icon

Ako sa vysporiadať so svokrinými narodeninami bez napätia?

18. sep 2025

Potrebovala by som poradiť, absolútne neviem ako sa mám zachovať . Písala som tu v lete že sa so mnou svokra nerozpráva a ignoruje ma od februára tohto roku a že chodí k nám len keď som ja v práci.
Je september a stav trvá,je nemenný.
Ide o to, že začiatkom októbra bude mať svokra narodeniny a ja neviem ako sa zachovať,lebo doteraz sme jej s manželom a deťmi ako rodina šli zablahoželať a teraz absolútne neviem ako to bude,som z toho smutná. Muž nevraví nič. Keď poviem že pôjdeš len ty s deťmi? tak reakcia je taká nijaká že mu to je jedno či pôjdem alebo nepôjdem. Ale škrie sa vo mne pocit že mám ísť ku niekomu kto sa mi vyhýba. Prosím vás pekne poraďte mi čo mám robiť

Strana
z3
anonym_7fe9c1
18. sep 2025

@anonym_autor nesla by som určite keď sa nechce baviť rešpektovala by som to
Ale určite by som nedovolila ani chodiť do domu môjho bez mojej prítomnosti

doriiis
18. sep 2025

A čo tak, že by si sa konečne jedna z vás začala chovať dospelo? Začni ty. To, že sa nemáte radi je jedna vec. Porozprávajte sa a rozhodnite sa, či sa aj napriek nesympatiam budete vidavat a akceptovať jedna druhú, alebo sa budete totálne ignorovať.

autor
18. sep 2025
@doriiis

A čo tak, že by si sa konečne jedna z vás začala chovať dospelo? Začni ty. To, že sa nemáte radi je jedna vec. Porozprávajte sa a rozhodnite sa, či sa aj napriek nesympatiam budete vidavat a akceptovať jedna druhú, alebo sa budete totálne ignorovať.

@doriiis ja som ju mala vždy rada a dovolím si tvrdiť že aj ona mňa. Nikdy naozaj nikdy sme nemali ani jednu výmenu názorov,ani jednu hádku. My sme sa veľmi často stretávali,ona býva kúsok od nás,sme v rovnakej ulici,tak ona k nám chodila často, veľakrát to bolo aj 4x do týždňa alebo aj obdeň a chodila neohlásene a ja som sa na to nikdy nesťažovala. Len v poslednej dobe alebo možno aj skôr len mi to asi muž nepovedal,nezradil, v poslednej dobe začala sa na mňa môjmu mužovi sťažovať, napríklad že keď k nám prišla tak som vraj bola stále na mobile tak že išla radšej domov. A bolo to vtedy keď som riešila e-maily a nečakala som ju na návštevu. Potom mi za to muž dohováral

anonym_0ed842
18. sep 2025
@anonym_autor

@doriiis ja som ju mala vždy rada a dovolím si tvrdiť že aj ona mňa. Nikdy naozaj nikdy sme nemali ani jednu výmenu názorov,ani jednu hádku. My sme sa veľmi často stretávali,ona býva kúsok od nás,sme v rovnakej ulici,tak ona k nám chodila často, veľakrát to bolo aj 4x do týždňa alebo aj obdeň a chodila neohlásene a ja som sa na to nikdy nesťažovala. Len v poslednej dobe alebo možno aj skôr len mi to asi muž nepovedal,nezradil, v poslednej dobe začala sa na mňa môjmu mužovi sťažovať, napríklad že keď k nám prišla tak som vraj bola stále na mobile tak že išla radšej domov. A bolo to vtedy keď som riešila e-maily a nečakala som ju na návštevu. Potom mi za to muž dohováral

@anonym_autor napisala si doriiis hotovu slohovu pracu o tom ako si ju mala rada, ale tu prvu otazku od nej si statocne odignorovala.

pribinak
18. sep 2025

Ignorujete tá, tak nech ide blahoželať len muž a deti. Ty pošli nud kartu, alebo sms.

autor
18. sep 2025
@anonym_0ed842

@anonym_autor napisala si doriiis hotovu slohovu pracu o tom ako si ju mala rada, ale tu prvu otazku od nej si statocne odignorovala.

