icon

Ako sa vysporiadať s hlukom od susedov pri práci z domu?

20. jún 2025

Prosim, pomozte mi... vo vlastnom byte to uz nedavam. Som chora, pracujem z domu. Hned vedla nas sused lreraba uz asi mesiac, samozrejme ked som chodila normalne do roboty mi to dajak nevadilo, ale som si pomyslela, ze chudak tie deti a vsetci co su tu cez den. No teraz som uz treti den len doma a je to neunosne uz. Od 8 mej do 18 tej neustale vrtacky, keby sa dalo tu video poslat, tak by ste poculi aky to je hluk. Nemozem uz ani pracovat, nepocujem vlastneho slova. Da sa s tym nieco robit ci len cakat? Mam hlavu ako balvan a je mi uz do placu zo vsetkeho. Je dole oznam, ze sa ospravedlnuju za hluk, ale to uz tam visi velmi dlho a ani nepise od kedy do kedy, iba, ze prerabaju. 🤢

Strana
z3
autor
21. jún 2025
@veva24

Chápem ťa. My v tomto byte bývame rok a akurát sa prerába 6. byt 🙄 Jeden prerábajú s prestávkami už pol roka. A to mám malé dieťa, ktoré pre pani múdre, je zvyknuté na hluk ale neviem či by ste vy zaspali s vŕtačkou pri uchu

@veva24 presne tak

viera012345
22. jún 2025

Zažila som podobnú situáciu pred cca 2 rokmi.Susedia dodržiavali nočný kľud,na nástenke vo vchode visel oznam o prerabke, všetko ako má byť...no,a prišiel prvý deň mojej dovolenky/jarné prázdniny/,moje plány,ze si na prvý deň nič neplánujem, chcem odpočívať, lebo sa ma chytala nejaká pliaga a o 7:00 sa mi začalo pod zadkom všetko otriasat a toto bolo s malými prestávkami celý týždeň/robili sa búracie práce/...aby som to skrátila,prerabka trvala cca 3 mesiace, síce už nebol taký intenzívny hluk ako prvý týždeň, ale casto sa stávalo,ze mal ine plány sused, iný ja/on potreboval vŕtať, búchať,ja som mala migrénu, potrebovala som ticho a tmu vo vodorovnej polohe/Ak ste aj oficiálne PN, nahláste u lekára, že počas PN budete inde, uveďte aj dôvod.V prípade, že nemáte PN,tak si len nájdite azyl)/rodičia, príbuzní, kamaráti/a utekajte, lebo nič iné ani nemôžete ...

vikinajozef
23. jún 2025

Ja som pracovala z domu a dala som si komplet zbúrať podkrovie, postaviť nanovo a to som pracovala trošku ináč, viesť konferencie v cudzom jazyku, pripojených 30 ľudí,dole v jednej izbe sa nedalo,tak som jednoducho poprosila a zaplatila susedom a bola som u nich alebo keď bolo teplejšie v altánku... Aj pri RD máš stále niečo,teraz s odstupom rokov už nežijem sama a mám 7 mesačne dieťa a susedia vrtaju a búchajú aj v nedeľu do cca 19:30.... V paneláku som žila, Nikdy viac. Ak ale nemáš na výber, slúchadlá, štuple alebo choď dočasne robiť inde

autor
11. júl 2025

Vratila som sa znova do prace a so susedmi sa stale nic nezmenilo... ked prideme okolo 4 tej domov, snazime sa prist az okolo 8 domov... absolutne sa tu neda existovat
.. ked som v tom hluku pol hodiny, uz ma ide porazit 🫤 ja neviem kedy to skonci... uz ich aj susedia boli upozornit , nakolko robia len bordel a niekolko dni po sebe neupracu a vsetko rozvliekame do svojich bytov... ani vytah , ktory je od malty, ani nic.. teraz to tak znie akokeby robili kachlicky do kupelne.. ach...

Strana
z3