icon

Ako sa vysporiadať s nechutným jedlom u svokry?

Včera o 19:04

Vydala som sa do rodiny, kde jedlo = vďačnosť. Ja tomu rozumiem, ani u nás sa neplytvalo, ale proste keď niečo nechutilo, tak sa to u nás nejedlo. Ale u muža je to inak, tam jedlo = musíš byť vďačný, veď je to len jedlo. Čo by deti v Somálsku za to dali. A treba poďakovať, pochváliť, niekedy sa cítim ako v Pelíškach. Našťastie mužova mamina varí dobre, doteraz sme nemuseli nič riešiť. Jeme u nej tak 3x do roka.

Môj muž keď sa u mojich rodičov naje, nikdy nefrfle, aj keď mne potom povie že mu nechutila polievka, ale je to len jedlo, nemusí to vždy chutiť, zje a mojej mame povie že to bolo dobré a že ďakuje.
Dnes sme boli u manželovej maminy na obede, nabrala mäso, už pri prvom hryze ma naplo že tak teda ja neviem ako toto dám. Najprv som myslela že to je pokazené. Hnus. Ukázalo sa že to je kačacia pečeň a už som vedela že tak na toto keby si dovolím niečo povedať, zahrabú ma pod čiernu zem. Nič som nepovedala, len som to rýchlo hodila do seba nech je kľud, schovávala ako ma napínalo. Všetci ostatní že mňam aká lahoda. A tak nás jeho mamina pozvala aj na zajtra, že má toho dosť. Pošuškala som mužovi že nie, ak chce nech ide sám ale ja to už nedám. A on ostal prekvapený že čo mám za problém, veď to bolo vynikajúce. Mne to proste nešlo dole krkom.

Nebolo to všetko, začalo ma napínať, pachuť, úplne sa mi zastavilo trávenie, zle, stiahlo mi hrdlo, silná úzkosť do toho, vyrážalo mi to až do chrbta. Tak som povedala že už musím ísť domov poprať, muž šiel so mnou. Cestou som sa rozplakala že to bolo fakt otrasné, že čakala som fakt hocičo ale toto proste nedám, je mi strašne zle. 2 hodiny som preležala v kŕčoch. Sóda, Fatra, asi 50 chlorel, ume slivku som si dala, pangamin bifi, nič nepomohlo. Prešlo 8 hodín a ja bolesti za hrudníkom zrejme z toho ako mi vybehla kyselina. Už sa teším na noc...

Proste som povedala aj mužovi že buď nabudúce jeho mamine poviem že mi to nechutí a on ma v tom podporí, alebo u nej odmietam jesť čokoľvek nech nemusím potom riešiť takéto trapasy. Keby mi neprišlo tak zle, tak verím tomu že sa bude vzpierať, ale keďže videl v akom som stave, aká som bledozelená a ako ma trasie, povedal že ani jemu polievka u mojej mamy nechutila a bol by radšej keby mohol povedať nie. Lenže u mojej mamy môže! Ako keby ho doteraz ani nenapadla taká možnosť že sa dá odmietnuť jedlo. Dohodli sme sa že to začneme trénovať. Proste nie, toto jesť nebudem, nechutí mi to. On má teraz pocit že ale to je hrozne nevďačné, mame to hrozne ublíži. Ja som v tom že odmietam takto ubližovať sama sebe len preto aby som neublížila niekomu inému.

Ako by ste sa zachovali vy?

Strana
z6
anonym_35c208
Dnes o 21:21

Tak urcite kazdy ma nejake neoblubene jedlo, aj ti co tvrdia ze zjedia vsetko, pri nejakej "delikatese" by to nedavali. Pokial by cela rodina oblubovala a mna ponukla tiez pluckami na smotane, tak svokra nesvokra, ani pod hrozbou nasilia a urazky nadosmrti by som to nedala do ust. este spomienka zo skoly kde nas to nutili jest a spoluziacka to nezvladla a hned to aj "vratila" naspat do taniera pred ocami ostatnych. Samozrejme, nie je slusne povedat ze jedlo je hnusne ale v takomto pripade by som slusne podakovala, dakujem, neprosim si, tento typ jedla mi nerobi dobre na zaludok, dam si len polievku. a vybavene.

mandarinka555
Dnes o 21:53
@anonym_autor

@anonym_ae3670 No a to je presne kameň úrazu u nich doma. Už by boli reči o somálskych deťoch... Ale asi budem musieť, toto už nechcem nikdy zažiť.

@anonym_autor Veď nevieš povedať, že včera ti bolo tak zle, že si pregrcala pol dňa?

mandarinka555
Dnes o 22:03
@citronove_koliesko

@anonym_autor povedala by som ze je to vynikajuce ale musim si davat pozor lebo som po zlcnikovom zachvate (podla opisu to kludne mohol byt) a mam pretrvavajuci problem s travenim. A uz by som.jedla len to co by mi chutilo.
Vzdy si naber trosku, pochval, podakuj a zariad sa podla toho ako ti chuti, bud si naber viac alebo nie. Vybavene, si ospravedlnena navzdy

@citronove_koliesko Načo tie pretvárky? Nechcem a bodka.

anonym_df0038
Dnes o 22:06

Ježiš 😁 ja mám zase svokru čo nevie variť. Vždy keď tam ideme tak ma núti jesť, ale posledné razy som odmietla s tým, že nie som hladná. Svokra to nesie ťažko, to je ešte stará škola a berie si to osobne. Ani 2.5ročný syn tam nechce jedávať 😂 Môj manžel je šrotovač, zje naozaj všetko a keď vidím, že mu jedlo od vlastnej mamičky nešmakuje tak proste neriskujem. Presolené, prekorenené, pri zahusťovaní múkou veru nešetrí 🙊

Keď nám aj niečo nabalí domov tak to končí vyhodené, lebo manželovi to fakt stačí tam zjesť nech je jeho mama spokojná a doma sa tým netýra.

Strana
z6