@anonym_0ed842 neviem ako mám začať alebo čo, v júli to bolo, že deti idú k nej, tak som ich vychystala a poslala som po nich bublaninu pre babku. Ešte som vravela najstaršiemu že je to pre babku. Deti prišli domov a s nimi i tá bublanina
Tak ja neviem.
Alebo išla som autom okolo jej domu,zrovna sme sa stretali dvihla som ruku na pozdrav a ona sa len otočila chrbtom ani neodzdravila

doriiis
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ...mne sa zdá, že ani jedna z vás nemá nastavené svoje vlastné hranice, že kto sa k vám ako môže chovať.Ona sa urazila za v podstate blbosť a ty si sa ani nesnažila nikdy ( podľa toho, čo viem) jej to nedorozumenie vysvetliť.
Čo tak skúsiť napríklad:
Prepáčte milá Eva, ale keď k nám chodíte neohlásene, tak sú dni, chvíle, keď sa vám nemôžem venovať, lebo mám prácu. Práca je pre mňa dôležitá a musím sa jej venovať. Preferujem dohodnuté stretnutia, kde sa vám môžem naplno venovať. Čo vy na to?
Ak sa s ňou chces naozaj vídať. Ak nie, tak potom utni ten vzťah a hotovo
Píšeš sem opakovane,takže niečo som z príbehu zachytila.V podstate ste sa obe urazili pre bohvie čo a ani jedna z vás nemá vôľu tento ,,súboj" dvoch ženských pováh ukončiť.
Ja by som reagovala úplne inak ako ty,ale mne sa zdá,že tebe na nej ešte záleží.

autor
18. sep 2025
@doriiis

@anonym_autor ...mne sa zdá, že ani jedna z vás nemá nastavené svoje vlastné hranice, že kto sa k vám ako môže chovať.Ona sa urazila za v podstate blbosť a ty si sa ani nesnažila nikdy ( podľa toho, čo viem) jej to nedorozumenie vysvetliť.
Čo tak skúsiť napríklad:
Prepáčte milá Eva, ale keď k nám chodíte neohlásene, tak sú dni, chvíle, keď sa vám nemôžem venovať, lebo mám prácu. Práca je pre mňa dôležitá a musím sa jej venovať. Preferujem dohodnuté stretnutia, kde sa vám môžem naplno venovať. Čo vy na to?
Píšeš sem opakovane,takže niečo som z príbehu zachytila.V podstate ste sa obe urazili pre bohvie čo a ani jedna z vás nemá vôľu tento ,,súboj" dvoch ženských pováh ukončiť.
Ja by som reagovala úplne inak ako ty,ale mne sa zdá,že tebe na nej ešte záleží.

@doriiis muž za to obvinil mňa. Nemôžem jej povedať ani sa zmieniť o tom že chodí resp.chodila neohlásene lebo to by mi muž dal iné karate

doriiis
18. sep 2025
@anonym_autor

@doriiis muž za to obvinil mňa. Nemôžem jej povedať ani sa zmieniť o tom že chodí resp.chodila neohlásene lebo to by mi muž dal iné karate

@anonym_autor ...tak v prvom rade vyries muža a jeho neúctu k tebe.

autor
18. sep 2025
@doriiis

Čo tak skúsiť napríklad:

@doriiis ale tiež ma mrzí že tak mužovi na mňa žalovala, ale sama mi nič nepovedala. Keď som sa muža spýtala čo je za problém ale konkrétne som chcela vedieť tak ma odbil že sa mám spýtať jej. Potom nerozumiem prečo to isté nepovedal jej keď má problém nepovie mi osobne ale žaluje to mužovi ktorý mi za to urazene dohovaral. Nebolo to len raz. Ešte podotýkam že som sa na jeho mamu nikdy nikdy nesťažovala. O to viac ma to potom mrzelo nečakala som to keď som sa na seba dozvedela od muža že jemu sa žaluje a ja sa ani nemôžem brániť

pribinak
18. sep 2025

Bože načo sa tam chceš pchať? Nech ide muž nech si výstroji decka a nech aj kúpi darček.
Babka tá má v paži, viď story s bublaninou.

luccija
18. sep 2025

Nie nešla by som...to vždy, keď prišla si vybavovala email?príliš to prežívas asi svokre nesedis, žalovala, aj tie pričaste návštevy by mi vadili ..možno mu povedala, že sedíš na mobile a nič nerobis😜načo tam chces ist?a mužovi môžeš povedať svoje čo sa ho bojíš?Keď je svokra hrdinka mala to povedať vieš čo Anka nepáči sa mi, že....a nie žalovať synacikovi...načo sa chces podlizovat a hrať na rodinu nerozumiete si finito.

kavasmliekom
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor išla by som, keď je to len o tom, že si sa jej párkrát nemohla venovať a ona sa urazila. Keď ťa neprijme, druhýkrát by som nešla, ani ju nevolala ani sa nesnažila. Ale teda, urobila by som ten prvý krok ja.

autor
18. sep 2025
@pribinak

Bože načo sa tam chceš pchať? Nech ide muž nech si výstroji decka a nech aj kúpi darček.
Babka tá má v paži, viď story s bublaninou.

