Ako sa vysporiadať s hlukom od susedov pri práci z domu?
Prosim, pomozte mi... vo vlastnom byte to uz nedavam. Som chora, pracujem z domu. Hned vedla nas sused lreraba uz asi mesiac, samozrejme ked som chodila normalne do roboty mi to dajak nevadilo, ale som si pomyslela, ze chudak tie deti a vsetci co su tu cez den. No teraz som uz treti den len doma a je to neunosne uz. Od 8 mej do 18 tej neustale vrtacky, keby sa dalo tu video poslat, tak by ste poculi aky to je hluk. Nemozem uz ani pracovat, nepocujem vlastneho slova. Da sa s tym nieco robit ci len cakat? Mam hlavu ako balvan a je mi uz do placu zo vsetkeho. Je dole oznam, ze sa ospravedlnuju za hluk, ale to uz tam visi velmi dlho a ani nepise od kedy do kedy, iba, ze prerabaju. 🤢
Nerušia nočný kľud, oznam dali, tak musíš len vydržať
@pribinak no super, a ja mozem ist sa liecit tak pod most
nechcem byť zlá, ale vy ste si byt neprerábali? áno, je to o hubu, viem keď prerábali pod nami susedia a ja som mala doma malé dieťa, ale tak čo som mala urobiť..iba vydržať, každý si chce prerobiť, je to normálna vec..
choď sa spýtať - ako dlho plánujú prerábku - a že by to mali mať aj vypísané, aby sa ľudia nemuseli chodiť pýtať ...
nechcem byť zlá, ale vy ste si byt neprerábali? áno, je to o hubu, viem keď prerábali pod nami susedia a ja som mala doma malé dieťa, ale tak čo som mala urobiť..iba vydržať, každý si chce prerobiť, je to normálna vec..
@zuzacka16 neprerabali, my sme sa len nastahovali, uz bol prerobeny
Ako nič v zlom, ale nedá sa prerábať bez hluku. Veď aj ty raz budeš možno prerábať a susedia to budú musieť strpieť. Bývate v bytovke tak s takými to vecami treba rátať. Ci len preto, že ty si chorá všetci musia byť ticho?
Jeewj,iba od 8.00,nám suseda o 7.03 spustila c sobotu vŕtačky. Tiež som nebola nadšená,nuž a čo teraz.. To,že si prišla do prerobenehi je fajn,oni prerábajú aké teraz
Ja som vedela, ze tu nic nemam pisat
My sme teraz prerábali a áno, mali sme povolený hluk 8-18, v sobotu 8-13. Proste keď potrebuješ, tak potrebuješ.
Našťastie máme super susedov, všetci chápali, lebo takmer všetci minimálne raz prerábali a vobec sa nesťažovali. Práve naopak, často že čakali väčší hluk.
Snažili sme sa najhlučnejšie do takej 14-15 a potom už len tichšie práce. Ale nie vždy sa dalo.
A si predstav, že nám stavali dom priamo pri dome a to dva roky 🤪 to bol denno denný hluk a prach.. bola som vtedy doma s deťmi, čiže keď sme neboli vonku, tak doma bol hluk, krik robotníkov, nadávky, búchanie, vŕtanie, nahlas radio.. nepomohla som si nijak, len sme vydržali.. ozvala som sa len, keď sa ma syn spýtal čo je to "k.k.t" lebo počul ako sa bavia stavbári za plotom.. nič iné sa proste robiť nedá.. vás byt tiež prerábali keď ste ho ešte nevlastnili a tak vy hluk robiť nemusíte..
Ja ťa chápem. U nás jeden sused prerába byt už 4 mesiac. Každý boží deň je tu hluk. Postavil stenu /zbural stenu lebo sa mu nepáčila. Škoda písať.
Jááj nikto ťa tu neľutuje ale používa rozum tak už ideš vyplačkávať, že si tu nemala písať?? ako čo si čakala? Vymysli spôsob ako prerábať bez hluku alebo si kúp štuple do uší
Ja ťa chápem. U nás jeden sused prerába byt už 4 mesiac. Každý boží deň je tu hluk. Postavil stenu /zbural stenu lebo sa mu nepáčila. Škoda písať.
@bosorkabb dakujem, tu je to tak podobne... neprisla som vyplakavat, ja viem, ze to chcu urobit ale hned tu dobre zozrat ta neidu zeny
Si chora ale pracujes, takze nie si PN. Mozes byt hocikde inde, liecit sa a pracovat. Oni zakon dodrzali. Ja viem, ze je to neprijemne, ale cim skor skoncia, tym skor budes mat klud.
