icon

Ako sa vysporiadať s tým, že nebudem mať svadbu?

12. jún 2023

Dobrý deň, s priateľom sme spolu dlhé roky, svadbu sme dlho neriešili, keďže sme obaja študovali. Teraz, keď sme začali pracovať, tak sme začali riešiť spoločné bývanie, okrem toho čakáme aj bábätko. Na všetko toto treba veľmi veľa peňazí. Ak si aj všetko dobre zabezpečíme, je potrebné pripraviť aj dostatočné úspory. Nie je reálne šanca, aby sme si nasporili na svadbu, aspoň dlhé roky určite nie. S priateľom som sa o tom rozprávala, on malý obrad nechce, iba veľkú svadbu, aj kebyže bola až o 15 rokov. Berie to ako jedinečnú životnú udalosť , ktorú by chcel mať podľa toho, ako si to stále predstavoval a vysníval. Povedal mi však, že ak by som veľmi chcela aspoň malú svadbu, tak by to rešpektoval a zariadili by sme si to. Ja som sa ale rozhodla rešpektovať jeho názor a sen a zmierujem sa s tým. Sme spolu úprimne šťastní a je nám spolu pekne, ale bolí ma, že ešte dlho (alebo ktovie či niekedy vôbec) nebudem jeho manželka. Je tu niekto, kto riešil podobnú situáciu a malo to šťastný koniec?

Strana
z3
leni0204
13. jún 2023

Môj muž je asi tiež vadný kus, on chcel tiež veľkú svadbu. Ale z toho dôvodu, že už taká veľká rodinná udalosť po nás asi nebude, aby sa na nej všetci stretli. Z mojej strany bolo asi 40 ľudí, z jeho okolo 70.
Veľa peňazí sa nám vrátilo práve preto, že sme mali väčšiu svadbu, neviem ako u vás, ale u nás sa dávajú jednak dary a ešte pri redovom tanci sa dávajú peniaze.
Ale z toho čo píšeš, mi to príde také, neviem. Kvôli čomu sa chcete vlastne brať? Kvôli tomu, aby ste boli manželia, rodina, aby ste mali rovnaké priezvisko? Alebo kvôli tomu jednému dňu, hostine?

lavender94
13. jún 2023

Tak chce veľkú svadbu, ale bol ochotný súhlasiť aj s malou, lebo rozpočet. Takže jediný, kto je teraz proti si ty. To v každej životnej otázke premýšľalš takto? Veď čo vám brani v tom urobiť si teraz svadbu na ktorú máte a časom, keď sa financie uvoľnia obnoviť sľuby a urobiť party hard? Takto mi to skôr príde, že ty s tou svadbou nie si úplne stotožnená a zhadzujes to na to, že si tvoj priateľ niečo vysníval. Môj bol tiež taký. Nechcel obyčajnú svadbu o pár ľuďoch, ale mal na výber. Buď budeme mať dosť peňazí na stavbu domu, alebo bude svadba. A znamená to, že sme sa nemali brať, lebo to nebolo podľa našich predstáv? Tiež som si jedného času vysnívala bývanie snov, bohužiaľ by to stálo raz toľko ako to stalo teraz. To sme kvôli tomu nemali ani začať stavať? Prepáč, ale ty sa úplne nezmyselne staviaš do role akejsi obete

katkajaromer
13. jún 2023

@misana84 Tak to mě rozesmálo, já se vdávala loni, bylo mi 44 a juchali jsme teda dost. Bylo to boží 🤩

misana84
13. jún 2023

@katkajaromer asi závisí od povahy….ja som sa vydávala v 35 a už som mala decentnejsie saty a len posedenie… mne to už prislo trápne… a to sme nemali veľkú svadbu lebo financie… skôr sme zvolili luxusnejšie posedenie pre najbližších

ropucha6
13. jún 2023

Akoze manzelstvo nespociva v svadobnom dni a uz vobec by som nan necakala 10 ci 15 rokov, co je to za hlupost 🙂 normalne sa vezmite, veselicu mozte urobit hocikedy potom…aj ked popri detoch neviem, tam uz duplom moc neusetrite.

nikk3y
14. jún 2023

neviem čo ti na tom tak veľmi záleži keď sa ľúbite všeyko funguje 🤷‍♀️ raz bude určite riešiš nepodstatné veci ... (aj my chceme veľkú svadbu už vo vlastnom dome, pomaly 7rokov spolu a svadba zatiaľ nebola a žijeme normálne) nič sa nezmení keď budeš jeho manželka jedine tvoje priezvisko, a budeš mať veľa vybavovaciek 🤦‍♀️
takže klud a užívaj si 🙂
a to už bábo máme

hasiku
19. jan 2024

Aj malé svadby v sobášnej miestnosti sú krásne, dojemne, je to o vás dvoch. A býva ich dosť, viem to lebo ich organizujem. Je to viac osobnejsie, keby som sa ja este raz vydavala, chcela by som to tak.

mikadooo
19. jan 2024

Šla by som do malej svadby na úrade a veľkú si môžete spraviť v kostole, keď si našetríte. Ak je kostol pre vás ok. Rodičia a svokrovci nie sú ochotní finančne sa podieľať na svadbe? Za mojich čias nám celú svadbu hradili svokrovci+rodičia, brala som to ako normálne, že tak to má byť, ale možno to nie je normálne, neviem 🤷.

evaachesa
19. jan 2024

Muž si vysníval svadbu? To mi nejak nesedí. Určite? 😃

Strana
z3