Ako sa vysporiadať s tlakom okolia počas depresie?
Ahojte, ešte len krátko sa liečim na depresiu, nemám tie správne lieky, takže mi nie je práve dobre, keď som ešte bola v pohode, boli sme trojica známich, potom sa tie dve známe prestali stretávať, ja som sa ďalej s každou zvlášť, ale teraz jedna caelý môj stav zľahčuje, stále ide na mňa zhurta a ja to nezvládam, druhá zase vždy keď ma napr.stretne s niekým sa ho pýta totálne dotieravé otázky akoby som nevnímala, a to mi stav len zhoršuje. Nevládzem sa im postaviť, mám navyše výčitky že som nevďačná, veď sa určite obe snažia....ale už naozaj neviem čo s tým, prosím poraďte
Navyše sa bojím že si tým zničím zdravie a budem už úplne nanič
Tiež som si myslela,za sa už načisto s Ad dorazím.Vydrž bude lepšie.Len nikomu to nevešaj na nos .Alebo tým u ktorých nájdeš podporu,inak to nemá zmysel.V našej spoločnosti ešte nato nie je priestor aby to bolo pochopené.
Bude to lepšie keď ti sadnú lieky. Mne tiež hovorili najprv, že mám vydržať, veď mám teraz ťažké obdobie to potom prejde, prejde to keď zmením prácu postavíme dom, zacnem viac športovať chodiť medzi ľudí …. Už som to potom ignorovala, toto človek čo ma depresiu nepochopí a neberiem to už zle, že to každý zľahčuje. Lebo si to nevedia vôbec predstaviť. Ja by som možno tiež zľahčovala napríklad reumu, lebo neviem čo ti ľudia úplne prežívajú. Keď budeš mať správne lieky, bude lepšie, aj sa na to povznesieš. A určite ak je to správna kamarátka tak sa neurazí na to, že sa teraz na stretávanie necítiš.

Nemala si im to možno ani vravieť.Ja som natom presne rovnako .Som úplne na začiatku s AD.Nikomu extra som o tom nevravela .Načo?🤷Ten kto to nezažil,nepochopí .Vie to moja mama,sestra,muž z dôvodu aby mi vedeli pomôcť .Oni vedia aká je to hákliva téma tak ani oni to neposúvajú ďalej.A áno aby som nezabudla vie o tom jedna z rodiny,ktorá tým prechádzala roky.Takže od začiatku je na telefóne a poradí.Ak mi aj povie ako to bolo u nej,stále poprosí,aby som si to nechala pre seba.Čiže je to obojstranné.Ostatných je do toho prt.A to len preto lebo som sa bála presne toho čo zazivas ty s nimi.To nepochopenie.