A ked ten tvoj byt prerabali, tak nebol hluk? Susedia to museli pretrpiet. Panenkoskakava! Ty mi pripominas nasu susedu. Tiez ju vsetci mame obzvlast radi.
prerábali sme byt asi 3 mesiace komplet všetko ... všetko bolo všade nahlásené... začali sme v decembri týždeň pred Vianocami sme prestali začali až po Novom Roku ( naša dobrá vôľa) a s vrtaním sme okolo17.00 končili a robili sa veci ktoré nerobili až taký hluk... no žiaľ čím ďalej viac sa buduú prerábať staré byty na komplet elektrina + umakartove jadra... jeden skončí druhý začne... tiež klimatizacie u nás montuju ako na páse... aj nam robili tak ja toto vôbec neriešim .. je treba to urobiť
Prerabaju mesiac, ty si doma tretí deň a už vypisujes na koňa 🙄 No nie, nedá sa nič robiť len si kúpiť štuple do uší alebo sa odsťahovať do domu. Ak robia hluk mimo nočného kľudu, treba len počkať. Ved nebudú prerábať večne. Trochu trpezlivosti.
Chod do nedalekej kaviarne a rob odtial alebo si daj sluchadla s hudbou. U nas bol minule iny bengal - prerabaju nam chodniky,takze zvonku pocut zbijacky a bagre,do toho kosili travu a susedovi montovali klimu. Co som mala zavolat policajtov? Nepomozes si,robia cez pracovny den, nerusia nocny klud.
Zober sa a choď sa opýtať či sa nedá aj tichšie práce robiť a dokedy to asi bude trvať. Pokiaľ pracuješ môžeš ísť aj inde nemusíš byť doma.
Si chora ale pracujes, takze nie si PN. Mozes byt hocikde inde, liecit sa a pracovat. Oni zakon dodrzali. Ja viem, ze je to neprijemne, ale cim skor skoncia, tym skor budes mat klud.
A ked ten tvoj byt prerabali, tak nebol hluk? Susedia to museli pretrpiet. Panenkoskakava! Ty mi pripominas nasu susedu. Tiez ju vsetci mame obzvlast radi.
@viestta nenapisala som, ze som pn, len, ze som chora a preto robim z domu
Tak ale čo si vlastne chcela počuť? Nejakú radu ako to zastaviť, alebo čo si ockavala od diskusie? Keď prerabaju, bude to vždy s hlukom na určitý čas, inak sa to urobiť nedá.. nie je to navzdy.. riesenie je, že nebudeš mať na ten čas homeoffice..
V každom prípade na ozname by malo byť napísané odkedy dokedy bude prerábka. Ja som v bývalom paneláku zažil za 2 roky 4-5 prerábok, ale žiadna nebola taká, že by tam ešte aj po mesiaci vŕtali a trieskali jak drbnutí.
Paneboze zeny,... akoze kam mam ist ked som chora? Hadam nepojdem vonku ludi nakazit..
V každom prípade na ozname by malo byť napísané odkedy dokedy bude prerábka. Ja som v bývalom paneláku zažil za 2 roky 4-5 prerábok, ale žiadna nebola taká, že by tam ešte aj po mesiaci vŕtali a trieskali jak drbnutí.
@sevrin ano, to je moj priprad... nepise sa tam, ze od kedy do kedy , iba, ze prerabaju a sa ospravedlnuju za hluk
Tak ale čo si vlastne chcela počuť? Nejakú radu ako to zastaviť, alebo čo si ockavala od diskusie? Keď prerabaju, bude to vždy s hlukom na určitý čas, inak sa to urobiť nedá.. nie je to navzdy.. riesenie je, že nebudeš mať na ten čas homeoffice..
@jana_eyre_2 tak nepride mi normalne, ze neustale vrtaju uz x mesiacov
Vsak preto pisem, ze mozest ist liecit sa a pracovat inde. Napriklad k rodicom...
A nemusi sa nikde pisat odkedy dokedy budu prerabat
Prepáč prehliadla som že si chorá.. no tak štuple do uší jedine.. aj keby teraz napísali že to bude ešte týždeň, tak ti to situáciu nezmení, nie?
Možno neprerabaju v kuse.. najprv urobili kúpeľňu, dali si prestávku o ktorej si nevedela keďže si zväčša mimo domu a teraz robia napr kuchyňu.. ak je to veľký byt, tak je to bežné že to je na dlho ak je to radikálna prestavba.. ako vravím, dva roky som to zažívala v dome.. nedalo sa pred tým ujsť..
Vsak preto pisem, ze mozest ist liecit sa a pracovat inde. Napriklad k rodicom...
A nemusi sa nikde pisat odkedy dokedy budu prerabat
@viestta nemam kam ist...
Tak si zbehni do lekarne pre stuple do usi
Da sa odist na inu adresu na cas kym oni pracuju. To je zivot v panelaku, jeden prerabku skonci a dalsi zacne.
Pozri, mohli by sa na to vykaslat, nechat v byte stare rozvody elektriky, tie by mohli sposobit poziar, bola by si stastnejsia? Len nech prerobia, je to sice hluk a prach a bordel na dlho, ale potom bude zase dlhsi cas klud. Zial, zijes v panelaku a tam je to bezne, kazdy chce zit komfortne, kazdy chce mat doma prerobene, takze ostava ti len to respektovat.

Nerušia nočný kľud, oznam dali, tak musíš len vydržať