známy, ktorý je stále nadrogovaný, vyhľadáva ich, prespáva kade tade v ich blízkosti. Je to mladý chlapec, má cez 20r., jeho rodičia na neho už páky nemajú, mladý ujde z domu. Bol veľa krát na liečeniach, naposledy partner teda zavolal záchranku ale vyriešilo to ich situáciu na 3 týždne. A chlapec je tam znova... Čo ešte skúsiť? Len tak ho vyhnať nepomáha, vyženú dverami, príde oknom ako sa hovorí. S partnerom sa spoznali presne na takomto liečení v komunite, kdežto môj je 10 rokov čistý ale chlapec sa ku tomu vracia a nemá snahu to zmeniť. Jeho rodičia sú tiež zúfalí.

micusa2222
2. nov 2023

@sashka22 neurobíte s tým absolútne nič..ibaže by niečo spravil,nejaký tresný čin a bude odsúdený a pôjde do väzenia

miamia04
Autor odpoveď zmazal
colsami
2. nov 2023

Zakazdym volat policiu. Ine si aktualne nepomozete

lizatko1009
2. nov 2023

A ten chalan mal vtedy koľko 10 keď sa stretli? Nič iné len volať políciu, je to životna troska, skončí ako bezdomovec

tanyag
2. nov 2023

takže 20 ročný chalan sa spoznal s tvojím partnerom na liečení ...ale tvoj partner je už 10 rokov čistý, takže ten chalan už ako 10 ročný drogoval? 🤔

srnqqa
2. nov 2023

@tanyag alebo partner navštevuje po vlastnom liečení niečo ako sú kluby AA odvtedy. Sú aj takí, čo tieto kluby ozaj navštevujú celé roky, aby zdieľali svoje skúsenosti tým, ktorí ešte nie sú o tom celkom presvedčení 🙂

cacianka
2. nov 2023

@tanyag jasné píše v úvode, že chalan má "cez 20r", to môže byť 21 aj 28.
A áno, droguju aj 10r decká

tanyag
2. nov 2023

@cacianka veď dobre, ja som vyjadrila svoj názor 😉

cacianka
2. nov 2023

@tanyag veď aj ja, ani neútočim, iba upresňujem

tanyag
2. nov 2023

@cacianka v pohode 😉 nebrala som to ako útok

sashka22
autor
2. nov 2023

@tanyag známy mal 12, partner 14 keď začali....chalani nemajú ani stredné školy, v komunite bol jeho 'anjelom' , čiže ako dlhšie čistý opatroval toho čo prišiel nový. Na svk sú oblasti, kde už 12 ročné decká s tým majú problém a nemyslím, že je to nejak prekvapujúce. Každopádne verím,že som na tvoju otázku odpovedala.

sashka22
autor
2. nov 2023

@srnqqa na takých ľudí naráža bežne v živote, netají sa svojou minulosťou čo mi je sympatické.

sashka22
autor
2. nov 2023

@colsami to je už bežné, poznajú ho tam, nedokážu to vyriešiť ani oni. Vyjde zo stanice a zas je pri plote.

tanyag
2. nov 2023

@sashka22 chápem, ďakujem za vysvetlenie.

mamamoni
3. nov 2023

@sashka22 pre mladého by bolo najlepšie ak by ho zatvorili.Možno by sa uvedomil a poriešil si život....Skúste volať policajtov keď sa objaví na vašom pozemku... (nám sa raz stalo,že rómka vošla k nám na pozemok, otvorila si bránu a rozhádzala nam odpad po dvore.Išla na rok do basy)

sashka22
autor
7. nov 2023

@mamamoni ďakujem za typ, možno sa odhodlajú takto