@pribinak tiež to tak vnímam, ale ja sa obavam toho že keď nepôjdem alebo neviem čo, tak manžel mi za to strašne vynadá, zase bude hodinový proslov a zase bude tichá domácnosť dva a pol týždňa
Preto neviem čo spraviť ako sa zachovať naozaj ma to ťaží. Ako sa to blíži porad panika úzkosť v skorých ranných hodinách sa budím a rozmýšľam nad tým

moze
18. sep 2025

Na svokru by som sa z vysoka vykaslala a mamankovi dohovorila.

autor
18. sep 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor išla by som, keď je to len o tom, že si sa jej párkrát nemohla venovať a ona sa urazila. Keď ťa neprijme, druhýkrát by som nešla, ani ju nevolala ani sa nesnažila. Ale teda, urobila by som ten prvý krok ja.

@kavasmliekom od toho februára čo sa urazila a čo sa posťažovala mužovi,tak som u nej bola len 1x išli sme s mužom pre deti. Len som sedela ako päť peňazí a vôbec sa so mnou nerozprávala. Myslíš že teraz mám na tie narodeniny ísť k nej ale obavam sa že budem opäť ignorovaná budem len sedieť a neviem, čo z toho,keď mi nebude adresovaná ani jedna otázka

autor
18. sep 2025
@moze

Na svokru by som sa z vysoka vykaslala a mamankovi dohovorila.

@moze ako dohovorila? Pretože sme sa už veľakrát skrz to povadili a vždy som vyšla ako krava ja. Naposledy keď sme sa so svokrou opäť náhodne stretli a opäť ma odignorovala neodzdravila ( dva týždne späť) tak som to mužovi povedala a on nič, že je to naša vec a mám sa opýtať jej prečo neodzdravila a povedal to arogantne.

lilinka76
18. sep 2025
@anonym_autor

@pribinak tiež to tak vnímam, ale ja sa obavam toho že keď nepôjdem alebo neviem čo, tak manžel mi za to strašne vynadá, zase bude hodinový proslov a zase bude tichá domácnosť dva a pol týždňa
Preto neviem čo spraviť ako sa zachovať naozaj ma to ťaží. Ako sa to blíži porad panika úzkosť v skorých ranných hodinách sa budím a rozmýšľam nad tým

@anonym_autor Podľa mňa, Ty si prejavila vôľu na uzmierenie tou bublaninou a bolo vrcholne neslušné od nej poslať Ti ju späť. Muž sa môže hnevať koľko chce, tiež by si ho mala upratať. Ja by som tiež nešla, tiež mám svoju hrdosť.

prasiatko30
18. sep 2025

A preco nejdes ku nej domov postavis sa pred nu, pozries do oci a opytas sa jej priamo co sa stalo. Ona sa na teba stazuje muzovi a ty nie si schopna ju chytit a porozpravat sa s nou? Sa spravate infantilne obidve a aj tvoj muz, namiesto toho aby jej povedal, ze ti to ma priamo povedat co ju molestuje a ze ak pride neohlasene tak asi musis este robit nieco a tak ta obranit a znizit napatie tak on este jej pritakava. Ak chces mat dlhodobo zle vztahy so svokrou tak pokracujte v obchadzani, ak to chces vyriesit tak ju chod navstivit a porozpravat sa

petulda333
18. sep 2025

Viac by ma trapil muz a jeho chovanie,nez svokra. Takeho chlapa by som nechcela pri sebe

anonym_c10979
18. sep 2025

Svokra ta nema rada, uz dlhu dobu ta ignoruje. Mozno jej je az zle, ked ta ma vidiet, preto sa ti vyhyba. Na kieho krista jej chces kazit oslavu narodenin? Nechod tam prosim ta. Daj jej pokoj. Nezastavam sa jej, kazdy clovek je nejaky. Ale, ked ta nechce ustup a nekaz jej narodeniny.

anonym_a49df4
18. sep 2025
@anonym_c10979

Svokra ta nema rada, uz dlhu dobu ta ignoruje. Mozno jej je az zle, ked ta ma vidiet, preto sa ti vyhyba. Na kieho krista jej chces kazit oslavu narodenin? Nechod tam prosim ta. Daj jej pokoj. Nezastavam sa jej, kazdy clovek je nejaky. Ale, ked ta nechce ustup a nekaz jej narodeniny.

@anonym_c10979 tak ty si inak hnusná. Obeť je táto ženská a nie tá svokra. Manipuluje syna a kazí im manželstvo a ty napíšeš takúto sprostosť. Dúfam, že nemáš nemáš syna.

anonym_c10979
18. sep 2025
@anonym_a49df4

@anonym_c10979 tak ty si inak hnusná. Obeť je táto ženská a nie tá svokra. Manipuluje syna a kazí im manželstvo a ty napíšeš takúto sprostosť. Dúfam, že nemáš nemáš syna.

