icon

Ako sa zbaviť fajčiarskeho dymu od susedov?

18. júl 2024

Ako riesite to ze vam natahuje fajciarsky dym priamo do bytu? Co mame robit v tychto horucavach ked sa neda inac spat ako s otvorenym oknom a od suseda taha kludne aj hocikedy cez noc? Resp stale ked je doma. To fakt mame trpiet a spat v tychto horucavach zatvoreni bez prisunu vzduchu :( ci co. Ved aj co sa tyka zdravia tak pasivne fajcenie je horsie ako to riadne.

Strana
z2
jomarch
19. júl 2024

detto...ja by som to zakazala celoplosne. aj v restike na terase mi to strasne vadi. a viem ze je nas veeelmi vela co nam to vadi.

autor
19. júl 2024

@jomarch presne ides sa najest donrestiky sadnes na terasu a pocas jedla musis dychat ten smrad. Vies co ale to si myslim ze je chyba majitelov restik ze to povolia. Ja keby mam restiku to nepovolim. Maximalne tie iqosy. Ale aj tie smrdia 🫠 ale aspon nie az tak…..

marsmykkok
19. júl 2024

Ja ťa chápem, mne sa v priebehu 20 rokov vystriedali ako nefajčiarke 2 susedia a obaja pár, kde fajčia silno obaja a aj ich deti ked boli dospelé. Terajší ani nespia poriadne, suseda je von ešte pred druhou v noci a ráno o šiestej znova, spí maximálne 4 hodiny, teda ani cez noc nemám možnosť riadne vyvetrať. To je iné, ak máš suseda niekoho čo ráno pri káve vyfajčí jednu, potom ide do práce alebo cez víkend na výlet alebo chatu a večer si vyfajčia 1-2 cigarety. Ale ak ti niekto vyfajčieva od skorého rána do neskorej noci aj 4 krát za hodinu je to fakt strašné, dym môžeš akože ignorovať ale čo zdravie čo takto mi poškodzujú a celej mojej rodine?

ninusa221
19. júl 2024

Je to môj balkón. Sorry ale nebudem v tomto ohladuplná.. jedna nadomnou trieska nonstop aj v noci vedľa zavija pes a ja mám byt ohľaduplna aby som si na vstanpm balkóne nezapalila no sorry takú ešte nehrali. A komu to vadí nech si dom postavia. Našťastie susedia u nás sú normálny a niektorí aj fajčia.

ninusa221
19. júl 2024

@jomarch žijeme normálne predstav si možno aj lepšie ako niektorí nefajčiari.😜

candii
19. júl 2024

Ja som tiež fajčiar. Mne sa ale nikto neprišiel sťažovať ale sama som sa cítila hlúpo fajčiť im pod okná tak som to vyriešila tak, že som si na doma kúpila vape cigaretu, ktorá vonia a fajčím ju doma pred telkou kľudne. Žiadny smrad len vôňa, mne to potrebu fajčiť uspokojí a susedov neotazujem lebo si viem predstaviť aké to musí byť pre nefajčiara nepríjemné

autor
19. júl 2024

@candii ďakujem za takych ako si ty ❤️

nisia
19. júl 2024

Mne pomohlo ked som dala zasklit balkon. Mame balkony vedla seba a ked som ho dala zasklit je to lepsie. Okna posuvam hlavne na stranu suseda. Fajcia vedla mna a pod nim. Pod mojim balkonom zatial nik nebyva tak neviem.

zuzuliennka1
19. júl 2024

@ninusa221 lenze deti behaju, lebo je to ich prirodzeny vyvoj. Fajcenie si zvoli kazdy dobrovolne sam. A ked nie je ani schopny akceptovat aspon dohodu ze “nefajcite mi prosim pod kuchynou okolo obeda, nech navarim” a porovna to s dupanim deti, tak to je presne ukazka tuposti a egoizmu fajciara (sorry not sorry)
nicte si svoje zdravie sami (dost ze sa na lieky a liecbu z dani skladame aj my nefajciari)

zazka666
19. júl 2024

@ninusa221 no ja som mala problém so susedom, čo uznali Matušku a strašné to smrdelo rovno cez okná do izby môjho syna. Vysvetlila som mu situáciu, i aby ookho syna a čuduj sa svete, porozumel, vyhovel mi a ešte mi kúpil lístky do divadla ako ospravedlnenie. Všetko je o komunikácii. Ja nepíšem, že to musí vyjsť, ale za pokus to stojí. Iná možnosť nie je, keďže si sused vo svojom byte môže fajčiť, ale možno ak bude normálne oslovený, sám porozmýšľa a navrhne nejakoe obojstranne výhodné riešenie. Správna komunikácia je kľúčom skoro ku všetkému.

zazka666
19. júl 2024

@zazka666 fajčil marišku

vlastnynazor
19. júl 2024

@ninusa221 to ze ti deti dupu zhora, ti zdravie neposkodi. Ale nechcene pasivne fajcenie ano. Ja som tiez velakrat rozmyslala hodit nieco smradlave na balkon, a skusili by si hociktori z takychto smradlavych susedov otvorit svoje prefajcene papule. Len viem, ze by som skodila aj nefajciarom, tak samozrejme take nic neurobim. Kiez by EU konecne urobila aj nieco zasluzne a zakazala cigarety uplne, stym ze tie rozne tabaky na zuvanie mozete mat. Len zial EU je aj v tomto hodne blba, radsej sa stavia negativne k tym zuvacim tabakom, kde si nici zdravie len ten, kto sa sam rozhodol fajcit a cigatety, kde fajciar ohrozuje aj zdravie ostatnych nechcenym pasivnym fajcenim, to je podla EU ok.

lija22
19. júl 2024

to veru keby sa dalo im vnuknut myslienku vapovania. Je to o cosi zdravsie,rozhodne lacnejsie ako cigy a naozaj to vonia

ninusa221
19. júl 2024

@lija22 niesu práveže sú drahšie tie vapky.

jomarch
19. júl 2024

ja mam este taku malu nadej, ze jedneho dna bude krabicka cigariet stat aspon 15e 🤣🤣

animus
Autor odpoveď zmazal
candii
20. júl 2024

@ninusa221 sú lacnejšie

autor
20. júl 2024

@jomarch bodaj by aj 30 🤣

lija22
20. júl 2024

@ninusa221 vapujes? lebo ak nie tak asi nemas prehlad. investicia dozariadenia co ja viem 40€, liguidy 5€, jeden liquid mne tyzden vydrzi

misanthropicdann
20. júl 2024

@morusha taka logika ako keď si niekto posadí kvetinky na balkón a sused bude na ne alergicky. Proste si daný sused nepomôže

morusha
20. júl 2024

@misanthropicdann Trochu odveci prirovnanie ale keď to musí byť... všetko je o dohode a ohľaduplnosti. Mimochodom, keď sa spomenuli kvetinky, tie sú sezónna záležitosť, fajčením znepríjemňujú život celoročne ☹️

Strana
z2