@anonym_a49df4 Tak ja osobne by som sa nepchala, kde ma nechcu. Keby sa mi svokra vyhybala a ani neodzravila urcite by som jej nesla na oslavu. Ale tak ty kludne chod na oslavu aj, kde ta nechcu. Kazdeho osobna vola. Autorka sa pytala, ja som jej napisala, aby tam nesla. Svokra ju nema rada.

anonym_a49df4
18. sep 2025

Ja vy som tam nešla ale mám z teba pocit, že sa bojíš svojho muža a to je väčší problém ako to, že tá svokra ignoruje. To je čo za život, že sa musíš prispôsobovať jemu a ponižovať sa. Ona ti pošle bublaninu naspäť, chodí, keď nie si doma a nepozdravíme tá, otáča sa chrbtom a jej nedohovori tvoj úžasný muž? Problém je v ňom a tam by som začala riešiť tento problém.

autor
18. sep 2025
@anonym_c10979

@anonym_c10979 ja jej ich nechcem predsa kaziť. Ja sa obavam následnej reakcie manžela, pretože už teraz viem,že sa to otočí proti mne a opäť bude mňa viniť.
A ešte ďalšia vec. Čo sme s mužom spolu 8 rokom,tak doteraz sme boli na štedrý deň len u nej. Neboli sme sme ešte nikdy sami s deťmi sami ako rodina. Vždy sme boli celý ten deň u nej, pretože býva sama a ona má len jedného syna
A toto bude ďalší problém, kto teda bude mať pokazené vianoce ja alebo ona a teraz neviem či pôjde na štedrý deň len muž s deťmi k nej

anonym_c10979
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_c10979 ja jej ich nechcem predsa kaziť. Ja sa obavam následnej reakcie manžela, pretože už teraz viem,že sa to otočí proti mne a opäť bude mňa viniť.
A ešte ďalšia vec. Čo sme s mužom spolu 8 rokom,tak doteraz sme boli na štedrý deň len u nej. Neboli sme sme ešte nikdy sami s deťmi sami ako rodina. Vždy sme boli celý ten deň u nej, pretože býva sama a ona má len jedného syna
A toto bude ďalší problém, kto teda bude mať pokazené vianoce ja alebo ona a teraz neviem či pôjde na štedrý deň len muž s deťmi k nej

@anonym_autor Ale pises, ze sa ti vyhyba. Chcela by si na oslave niekoho koho nemas rada? Ona ta rada nema. Preto urcite nechce, aby si prisla.

lilinka76
18. sep 2025
@anonym_autor

@moze ako dohovorila? Pretože sme sa už veľakrát skrz to povadili a vždy som vyšla ako krava ja. Naposledy keď sme sa so svokrou opäť náhodne stretli a opäť ma odignorovala neodzdravila ( dva týždne späť) tak som to mužovi povedala a on nič, že je to naša vec a mám sa opýtať jej prečo neodzdravila a povedal to arogantne.

@anonym_autor Tak evidentne máš problém aj s manželom a stálo by to za rozhovor.

anonym_a49df4
18. sep 2025
@anonym_c10979

@anonym_a49df4 Tak ja osobne by som sa nepchala, kde ma nechcu. Keby sa mi svokra vyhybala a ani neodzravila urcite by som jej nesla na oslavu. Ale tak ty kludne chod na oslavu aj, kde ta nechcu. Kazdeho osobna vola. Autorka sa pytala, ja som jej napisala, aby tam nesla. Svokra ju nema rada.

@anonym_c10979 napísala si, aby jej nekazila oslavu a že jej je z nej zle a celý text v štýle, že svokra je tá Chuderka, že ju musí troiet. Uvedom sa trošku, čo tu píšeš. Ja nehovorím, že tam ma ísť, nešla by som ani ja, ale nie preto, lebo som hovno a nechcem jej smrdieť na oslave, ale kvôli svojej hrdosti.

autor
18. sep 2025
@anonym_c10979

@anonym_autor Ale pises, ze sa ti vyhyba. Chcela by si na oslave niekoho koho nemas rada? Ona ta rada nema. Preto urcite nechce, aby si prisla.

@anonym_c10979 tak nech nechce ale dôsledok si odskáčem ja. Ja mám narodeniny v novembri. Keď spravím oslavu a ju nepozvem,tak opäť budem na vine ja, chápeš tu pointu?

petulda333
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_c10979 tak nech nechce ale dôsledok si odskáčem ja. Ja mám narodeniny v novembri. Keď spravím oslavu a ju nepozvem,tak opäť budem na vine ja, chápeš tu pointu?

@anonym_autor ty ries muza hlavne. Ak sa zmysli a pojde sam s detmi k nej na stedry vecer? To chces? Ja by som prv posadila jeho a nalozila mu. Potom aj svokre. Co sa mas co bat muza?! Uprimne,ja by som sa rozviedla...

Strana
z3